| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Laserová operace očí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 963  [Dalších 823 >>]
babiki 4116
11.7.2014 17:18:45
Mam revmatoidni artritidu, v CR by me vzali, ale tady v UK je to kontraindikace ~d~ Toz nevim jak se rozhodnout.
krupice. 33843
11.7.2014 14:55:31
Byla jsem před 15ti lety v Lexumu v Praze na odstranění krátkozrakosti - 2,5 a 3,75 dioptrií. Dnes je mi 41 a mám na obě oči 0. Za mě spokojenost velká. NOsila jsem kontaktní čočky, investice se mi vrátila asi za 4 roky. Akorát mě mrzí, že jsem k nim tenkrát jezdila přes celou Prahu a dnes sídlí vedle nás na Budějárně~t~
Lezeleze
  • 
11.7.2014 12:31:52
Nakonec jsem do toho nesla. Odradilo me to, ze mam na jednom oku neco jako castecnou tupozrakost nebo co to je - normalne vidim, kdyz je zkorigovane tak i ostre, ale treba kdyz ctu text, tak ho sice prectu, ale nechapu, co ctu. Obraz z obou oci se mi nesklada prostorove dohromady. Proste jedno oko je hlavni a druhe to "zezadu" jisti. Vsichni se tvarili, ze o necem takovem nikdy neslyseli a predstava, ze by se operace nejak nepovedla a hlavni oko by treba videlo hur nez to druhe nebo tak... Navic mi nikdo nemuze slibit, ze by se korekce povedla na 0. Kdyby tam neco zbylo a ja stejne musela nosit bryle...
Annie01 96459
11.7.2014 10:46:56
V rodině máme dva spokojené lidi s odstraněnou krátkozrakostí (jeden je po operaci skoro 20 let). Ale taky mám dvě kamarádky, u kterých nastaly vážné komplikace, řešilo se to dlouho, o zrak nepřišly, ale i tak mi to stačilo k tomu, že nosím svoje čočky ráda a bez reptání.
Moje očařka navíc odstranění krátkozrakosti po čtyřicítce vysloveně nedoporučuje.
Nemám vadu tak výraznou (cca 3 dioptrie), abych bez brýlí nebo čoček nedošla doma na záchod. Takže se držím toho, že oči má člověk jenom jedny.

mmch Kambalo - čočky si nechala vyměnit ve Zlíně moje ségra - bylo by to vyprávění na dlouho, nic příjemného a rozhodně ne s dobrým koncem. Vidí mizerně a navíc se to nedá korigovat brýlemi. Po očařích běhá řadu posledních let, ale ideální řešení neexistuje.
heroes 81875
11.7.2014 10:03:30
A jak seš na tom ted? Četla jsem hodně starší diskuze kde byly i tvoje problémy tak mě zajímalo jak to nakonec dopadlo.
Stáňa * 7932
11.7.2014 9:59:29
Oči jsem si nechala operovat měsíc před 37. narozeninami, letos to budou 4 roky.
Měla jsem pouze krátkozrakost.
Na dálku vidím stále dobře, problém mám jen za pološera a šera, kdy vidím výrazně hůř. A taky při přechodu, tj. když si čtu a pak zvednu hlavu a podívám se např. na televizi. Na čtení brýle nepotřebuji.
Znám pár lidí, kterým se do roka od operace oči zhoršily ale vyřešila to následná korekce.
A jednu nyní 50, která si to nechala dělat v cca 45, byla pak na korekci a nyní, po pěti letech má 1 dioptrii, brýle na čtení ale nepotřebuje.

Ostravando, jakou reputaci má klinika Duovize v Praze?
kambala pláááckááá 118391
11.7.2014 9:53:44
už bych do toho nešla..resp., už ne do laseru, nechala bych si dát tu náhradní čočku. bohužel, neudělali to, ufikli mi půlku oka (14 dioptrií) a dnes je to nereoperabilní...a bolelo to dva měsíce jak prase a málem jsem se bolestí zbláznila a nevěděla, jestli budu ještě někdy vidět. Díky, zlínská kliniko, fakt....

no, co se dá dělat....
Žžena 83005
11.7.2014 8:34:24
Kamarádka měla operované obě oči v 30 letech. Předtím krátkozrakost, ale myslím, že ne zas tak tragická (myslím max. do 6 dioptrií), s brýlemi takový problém neměla. Výsledek operace byl dobrý... Ale teď je 15 let po operaci. Oči se jí za posledních 10 let zhoršily děsně, dokonce má snad jedno krátkozraký a jedno dalekozraký, takže rozdíl dioptrií na brýlích naprosto šíleně deformující, snad 15 dioptrií. Vidí prd a nadává si, že si oči nechala takhle zkazit.
Klauri 95515
11.7.2014 8:18:53
tak možná potom jich znám pět :)))
klasická krátkozrakost proč ne:), jen úplně čistých krátkozrakostí až tam moc není, i ten astigmatismus nemusí být problém, největší problém je vždy šilhání, po operaci se může změnit postavení očí a z toho vznikne diplopie( dvojité vidění)
jen obrýlený Filipec, Stodůlka,z Ostravy Mašek.... se nějak do operací nehrnou :)))
Klauri 95515
11.7.2014 8:15:16
může to jít, ale skutečně to chce dobré vyšetření...
o jaké klinice uvažuješ ? ( jsou velké rozdíly v přístupu v předoperačním vyšetření a vím, kde pacienta odmítnout, když není 100% jistota a jsou kliniky kde do toho jdou..... ale za průsery už jako nemůžou)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 963  [Dalších 823 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.