| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Králík

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1632  [Dalších 1532 >>]
Pruhovaná 64704
1.6.2024 13:30:16
No ale tak když takovouhle magornou smlouvou podepsala sestra (slečna je neplnoletá pravděpodobně), tak ať si to řeší sestra, ne?
77kraska 132593
1.6.2024 13:18:47
no to je diskutabilni

myslim, ze celkove je to dost prisne, ale nektera ujednani budou vynutitelna....Nejvyssi soud jeste nic takoveho neresil, pokud vim, ani Ustavni....tak se sejdou pripadne tam

ja jsem videla smlouvu, kde lidi prodavali dum a nechali tam psa, o ktereho prebrali povinnost se starat kupujici domu - a taky prodavajicim museli podavat zoravy o stavu psa atd.

a dal jsem videla smlouvu o vyporadani spolecneho jmeni manzelu, kde pes se stal vlastnictvim jednoho z manzelu, ale druhy mel pravo na informace a pravo na navstevy psa

proste neni to uplne jednoduche....uz to neni "vec", ale "zvire" podle obcanskeho zakoniku a tezko rict, jak by to soudy rozhodly
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
1.6.2024 13:12:43
Radu teda nemám, ale první co mě napadlo, jestli taky musí hlásit, když ho dá na pekáč. Zrovna mám totiž králíka v mrazáku.
kachna_ 144932
1.6.2024 12:21:36
Ahoj,
mám prosbu, netýká se mě, ale slečny z mého kroužku. Slečna koupila králíka s šílenou smlouvou (smlouvu podepsala plnoletá sestra) a prodejkyně prudí.
Myslíte si, že jsou vymahatelné body:
- kupující je povinen poskytnout chovateli veškeré informace, dle kterých chovatel posoudí, zda jsou podmínky pro dané zvíře vyhovující.
- kupující se zavazuje, že umožní kdykoliv chovateli a jím pověřeným osobám kontrolu zvířete a jeho celkového stavu a ubytování, a to i bez předchozího upozornění (ověření smlouvou a OP)
- pokud se zvíře nešťastnou náhodou zraní, vážně onemocní, uhyne nebo bude muset být utraceno, oznámí to kupující hcovateli neprodleně po nesťastné události (případně před rozhodnutím nechat zvíře utratit)
- pokud se kupující odstěhuje, je povinen tuto skutečnost nahlásit chovateli ještě před tím, než tato událost nastane.
- při nedodržení jakékoli v z těchto výše uvedených podmínek bude kupující dle závažnosti napomenut, při neposlechnutí napomenutí mu bude zvíře odebráno či mu bude zvíře odebráno ihned.
- kupující je povinen účastnit se závodů alespoň jednou do měsíce, jestliže to zdravotní stav zvířete dovoluje.
- v případě zjištění nedostatků v péči o zvíře (např. týrání, nedostatečné krmení a napájení, omezování pohybu, bez dovolení zapojení do preprodukčního cyklu apod.) nebo v případě zjištění, že je zvíře chováno v nevyhovujících podmínkách, je chovatel oprávněn od smlouvy odstoupit a zvíře kupujícímu odebrat. Kupující nemá nárok na vrácení ceny zvířete a uhradí náklady spojené s následnou péčí.
- kupujíc není oprávněn předat zvíře třetí osobě, která není účastníkem smlouvy bez předchozí domluvy
- v případě omylného či plánovaného vrhu má chovatel právo na jedno zvíře z vrhu nebo finanční kompenzaci v hodnotě jednoho zvířete.
- kupující souhlasí s uhrazením všech potřebných poplatků a soudních nákladů, které mohou vzniknout v souvislosti s uplatňováním a vymáháním povinností obsažených v této smlouvě.

(Slečna už řešila první problém, kdy s králíkem běžela její kamarádka). Já si myslím, že spousta z těch ustanovení je nevymahatelných, ale jistá si nejsem a vidím, jak to slečnu stresuje, ráda bych jí dodala trochu klidu.
77kraska 132593
21.9.2022 9:54:26
Ropucho, to mi taky prijde ujete vyhanet ji a nevzit ji k veterinari....a misto toho se ptat na Rodine, kde ji nevidime a nemuzeme ji vysetrit
Koníček mořský 156666
21.9.2022 7:52:23
Myslím, že už je jí to jedno. Králík není pes a že dokázala chodit na jedno místo a být čistotná byl prostě bonus. Měla jsem králíka a morčata a všichni čůrali a bobkovali kde je zrovna napadlo. Nemocní nebyli (králík umřel v osmi, den před tím si ještě zplodil pohrobky). K veterináři klidně zajděte, ať má nějakou obživu a vy klid. Ale máte prostě starého králíka, tak si ho nějak zabezpečte proti všeobecnému čůrání nebo čistěte koberec.

Ropucha + 2 120300
21.9.2022 0:05:41
Nemám zkušenost s králíčky, ale je mi jí líto - proč ji vyháníte a nevezmete ji raději prohlédnout k veterináři, jestli nemá nějaký problém?
Třeba to vůbec nedělá schválně, ale nemůže moč/stolici udržet?
Vždyť má svůj věk...
Despi 158359
20.9.2022 22:42:36
Na pekáč... ~t~~t~~t~
Promiň nedalo mi to.

Myslím že známí to taky resili s veterinárem. Tenkrát to nejak zaléčili. Ale 7 let je dost tedy..
A jestli to dělá poslední rok? To jste to dlouho neřešili. Myslím že u kocky to byva zanet když takhle začne.
MJana 100370
20.9.2022 16:35:41
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, nebo nemá zkušenost. Naše samička zakrslého králíka nám začala občurávat koberec. Vždy byla čistotná, chodila na záchod, ale asi poslední rok si začala počurávat klec a teď začíná i venku. Jasně, tam kde se vyčůrá, už chodí opakovaně, musíme ji pořad hlídat a z daných míst ji vyhánět. A začala docela dost bobkovat.
Myslíte že je to stářím, nebo bude snad nějaká nemocná?
Hr.ouda 123574
8.12.2020 11:43:36
Jen jestli u toho králík vydrží v klidu.
Navíc želvě už z výrazu tváře vyčteš, že to, co říkáš, bere FAKT VÁŽNĚ ~z~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1632  [Dalších 1532 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.