Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Marti,Míša 02/05,Honzík 08/08 | 22559 |
Re: :(5.10.2008 18:01:29
Jéé, se mi to odkliklo dřív než jsem chtěla
Na ven (třeba dneska) dávám bóďo dlouhý rukáv, tepláčky a zabalím do overalu, ne úplně zimního, přikryju ho španělkou, dám deklík. Jo a rukavičky, protože má pořád strašně studený pacinky... A pod sebou má taky deku... Včera byl ale ve fusaku jen v bóďu, teplácích a teplém kabátku a zima mu určitě nebyla A se spaním, dneska spinkal od 22 do pul 8, vetsinou vydrzi minimalne tech 7 hodin spinkat, přes den krmím co tři hodinky, pokud zrovna neusne na dlouho v kočárku. Už dávám 120ml |
Re: :(5.10.2008 17:55:24
Jinak co dočítám, tak my musíme dávat na bříško nebo na bok, protože máme totálně placatou hlavičku vzadu. Jenže on nechce jinak spát než na zádech a pevně zabalený v plínce a v zavince
|
:(5.10.2008 17:39:38
Tak jsem zpátky z nemocnice od M. 14 dnů tam musí minimálně zůstat, to se tu cvoknu mít na starosti dvě děti a celej barák. A on má chudák teplotu, tak doufám, že mu klesne, prý je to po operaci normální. Holky hrozně mi tu chybí
|
Maci1 | 27366 |
Re: Ahoj5.10.2008 16:11:21
Deno, kvůli SIDS, jak píše Meegy. A ublinkává někdy snad každé dítě, i když je jinak neblicí. Ve spánku hlavu nezvedne.
Já dávám Evičku spát na bok. |
Staronová.luc | 34895 |
Re: Ahoj5.10.2008 15:50:17
Už jsmem to našla
Kopíruju: "Spolu s SIDS se velmi často hovoří jako o rizikovém faktoru související o ukládání novorozeňat ke spaní na bříško. V takovém případě může totiž dojít k nebezpečným podmínkám, které budou mít vliv na přívod krve do mozku. Problém je v tom, že malé děti jsou schopny otočit svoji hlavu o větší úhel, protože jejich kosti a vazy nejsou ještě plně vytvořeny a neomezují jejich pohyb. Podle vědců mohou novorozenci při spaní na bříšku otočit hlavu na některý bok tak "daleko", že dojde ke zúžení tepen vyživujících mozek. Celý článek zde: http://www.miminka.cz/clanky/novorozenec/pece/SIDS.html |
Staronová.luc | 34895 |
Re: Ahoj5.10.2008 15:48:12
Deni já jsem četla že to není kvůli blinkání, ale že prý jim jdem míň krve do mozku. Asi to píšu blbě, zkusím ten článek najít.
|
Sengam | 24288 |
Re: Ahoj5.10.2008 15:41:19
Maci proč to nepovažuješ za bezpečné?Když je mimís neblicí?A hlavičku už si zvedne?A kdyby si ublinkla na zádech tak to není nebezpečné?
|
Staronová.luc | 34895 |
Re: Ahoj5.10.2008 15:38:20
Ještě ke spaní na bříšku. Jirka spal na bříšku od malinka. Najednou je to nebezpečné, nechápu. Vojtíšek spí na bříšku hrozně rád, usíná dřív a spí déle. Jenže se bojim, když každej tvrdí, že se to nemá. Pořád ho kontroluju (přestože máme monitor dechu) a na noc ho na bříško nedávám, i když vím, že by spal líp a dlouho.
tak a už spim |
Staronová.luc | 34895 |
Re: Ahoj5.10.2008 15:18:17
Deni, nevím co ho trápilo, napřed asi prdíky a pak zřejmě to, že nemohl zabrat.
Tatínek jel kočárkovat a já si jdu na 2 hodky lehnout. Potřebuju to jako sůl. U nás je dost zima, ráno mráz, teď máme 9° a silnej ledovej vítr. Nikdy nevím, jak malýho oblíct, aby mu nebyla zima ani horko. Jdu do pelechu. |
Maci1 | 27366 |
Re: Ahoj5.10.2008 14:42:45
Ahoj holky, hezkou neděli. Dočetla jsem pár stran dozadu a zarazilo mě, jak všechny ty svoje prcky teple oblíkáte - já jsem právě odeslala Evičku s mm ven v body s dlouhým rukávem, silných dupačkách, kabátku a čepičce. Plus samozřejmě zavinovačka a deka. Zima jí zjevně nebývá, žádnou stížnost na tepelný komfort jsem ještě nezaznamenala . Tak nevím.
Deno, já dítě na bříško spávat nedávám, jednak protože to nepovažuju za bezpečné (zvlášť pokud je prcek blicí jak ta naše) a za druhé Evča na bříšku má pokaždé tendenci zvedat hlavu, takže by tak stejně spát nechtěla. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.