| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nástřih uzdičky pod jazykem

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 171  [Dalších 31 >>]
mapina+3 kluci(01,05,11) 29057
12.1.2007 12:54:48
O spolupráci to asi není, už jsem psala , že Kuba v 5 letech odmítl pusu otevřít. U malých dětí prý zacpou nosánek, tím pádem otevře pusinu a je t. A Kuba na umrtvení nic nedostal, takže ani neměl co vdechnout. Možná se vaší doktorce do toho nechce. Rozhodně bych se nenechala odbýt a poptala se jinde.
serpentina 49952
11.1.2007 23:24:37
Abych pravdu řekla, začíná mnou procházet vztek, pokud jsem to tady dobře četla tak většina maminek co nechali stříhat po asi jednom roce tak skončili na logopediích a přitom nikdo si nestěžuje na nějaké komplikace které nám dnes líčila doktorka jako je vdechnutí umrtvovadla a reakce a většina maminek je spokojená u dětí které to měli do roka. Tak v čem je potom problém uto nechápu. Je to v tom, že je to pro ně složitější že děti nespolupracujou??
KUPCOVKA Honzík12/05 Bára05/08 28922
11.1.2007 23:19:38
My jsme měli také kratší uzdičku pod jazykem.Doktorka se mně ptala jestli nemáme problémy při kojení,ale copak jsem na to mohla odpovědět,když jsem kojila poprvé v životě? :)) Poslala nás na posouzení k zubařce a ta jí Honzíkovi ve 2 měsících šmikla.Bylo to naprosto rychlé,prý bezbolestné,protože ještě není tuhá a jen kapička krve.
serpentina 49952
11.1.2007 13:04:39
No tak jsme se vrátili z ORL :-(. Doktorka nám to rozmluvila a já se te´d tluču do hlavy, byla jsem tak nervozní že jsem nemohla oponovat. Prý ať ji netrápíme a přijdeme za rok, to budeme mít dva roky. NO jelikož budeme mít za chvíli rok a půjdeme k zubaři tak se zkusím poradit tam. Strašně mě to mrzí, protože malá má snahu mluvit a jde jí to a bojím se že si pak bude těžko zvykat " na velký jazyk". No nevím.
mapina+3 kluci(01,05,11) 29057
11.1.2007 12:26:21
Ahojky, tak se taky přidám s naším zážitkem. Kuba měl přirostlou uzdičku, jazyk téměř nedokázal vypláznout. Od malička jsem se ptala dětské dr., ta říkala, že je čas, že jazyk poporoste...Kuba začal mluvit docela brzy, naučil se L, je R a Ř dělalo problém.
Ve 3 letech jsme byli na ORL, kde zrovna byl primář, s Kubíkem mluvil a prý zbytečně plašíme, že mluví krásně, jen málo otvírá pusu a do lékařské zprávy nám napsala, že to máme ROZEZPÍVAT...
V 5 letech jsem byla s Kubou na ORL na píchání ouška, tak jsme se dr. na to ptala, ona řekla, že je to hodně přirostlé a chce to šmiknout. TAk nás objednala, šel tam s ním manža(já byla před porodem). Když Kuba viděl nůžky, začal brečet a pusu neotevřel. Tak nás objednala ještě jednou, my na to Kubu pořádně připravili(slíbiliodměnu), on tam přišel, sednul, doktorka šmikla(bez umrtvení!!!), a šel domů.

Jenže začal problém s mluvením- na logopedii řekla, že to mělo být střižené dávno a nadávala, že to doktoři odkládají a děti mají pak probklém s mluvením. Kuba prý písmenka umí, ale netvoří je správně. A hlavně má jazyk najednou dlouhej, tak si na něj občas šlape.

TAkže radím střihnout co nejdřív.
serpentina 49952
11.1.2007 0:15:58
Ahoj holky, přečetla jsem si sice jen jeden příspěvek, což mi stačilo k tomu, abych se pořádně rozčílila. Naší dceři zjistili, v porodnici že má přirostlý jazýček a tam nám taky řekli že okolo osmého měsíce se to stříhá. Malá ale začala brzy žvatlat tak jsem šla k doktorce ať mě vypíše, ona ale řekla že na to je času dost (měla 7.měsíců).K tomu jsem si všimla při hledání zoubků, že má srostlý i horní ret s dásnem,tak jsem neváhala a vyřvala jsem si to u doktorky a zítra se tam chystáme a teď si čtu toto :-( To jsem teda zvědavá....
Ješťa+3 33814
10.1.2007 17:47:50
Ahoj maminky, jsem zakladatelka této diskuse, dneska jsme nástřih absolvovali (v 10 měsících), proběhlo to rychle a bez problémů, malý si v ordinaci zařval, v čekárně zanadával a pak už bylo dobře. Dr. mu uzdičku umrtvil a střihl. Jen se trochu zlobil, že už jdeme pozdě. Nástřih se podle něj má dělat ve 3 měsících.
Jáchymek už normálně jí a pije, za týden jdeme na kontrolu.
Děkuji všem za příspěvky, snad tahle diskuse poslouží i jiným.
Romča+V.6/03+L.5/08 9569
27.12.2006 14:53:35
Ahojky,
Viktor měl problém už v porodnici, nešlo mu sání mlíčka, tak přišla Dr. z ORL a čtvrtý den po narození mu uzdičku nastřihla. Posléze bylo vše OK.
falmarka 15744
10.12.2006 11:16:39
Takže naše děti měli přirostlý jazyk obě. U dcery jsme byli málo informovaní, šli jsme s doporučením normálně na ORL ambulaci u nás na poliklinice. bylo jí šest měsíců. Obstřkli to, šmikli a šli jsme. Do dvou dnů z toho měla zánět mýzních dutin a dutiny ústní, neb pan doktor si zřejmě špatně vyvařil nástroje nebo neměl dostatečně umyté ruce.
Se synem jsem tomuto chtěla předejít a šli jsme rovnou na ORL do dětské nemocnice. Tam mi vysvětlili celý postup, že se to dělá v narkóze, protože syn měl jazyk přirostlý až do spodního patra, museli mu celý ten klínek vyříznout. Dělali mu to v osmi měsících, jeden den jsme přišli, druhý den to pod narkózou udělali a třetí den jsme šli domů. Žádné komplikace nic, za týden kontrola a už žádný další problémy nebyli. Sice mě hodně lidí odsuzovalo za to, že nechám uspat malé mimino kvůli takové "kravině", ale mě to stálo, za to, že to bylo sterilní, rychlé a bezbolestné. Syn si na to nebude pamatovat.
Hanka+ 4 berušky 22964
9.12.2006 16:33:55
hmm holky tak to mě děsíte.. my na žádnou kontrolu nemuseli já doufám že je to všechno ok... starší dcera má 5 a říká vše kromě Ř no a mladší to se teprve uvidí.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 171  [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.