Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Yuki 00,03,07 | 49504 |
27.5.2022 20:17:49
kat, ale oni dostali nabídku jít do ubytovny a odmítli, vrátili se
další zase mají dvě občanství někdo z romů udělal chybu, zneužil náš systém, takže vznikla nedůvěra, může se tomu někdo divit? |
K_at | 121378 |
27.5.2022 20:09:33
MaMar,je mi jich líto. Prostě na podlaze na nádraží.....to je hrozný.
|
MaMar | 39162 |
27.5.2022 20:06:10
Yuki - "i když je těch problémových romů na nádraží pár desítek, je někde pár desítek neromských problémových lidí?!" -
- myslím, že je leckde víc než pár desítek neromských problémových lidí, jen nejsou tak pěkně pohromadě Jestli je někdo na tom tak, že mu stojí za to kvůli pěti tisícům přespávat dlouhodobě na nádraží, skoro bych řekla, budiž mu přáno Ale myslím, že v Praze na "hlaváku" jsou (nebo byli) hlavně ti, u kterých ještě probíhá prověřování, jak je to s jejich případným dvojím občanstvím, a ti zatím neměli na ubytování ani na peníze nárok. Jak je to jinde, z vlastní zkušenosti nevím. Já bych to hlavně tak neprožívala, věčně na tom nádraží nebudou, a nemám pocit, že by se nám dělo něco tak hrozného, když tam jejich děti budou ještě pár dní nebo týdnů pobíhat. A jinak, mám dojem, že spousta majoritních Ukrajinců se na Romy kouká ještě mnohem víc skrz prsty, než Češi. Asi i proto, že hodně jejich Romů žije opravdu životem hodně odlišným od majority. V tomhle bych řekla, že přes všechno, co kritizuju, jsme už o dost dál. |
K_at | 121378 |
27.5.2022 19:58:38
Vrrrtaku, já se o byty nehádám. Já jsem pro přístup "pravidla jsou pro všechny stejná, ale na druhé straně ti nabízíme pomoc". Rozhodně velmi velmi mi vadí pozitivní diskriminace a 2 pravidla. Protože je to medvědí služba .....v konečném důsledku.
|
K_at | 121378 |
27.5.2022 19:55:50
Yuki, ano. Tohle je taky pravda. S 1 osamělou ženskou v nouzi se nikdo moc nemusí crcat. Když je to rodina...
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
27.5.2022 19:54:41
oni na to doplatili i pěstouni, příbuzenská pěstounská péče je u romů rozšířená mnohem víc než u majority, babička má v péči vnoučata a celá rodina žije dohromady, takže stát řekl dost, příbuzenská pěstounka nebude tak placená jak nepříbuzná
jenže nerozlišuje moje teta, 70 let, má v péči vnuka, otec kluka, její syn, je po mrtvici v invalidním důchodu, teta se stará i o něho, matka kluka je neznámo kde a teta nemá nárok na tolik peněz, kolik máme na pěstouně my, protože je příbuzná, a takových rodin je samozřejmě víc, stejně tak hlavním důvodem k zavedení povinné docházky předškoláků bylo to, že Romové chodili do první třídy bez znalosti češtiny a základních návyků, a zase se to musí týkat všech, aby náhodou nebyla nějaká diskriminace jenže takto jsou diskriminovaní všichni neromové ve stejné situaci je logický, že to lidem vadí |
Pawlla | 106336 |
27.5.2022 19:50:06
Yuki ano, hlavně starší lidé mají velký problém si o něco požádat.
|
Pawlla | 106336 |
27.5.2022 19:47:38
Vrtáku, tak to je u nás přísnější, tady opravdu jen ti, co jsou na hmotné nouzi. Já si myslím, že ta sociální politika u nás není dobrá. Nevadí mi, že lidé na okraji společnosti, a uznávám, že jsou to většinou Romové, berou dávky. Vadí mi, že systém těch dávek, jak je nastavený, je demotivující. Pokud je rodina s 6 dětmi (není výjimkou), mají více peněz a dávkách, než kdyby rodiče šli pracovat za minimální mzdu. Tohle je špatně. protože ruku na srdce, kolik z nás by při 6 dětech šlo do práce, kdyby na tom měli být finančně stejně nebo hůř.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
27.5.2022 19:44:01
ono je to možná ještě jinak
všechny ty dávky a pomoc jsou určeny lidem v nouzi, jenže zatímco mnohým lidem je proti srsti jít si o to požádat, protože jejich rodina to nikdy nepotřebovala, stydí se, tak Romové s tím problém nemají, a proto to vypadá tak, že jsou ty dávky speciálně pro ně navíc teda Romové umí být dost hluční, když něco chtějí prosadit, fungují v komunitě a to jim dává mnohem větší odvahu jít spolu, třeba biologická maminka našeho pěstouněte potřebovala jít s někým, ale neměla s kým, dlouho jsem jí vysvětlovala, že to má udělat, kdyby to nebylo 300 km, šla bych s ní, Romové žijí spolu a tak je to pro ně snazší |
K_at | 121378 |
27.5.2022 19:33:44
Vrrrtaku, tak ta první polovina je ale právě to, co je "pro ně" jen zdánlivě. A o čem píšu, že tu určitou část menšiny nenutí cokoliv dělat a vyjít z těch stereotypů. Druhá část - to, co u vás dělá neziskovka, by měl být +- normální podpůrný program pro všechny znevýhodněné děti. A měl by o to usilovat stát. I ta pomoc s dluhy atd by měla fungovat obecně pro občany v nouzi. Ano, já vím, že leckde je dvojí metr.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.