| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dárkyně vajíčka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1645  [Dalších 1485 >>]
Babsi+2 63297
8.6.2014 22:51:59
Kvůli neplodné sestře nebo dceři bych tam šla klidně 100x. Kvůli cizí babě, o které nic nevím, ani za nic!
JanA
  • 
8.6.2014 22:51:12
Jo, jinak bych rada upozornila, že stimulace neni dnes to co pred lety. Jsou lepší léky, takže neni tolik vedlejsich ucinku.
JanA
  • 
8.6.2014 22:45:07
Pracuji v IVF centru a muzu te ubezpečit, že stimulace i cele dárcovství je poměrně bezpecna věc. Takže pokud s tim nemáš etický problém, jdi do toho... k nam chodej holky i 8x po sobe a v pohodě... málokdy se stane ze to nekomu nesedne.
EmmaR 86172
8.6.2014 22:43:59
Já to před lety udělala,abych tím posunula v pořadníku nevlasního bratra.

Začátek se mi zdál v pohodě,ale zkončilo to hyperstimulákem,bylo to děs,ale bratra mám ráda a tak jsem ráda pomohla.Už bych do toho nešla.Dávala jsem se dohromady skoro 3 měsíce.

Obdivuji ty ,co to IVF podstupují a i víckrát.
majik + nelik 11/09 105789
8.6.2014 22:40:47
darovala jsem dvakrát, v genetu. je to docela náročný časově - stimulace je (pokud si pamatuju správně) 14 dní, musíš mezitím min. 2x na utz + odběr. ten se dělá v krátkodobý anestezii. poprvý mi bylo celej den blbě, podruhý jsem po probuzení mohla klidně odtančit, nebylo mi vůbec nic.

nejdřív je kolečko po vyšetřeních - mluvíš s genetikem, gynekologem, dělají krevní testy. pak čekáš a když tě osloví na darování, vysvětlí ti všechno kolem, dostaneš harmonogram, hormony, který si pícháš sama (začínáš jedním druhem, který stimuluje růst, pak se přidá druhý, který zabrání předčasnýmu uvolnění vajíček a nakonec poslední, který vajíčka uvolní. toho třetího je jen jedna injekce). zvládnout se to dá, dostala jsem pera, jaký mají diabetici, druhej hormon byl v takovým prášku, co se musel míchat. hormony se musí aplikovat +- ve stejnou dobu každý den.

předtím bereš antiko, zase podle toho, jak ti řeknou.

samotný zákrok je časově celkem nenáročný, ráno příjem, uspí tě a za cca 20 minut je po všem. až se dospíš, přijde doktor, který dělal zákrok, řekne, s kolika dětma můžeš cca počítat~;) a můžeš v doprovodu domů.

shrnuto: jsem ráda, že jsem do toho šla, myslím, že dvakrát už to stačilo a po konzultaci s gynekologem už třetí kolo absolvovat nebudu. subjektivně necítím, že by to na mě nechalo jakýkoli následky. v zimě plánujeme druhý dítě, takže pokud by se vlivem stimulace narodilo pět a víc dětí, ozvu se ~:-D

jo, a pro mě bylo taky těžký hlídat si jídelníček a pitnej režim. normálně skoro nepiju a jím, jak se mi zrovna chce a při stimulaci musíš jíst hodně bíálkovin a pít, abys neotekla a nevybuchla (asi).
Ananta 97295
8.6.2014 22:20:57
Nešla bych do toho, je to o zdraví a ani bych darované vajíčko nepřijala, pro mě je to za etickou hranicí. Oni tě nastimulují mnohem víc než na normální IVF, hrozí reálně hyperstimulační syndrom, ta dávka hormonů je vysoká.
louda 21323
8.6.2014 21:45:50
Uvažuju, že bych darovala vajíčka. Je mi 32, takže pokud se rozhodnu, musím hned. Dítě mám jedno a další nejspíš už nebudou. Důvod, proč to chci udělat, není finanční. Zajímají mě vaše názory, případně i zkušenosti.
Dagmar,zatím 0
  • 
5.6.2014 22:30:51
Zdravím všechny. Chtěla bych jen poděkovat všem ženám,které se rozhodly darovat "vajíčka". Já sama mám špatná vajíčka a budu podstupovat IVF s darovanými.Je mi úplně šumafuk,zda to dotyčné dělají z nějakého morálního důvodu,nebo pro peníze.Tleskám jim a děkuji. Pro nás,které nemohou mít děti ze svého vajíčka,ale přesto děti chtějí donosit a porodit,je to šance,jak být také matkou.Podstoupila jsem už 3 cykly IVF s vlastními vajíčky,takže vím jaké to je rvát do sebe hormony,píchat injekce do břicha,mít šílené deprese a nálady a odběr vajíček taky není zrovna procházka růžovou zahradou.Proto tímto před dárkyněmi smekám a opravdu si jich vážím.Nedejte na to,že vám někdo pohrdavě řekne,že to děláte pro peníze.I kdyby,je to vaše věc a my vám budeme bezmezně a do konce života vděčné. OPRAVDU.
:-) zaregistrovaná 133043
4.10.2013 8:24:11
bolesti jsem měla taky, a taky jsem měla v břiše víc tekutiny, ale zvládla jsem to doma. Pila jsem nutridrinky, a minimálně 4 litry vody. Do 14 dní se to patrně srovnalo, jen u mě naštěstí pokračovalo těhotenství, takže mi bylo blbě zase z příjemnějších důvodů. V nemocnici jsem neskončila, a hyperstimulační syndrom hlídali od začátku, hned při odběru mě doktoři informovali, že hrozí, a dali pokyny co a jak.
Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 21447
3.10.2013 19:50:28
To není dobré, taky bych se sbalila a jela na pohotovost.
Měla jsem též OHSS po stimulaci na IVF a skončila na týden v Motole na kapačkách, v břiše 6 litrů vody ~7~ Bylo mi bídně. A se mnou tam ležela tenkrát paní, které to šlo až na plíce a zadržovala neuvěřitelných 36 (!!!) litrů vody, ta si tam chudák poležela měsíc.... oteklá byla úplně celá ~7~
Jestli to ráno bylo ještě u "obvodního" dr. ok a na poslání domů do domácí péče, neznamená to, že to je OK ještě teď... nechci strašit, ale stav se může horšit docela rychle.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1645  [Dalších 1485 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.