| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 21679  [Dalších 21619 >>]
dalida 36376

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 18:56:43
Lilly nic neděláš špatně, nenech si do toho mluvit, vždyť naše maminy se řídily taky radami doktorky a dělaly vše pro nás, abychom byli zdraví. Já používám mlíko HA (též kvůli alergiím v rodině) a Dr mi řekla, že ho mám užívat minim. do 1 roku. Jsem realista, že malá bude taky alergik, které dítě není, ale mohu to trochu oddálit. Jinak malé dávám čaje Hipp, což jsou obalené cukry, ale malá nic jiného nepije a s cukry se taky setká. Můj názor na stravu je, že by děti (od roku) měly dostávat i sladkosti v rozumné míře, že je to po chvíli omrzí a nebudou později jako neurvalé od řetězu.
dalida 36376

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 18:46:40
Kaji, Mel fakt vypadala suprově. Já jenom, že my jsme se rozhodli dát pokřtít Andrejku na dovolené na Slovensku 15.8., kde jsem byla křtěná i já. Nejdřív nás nechtěl farář pokřtít (jsem evangelík svob.vyznání), že je to moc daleko od něho, že nebude moci být s Andrejkou v kontaktu, ale pak uznal, že je pěkné, že chceme malou vychovávat ve víře, tak ji pokřtil. Do poslední chvíle jsem ale nevěděla, zdali se to uskuteční, protože nikdo z nás není u žádného církevního sboru, ani neplatíme daň a manža je bez vyznání. Jinak máme dvě kmotry.
Nevím jak u Vás probíhaly křťiny, ale my jsme museli nejdřív učinit slib (ještě štěstí že jsme pouze opakovali poslení sloveso v 1.pádě) a společnou modlitbu, pak jsme přistoupili ke křtitelnici, kde Any pocákal vodou u toho malá pobrekávala a naposledy s ní přistoupil před oltář a pomodlil se jako za ní. V tu chvíli Andrejku začal zajímat farářův nos a jeho mandle. On se tomu smál a měl co dělat, aby modlitbu dokončil. Vše trvalo 10min., což jsem ráda, protože si na dlouhé obřady nepotrpím.
Lily+Eliska06,Adelka09 44853

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 18:39:56
Dajo, tak sousedce se zatim uspesne vyhybam,jen slysim zezdola hrozny hystericky zachvaty- na ty deti-hruza.Kdyby se me ptala, az ji potkam, proc jo nedavam vedet,kdyz jdu ven, osmelim se a zkusim to nejak povedet.Ale jsem slaboch,nerada rikam ne:).

Ted resim,jestli jsem to s tou nasi alergickou anamnezou trochu nepos...Sice na mliko ani lepek alergii nemam,jen na urcite ovoce,pyly a roztoce, ale nejak mi prijde,ze se to zanedbalo..Kdyz jsme sly s porodnice,jeste jsem nemela rozbehnuty kojeni,doporucili mi mliko Hipp, samozrejme to ,kt.neni HA.Pak jsem ji tim behem prvniho mesice parkrat dokrmila...Pak uz to bylo ok,kojeni se mi rozjelo.Taky jsem ji ted pred nekolika dny nacpala vecer kasi s nadeji,ze bude lip spat...A ta kase samozrejme taky obsahuje suseny mliko...Tak nevim,jestli ma cenu to dal hlidat, kdyz uz jeji travici soustava do kontaktu se susenym mlikem prisla...Obcas mam fakt vycitky, ze jsem neco zanedbala, na druhou stranu si rikam,ze o tech alergiich se stejne moc nevi, jak a kdy a jestli vubec se projevi...Me se objevila az po 20,nekdo ji dostane az v 50...Za naseho detstvi se to vubec neresilo a kravsky mliko snad dostal kazdej z nas do jednoho roku...Ale fakt nevim, mam z toho blbej pocit, jelikoz se vsude docitam,jak by se al.ohrozeny deti mely vyhybat tomu a tomu do tehle a tehle doby...Ach jo...A z druhy strany vsude slysim- dej ji tohle a dej ji tamto,to nase deti v jejim veku uz jedly to a to...
Prosim vas, uklidnete me nekdo!Zacinam byt paranoidni a trpet predstavou, ze vsechno delam spatne:(.Pomoooc!
Daja** 32718

Re: Re: Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 17:20:36
Kaji, pudingy se do roka určitě nedávají. Myslím, že není pro miminka vhodný škrob, co obsahují.
kaji75 33423

Re: Re: Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 17:02:04
jo a ještě aby byla bez lepková. To sojové mlíko se smí prý podávat dětěm od 3 let, ale v lékárně prý se dá koupit i pro menší děti, jen nevím jak malé. to jsem ještě nezjistila
kaji75 33423

Re: Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 17:00:47
Mě z toho mého muže picne ještě si za 1/2 roku nezvykl, že má doma dítě, je hlučný když spí, baví se s ní nejlépe u jídla, večer hraje televize že jde slyšet až do poschodí...já šílím.

Leňuli, hlavně aby Steli byla spokojená, já už rezignovala nyní. Mela mi nepije prostě mlíčko, tak důležité pro její správný vývoj. Co mám dělat. U samotného mlíka buď pláče, nebo cumlík ma jen v pusině a nic se neděje. Holky jak je to s pudingem? Kdybych uvařila jen slabý vanilkový a do toho třeba rozmíchala sunar? třeba by ji vanilka voněla a jedla by, jen může to 1/2 roční dítě? A poraďte prosím kaši s příchutí, kt. se míchá do mlíčka, mám doma rýžovou ta ji nejede, a rýžová s jablky a taky jsem neuspěla. Jináč co jsem viděla všechny se míchají do vody a to mlíčko přecež obsahuje více pro ni důležitých vitamínů atd..
kaji75 33423

Re: Re: Re: Re: re

31.8.2006 16:52:10
Je fakt, že na křtiny jsou určitá praidla a farářům chodí kontroly i círke musí být důsledná, i když by měli být kmotři biřmováni tak ti naši nebyli.
kaji75 33423

Re: Re: Re: re

31.8.2006 16:49:51
Leňuli, jsme oba pokřtění, kdby bylo na mě, tak Mel nedám pokřtít, ať si pak víru vybere sama jakou chce. Však může kdykoli přestoupit a tak byla aspoň pěkná, sešla se rodina, byla hostina, dortíky a tak. Já to nebrala jako něco zásadního v jejím životě. Spíše důvod k rodinné sešlosti než že se konaly křtiny.
Petra+Anička03/2006 44087

Re: Re: re

31.8.2006 14:26:30
Mě by se líbil třeba tento kočárek, jen nepíšou, kolik váží, tak je zkusím kontaktovat a zjistit to.

Leňuli 33023

Re: re

31.8.2006 13:59:48
Peti K ,

http://rodina.cz/breznatka2006
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 21679  [Dalších 21619 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.