Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tante Ema | 107184 |
25.11.2010 16:53:52
Doopravdy tam nemusíš být sama. Neblázni.
Za jak dlouho rodíš? I kdybys neměla skutečně teď živáčka, co by tě doprovázel, tak třeba sem si klidně můžeš dát inzerát a nějakou porodní podpůrkyni si najít. Chodí sem dost hodných i obětavých holek a můžeš takhle najít i dulu, co nebyla ve tvém seznamu. Jak chceš rodit, kde a co očekáváš, že budeš potřebovat za podporu? |
daba+holčička | 55689 |
25.11.2010 16:49:35
já měla dulu, stálo to 3000 a doporučuju :)
|
I + 2 | 108466 |
25.11.2010 16:35:53
tak jsem mrkala na seznam dul a na můj kraj jsou jen dvě, což přichází v úvahu jen jedna, ale i ta je dost daleko
ach jo, já tam nechci být sama |
I + 2 | 108466 |
25.11.2010 16:34:28
když to bude přes den tak je tu naděje, ale večer a v noci se nechytáme
|
kreditka | 85904 |
25.11.2010 16:31:19
A nešlo by aby manžel jel s tebou a starší dítko pohlídala třeba sousedka?
|
Tante Ema | 107184 |
25.11.2010 16:15:19
Dula je levnější. Porodní asistentka je sice kvalifikovaná provázet fyziologický porod, ale v porodnici to stejně dělat nesmí, tam má oficiálně stejnou roli jako dula.
Záleží na kombinaci PA a porodnice, do které půjdeš. Jsou porodnice, kde jsou soukromé PA jako doprovod vítané (co já vím, tak Neratovice, ale jistě bude něco i mimo Prahu a okolí) a porodnice, kde jsou -mírně řečeno- silně nevítané a příchodem se sloukromou PA si předem zaděláváš na problém. Většinou velké fakultky. Záleží hodně na tom, jak chceš rodit, jakou porodnici si vybereš a co budeš od svého doprovodu potřebovat a očekávat. Pokud ti nevadí lékařské vedení, jsi ochotná se podrobit všemu, co po tobě budou chtít atd., nemusíš mít ani dulu, stačí prostě někdo, koho máš ráda a cítíš se s ním v bezpečí a udělá to pro tebe. |
propiska | 16606 |
25.11.2010 16:11:39
kdyz jsem chodila na predporodni kurz jeste pred prvnim tehu, tak nam tenrkat PA rikala,aby jsme si hlavne nebrali sveho dr....ani moc nedoporucvala soukromou PA..ze to nedela vzdy dobrou atmosferu pri porodu....proste to holt nektery personal dal najevo a pak to odnese stejne rodicka.
ja bych taky doporucovala kamaradku....ale byla jsem u obou porodu sama. tatka nechtel a pak hlidal dite..kamaradky bud rodily nebo meli doma male deti a bez hlidani... takze mne pak z toho vychazi nakonec jako nejjednodussi reseni dula...vybrat si nejakou co bydli blizko, sejit se s ni jeste pred porodem abych vedela jestli mi sedne a byla mi pak den D opravdu oporou a mohla ji duverovat |
I + 2 | 108466 |
25.11.2010 16:11:06
|
Jana + 2 kvítečka | 65305 |
25.11.2010 16:10:54
Vzít si s sebou můžeš, koho chceš, mamku, kamarádku, dulu..., v některých porodnicích zvládnou i dva lidi. Tady v Brně se za doprovod platí cca 500,- (nebo možná platilo před rokem ). Porodní asistentka bývá většinou zaměstnanec nemocnice a nic extra se neplatí. U mě to bylo u obou dětí tak, že mě na celý porod dostala na starost jedna asistentka a nikdo jiný se ke mě ani necpal. Bylo to fajn. Dulu si většinou přivádí rodička s sebou a platí si ji sama. Cenu ti nepovím, nikdy jsem o tom ani neuvažovala. Ale některá u holek ze zdejšího osazenstva bude určitě vědět. Moje kámoška měla s sebou svého nej kamaráda a nebyl to taťulda. Je gay se všemi průvodními projevy, jak se tak s oblibou parodují. Personál porodnice z něj prý šel do kolen.
|
Nika89 | 91671 |
25.11.2010 16:10:43
Porodní asistentka má zdravotnické vzdělání, dula ne, ale zas je více psychickou a fyzickou oporou. Ta moje byla skvělá. I když porod nakonec skončil císařem, ty chvíle, kdy tam byl manžel a ona, byly i přes bolesti po minutě krásné. Vyšlo nás to na cca 5000,- a je v tom započítaná i jedna návštěva v porodnici před porodem (měla to hodinu cesty stejně jako my, přítomnost u porodu a jedna návštěva doma-takže včetně benzinu, masáží, aromaterapie, homeopatie). Ta moje je navíc i laktační poradkyně a konzultace mailem i mobilem jsou zdarma. Kdybych měla rodit potřetí, tak zas jedině s ní, u prvního porodu (plánovaný SC) jsem ji neměla a i když by někdo mohl říct, že v tom případě ani nebyla potřeba, já bych ji ocenila. Jo a i dula může teda mít zdravotnické vzdělání, ale není to součástí kurzu pro duly.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.