| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 76117  [Dalších 76097 >>]
RadkaRR, M05, L08, E10 32328

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 16:21:51
Ahoj holky, teda tady jede vážný téma.

Rady, ta situace, kterou popisuješ je otřesná. Myslím, že nutit dítě kleknout a čuchat ke psí louži, je už opravdu týrání jak vyšité. Myslím, že byste s tím opravdu měli něco dělat. Minimálně se informovat na sociálce či na nějaké lince důvěry, jak v takovém případě postupovat.

Každopádně Tvoje a Evuši situace je těžká. Vůbec nevím, jak bych se s něčím podobným srovnávala. Myslím, že tu budeme daleko od toho někoho odsuzovat. Snad možná kapička lítosti, že Vám to trošku kalí rodinnou pohodu.

Přeju Vám oboum, ať to uspokojivě vyřešíte a zvládnete.
Rady rr 20647

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:50:30
A na rovinu, kdybych já tehdy věděla, do čeho jdu, s Fandou a se špuntama, ty věčné nervy z toho všeho, tak taky do toho nejdu. A můžete mě taky odsoudit. Evu, fakt tě chápu. Asi prožíváš totéž, co já. Akorát my máme "hosty" jen jednou za 14 dní na víkend. Ale to je jak tajfun. Jak říkám, kdyby tu byli pořád, tak si to prostě zařídím nějak, určím pravidla. Takto to fakt nejde.
lydushe + 3 háďata 3538

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:47:24
Evušo a už se to nějak zlepšilo? Je Michal alespoň trošku v pořádku? Vím jak jsi byla na nervy, jak se chová, jak vypadá, jak je zanedbaný. Chápu tě a neumím si to představit, mít tu vlastně z ničeho nic takhle velký "cizí" dítě...
Rady rr 20647

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:46:23
Jo Evu, tak to máš naprosto stejné obavy, jako já, až Nela začne spát sama v pokojíčku. Špunti jsou už vpodstatě větší, chodí spát až v noci, spávají dlouho ale, a Nela bude chodit brzy spát a brzy vstávat. Bude to rachot. Oni ji nenechají spát večer, ona je ráno... Plně tě chápu. Nebudeš mít klid. Kdyby byl natrvalo u vás, tak by sis to nějak zařídila, takto jak píšeš do hotelu, tak prostě se nic zařizovat nedá. Fakt tě chápu, a držím pěsti, ono se to totiž nijak nespraví. Znám to ze své zkušenosti.
lydushe + 3 háďata 3538

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:44:30
Určitě by bylo záhodno děti nějak přiměřeně informovat,co je a co není normální v rodině. Měly by vědět na koho se obrátit v případě nouze. Optimálně osoba snesitelná jejich maminkou i Vám (resp. Fandou), nemyslím si, že by došlo k nějakému fyzickému napadání, ale je pravda, že otčímovi můžou rupnout nervy. Je logické, že děti od maminky hned tak nepůjdou. Možná by bylo vhodné informovat i školu (resp. třídního učitele), ale spíš jen v případě, že učitel je osoba inteligentní, znalá a citlivá, aby dětem spíše nepřitížila. Není to jednoduchá situace, ty děti vyrůstají v nějakém prostředí, které je jim známé a nepřemýšlí o tom, že by to mělo být jinak...
Evuša+Adam(6/05)Alexandr(2/07) 13894

Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:41:28
Lydu - nemáš zač děkovat - moc doufám, že Ti alespoň na chvíli pomůžou. Byla bych opravdu ráda. No a jestli zachrání Žofčátku život - tak to je vážně bezva :-))))

Holky - ono to není s příbuznýma jednoduchý, co? Já mám zase hrůzu z toho, že se nám sem na měsíc - jako do hotelu, nastěhuje Michalův syn. Má přijet v pondělí. Začíná škola a protože už jde do páté třídy, tak nepřipadá v úvahu nějaká družina. Bude doma teda už třeba od 13 hodin - to Adámek spí a já mám v té době za celý den jedinou chvilku pro sebe. Prostě opět na celý měsíc ztráta soukromí. Navíc se děsím toho, jak to zvládneme s tím, že už má nastěhovaného Adámka v pokojíčku. On ho má teda rád, to jo, ale Adámek nám teď už málokdy usíná v těch 19 hodin a představa, že si mu tam půjde ve 20h lehnout Míša - myslím, že nebude spát do 22h :-(. Míša ráno musí v 5.30h vstávat do školy a tak moje naděje, že se Adámek třeba časem naučí spát dýl než do 6 hodin mizí v nedohlednu. Já bych tak chtěla, aby tohle všechno skončilo. Opravdu mi nejde brát ho jinak než hosta. Pořád si zvykám a odvykám a je to pořád dokola. Navíc ta stupidní bývalka ... no, škoda slov. Chjo. Svírá se mi žaludek už jen na to pomyslím. Musím se přiznat, že kdybych věděla to co dnes (tzn. do čeho jdu), tak bych si Michala nevzala. S takovýmhle závazkem fakt ne. Je mlžný, že mě za to někdo odsoudí, ale jsem jen maximálně upřímná a teď i tak trochu každým dnem, kdy se 4.9 blíží o něco víc na prášky :-(.
Rady rr 20647

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:40:27
No Sen, máš pravdu... Měli bychom asi zasáhnout už. Je to síla, když 14-tiletou holku zmlátí vařechou a takto ji ponižuje...
Senedra 14756

Re: Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:36:42
Rady, ale jde o to, že to jsou pořád malé děti a prostě jim to hlava nebere, jako dospělým - prostě máma je MÁMA, ať jim ubližuje sebevíc. Ony si to možná ani pořádně neuvědomují. Zkuste zkontaktovat třeba sociálku u vás, ať vám poradí, jak do toho šlápnout. Tohle je děs a asi s Fandou nechcete, aby vám někod volal, že jsou děti v nemocncic na ARU, protože otčímovi ruply nervy.
Rady rr 20647

Re: Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:23:56
Tak jsem tady zase....

HOlky díky za rady. Je to fakt hnus, co se tam děje. A to je v podstatě jen střípek. KDyby ti špunti aspoň fakt to chtěli změnit, jenomže oni nechtějí nechat maminku samotnou s ním, jak říkají. Přitom ona je na jeho straně, má je na háku. Hnus.

Jak to vypadá se srazem? Nela bere pořád ATB, já mám teď taky skoro 38 teploty, krk napuchlý, bolí mě hodně... Prostě marodi. Ale doufám, že do příštího pátku se dáme dohromady!!!
bodik 32775

Re: Re: Re: rodinné vztahy

31.8.2006 15:15:08
je je , Nějak mi to skáklo 2x. NO. Kristi, to musí být fakt husté a mnohem horší. To taky chápu, jelikož mám sestru v Anglii a je ve stejné situaci jako ty. Má 2děti a taky má toho plné brejle. Tchánovci mají už kolem 70let, takže absolutně nehlídají, ikdyž nejsou na tom tak špatně a jsou docela vitální. Večer by to při spících dětech byla pohoda i u nich. Chápu, že se těším na dámskou jízdu a já ani nepotrebuju být tak daleko a taky bych nějakou podnikla. Nic holky musím jít se chystat a navíc se malý vzbudil. Tak ahoj.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 76117  [Dalších 76097 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.