| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Aktovky a batohy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 5476  [Dalších 5336 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
6.11.2018 9:47:52
no hlavně to nepřehnat... naše škola je v tomto velmi vstřícná děti mají spoustu možností si nechávat ve škole věci a někdy mám dojem, že by si tam mohli nastěhovat polovinu svých věcí - mají skříňku v šatně, ve třídě poličku na náhradní oblečení na ven a polštářek, šanon na sešity a pracáky, háček na pytlík na tv, krabici na výtvarku, v družině skříňku na boty a bundy, náhradní oblečení na ven a ještě by si tam měly nechávat tv na sportovky a triko na výtvarku...
pomalu už bojujeme s tím, že nemáme dostatek tepláků na pokrytí potřeb školy ~t~
a navíc včera už prý paní družinářka upozorňovala, že by měla mít teplejší bundu, když je listopad - mikina a džínová bunda asi na cca 15 stupňů nestačí ~d~
TaJ 81121
6.11.2018 9:31:43
Propisko, tak když máte vstřícné vedení, tak by se snad nějaké řešení našlo...nemohly by mít třeba děti někde ve třídě v rohu každý svoji krabici, kam by si to dávaly? Nebo dát nějakou polici na zeď, kde by měli každý takový ten stojan (pořadač) na časopisy, kam by si to dávaly? Já bych jim na takovou věc klidně přispěla...Jinak jsem fakt vděčná za skříňky, co u nás mají, protože tam má i oblečení do družiny, náhradní oblečení, kdyby něco, nechává si tam to učení, nebo třeba si tam nechá nějaký výrobek, když to zrovna nemůžeme odnést domů, protože někam rovnou ze školy jdeme...nebo tam má malý batůžek pro případy, že neplánovaně někam jdou na procházku nebo výlet, tak aby si měl kam dát pití, peněženku, kapesníky a tak...nějak už si to bez těch skříněk ani neumím představit:-)
TaJ 81121
6.11.2018 9:26:49
No jo, tak to mají těch sešitů oproti nám zbytečně moc, u syna mají na čj jeden sešit A4, kam píší všechno, včetně domácích úkolů, z opačné strany píšou sloh, plus pracovní sešit a učebnici...na matematiku taky jeden velký sešit, učebnici a pracovní sešit, pak sešit, pracovní sešit a učebnici na geometrii, ale tu mají jednou týdně, takže tu nenosí pokaždé, na přírodovědu a vlastivědu mají jen učebnici a klasický sešit A4...nejvíc toho mají asi na AJ - učebnici, pracovní sešit a dva malé sešity - jeden na slovíčka, druhý na běžné poznámky...
propiska 16606
6.11.2018 8:33:15
Včera jsem opět s dcerou kontrolovala aktovku dle rozvrhu.... aj učebnice, pracovní sešit, obyč.sešit vocabulary a dictionary...oba téměř prázdné.matematika sešit obyč a geometrie, čj 3 sešity sloh, diktáty, mluvnice....
Také tvrdí že vždy musí mít všechno...
propiska 16606
6.11.2018 8:30:36
Tak to držím palce. Jsme také vesnická škola pro 10 obcí, žádné skříňky a šatny klece. Třídní schůzky máme příští týden, proto jsem založila diskuzi, abych zjistila jestli jsem zase divná jen já nebo to řeší i jiní rodiče.
Zkusím se obrátit přímo na vedení školy... máme velmi rozumného a ochotného p. ředitele.
x x 15263
6.11.2018 7:39:02
Já jsem kvůli váze školní tašky nas.aná permanentně. Každá osvícená učitelka si vymyslí, že musí mít dítě do každého předmětu 3 sešity, syn šesťák má jen do ČJ 8 (!!!) sešitů. Tak si říkám, jestli by nestačily 2, na prověrky a na to ostatní. Stejně to pak ty děti hodí do sběru, tak co. U dcery která je ve 3. na osmiletém, jsme vymyslely univerzální sešit, kam si vkládá listy (kroužková vazba) a má vzadu pár papírů na přidání a co už nepotřebuje, tak si doma přehazuje do jiných takových desek. A nikomu to naštěstí nevadí, už si učitelé zvykli. Takže nosí o polovinu menší zátěž. Přijde někomu normální, aby dítě nosilo do školy 4 kila čistých papírů každý den? Vážně uvažuji nad tím, že to zařídíme i u syna na základe, vrchnosti navzdory. Nepřijde mi normální, aby dcera ve 3. třídě na ZŠ nosila denně 8 kilovou tašku na zádech jen proto, že musí mít do všeho 3 sešity a ještě tahat učebnice, které stejně ten den neotevře.
TaJ 81121
6.11.2018 2:42:19
Magrato, jo, pracovní sešity mi přijdou taky celkem o ničem, vzhledem k tomu, že od první třídy toho tam mají vyplněného tak možná polovinu a stejně jim ještě různé papíry na procvičování ve škole kopírují, něco procvičují i na různých programech na PC, mají interaktivní tabuli apod...momentálně mají na většinu předmětů učebnici A4, pracovní sešit A4 a obyčejný sešit A4...
Evanek 6714
5.11.2018 21:40:58
Ano, zítra to hodláme vytáhnout na třídní schůzce. Třetí třída, dcera 24 kg a aktovka 6 kg+ tělocvik, nic si nesmí nechat ve škole (teda říká dcera). Skřínky nemají, vesnická škola se šatnami typu klec. Když mají ovoce a mlíko do školy tak další zátěž, prý mají zakázáno to jíst ve skole- takže domu donese 1/4 litrů mlíka, žervé, jabka, mrkev.
Ještě ji vozíme, ne ale každý den. Vzdálenost na zastávku MHD je 1 km...pokud má odpoledne ještě kytaru, tak by musela mít přívěsný vozík
Otylka 137962
5.11.2018 15:19:55
Pokud má ve škole skříňku, můžeš dokoupit některé učebnice a jednu může mít ve škole a druhou doma. A taky se sčítá každý gram. My jsme zrušili na prvním stupni takové ty hezké velké papírové desky na sešity a pořídili umělohmotné. Pastelky atd. měly děti v kufříku na výtvarku ve škole a nosily jen malý penál (tužky, pera, guma). Lahev menší, ve škole si pití doplňovaly, víc už se mi to odlehčit nepodařilo.
(Vynechám-li to, že syn je chaotik a sklerotik (po mě), takže pro jistotu nosí do školy každý den úplně všechno, aby nikdy nic nezapomněl. Nedaří se mi mu to rozmluvit.
Ale koupila jsem mu takový ten blok s oddělovači, píše si do něj poznámky asi do 5ti předmětů (nebo kolik je tam dílů) a učitelé to tolerují (je už na nižším stupni gymnázia, tak nevím, jak by to bylo na první stupni ZŠ).
propiska 16606
5.11.2018 13:04:10
Já se k petici ráda přidám. Kolik furt platíme za pracovní sešity a cvičebnice už radši ani nepočítám. Mnohem víc mě štve, že jsou téměř k ničemu. Občas doplní slovo, něco zakřížkují, něco opíšou z tabule a ještě blbě. Psát už ani jeden pořádně neumí, učit se z těch sešitů nedá a opravdu za celé roky málokdy některý kompletně vyplní. Učitelé, kteří ještě mají nadšení raději dělají prezentace nebo kopírujou listy z něčeho jiného.
N
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 5476  [Dalších 5336 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.