| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 98975  [Dalších 98885 >>]
Tomik8227 38392

Re: Hanilka a spol

5.10.2008 22:40:14
Hanilko, děkuju:-) Upřímně pokud bys mi chtěla někdy dát odbornou lekci jak zjednodušit text, rozhodně bych se nebránil:-)) Já s krkolomností svého slohu dost bojuju, ale většinou to prohrávám a pak už to radši moc neřeším, protože bych jinak nic nenapsal...

S tou "dobrou porodnicí" musím říct, že původně bylo součástí toho článku i několik odstavců, které jsem pak smazal. Jeden z nich byl například o Vrchlabí, kde se narodila Nelinka. Já vím, že alternativy existují, ale ani takové alternativní legendy jako Vrchlabí nejsou bez chyb a jak říkáš ty - asi jsem chtěl v tomhle trochu víc hořet. To že pár ojedinělých nemocnic se skutečně alternativním přístupem existuje je super, ale mnohem silnější je pro mě fakt, že je potřeba aby jich bylo mnohem víc! :-) Aby ty nemocnice skutečně poskytovaly služby, které jsou nepokrytě především v zájmu matek a dětí... Nicméně uznávám, že jsem tam měl v zájmu objektivity odstavec na tohle téma asi nechat.

Problém je v tom, že ač jsem k psaní tak nějak připoután, zároveň si uvědomuju obrovskou omezenost psaného projevu i slovního projevu vůbec. To co napíšu, nikdy nebude schopno pro všechny lidi vystihnout to co tím skutečně myslím. A tak budu vždy odsouzen k tomu, že budu muset své skutečné postoje znovu a znovu upřesňovat a vysvětlovat, abych se vyhnul zbytečným nedorozuměním... jako třeba s těmi instinkty - já si troufám říct, že třeba zrovna na tohle téma (instinkty vs. rozum) nemáme spolu až tak rozdílné názory, ale to jak jsem to v tom článku popsal pro tebe zkrátka nebylo dostatečně vystihující fakt, že já jsem rozhodně pro hledání zdravé rovnováhy mezi instinktem a rozumem. Nemyslím si ani, že bychom se měli vracet do nějakých čistě instinktivních percepcí dnešního světa (který se zejména působením našeho rozumu tak rychle mění), ale zároveň si nemyslím, že posedlost vnímat všechno především rozumem nás přivede ke spáse. Věřím, že člověk má rozum k tomu, aby ho používal. Nicméně si nemůžu pomoct, ale porod z toho co jsem z něj viděl na mě působí jako jedna z životních událostí, kdy jde rozum trochu stranou a instinkty převládají:-)

Děkuju za pokec a dobrou noc.



Bram - gastroskopie - z toho mám noční můry. Nikdy jsem na tom nebyl, ale jenom ta představa mě děsí. Vyřiď, že přeju hodně síly jak s potížemi tak s gastroskopií.
Andru + Adriana + Adam 38195

Re: Hanilka a spol

5.10.2008 21:13:57
Ahojky,

vůbec nedočítám, trochu jsem nevěrná a hltám jedno forum o svatbách, a trochu víc jsem se pustila do příprav svatby, sice jen na papíře, ale tak nějak už mám všechno co je třeba v kopě a už i hrubý rozpočet, udělala jsem si na něj v exelu pěknou sčítací tabulku a konečná částka mne trochu vyrazila dech, no co, bude to snad jednou za život, tak jsem to zapila vínkem a jedu zvesela dál.
To jsem nevěřila co všechno se musí sehnat a zařídit dopředu!
V úterý jdu už např. zkoušet šatičky :-)

Ef, co vy a svatba? už máte termín? dlouho jsem tě tu neviděla.

Bram, ten časopis!!! jsem ti ho nevrátila!!! Chudák TM.

Adrianka je vcelku hodná, zítra jedou se školkou na výlet do biofarmy na zvířátka, tak se těší, uvidíme ráno jak bude nadšená :-)

Už je jasné místo 3leťácké party? fakt nedočítám. Možná by nebylo na škodu kdyby to pak někdo rozeslal emailem.

Tak já zase mizím, snad bude zítra víc času, až bude Adí ve školce a nakouknu.....pá
Bram+Matyášek 11/05+Maxík 1/09 26421

Re: Hanilka a spol

5.10.2008 20:26:54
Ahoj holčinečky :o)))

Jen v rychlosti zdravím, dneska jsme strávili 5 hodin s MM v nemocnici, měl zřejmě nějakž žlučníkový záchvat po mastném jídle (dal si topinky), no naštěstí na RTG ani na sonu nic nezjistili, ani krev ani moč, vše ok, zítra jde ještě na tu gastroskopii (ta hadice do krku) protože jen tak se dá případný zánět či podráždění zjistit. No naštěstí to vypadá jen na dietní chybu.

...nicméně tam mezitím před námi "umřela" pacienka přivezená rychlou, Matýsek tam udělal v automatu asi 20 čajů, 6 kapučín a vytočil půlku barelu vodu, no naštěstí je hned naproti dětské hřiště...ovšem i tak jsem a mám fakt dost. Nesnáším nemocnice!!!!

Tak pááá, krásný večer!
Hanilka a spol 8575

Re: Hanilka a spol

5.10.2008 17:54:20
oprava druhého odstavce:

chtěla jsem ti poradit, jak přilákat i ty čtenáře, kteří nejsou s tebou názorově spříznění a NEJDE jim při čtení článku jen o potvrzení svých postojů...
Hanilka a spol 8575

Re: Hanilka a spol

5.10.2008 17:52:52
Tome - tak především - tím že reaguju jak reaguju, tak to neznamená, že mě neoslovuje tvůj styl psaní a že se mi nelíbí tvoje přemýšlení...

naopak - kdybys mě nezajímal, kdybych nad tebou zlomila hůl, kdybych si myslela, že nemáš na víc, nenamáhala bych se s reakcí... Já naopak cítím, že máš dar lidi svým písemným způsobem zaujmout a chtěla jsem ti poradit, jak přilákat i ty čtenáře, kteří nejsou s tebou názorově spříznění a jde jim při čtení článku jen o potvrzení svých postojů...

Ohledně té délky - nejde mi o to, o kolika věcech jsi psal, o šíři tématu, to cítím jako ok, spíš že jednu konkrétní věc popíšeš mnoha slovy - ale to by chtělo spíš ústně s konkrétními příklady, to víš, moje minulost dramaturga se nezapře...

Já chápu, že kdo chce zapálit, musí sám hořet, ale mám zkrátka povahu, že když cítím nějakou nespravedlnost, nemlčím. Četla jsem tvůj článek se zájmem a čekala jsem tam na popis té možnosti, kterou jsem volila já: osvícená porodnice, která nenutí rodit vleže za plného světla, která umožní pobyt tatínka a miminka po celou dobu, čili splní moje požadavky na porod, nebude mě brát jako nemocnou a nesvéprávnou a zároveň bude připravena s nejmodernější technikou poskytnout první pomoc mě nebo mimískovi, kdyby bylo nedejbože zapotřebí.... a takové možnosti v naší společnosti existují (vím ze své zkušenosti), jen v tvém článku o nich nepíšeš. To, že je jich tolik, kolik je, to je věc další....

A s těmi instinkty - já souhlasím, že by na ně člověk neměl zapomínat, ba by si měl na ně co nejvíc rozvzpomínat, ALE musí se brát v úvahu, že díky civilizačnímu vývoji byly naše instinkty po staletí dušeny, tím pádem se v současnosti na ně ve všem spoléhat je bláznovství... Vždyť i porody doma před sto lety jsou tak vzdáleny od porodů domorodých žen... a to samé s instinkty rodičů jak vychovávat a vyživovat své děti...
Tomik8227 38392

Re: Hanilka a spol

5.10.2008 16:00:17
Ahoj Hanilko,

Po zjištění, že Ola s Janou už tady provařili můj článek, jsem sednul k prosincovkám a projížděl kromě příspěvků i reakce na něj. Musel jsem se trochu smát, když jsem na konci všeho viděl tvojí reakci:-) Říkal jsem si totiž, že jestli se někdo svěří i s nepozitivní reakci, tak to budeš určitě ty.

Takže krom toho, že si tvojí reakce vážím, mám potřebu říct tohle:

Kritiku délky příjímám. Věřím, že někdo jiný by dokázal všechno popsat stručněji a výstižněji. Já to zatím neumím a tahle vlastnost mého psaní je zkrátka asi bohužel součást mého stylu... Nicméně ve svém prvním odstavci jsem upřímný, když píšu, že ten článek je dlouhý především proto, že vzhledem k citlivosti tématu jsem měl potřebu se vyjádřit i k věcem, které se hlavní myšlenky přímo nedotýkaji.

Poměry v porodnicích se troufám si říct popisuji bohužel docela aktuálně. Nikde netvrdím, že porodnice, které se snaží o změnu neexisují. Ovšem těch porodnic je stále menšina. A hlavně i v těch, co se tváří, že se o tu změnu snaží, se mnohdy dějí trochu jiné věci, než které pyšně nabízejí na svých webových stránkách. Nicméně nechci rozhodně porodnice paušálně démonizovat a o svém vztahu k lékařům a porodnické medicíně jako takové jsem se v článku také zcela jasně vyjádřil.

S dětskými instinkty je to rozhodně složitějši. V žádném případě nemám pocit, že bych celému fenoménu lidských instiktů zcela rozuměl, ale myslím si, že zronva v případě hranolků a kečupu má rozhodně hrát rohodující úlohu instinkt rodiče, který je za dítě zodpovědný:-D

Ono tohle je opravdu hodně citlivé téma a mě nikdy ani ve snu nenapadlo, že by všichni souhlasili s tím co jsem tam napsal. Já jsem napsal co jsem napsal na základě svého nejlepšího vědomí a svědomí poté co se o tu problematiku tři poslední roky laicky ale aktivně zajímám.

Hanilko, i dle tvých předchozích reakcí na mé jiné slovní výlevy si ale myslím, že můj styl psaní a hlavně přemýšlení asi nikdy nebude z těch, který by tě oslovoval a líbil se ti. Znovu však říkám, že si vážím toho, že to jsi ochotná dát najevo;-)

===

Jinak nebudu skrývat, že jsem měl obrovskou radost, že se tu našli i tací, kteří si v tom něco našli, nebo kterým se to dokonce líbilo. S mým psaním je to tak, že já si upřímně nemyslím, že mám nějaký literání talent. Já jen vím, že psaní pro mě od malička bylo silným nutkáním jak vyjádřit to se děje v mé hlavě a dodnes je to pro mě často jakousi až téměř fyzickou potřebou úlevy od plné hlavy myšlenek a pocitů... O to víc mě vždy ale potěší, když se dozvím, že moje potřeba psát si nakonec najde i nějaké čtenáře:-)

Ten článek o porodech jsem psal hrozně dlouho a s jeho uveřejněním jsem váhal stejně dlouho. A upřímně na něj nejsem nijak zvlášť pyšný. Ale musel jsem:-)

Díky všem.


P.S. Strašně moc blahopřeji maminkám k čerstvým přírůstkům
Nicky a 2x zvíře 29188

Re:

5.10.2008 11:51:29
Jo a změnila jsem si nick, abych byla aktuální ~;)

Pa!
Nicky a 2x zvíře 29188

Re:

5.10.2008 11:48:31
Ahoj holky moje, zdravím při neděli! MM s Danynkem jeli nakoupit a přivezou oběd, tak jsem hned zasedla k vám :-)

V úterý tedy nastupujeme do nemocnice (předtím si tedy cestou střihnem můj utz, takže tam budem všichni, snad jim tam Dany v ordinaci ten utz nerozmontuje) a ve středu operace. Zatím mám pocit, že to nezvládnu, o víkend jsme byli u našich a Dandy jim při odjezdu řekl, že přijede zase ve čtvrtek, tak to mě rozhodilo, on chudinka neví, co ho čeká. Já totiž absolutně netuším, jak mu to vysvětlit, když ho nic nebolí... tak asi to nechám tak, že až po zákroku až se probere mu řeknu, že měl bebí a pak doktor mu pomohl... no jsem jeden velkej nerv.
Budeme tam asi týden, tak furt přemýšlím, co s sebou, až mu otrne, tak to bude asi zajímavý, ho tam nějak udržet...

Snad se tu máte všechny hezky, ani jsem nedočítala, jen vám chci moc poděkovat za organizaci oslavy, moc se na ni těším, jen je teď u mě v hlavě někde upozaděná, až se vrátím, tak to bude lepší! Šneček se mi moc líbí, myslím, že bude fajn, že to bude bez práce a budem se moci věnovat dětem a sobě, to jídlo pro jednou přežijeme (a třeba nebude špatný), hlavní bude, že se děti vyblbnou - to bude pro ně nej dárek.

A Bóži, Edík je náádhernej! To je dětí jak smetí, máš můj obdiv :-) Olgavka sem asi ještě fotku nedávala? Jsem zvědavá na ten kus ženský :-)

Tak se tu mějte hezky, v nemocnici nebudu mít net, držte nám palce a až se vrátíme, hned se ozvu!

~s~ Nicky
Hanilka a spol 8575

Re:

5.10.2008 9:45:53
Tak jsem přelouskala Tomův článek.Takže můj dojem:

Ano, je vidět, že je psaný od srdce.

Je ale opravdu strašně dlouhý. Ne ve smyslu kolik celkově obsahuje slov, ale ve smyslu kolik slov obsahuje k poměru s tím ,co sděluje.

Poměry v porodnicích nepopisuje zcela aktuálně. Tak, jak jsou v článku popsané porody v porodnicích, tak tomu bylo podle mne tak před dvaceti, patnácti roky. Ale i porody v porodnicích doznaly vývoje - nemusí se rodit na zádech, nemusí být prudké světlo, může s epři porodu pít, miminko nikam neodnášejí, nenastřihají autamitcky hráz, může si rodička přizvat svojí PA i do porodnice... to jen na okraj,

a taky k těm instinktům v nás - bohužel žijeme v době, kdy se matky (a zvlášť ty méně vzdělané) i z lásky a ve snaze poskytnout dětem to nejlepší děsně chybují - viz třeba výchova, výživa, např. třeba chodítka, posazování malých miminek atd. A i dítě, pokud si může vybrat, zvolí pro sebe k jídlu hranolky a kečup a colu a sladkosti a ne mrkev a vodu a jablko a chleba... kde jsou jeho instinkty?

Ale to hlavní o článku: ano, myslím si to samé, co zaznělo v závěru článku - důležitá je možnost a svoboda volby.
Hanilka a spol 8575

Re:

5.10.2008 8:45:45
jo třikrát, hm, no to si počtěte...

Jinak Ondatři, shlédla jsem ten dokument, nejdřív se mi něco nezdálo na tom, když tvůj ExO vyprávěl proč si Tě vzal, no ale pak jsem se zeptala svého muže a odpověděl zhruba stejně - takže asi to je tak normální, mě to přišlo nějak moc rozumové a málo slov o tom, že Tě zkrátka miloval... no ale jak říkám, můj muž to vyjádřil velmi podobně, oženil se prý proto, že na blízku byla cituji: "vhodná samice". No dělal si legraci, ale já čekala nějaká vzletná slova o nekonečné lásce, no za trest jsem mu nedala do čaje cukr...
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 98975  [Dalších 98885 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.