| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 98975  [Dalších 98905 >>]
Farah 15396

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 11:16:16
Tomíku - ještě tobě jsem chtěla dát příspěvek do "ankety" o porodnicích v ČR. Já jsem rodila v běžném nemocničním prostředí (navíc zrovna probíhala rekonstrukce por. sálů, takže trošku bojovka), ale stěžovat si nemůžu fakt na nic. Neměla jsem žádný porodní plán - ono co si budeme povídat, porod přece nejde naplánovat, zvlášť jako prvorodička jsem o tom nevěděla v podstatě vůbec nic. Po příjezdu do porodnice jsme vyplnili papíry (o jménu a tak), na všechno byl čas, neměla jsem bolesti. Ptali se mě, jakou mám představu, jestli budu chtít léky atd. - na všem jsme se domluvili, veškeré moje požadavky tolerovali a dohodu dodrželi, dokonce se mě před nástřihem ptali, jestli opravdu můžou. Před samotným porodem jsem požádala o ztlumení světel. Porod vedla PA se žákyňkou (resp. PA jen dohlížela a radila), Dr. stál asi 2m od nás a jen přihlížel (a po porodu mě šil). Všechno bylo v klidu, pohodě, v dobré náladě. Uznávám, že jsem měla hladký a rychlý porod bez komplikací - obrovské štěstí! Po porodu jsem M. hned dostala k sobě, jen ji zkontrolovali a zabalili do pleny (cca 2 minuty). Pak nás nechali na sále ještě 2 hodiny o samotě všechny tři pohromadě. Jen podotýkám, že to nebyl nadstandard. Takže i v obyčejné porodnici lze získat krásný zážitek. ~;)
K porodu doma - určitě bych to zvládla, strach rozhodně nemám, ale jsem "líná" na tu práci kolem. ~j~
Bram+Matyášek 11/05+Maxík 1/09 26421

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 11:08:23
Báři, ta moje kolegyňka z práce čekala na termín jen 2 týdny! Ale bylo to o prázdninách. Hele to ti budu fakt závidět!!!

No nic, dopila jsem kafíčko, bylo mi tu s vámi krásně ale je potřeba taky něco dělat.

Tak zatím pá
Bram+Matyášek 11/05+Maxík 1/09 26421

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 11:05:05
Báři čauký~:-D

Já endoskopii přežila, ale kolonoskopii jsem odmítla, tu já bych nedala, takže máš můj obdiv!!! Měla jsem jít na oboje ale stačila mi jen myšlenka, která mi prolétla hlavou při představě si tohoto vyšetření a už mi do papírů psali: pacientka dané vyšeření odmítá~:-D

S baráčkem mě to moc mrzí, ale tak nějak jsem ty pochybnosti na TM už viděla v ED, že ti jako nechce kazit radost, že by moc chtěl, ale že to asi bohužel nevyjde... no snad se to neposune o moc a ty budeš mít aspoň trošku více času na zabalení krabic. Já vím, útěcha na hov..., ale asi se s tím budeš muset smířit.

No docela mě zajímá jak to dopadne u Glissáků s červenou kuchyní~:-D~:-D~:-D, hláška Petra těsně před odjezdem z ED, když jsem se ptala, kdy můžeme dorazit na kolaudaci nové kuchyně ve stylu: jaká nová kuchyň, vždy tu co máme je dostatečná byla fakt vtipná, nicméně Gliss se nesmála~:-D Ale on to myslel ve srandě, to bylo Ivi vidět!!!
Bram+Matyášek 11/05+Maxík 1/09 26421

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:55:07
Far, no já mu to radši neříkám, že to bylo tak hrozné, on by na to jinak nešel! Chlapi to nějak více prožívají, vždyť on chudák neumí ani pořádně zvracet, mu když je blbě tak raději dýl trpí jen aby to nemusel jít vyzvracet, drží to v sobě, místo aby se vyzvracel a hned se mu ulevilo. Takže já mu říkám, že to docela šlo~;)

Kristy, no právě ta panika střadatelů vybírajících najednou své vklady by mohla ty banky položit... i když samozřejmě taky hypoteticky a má na to vliv spousta jiných faktorů. Nikdy se nedá říct, že je něco v tržní ekonomice "jisté", jen míra rizika musí být zdravá, bez rizika by se vydělávat nedalo. Naše banky se dostaly před 10 lety do podobné situace a od té doby jsou o moc opatrnější, né nadarmo nás všude v zahraničí "pomlouvaly" jaké přísné pravidla a prověřování tady máme při poskytování hypoték a podnikatelských úvěrů a ono vše má svůj čas a teď se ukazuje, že to nebyl až tak špatný krok.
My máme ve firmách bohužel vysoké vklady v Lichtenštejnských bankách a to je fakt problém, zatím nesmíme vklady vybírat, ale doufáme, že po schválené finanční injekci o ně nepřijdeme. LGT je právě jedna z bank investujicích do amerických bank, které to postihlo.
Nemám přehled o všech českých bankách, ale např. Česká Spořitelna, Raifeissenbak (E-banka), Unikreditbank (HVB po fůzi s Živnobankou) jsou podle mě fakt v pohodě - no zajímala jsem se více jen o ty, kde mám něco já~:-D.

Bára a kluci 27301

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:47:44
dobré ráno i od nás!!!

hlásím, že žijeme :o)

Já to teď mám takové v napětí - v pátek jsem odeslala oficiálně "objednávku" termínu na operaci očí, takže teď opravdu s napětím očekávám, kdy se ozvou. Mají totiž na svých stránkách přímo objednávkový formulář, tak jsem toho využila a až pak si trošku nadávala, že kdybych bývala volala, mohla jsem to vědět rovnou :o) Tak jsem zkrátka napnutá jak kšandy, kdy teda jako půjdu - netuším totiž, jaké mohou být lhůty. Ale snad to bude ještě letos :o)

No ale do toho padl konečný verdikt, že baráček se do konce roku nestihne, takže to mi trošku (hodně) podrazilo nohy - nebudu dělat machra, dost mě to vzalo, jsem z toho fakt hodně smutná, protože jsem asi doufala víc, než jsem měla. Měla jsem být víc připravená na to, že se to nestihne - stačilo víc poslouchat, co říká MM, jenže já u něj prostě nikdy nevím, kdy co říká vážně. On do toho střihne obočím a já nabydu dojmu, že mě jenom pokouší a že ví, že se to stihne. No tak nestihne, mluvil vážně - a mě tady pár maličkostí zase začlo štvát o něco víc. No ale nenadělám s tím nic, takže to hrnu dál, no...

Taurinko, s tím spaním neporadím :o( každopádně teda to musí být peklo...

Bram, držím pěsti TM, ať vyšetření přežije a nic nenajdou a potvrdí jen dietní chybu.
Já teď měla minulý týden taky nějaký žaludeční problém, měla jsem šílené křeče 3 dny - prý řádí zase nějaký svinstvo.
Každopádně tedy vyšetření nezávidím, nikdy jsem na tom nebyla a taky mě to děsí. Já si "vychutnala" jen vyšetření opačným koncem - kolonoskopii - v čekárně v Motole jsem seděla s lidmi, co šli právě na tu endoskopii a v duchu si mnula ruce, že jdu na lepší. Kdybych tehdy tušila, co za peklo mě čeká, tak pokorně čučím do lina :o))

Tomíku, článek jsem zpočátku četla poctivě, ale bylo to na mě dlouhé, takže jsem přeskakovala na pasáže, kde najdu tvé zmínky o "vlastním" domácím porodu :o)
Svým způsobem vám hrozně závidím tu nálož intimity, kterou domácí porod přináší a v koutku duše je mi líto, že jsem tu citovou a emoční masáž nemohla dopřát mě a MM, ale myslím, že ani jeden z nás by to nezvládl.

hmmm, a Báša je vzhůru, takže jdu "makat"...
Kristy a Mareček 6/12/05 29152

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:24:25
Dobré ránko,

Taurinko, tak to je mi líto, že Vás Pavlíček takhle terorizuje se spaním! Asi bych to v tomhle věku už zkoušela domluvou, abys zjistila proč, než úpravou režimu, přeci jen už jsou dost velcí a dostávají se do věku, kdy fantazie a realita se jim trochu míchají a nošní děsy jsou dost obvyklé. Vy jste ho teď nějak nově dali spát do vlastní postele/pokoje? Nebo třeba neodehrává u vás nějaká větší změna? Děti jsou na to dost citlivé. Většinou se v nich odráží naše duševní pohoda/nepohoda, ať chceme nebo ne. Zkus si s ním třeba zahrát s plyšákama , že ty budeš maminka a tatínek a on jejich děťátko třeba králíček, chodí ven, hrají si, papají a pak ať králíček jde spát do své nory, maminka mu udělá jeho noční rituály, stejné jako má Pavlíček a uvidíš jak bude reagovat, o čem se králíčkovi zdá, proč chce jít za maminkou, proč chce papat když večeřel ... Já si pořád pamatuju, jak když jsem byla malá jsem často nemohla spát, usnout, zdálo se mi neustále o hadech ... a vše je to jen o psychice (tehdy jsem měl a problém ve škole v kolektivu, ale to vím až teĎ zpětně a byla to banalita, ale dítě to bere jinak). Takže já bych netlačila, ale spíš mu dodávala jistotu.

Bram, díky za info ohledně finanční krize. Docela se o tom doma bavíme a ono kde hledat objektivní informace, mediím bych v tomto opravdu moc nevěřila, páč panika by mohla vzniknout velmi rychle ...

Andru, to je krása jak si to užíváš, těším se až to budeme prožívat s tebou, tak prosím co nejvíce detailů z příprav~;)

Byli jsme včera v divadle v Pb - přijelo divadlo Spejbla a Hurvínka a byla jsem docela zklamaná. Hra byla šílená kravina, ani moc vtipný, rozvláčný ... Marek teda seděl jako přikovanej a sledoval a bavilo ho to, ale jinak si myslím, že přínos veškerej žádnej. Dneska mi přišly lístky na Bořka stavitele na 22/11 tak doufám, že to nebude obdobné:))

Farah 15396

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:21:53
Zdravíčko :-)

Tauri - 9 hodin spánku u batolete není normální? Ojojoj! :-D Naše můra málokdy spí víc. :-) Naštěstí už aspoň neponocuje (taky si dělávala "přestávky ve spaní", takže je mi vás upřímně líto). Jak na to nevím, nejsem zrovna expert na spaní dětí. U nás se vždy vše nějak vyřešilo samo. Někdy dřív, někdy později...

Bram - snad tvému milému nic nebude - jen dietní chybička. Taky jsem měla tu čest s hadičkou ~:-© Strkání dovnitř humáč, ale jak ji pak vytahovali, tak jsem měla pocit, že to táhnou i s vnitřnostmi ~:-©~:-©~:-© Nicméně jsem to ustála se ctí. ~;)


Měli jsme o víkendu nějaké rodinně-společenské návštěvy. Naše mláďátko široké příbuzenstvo šokovalo nově nabitými informacemi. Všem s názornou ukázkou popsalo, kde mají holky (v podbřišku) vajíčka a že kluci mají semínka v pytlíku pod pindíkem a že když se semínko zasadí do vajíčka, tak je z toho miminko, které je napřed malilinké v bříšku a maminka mu posílá dobrůtky hadičkou do pupíku a pak se narodí a pije mlíčko z prsíček a a a ..... ~k~ Jsem si tedy původně myslela, že se sexuální výchovou začneme později, ale naši malou zvědavku tohle téma naprosto fascinuje a pořád leží v knihách typu "Petr, Ida a miminko" nebo "Velká kniha o matce a dítěti" a do nekonečna se ptá na všechny detaily. :-)
Bram+Matyášek 11/05+Maxík 1/09 26421

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:13:56
Se spánkem mám teď problémy já, pořád myslím na Janu, jak to měla teď s Igorkem, já když se vzbudím kolem třetí na záchod tak už neusnu, ležím v posteli a nezaberu. Je to čím dál, častěji, už i 3x za týden a to i když na ten záchod jakoby nejdu, abych se více neprobrala, tak to nepomůže, jakmile se vzbudím, už nemůžu až do rána usnout~;(( U Matýska jsem to vůbec neměla.
Bram+Matyášek 11/05+Maxík 1/09 26421

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:10:46
Vendíku, já vím, matrace je matrace~:-D

Vendi, mám prosbičku, neměla bys k tomu Aloe co jsem koupila mojí mámě nějakou brožurku nebo povídání, přibalila bych jí to k tomu, aby si mohla přečíst na co to přesně je. Nebo se to dá vytisknou někde z netu? Já jí to budu dávat jako dárek k vánocům víš.

Taurinko, netuším, Matýsek se v noci nikdy nebudil (ťuk ťuk), zatím spává většinou vždy po obědě a pak bez problémů i v noci, chodí teda spát až mezi 21-22 hod ale spí až do 8-8:30 do rána bez probuzení. Fakt neumím poradit. Jen mě napadá, jestli už právě není tak přetažený, tak vyblbnutý, že už pak špatně spí, jak je fyzicky už moc vyčerpaný. Máťa když po obědě neusne, tak je to fakt krize, sice usne večer dříve, ale pak se přesně mezi tou 21-22 hod probudí a pláče. Uklidníme ho a spí dále, ale je vidět, že mu to narušilo režim, že ten spátnek není tak kvalitní jako když má to "svoje" navyklé.
Taurík 33076

Re: Dobré ráno!!!

6.10.2008 10:02:47
Ahoj holky hlásí se troska,opět jsme měli rušnou noc s Pavlíčkem.
Přitom včera byl skoro celý den venku,vyblbnul se s neteřema,tak byl utahanej a stejně večer usnul až kolem deváté hodiny.A v půl druhé byl vzhůru a vydrželo mu to do 4.Mysleli jsme s Pavlem,že ho zaškrtíme
To jednou chce čůrat,pak kakat(to si vymýšlel)pak řval,že má hlad,že chce mlíčko,řízek,kašičku,že nechce párek,no kecal nesmysly a furt chodil k nám do pokoje.Pak,že chce rozsvítit,že nechce být sám v pokoji,no zkouší to na nás,akorát,že se to táhle s trochu lepšíma nocema nejmíň 3 neděle.Takže jsem umluvená a Pavel zaspal do práce.No a malej tyran si to samo ještě teď chrápe,jak jinak.Já čekám kolegyni z práce,tak jsem se musela vykulit z postele,ale jinak bych tam taky ještě byla.
Nemůžete mi holky poradit co na něj vymyslet?Jsem fakt z toho zoufalá,s usínáním byl vždycky problém,ale když už usnul,tak prostě spal celou noc a teď tohle.
Všechno děláme stejně,má stejný režim v sobotu nám usnul po dlouhé době odpoledne a pak holky usnul v 1.30 hodin v noci a už v půl deváté byl vzhůru,jel nadoraz celý den a opět v noci ponocoval.Tak v tu sobotu spal s tím odpoledním spánkem 9 hodin za celý den,to přece není normální.

Bram ˇať je MM lepší,gastroskopie je nepříjemné vyšetření,ale oni mu pomůžou,dají něco na bolet a tak.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 98975  [Dalších 98905 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.