Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jana,Ondra 05/03,Adriana 09/04 | 11463 |
Re: Re: Re: Re: A je tu nedele29.9.2003 8:46:55
Katko, přeju pohodovej, rychlej a pokud možno "bezbolestnej" porod:-)). Držíme pěstičky a ať už máš krásnýho mimíska v náručí - už se stejně nemůžeš dočkat !!
|
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 | 10743 |
Re: Re: Re: A je tu nedele29.9.2003 4:28:44
Berush, ty to popisujes tak pohodove...:)
Mno nic, ja jen hlasim, ze se konecne neco deje, resp. to neco jsou kontrakce, ktere se od pul druhy (kdy me probudily) zpravidelnily na desetiminutove intervaly, takze si jdu pobalit veci a pomalu probudit manzela. Nejradsi bych jeste pockala, zatim pri nich nekricim, jeste ani na vanu nedoslo, ale zacala jsem i trochu spinit, tak chci byt radsi hotova, kdyby nahodou neco. Zatim to probiha dle mych relativne cernych predstav, kontrakce si clovek fakt s nicim nesplete, ten pocit, ze mi nekdo v kreci odtrhava spodni cast tela nic jineho byt nemuze (bane, zatim prehanim, takovehle silne byly vsehovsudy dve, ty ostatni se daly na balonu celkem zvladnout). Docela se desim, jaky to bude, pokud se maji jeste stupnovat, ty dve byly fakt o prekousnuti jazyka. No, uvidime jak dal, drzte prosim palce, at nas hlavne neposlou domu. Koncim, online reportaz z porodu nebude, na to precejen nejsem dost otrla.:-) |
Berush | 5363 |
Re: Re: A je tu nedele28.9.2003 21:52:16
Tak asi budeš muset chodit do hajan v 9 s Honzíkem. Pokud Ti bude spávat v kočárku tak je to fajn. Dáš k němu chůvičku /mimochodem my jí říkáme Radio Zuzu/ a dělat si co potřebuješ. To já musím jít někam pryč, nemáme u domu vhodný pozemek. Tak proto malá spí teď dopoledne doma /od cca 10 do 12.30/. Já mezitím uvařím a uklidím atd. Pak se nají příkrmu a jdeme ven asi ve 2-2.30 a spí tak do 4-4.30. Koupem v 6.30. Tak je to většinou, ale někdy si hodí výjimku. Pokud přijede mamka, tak je s malou venku dopoledne a já jezdím po klientech a vyřizovačkách. No a práci a účto dělám po večerech a když je čas. Ta zahrádka mi tu fakt dost chybí, nebo kdyby byl aspoň balkon.
|
Re: Re: A je tu nedele28.9.2003 19:10:34
Jee, Petulo, ted s tim kocarkem jsem si uvedomila, co tu jeste nezaznelo. Uz od nekolika mamin (a jedna mela extremne neklidny dite pry vlivem komplikovaneho porodu) jsem slysela, ze kdyz takhle rve, je pry nejucinnejsi si s nim sednou na mic a houpat se na nem i s nim, to pry zarucene uspi kazde. Ja nevim, ale muzes to zkusit, treba to pomuze.
Mno, ja budu to nocni buzeni snaset hodne spatne, s tim jsem smirena, na druhou stranu mi nedela az takovy problem zalomit to a dospat se ve dne, pokud bude prilezitost. Jsem taky dost zvedava, jak bude prcek spat po vydatnem "venceni" na cerstvem vzduchu, jen co to pujde, budu ho tahat ke konikum. Snad nebude mit problemy chrnet v kocarku. Hele, ale ruku na srdce, neni lepsi nocni buzeni a mit uz porod z krku a sqrne v poradku u sebe, nez to cekani?:) Ja jak vidim uz propasla posledni termin a narozky se budou slavit zvlast. |
Bajka + 2 brouci | 5337 |
Re: A je tu nedele28.9.2003 12:18:52
Katko - s tim grafomanstvim, ver, ze byvalo za "svobodna" hur, Berush by to mohla potvrdit :-)) Hele, co bych z toho mela, nemohouc se pres den aspon na chvili pricucnout na net? Jsem tu v celym baraku sama uprostred tri hektaru pozemku, lisky si tu davaji brou noc a tak se inet stava jednou z mala moznosti, kterak k jinym myslenkam prijit :-) On Honzik kdyz zabere, tak spinka (holt zatim ne v dobu, kdy bych si to prave prala), vcera prochrnel cely odpoledne, spis jde o to navyknout si na ten pocit, ze mit dite znamena uciniti jiste kompromisy, "omezujici" Te po cely zivot :-) Jinak se culim pod fousy - jak rikas, ze NASTESTI Te donuti pocit odhupsnout si na zachod JEN jednou za noc :-)))) No, uvidis :-)))
Berush - dnes jsem Honzíka drbala za ouškem, koukal, špulil pusinku a možná to i zabralo! :-)) Přišla jsem na jednu věc - dneska jsme proplakali celý dopolko, chvíli intenzivněji, chvíli míň. Tak jsem malýho šoupla do kočáru a udělala s ním u nás po pozemku off-road kolečko a on zabral! Skutečně asi plakal z toho, jak se snažil zabrat a ono se mu to ne a ne podařit! Teď si vrní venku a já budu moct jít pověsit prádlo a ušplechtit rychlý oběd. K dnešní noci - poprvé za těch čtrnáct dní jsem strávila pro moje spánkové centrum smysluplnou noc. Spala jsem skoro do osmi, sice s polštářem přes hlavu, ale Honzík neřval, jen trochu žvrndal a brkal. Večer nakojím kolem devátý hodiny "noční dávku", po který mi chrupe tak do dvou do rána. Pak další hamu, další ve čtyři, pak v šest a pak na tu osmou. Upřímně - jsem ráda, že máme první dva týdny za sebou a ještě upřímněji, kdyby to šlo, šoupla bych čas o další čtyři týdny dopředu :-) |
A je tu nedele28.9.2003 10:12:06
Dobre rano,
tak to vypada, ze mi utece i posledni termin... Ovsem holky, mne se dneska zdal silenej sen, snad prvni realnej o mimcu, zrejme to Petulino vypraveni o nespani mi nejak uvizlo v hlave. Jela jsem v tramvaji na tom prvnim sedatku, otocenem k lidem a mela jsem s sebou mimino. Strasne rvalo a melo hlad a ja se ho pokousela pred tou plnou tramvaji nakojit a ono rvalo a nechtelo a vsichni na me desne koukali... no fakt chutovka, sen jako zivy.:)) Rano jsem pak zase domlouvala kocourovi, ze uz je dospely (pres rok) a ze tudiz nemuze neustale v byte delat takovy bugr, ze za chvili prijde nekdo novy a mensi, on uz musi byt "velky". Nezabralo to...:) Zajimalo by me, jak budu v noci konejsit jeste mrne, kdyz uz tedka jakmile lehnu do postele, tak mi jednu ruku zabere manzel a druhou kocour a nedovoli mi se ani prevalit a jeste se pomalu perou.Proste velky deti.Doufam, ze prte bude holka, ti chlapi nikdy nevyrostou.:)) |
Berush | 5363 |
Honzikovo spinkání27.9.2003 20:30:42
Ne Zuzka od začátku nespávala tak dobře. Právě na to zavedení jakéhosi režimu je prvních 6 týdnů. Malá se taky nažižlala a pak třeba 1-2 hodiny nespala, ale taky většinou, znovu píšu většinou což znamená ne vždycky :-)) nějak zvlášť neřvala. Neměla dudlíka /na ten si tak trochu zvykla ve 3 měsících, ale nevyžaduje ho/. Problémy jsme měli spíš přes den kdy ne a ne zabrat a byla už strašně umordovaná a brečela tak, že mi jí bylo líto a slyzy mi tekly jako želvě. Nepomohl ani kočárek, v tom se mimochodem ze začátku necítila a tak raději spávala doma v koši pro mimi na kolečkách. V koši jsem ji vždycky uvozila...a tak nějak se to upravovalo a v těch 6 týdnech to bylo ok. Více méně. Dnes se stále 2x za noc budí cca v 1 a v 5, ale to mi tak nevadí, protože ráno se spí do 8-8,30. Jo kdzž byla ještě malinká, tak ji uklidňovala, když jsem ji zlehka hladila ukazováčkem na hlavičce nad ouškem.
Snad Ti to trochu pomohlo. Dej Honzíkovi čas, on je taky vyplašený z toho velkého světa :-)). |
Re: Re: Re: Hlasim prirustek!!!27.9.2003 20:23:01
Petulo, na to jak mas doma veselo jsi dobry grafoman.:-)) Ale jen tak dal, at my jeste nudici se, mame co cist.:)
Mno, zitra mam posledni termin a manzel narozky, dneska jsme byli na puldennim vylete na Okori, prinesli jsme si asi 200 novych fotek, ale mrne teda nevypada, ze by mu pohyb vadil. Takze prochazky vyvolavacky nehrozi. A to jsem dneska vysupela pekny kopec. Co se tyce monitoru, u me celkem funguji, vzdycky se tam nejaka kontrakce objevi a vim o ni, ale nic zajimavyho. Jinak nase ticho po pesine je o to protivnejsi, ze ja si uzivam kontrakce alias tvrdnuti briska uz od dobreho sesteho mesice, vzdycky stridave vic nebo min. Ale teda v tom sestym mesici to vypadalo na porod vic nez ted (teda subjektivne, nebezpeci nehrozilo). Takze ja zezacatku porad cekala, ze to zacne zesilovat nebo neco, rikala jsem si, ze ted uz to urcite musi byt ono (i kdyz o bolesti nemuze byt reci) a vzdycky se to uklidnilo. Takze uz to neberu jako neco smerodatnyho, kdyz se nezesilujou, nic se nedeje. Ale uz vim co to je vstavat v noci na zachod:), poprve v zivote se v noci musim zvednout, nastesti maximalne jednou za noc. |
Bajka + 2 brouci | 5337 |
Re: Re: Hlasim prirustek!!!27.9.2003 12:07:39
Gabulino taky se pripojuju k vohromnackym gratulacim k Alence! :-)) Uz se tesim na porod story, neco o tom nasem snad taky jednou sepisu, jestli mi malej dovoli :-) Doufam, ze jste obe v poradku!
Věro - monitory jsou úžasná věc, dělali mi ho večer při příjmu do porodnice s bolestmi co pět minut a dle týhle chytrý mašinky jsem byla bez záznamu :-)), za hodinu na to konstatovala PA rozjíždějící se porod. A pak těmhle moderním hejblatům věřte :-) Den před porodem mi během hodiny natočil monitor 3 lehké kontrakce, což jsem na oplátku absolutně nepocítila. Pro Monty - Monty o depce mi nemluv, minulý týden jsem byla pěkně mišuge, teď se to lepší, vymazala bych jen prdíky a ty probdělý noci :-( Jinak jsem koukala na fotky ze křtu, Stáník je taky náádhernej blonďáček, hlavně to foto, jak kouká z kočárku, to je prima! :-)) Co se týče postavy - nevím, jestli Tě potěším, ale tolik stav mojí fyzický schrány - při výšce 175 cm jsem před porodem měla 96 kg (síla, co? :-), teď mám cca 85, normováha cca 78 kg. Prostě "kus" ženský. A jsem dost sebestředná, takže mě to žéře, zas mi začíná chutnat sladký, tak uvidíme, co se mnou poporodní péče o mimouše udělá... Katko - to je rachec, kdyz uz más po termínu a NIC se nedeje, co? :-) No jo, to ticho po pesine znám dost duverne, o to vic mi bylo jasny, ze se neco deje, kdyz TO prislo :-) Tak trebas ten zitrek, muj Honza byl taky presvedcenej, ze se Honzik narodi 13. (jeho stastny cislo) a taky jsme si malyho v potu tvare 13. prosince uplichtili, takze se v pupiku nosil poctivych 9 mesicu. A jinak se tesim, az se tu rozbehne diskuze nejen o porodech, ale i o peci nasich malych zarijovych drobku - teda, doufam, ze je budete mit tak hodny, ze vam zbyde dabec casu na net! :-) Berush - DEKUJI ZA KRASNY PSANI!!! Ani nevis, jak mi zas vcera pohladilo hormonalne zjitrenou dusicku, uz jsem zahajila pisemnou odvetu, nicmene po jednom odstavci me nas malej krikloun odvolal k materske peci. Vcera jsme vubec meli nespaci den, o to lip bylo v noci, dnes me nechal chrupat az do pul sesty do rana - idyla!! Nektere rady uz aplikuju - na pliny prdim, ke kojeni jsem vstavala ve dve a pak ve ctyri, rano kdyz jsem koukala do trenek, tak tam skoro nic nemel. Navic se mi nalilo morbidnim zpusobem jedno nadyrko, Honzik se nemohl prisat, tak jsem v noci odstrikavala na vsechny strany (hamba do umyvadla :-( Co se supeni tyce - mazla jsem ho telovym mlikem od Bubchen, sakra, to bezvadne voni (az az!), indulona proste nebyla pri ruce. Berush Zuzanka Ti hned od zacatku chrnela po nakojeni i v noci, nebo vyzadovala nejakou dalsi spesl peci - hejckaci, dadaci, uspavaci... Nevadi mi v noci nakojit, ale PROC potom nezabere?? |
Re: Hlasim prirustek!!!27.9.2003 11:04:50
Jeee, gratuluju.:)
U nas totalni ticho po pesine, spis jsem si pripadala na porod v sestym mesici nez ted... a to mame zitra posledni termin. Muz je presvedcen, ze se urcite narodi zitra, protoze to ma narozeniny i on, ale teda nevim nevim. V pondeli jdu na technickou, tak se s doktorem domluvim co dal. Asi v zasade nebudu proti nejaky vyvolavacce, kdyz uz ten sex vubec nezabira. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.