| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 14951  [Dalších 14911 >>]
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
23.5.2015 8:53:31
Pekný den,
mluvila doktorka o přednoží nebo o Achllovce?

Bud by šlo o přehození šlach přednoží (transpozice MTA) nebo o dorzální uvolnění (uvolnění šlach a vazu okolo Achilovky).

Moje dcera měla dorzální uvolnění ve 4 letech. Přímo na Bulovce, akorát od jineho operatéra. K tomuhle muzu předat dostatek info.

Jinak 6.6. je v PRaze sraz rodičů s PEC. Na FB velmi dobre funguje diskusni skupina Pes Equinovarus, tak mate-li FB pridejte se. Je tam dost malinkejch dětí, ale i par rodičů s většími dětmi a i nějací dospěláci s PEC. (cca 160 lidi ve skupine). V rámci této skupiny se i domluvil ten sraz.

Stana
Jana129 112224
20.5.2015 11:36:08
Dobrý den, máme skoro pětiletou holčičku Janičku s jednostranným Pec. V šesti týdnech podstoupila tenotomii a pak klasicky měla dlahy. Jezdíme na kontroly do Prahy k Mudr. Frydrychové. Dlahy nosila do třech let. Při každé kontrole nás paní doktorka chválila. Když jsme byli na kontrole na podzim byla dokonce nožkou nadšená. Bouhžel před poslední kontrolou jsem si všimla už doma, že se nám nožka začíná opět stáčet a i přes intenzivní cvičení nic nepomohlo. Nedávno jsme byli na kontrole a pani doktorka nám to potvrdila, s tím že opět musí Janička na operaci. Byla jsem z toho celkem překvapená, myslela jsem si že to půjde jinak než operativně. Doktorka nám řekla, že se budou povolovat vazy. Proto bych se ráda zeptala jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti a popřípadě jak operace probíhá, co se při ní dělá a jaká je pooperační péče.
Za všechny Vaše názory budu moc vděčná. Tichá Jana
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
12.5.2015 10:46:19
Terezo - náš pan primář z rehabilitace v Brně nosí boty od Hanáka a to je pro mě docela dobré doporučení. Jinak my dáváme nízké boty už docela dlouho (Laura, 9 a půl roku, PEC na levé noze, neléčena Ponsetiho metodou, McKay v roce a ve 2 a půl), doma chodí hodně bosky, zastávám názor, že noha má pracovat, posilovat a ne být jen podepírána. Ale vím, že většina dává vysoké boty co nejdéle. Je to individuální.

Stáňo - měníme doma okna a malujeme, až se z toho trochu vzpamatujeme, tak se ozvu.

Tereza 113708
11.5.2015 9:29:13
Moc všem děkuji za názor. No nemáme to s tím výběrem pro naše miláčky lehlé.... Krásné dny Tereza
marketa80 103039
7.5.2015 21:21:41
Stáni, je to tak, byl velmi vstřícný. Říká, "tak vy byste chtěli lázně? A co tam budete dělat? Tam jsou samé ženské. No tak dobře, jeďte do lázní a užijte si to tam."
Takže jsem "čuměla jako puk" a byla šťastná ~b~
Tak pak poreferuj, jak jste byly spokojené. U nás to bude asi podzim, doufám tedy, my máme pojišťovnu 211.
Nakonec se ty nožky zlepšily po té transpozici, chtělo to dost času, pravidelně cvičit a i rehábka mi říkala, že se jí ty nožky zdají čím dál lepší a teď je hlavně udržet, protože je pravděpodobnost, že hodně poroste, my jsme s mužem strašně vysocí.
Jinak já minulé léto (to měl 4 roky) mu dala poprvé nízké lehké superfity, ať se nožka taky snaží. A letos je koupím zas. Mě říkal docent, hlavně pevná pata, že nemusí být kotníkové.
Jana
  • 
5.5.2015 20:27:28
ahoj holky,
driv jsem sem chodila casteji.syn ma take pes equinovarus od narozeni.sadrovani,operace AS,Vojtovka...
Nyni jsou mu 4 roky,prave jsme po dalsi operaci AS a prednozi,muselo se do kloubnich pouzder.sadra na 8 tydnu.boty jsme vzdy pouzivali na predpis,vzp hradi 2000kc 3x rocne a to schein z Nemecka,objednavam u pani Ledenove v Rehatechnik v Teplicich.vyrobi kazdou jinou,ruzne tipy,pak kombinujeme velikosti,jak nemocna nozka dorusta.scheiny jsou spec.pro tuto vadu!doplnujeme ceskymi botkami,nejvic nam vyhovuji pegres,jsou vyssi na nart,z nouze fare.
drzte se!
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
5.5.2015 8:48:44
Terezko, každá rada je drahá a těžce vyzkoušená. Z mé zkušenosti, doktoří ví pramálo. Nemají přehled o všech vyrobcích a možnostech, či překážkách (unás např. rozdílné chodidlo). Ve většině případech radím já doktorum, fyzioteraputum atd. A snažím se info posílat i dál.
Ale je to vždy na každém zvláštˇ, protože kazdé dítě je jiné, každé má jiné omezení.

Pár obecných informaci jsem sepsala tady: http://www.achilleus.cz/index.php/vase-pribehy/vase-pribehy/133-botky-pro-nase-nozicky

Jinak, NEkotníčkové boty jsem začala kupovat až v loni (cca 6-7 let), hlavně proto, že už nebyli moc k dostání ve větších velikostech, bylo těžké je párovat. Ale stale kupuju kotníčkové celoročky (Superfit s goratexem) a sandale ( Paruji mi je v Sante). Naopak nechala jsem si sparovat boty Hanak a ty jsou nizke - tenisky do skoly na TV a sandale/pantofle do skoly, ale koupila jsem s treba takovy lepsi baleriny (bohuzel dvoje, takze pekna palka), ale ma zakaz v nich chodit furt, jsou jen na vyjimecne prilezitosti. (kdybyste meli levou nohu mensi, mam tu prebyvajici par)

Marti, gratuluju ke skvelym zapravam. Taky ti prijde ze je Chomiak cim dal vstricnejsi? Mame lazne taky bez problemu :-) Cekame na termin, pojedem nekdy na konci kvetna. Teda Elsa poprve sama.

Lucko, podivej se doma, ja si je rada odkoupim. Znacku a vkus neresim, jen velikost (v cm prosim). Diky.
Jinak vlozka je proste normalni orotpedicka vlozka (nejradeji mam od Jakuba SUzana www.studiozdravehoobouvani.cz), kde dolepi na spicku vypln, vypada to materialove jako neopren, vrstvenej. A to mame do bot, ktere kupuju v jedne velikosti, coz jsou vzdy zimni.
Jinak jsem slysela o silikonovejch vlozkach z frydku mistku, ktere jsou v podstate epitezy, ktere by umeli rozdil doplnit, ale taky to neni pro vsechny pripady a pocitam, ze to by bylo a v nejhorsim pripade. http://www.silikonove-epitezy-protezy.cz/produkty-noha.html



Tereza 113708
4.5.2015 21:53:11
Hezký den všem, když se probírají boty, nedá mi to nezeptat se. Dcera skoro 4,5 roku. Oboustranné PEC. Před časem jsem s Vámi konzultovala prolongaci Achill, ale doc prozatím překvapivě téměř jasné rozhodnutí odložil (sice hrozí osteotomií v budoucnu, ale tím se zatím nechci stresovat...) Budeme dál tejpovat, cvičit, baňkovat - zatím s tím máme dobré zkušenosti..
Ale k botám- od kdy jste se odvážily dát dětem nízké boty? My zatím pořád nosíme kotníkové (celoročky i sandály - Hlavně Superfit, Richter, DPK apod. - teď máme i ortoped vložky Nancy Hilton, tak je to s výběrem lehce složitější...) Stáňo, zná někdo z doktorů Hanákovy boty? Zatím jsem na nikoho takového nenarazila... Uvažovala jsem o nich, ale v kombinaci s těmi našimi vložkami by to nemuselo být vhodné.

Díky za názor a moc všechny zdravím Tereza
marketa80 103039
4.5.2015 18:57:01
Ahoj, všechny zdravím, mám radost, dnes jsme byli na kontrole a zatím vše ok, nožky se docentovi líbily (Tomášek, 2010, oboustr. Pec, "malá operace" v r. 2014 - oboustranná transpozice šlach na přednoží(MTA). Už ani nemluvil o operaci patní kosti, máme flexi 10-15st., pata oboustranně neutrální. Máme přijít až za půl roku. A hlavně, protože máme napsáno hodně cvičit a protahovat, tak jsem si řekla o lázně a napsal nám: lázně vhodné k udržení rozsahu pobyhu. Sice se smál k čemu, ale jsem mu řekla, že zázraky nečekám, že chci udržet současný stav a nic neřekl a napsal to a ať si to tam užijeme ;-) takže doufám, že na podzim vyjedeme do Jánek ~z~ tak to snad vyjde a budu se těšit na vaše reference z pobytu, Stáni, Martino, Marcelko! Díky :-)
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
4.5.2015 10:59:04
Maluko - jj, to vychází, jak píšeš, ale s 1 cm podražením je bota skoro neohebná, což pro nás rozhodně není dobře. Zatím to tak řešíme, ale chtěla bych to nějak jinak.

Stáňo - vložky s přidanou špičkou? Ty neznáme, odkud jsou? Jinak taky kupujeme více párů nebo některé se nám daří párovat v nestejné velikosti. Boty navíc nám doma někdy zůstanou, někdy je udáme v páru s nošenou botou. Myslím, že by bylo složité zkoordinovat na dálku vkus, značku, velikost... ale můžeme to zkusit, kouknu, co teď máme doma.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 14951  [Dalších 14911 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.