| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Enuréza – pomočování u starších dětí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1524  [Dalších 1424 >>]
Jana + 3 rošťáci 62541
22.1.2017 9:14:55
Moje dcerka měla něco podobného, jen byla, až na pozdější dozrávání nervové soustavy zcela zdravá a vadilo jí to. Chodili jsme na urologii, kde nakonec dostala hormony, které se nechávaly rozpouštět pod jazykem a ty jí hodně pomohly.
Já ale nevěděla, že je to nějaká porucha, takže jsem jí vzala plenky jako jiným dětem a pak třebas i 4x za noc převlékala postel..... HRŮZA!!!! Kdybych věděla, že je to zdravotní problém, ušetřila bych dcerce i sobě spoustu nervů - nechala bych jí plenky na noc určitě déle... A sehnala bych jí podložku na postel, měla pouze igelit....
Mě taky pediatr nikam neposlal, já si to vyšetření na urologii vyžádala sama, pak mi dětská doporučení dala
Mili+2 70470
21.1.2017 22:46:22
Dcera se zacala pomocovat asi v 5 letech. Vyvoj reci a motoriky super, telesny vyvoj normalni, jen si myslim ze je socialne trochu pozadu (nej kamaradky taky vzdy rok dva mladsi). Nebylo to nijak casto, 1x do mesice. Neresila jsem to. Preslo to tak po tom 9.roce.
Hanka 75 76332
21.1.2017 21:53:44
myslím, že to může souviset, do problematiky tak moc nevidím, ale máme též v širší rodině obdobný problém a co jsem se v souvislosti s tím dozvěděla, tak procento dětí, které se v pozdějším věku pomočují je poměrně vysoké-vyšší než kolik by lidé normálně soudili, tj. je to mnohem normálnější a obvyklejší než si myslíme a u řady těchto dětí to prostě chce čas, tak jako někdo dříve a někdo později chodí, tak někdo dříve a někdo později toto zvládá. Současně tuším (nevím přesně), že doktorka tuším měřila resp. doma měřili) obsah/velikost močového měchýře, a v noci, že se nemá budit - ale prosím berte mé rady jako z druhé ruky a "zaslechnuté". Nejsem na to odborník. Držím palce, hlavně, ať to nekomplikuje psychickou pohodu dítěte. ~R^
Yuki 00,03,07 49504
21.1.2017 20:10:27
syn je AS, v 10 se ještě občas počůral i cestou ze školy, naposledy na školním výletě v 5. třídě... ve dne, prostě to nestihl nebo neměl ¨kam jít, nevím. Od té doby ale už nikdy, konečně si uvědomil, o co jde :)

věřím tomu, že to souvisí s nezralostí CNS
Jaatri 53628
21.1.2017 19:48:24
Kamarádka má dceru, která měla prakticky to samé. Upravilo se to po desátých narozeninách, školní výsledky nic moc, ale je to neskutečně laskavá, pracovitá holka. Je jí patnáct, chodí na SOŠ, má několik brigád, absolutně spolehlivá... super
petluše 39676
21.1.2017 19:30:55
Dcera 9 let má v noci stále nehody. Dodržujeme režim, v noci budím. Dětská dr nás zatím nikam neposílal, dcera měla opožděný vývoj řeči, celkově dozrává později. Má ADD, a pocuravani ji nevadí. Neřeší to. Máte zkušenost, že později dozrávajíci CNS vyřeší noční nehody?
Sim One 152964
9.1.2017 12:43:28
Musim rict, ze minuly rok ze zoufalstvi sestra koupila take bezdratovy alarm. Do mesice a pul to zabralo, ani jeden plany poplach. To je divne. Mozna lepsi znacka. Mohu zjistit. Sestra ho chvali kudy chodi. Rika ze uz myslela ze to nijak nepujde a ze se nikdy nevyspi. Alarmu neverila, ale rika ze je to nejlepsi vec kterou koupila. Pak ho prodala sousedce a ta byla taky nadsena. Jeji holka to s alarmem zvladla za mesic. A ten kapesnicek tam teda nedavala, myslim. Mela slipy s kapsickou na alarm.
Marie Němcová
  • 
16.3.2016 18:44:01
Dobrý den mam syna je mu 11 let a mam problem se v noci probudit v noci spi tak tvde že se nezbudy ani když je mokrej a je to každej den už jsem stoho zoufala v noci ho neni možni zbudit děkuji za odpověd
.kili. 125672
7.1.2016 14:18:30
" má 7let, dva roky se léčí s noční enurezou."

aktivní terapie by neměla být před dosažením 6 let věku- Potom jsou první volbou motivační a kondiční terapie, medikamentosní až nakonec, většinou na půčátku puberty. Volba záleží na příčině enuresy.
DanaK 29100
7.1.2016 7:27:54
Dobrý den,
Dcera má 7let, dva roky se léčí s noční enurezou. Brala léky Minirin, Ditropan. Dávkování lékařka různě měnila - bez většího efektu. Ledviny i moč.měchýř má v pořádku.
Už asi měsíc léky nebere. Postupně jsme je vysadili a aktuálně nebere nic. Pomočí se cca 1x týdně.
Chci se zeptat zda je tu někdo kdo též nedává léky, případně zkusil homeopatickou či jinou léčbu?

[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1524  [Dalších 1424 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.