Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
TaJ | 81121 |
23.5.2022 17:47:41
Vranice, co myslíš? Jasně, že jo, pokud si toho všimneme hned, tak s pitím nebo zmrzlinou vykazujeme hned, jenže máme tam taky i jinou práci a jiné zákazníky...ale i když jim něco řekneš, tak často stejně nepřestanou a ještě se tváří jako co jsme si dovolili jim vůbec něco říct...hele, já v obchodě pracuju dohromady už víc, než 20 let, většinu z toho v místech, kde se běžně vyskytují cizinci a mají různé zvyky...ale tohle se hned tak nevidí...oni klidně na mě hulákají z druhého konce obchodu, i když vidí, že s někým zrovna mluvím, nebo něco někomu ukazuju...a samozřejmě předpokládají, že umíme všichni rusky, nebo ukrajinsky...fakt nějaká snaha domluvit se jinak u nich moc není.... To není žádná nenávist vůči nim, ale zajímalo by mě, jestli kdybychom byli ve stejné situaci my, jestli by se k nám někde ve světě chovali tak vstřícně, jestli by všude visely české vlajky, někdo se kvůli nám učil česky, jestli by někde běžela hlášení a různé titulky a informace v češtině...
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
23.5.2022 17:46:55
okolíku, pokud utekli před válkou, s igelitkou, vlakem, narychlo, peníze na kontě měli a teď se to tam u nich uklidnilo, pořídili auto, aby se domů dostali rychle, co je na tom divného?
naše rodina je tady dva měsíce, paní by moc chtěla aspoň na pár dní domů, vidět rodiče, pojede asi s někým, kdo se bude vracet, pokud si to ještě nerozmyslí, nejsou zrovna z úplně bezpečného místa, kdyby měla na auto, bylo by to pro ni jednodušší děti tu nechá s manželem, nechce je ohrozit |
TaJ | 81121 |
23.5.2022 17:39:56
77krasko, jo, my se na TGV půjdeme podívat, protože jsme ho nikdy zblízka neviděli, ale jinak syna zajímají spíš ty naše diesely, ty rychlovlaky a ani třeba Pendolino, už ho nikdy až tak nezaujaly...ale je to speciální událost, taková kuriozita, takže si to určitě ujít nenechá a bude točit a fotit ostošest
|
Okolík | 129526 |
23.5.2022 17:29:46
Přiznám se, že mě překvapila včerejší reportáž ve 168 o tom, jak Ukrajinky, které před pár týdny uprchlý s taškou před válkou se vracejí zpět s koupeny mi, slušně vypadajícími auty.
|
Vranice | 21600 |
23.5.2022 16:56:26
TaJ, zkusilas jim něco říct, nějak je umravnit ve smyslu, že tohle se u nás nedělá? Zeptat se, jaké mají přání, prostě komunikovat?
Tady se mi to lehce píše, ale když jim nikdo nic neřekne, budou to dělat zas a znova. |
sylvaina | 77406 |
23.5.2022 16:54:44
Já se tu setkala s rodinou, co doma byla asi opravdu dobře situovaná. Měli továrnu s nějakou výrobou a dům. Obojí je v troskách. Tak aspoň přijeli v pěkném autě.
Fakt si nemyslím, že by jim bylo co závidět. |
Velšice | 92803 |
23.5.2022 16:46:25
Jo Zufi, je to na Ja na Novinky radeji nechodim. A pokud se u nas neco bude dit, tak tu svy auto nenecham.
Jinak ja mam zatim stesti na vetsinu velice slusnych a pokornych lidi z Ukrajiny. Bydlim v Praze v okrajovy casti a tady jsou ti, co jim nezbylo nic, ziji z minima a jsou vdecni. I my mame "sve" dite a je to uplne normalni pubertak, ktery mi pomuze s taskama, ale necha po sobe spinavy talir. Nic, v cem by vybocoval. A dostat ze statu penize je nadlidsky ukol, takze pokud nekdo prisel jen pro tech 5 tisic, tak mu to snad ani nezavadim. |
77kraska | 132593 |
23.5.2022 16:45:26
TaJ, nase vedouci v papirnictvi by je pekne setrela nebo by deti rovnou poslala za dvere.....a uz jsem to zazila ve vice obchodech, ze prodavacky reknou, ze v takovem hluku nebudou pracovat nebo ze si matky maji deti ukaznit
|
77kraska | 132593 |
23.5.2022 16:44:12
Taj ja vedela, ze vite
ja tim TGV kdysi jela ve Francii...ale nic zvlastniho mi to neprislo |
sylvaina | 77406 |
23.5.2022 16:43:29
Já dneska jeden Mclaren opravdu potkala. Je to dost nepřehlédnutelná značka a po česku jich určitě moc nejezdí. Byl navíc zábavný tím, že se honosil nálepkou dítě v autě a já přemýšlela, jestli se kromě řidiče vejde ještě spolujezdec. Nevypadalo to tak. Ale ukrajinskou značku neměl...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.