| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2015

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 338  [Dalších 228 >>]
qwertz 50213
12.12.2014 9:11:06
Holky, teda to je věcí.....podle netu si prý hlavně do porodnice máme vzít "malé zavazadlo" = není tam moc místa a člověk se stěhuje z příjmové ambulance buď na pokoj nebo porodní sál, pak na šestinedělí a musí vše tahat s sebou.... No každopádně díky Vám jsem si udělala opravdu dloooouhý seznam co dát do tašky ~t~ Takže moc díky ~;) Jen k tomu dudlíku přibalím i držák na dudlík (takový ten připínáček na oblečení)a rozhodně sebou budu mít nafukovací plavací kruh. Jsem drobná, dcera byla obr a já byla šitá snad až za ušima takže po šití hodlám opět sedět jedině v kruhu - a babička mě pak doma ještě naučila vychytávku - dát kruh do povlaku na polštář, protože to pak nevypadá až tak "blbě" :-)
Edimaxik 10+II 142962
11.12.2014 17:23:40
Ahojky těhulky, tak jsem se vrátila z kontroly, malá hlavou dole, měření proběhlo v pohodě-jsme o dva dny větší a odhad váhy 1520gramů, takže zatím to nevypadá na malé miminko:-) jinak se nic nechystá, takže jsem uklidněná a můžu jít dělat další cukroví. Za dva týdny na krev, a za tři na první monitor...
Modřinka 37246
10.12.2014 23:08:24
Ahoj, k těm věcem do porodnice, jak už zaznělo nejlepší je info přímo z porodnice. Zkusím přidat pár věcí, které chyběly mně. Při porodu jelení lůj, hlavně u prvního jak jsem funěla dlouho, měla jsem úplně vysušené rty. A omyvatelné pantofle do sprchy- byla jsem ve sprše skoro pořád a rozhodně se mi nechtělo si neustále dobře utírat nohy. Šestinedělí- nějakou kalorickou bombu- tatranku či zdravější variantu, po porodu mi dali k obědu kaši, kterou mi objednali ráno, kdybych nestihla do oběda porodit a ve tři už jsem hlady neviděla. Vložky- ty porodnické jsou sice na první den ok, ale mně okamžitě protečou, byť jsem dávala tři, tj. od druhého dne už používám nějaké super extra libressky, které dávám taky dvě a měním stejně často jako ty porodnické, ale nesedím neustále v mokru a nehod je méně. Mazání na bradavky, mně vyhovuje lanolin, mimi to může klidně olíznout, odpadá tak omývání mastičky, které bradavky zase jen dráždí. A minule jsem si s sebou koupila chrániče bradavek (nikoli kloboučky na kojení!!), aby se mi bradavky netřeli o podprsenku a neustále větraly. Ad podprsenky- já je ze začátku využila hodně, hlavně žádné zbytečné švy a krajky, široká ramínka. Dále přebalovací ubrousky- hodně, pleny- tu nejmenší velikost moc nekupujte do zásoby, mně se do č. 1 nevešly už po příchodu z porodnice, ale měla jsem obříky. A poprvé mi chybělo pití, slazený erár čaj jsem nepolkla, tj. nechávám si přivézt balík neperlivé vody. A ještě mi chybělo holítko a protože mám hodně dlouhé vlasy, beru si fén. Dost věcí stačí mít nachystáno doma a manžel doveze první den na šestinedělí, není třeba všechno táhnout už do porodnice. Na cestu domů pokud nemáte v autosedačce fusak, tak určitě nějakou teplou deku.
........ 64599
10.12.2014 19:37:15
Moje porodnice to bude mít taky určitě na netu, myslim že všechny už to tak dneska mají.... jinak košile si beru svoje dvě, ze začátku mám jejich ale pak už si beru svoje je mi v nich líp.... a zabalim nějaký základní věci v nejhoršim mi je pak manžel ty další doveze, určo si běru vložky do podprsenky, ale třeba kojící podprdu jsem nikdy neměla...a to kojim cca 7 měsíců... nějak se mi to zdálo zbytečný a ted už to kupovat nebudu.... oblečení na mimino si brát nebudu, jen ty pleny.

Holky ty hřbety občas dělám , ale ona se mi nehne cejtim jí furt naprosto na stejnym místě... hlavu má někde nad pupíkem... a nohama mi večer dává kopance do močáku, já v noci chodim na wc co 30 minut.
Edimaxik 10+II 142962
10.12.2014 13:54:17
Tak porodnice, kde bych chtěla rodit to má na netu a ještě si dost pamatuju, co jsem využila a co ne. U nás dávají jen jeden balík poporodních vložek a žádné dětské pleny. Ale k dispozici mám kosmetiku a líh pro mimi a oblečení erár pro dětičky. Takže já si beru košile, župan, teplé ponožky, ručníky, podprdy, vložky do podprdy, vložky poporodní dva balíky, odsávačku, kloboučky a bepanthen a klasickou hygienu a hlavně hemagel na šití...Jinak pro mimi beru vlhčené ubrousky,dudlík, plenky, a asi dvě pleny pod hlavičku, aby nebyla na eráru. Jo a využila jsme jednorázové přebalovací podložky pod sebe a kojící čaj, případně homeopatika na kojení. Pak doklady a lístek na jména-ale to je všude. Tak snad je to takový základ...Oblečení budu mít připravené doma a to chlap doveze spolu s autosedačkou až půjdeme domů. ale připravené to snad budu mít, aby pak netápal, co má dovézt.
Trojmatka 143963
10.12.2014 12:50:07
Ahoj,
zrovna jsem se chtěla zeptat co do porodnice a čtu že se to dozvím až tam. Jdu tam až 34 týden, tak já nevím zda bych přeci jen něco neměla mít nachystaného dřív. Dokonce jsem u kamarádky viděla že nějaké položky měla napsány v těhotenské průkazce, ale já tam nic nemám...
Jediné co mám je Bepanthen a pár jednorázových jedniček plínek od kamarádky.... Pamatuju si že jsem potřebovala líh na pupíček... A vůbec nevím jak to bylo s nočními košilemi, myslím že jsem tenkrát dostala andělíčka a měla jen svůj župan. A co s oblečením do porodnice pro mimi? Jsem to za ty roky všechno zapomněla....
qwertz 50213
10.12.2014 8:54:48
Wendy, tak zkoušej ty kočičí hřbety jak tady ostatní maminky radily...
Jinak já jsem přesně 32tt. Celé těhu jsem spala nalevo (na nožičkách děťátka) a teď jsem začala občas na chvíli zkoušet spánek i napravo (na hlavičce) - není nám to oběma moc příjemné, ale doufám že se konečně začne otáčet a doufám že hlavou dolů ~;) Hnízdění mám v plánu jako Wendy až v lednu, snad to stihnu. Napřed musí proběhnout Vánoce a na uvolněné místo po stromečku pak umístíme komodu na oblečení, pleny a přebalovák. Co do tašky pořádně nevím, v lékárně mi bylo řečeno ať si zajdu do porodnice pro seznam, že to má každá porodnice dneska jinak. Zatím pa, jdu péct....~;)
........ 64599
9.12.2014 18:08:05
Já se chystám hnízdit v lednu :) to si připravim tašku a koupim nějaký jednorázový pleny do porodnice....
Edimaxik 10+II 142962
9.12.2014 16:42:14
Ahoj holky, tak já jdu na kontrolu ve čtvrtek a nejvíc je už asi otočená, podle kopanců a podle toho, že se mi výrazně ulevilo a lépe se dýchá. Jinak začínám asi hnízdit, jelikož už začínám dávat pomalu věci do porodky stranou-asi jsem blázen-ve 30.týdnu.
........ 64599
9.12.2014 15:39:20
qwertz- já stále koncem pánevnim :(
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 338  [Dalších 228 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.