Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
hgfjdmh | 139249 |
25.3.2015 17:08:02
No jak kde, platila jsem vetsinou 600 za vysetreni plus testovaci par. Ted uz kupuju jen na netu.
|
hgfjdmh | 139249 |
25.3.2015 17:07:01
A s brylema vidis uplne dobre?
Nepotrebujes k dioptriim pridat nejaky cylindr? Mi to neskutecne pomohlo. |
...j.a.s... | 81911 |
25.3.2015 16:54:16
A v těch studiích za zkušební páry neplatíš.
|
...j.a.s... | 81911 |
25.3.2015 16:53:42
A nechceš jít na čočky do nějakého očního studia? Tam měří čočky stále a určitě mají víc druhů čoček. Zpravidla objednají různé značky a když nevyhovují, tak se zkouší pořád. Teď už je tolik typů čoček, že si nedovedu představit nosit nevyhovující. Před 15 lety mi taky doktor tvrdil, jak nejsem typ na čočky, jak si musím zvyknout, že to není bez chyby. A dneska nosím jenom čočky a žádný problém. Je možné, že ti změřila špatně osy.
|
Sopka | 106697 |
25.3.2015 15:33:56
Já bych hledala jinou doktorku a chce to vyzkoušet další druhy čoček zase od jiného výrobce. Je to běh na dlouhou trať, než ti nějaké sednou ke spokojenosti.Dceři sedly až takové 5, každé od jiného výrobce a to jsem musela natvrdo doktorce říct, ať jí je objedná jako vzorek. Pořád jí žádné neseděly a doktorka jí pořád jen opakovala, že si musí zvyknout. Houby,že ti nesedí poznáš brzo.Už jsem také chtěla jít jinam. Bohužel dcera prodělala zánět v očích před 3/4rokem a s čočkama je konec, už je v očích nesnese.A to je zcela bez probémů nosila 5 let.
|
Piggy | 5422 |
25.3.2015 15:06:55
již dva měsíce nosím - spíš testuji kontaktní čočky, ze začátku měsíční kvůli zácviku a ted jednodenní. Jsem krátkozraká, mám cca 5 a 7 dioptrií. měla jsem poroblém se zaostřením při pohledu na různé vzdálenosti v rychlejším sledu (s brýlema to nemám), dr. usoudila, že jsou na mne asi moc silné, tak mi dala slabší (místo původních 4,75 a 6,5 mi dala 4,5 a 6 dioptrií). Problém to vyřešilo jen částečně, problém přetrvává hlavně když se podívám dolů- třeba na text a pak na PC nebo do strany 2-4 m, obecně při každé změně pohybu očí a zároveň vzdálenosti pohledu mám pocit, že na okamžik šilhám - vidím buď dvojitě nebo rozmazaně, to se pak upraví..případně ještě zamrkám. Prostě to chvíli trvá než začnu vidět opět "ostře". Dle dr. mi čočky sedí na oku dobře, takže blbým nandáním to asi nebude.. Také se mi stalo, že s jinou značkou čoček jsem viděla slaběji - přitom dioptrie byly stejné. Nechápu, jak je to možné, parametry jako dioptrie, DIA jsou stejné, BC 8,4 nebo 8,6 (prý to nehraje takovou roli..). Že by materiálem?
Jaký je rozdíl ve vidění se sférickými a asférickými čočkami u uživatele, který nemá problém s nimi? Jak poznám, že mi plave čočka - vidím pořád rozmazaně nebo jak to vypadá? Už si připadám hloupě, chtěla bych je občas nosit (docela nutnost) a nevím, co mám dělat - zkoušet ještě jiné kombinace dioptrií, ještě jinou značku nebo co s tím? Vyměnit doktorku? Partner to nechápe, sám s tím problém nikdy neměl a má mě za exota.. |
minka |
• |
6.2.2015 14:24:04
oprava - s cockama jen na blizko
|
minka |
• |
6.2.2015 14:23:22
No ja vidim prave dobre s brylema - dalka i blizko, s cockama jen na dalku. Nevim, jestli mam v cockach slabsi dioptrie.
Kazda operace je zasah, ale ja ve svem okoli neznam nikoho, kdo by s laserovou operaci nebyl spokojen a to ji nekteri meli uz pred 15+ lety. Zase znam mudr, kteri nedoporucuji kontaktni cocky kvuli niceni rohovky. Jednoduse - 20 mi uz nikdy nebude, takze perfektni to nebude nikdy |
Marcela a 3 | 65688 |
6.2.2015 11:33:00
Švagrová je očařka, laserové operace dělá a mému manželovi ji rozmluvila, prý by na to sama nešla . A to brýle nosí ona i švagr.
|
Lilila | 78054 |
6.2.2015 10:09:23
Piggi, já bych řekla, že ten problém se zaostřením taky souvisí s tou rozdílnou ohniskovou vzdáleností. Asi si budeš muset déle zvykat, pokud o nošení čoček stojíš.
Já třeba z tohoto důvodu vůbec nezvládám střídat brýle a čočky. Buď jedno nebo druhé. Pokud si během dne vyměním čočky za brýle, vidím nakřivo a zvedá se mi žaludek. Na každé nové brýle jsem si zvykala tři dny a nebyla jsem v tu dobu k použití. Zánět spojivek spojený se zákazem čoček byl pro mně očistec dvojnásobný. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.