Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
daba+holčička | 55689 |
7.12.2020 16:27:53
MarMaer, taky mám s džungaráky dobrou zkušenost, posledního jsem měli odchovaného doma od jedné místní uživatelky a vůbec se nebál a byl mazlivý, stačilo dát do klece ruku a on si na ní vlezl. Když si ho člověk položil na dlaň a hladil, tak se úplně rozplácl :)
Na údržbu nenáročné, moc toho nesní a tudíž ani nenadělá, přes víkend vydrží sám, hlídání na křečka není těžké zajistit. Za mě je problém jen ten krátký věk a noční hrabání, na usínání potřebuju ticho. |
MaMar | 39162 |
7.12.2020 14:16:59
Koníčku, no však jo, z nevhodného chování jsem nikdy nevinila onoho králíka, ale způsob péče o něj. Jen mi tak tehdy běželo hlavou, jak to, co očividně není vhodné pro králíka, má být vhodné pro děti ve střídavce, případně pro děti putující z rodiny do rodiny a z ústavu do ústavu... No, nic, to už ke "králíkovi" nepatří.
|
Janinka a dvě princezny | 132403 |
7.12.2020 14:04:59
my jsme takhle pořizovali zvířátko loni pod stromeček, volba padla na morčátka neboť máme děti dvě a morčátka se mají chovat po dvou.
Mám ty naše moc ráda i když jsem je nechtěla. Když vezmu jak se první den bála a nyní jak jsou zvyklá a přítulná. Svůj účel to splnilo, jsou to opravdu mazlinky, jsou to dvě holky, zvláště letošní rok, kdy děti byly hodně doma tak tahají morčata neustále. Pískají na pozdrav, pískají si o jídlo, poznají dokonce zvuk škrabky a ví, že budou šlupky od něčeho. Když je pustíme ven z domku běhají a zkoumají tak roztomile, jsou lepší než kino Negativa - my je máme ve velké dřevěné ubikaci a tu teda moje holky samotné nevyčistí tudíž pomoc dospělého je nutná, ideální frekvence je 5 dní, po týdnu je to už cítit, ale vydrží to třeba když jsme na dovolené. Za mne je největší nevýhodou zvýšená prašnost, protože piliny a seno a hlavně jsou pak piliny a seno všude, naše holky je prostě neumí vyndat tak, aby na nich (dětech nebo zvířátku) něco nezůstalo. S tím mi pomohl robotický vysavač, který jsem kvůli tomu na jaře pořídila, ale musí běžet holt denně. Kočka je podle mne nesrovnatelně náročnější zvíře. |
K_at | 121378 |
7.12.2020 14:01:51
Termixi 🤣🤣 škoda s těmi ocásky (mmch nejsou studené a hnusné, ale štětinaté). Potkani jsou výborní chytří mazlíčci. Ale životnost krátká. Je málo dětí, které nechtějí žádné zvíře nikdy.
|
Termix | 105545 |
7.12.2020 13:51:29
Chovatelský kroužek není řešením. Já ji rozumím, prostě chce mít domácí zvířátko. Ona má úžasnou profesorku biologie a o to více k tomu tíhne.
Ta putovní zvířata to byl samozřejmě vtip, jasně že bych na to nikdy nepřistoupila :). My jsme opravdu velmi zodpovědná rodina a i já to beru tak, že zvíře chce sice dcera, ale nakonec péče možná zůstane na mně. A proto rovnou vím, že žádné myšoidní zvířata, protože to bych nepřežila ani minutu. Křeček mi nevadí, ten nemá ten dlouhý tenký ocas . |
Koníček mořský | 156666 |
7.12.2020 13:46:36
No myslím, že pokud není zvíře plyšové, jakékoli putování z ruky do ruky mu nedělá dobře. Protože a neboť nemá žádné zázemí a jistotu, každý se k němu chová jinak a nikdo nemá kouska prozvířecí empatie. Každý má jen nějaké požadavky a nároky, které zvíře neumí splnit a naplnit. Nechte brouka i zvíře žít ! Králík, který vás kousnul a něco rozkousal a roztrhal se choval jako normální králík. Asi jste na něj sahali způsobem o který nestál a nedbali jste jeho pohody. Tak vás kousnul, jinak mluvit neumí. Králík od své přirozenosti hojně hrabe, škube a trhá a proto něco roztrhá raz dva. Dělá to proto, že jeho přirozeností je dělat noru, tak se snaží zanorovat ledaskde. Můj králík měl k dispozici velkého plyšového medvěda, kterého noroval a škubal z něj chlupy a molitan. Pokud se po něm zrovna neválel.
Tak vás prosím za všechna zvířata, buďte na ně hodní po jejich a ne po vašem. A zvířata se vám odvděčí svou roztomilostí a přítulností. |
MaMar | 39162 |
7.12.2020 13:28:58
Teď teprve čtu úvodní příspěvek U nás se za dlouhá léta vystřídali všichni možní zvířecí mazlíčci, od morčat a křečků přes pakobylky, psy a kočky až po želvu. Bydlíme tedy v domku s malou zahrádkou.
Jestli to má být chlupaté a nenáročné, doporučila bych džungarské křečky. Podle našich zkušeností nebyli tak agresivní a hluční jako normální křečci, byli zábavnější a smrděli méně než morčata, stačila jim celkem malá klec, takže nebyl problém je u někoho nechat pár dní přes dovolenou, byli roztomilí, jen nám tedy nejspíš toho nejroztomilejšího asi jednou zakousl kocour, vlastně jsme nikdy nezjistili, kam zmizel. Ale dcera dodnes vzpomíná, jak toho prvního džungaráčka našla pod stromečkem, povedlo se mi ho tehdy koupit těsně před Vánoci, nenápadně ho schovat a dát s klecí pod stoleček se stromkem zakrytý přehozem, takže byl opravdu nalezen až jako poslední dárek a překvápko |
MaMar | 39162 |
7.12.2020 13:12:57
Termixi, zvíře na pronájem Možná tak pakobylky, nebo něco takového. Ani u králíka, natož u kočky bych to rozhodně nedoporučovala (chápu, že to nemyslíš vážně)
Před lety skautská družina mé dcery vyhrála králíka v tombole na výstavě chovatelů zvířat a stal se z něj králík putovní, děvčata si ho předávala asi po čtrnácti dnech. V životě jsem neviděla vystresovanější a agresivnější zvíře, zvládl nás kousnout, sežrat dceři kus školní tašky, rozkousat prostěradlo, pak šel naštěstí o dům dál. Ani nevím, jak to s ním nakonec dopadlo, jestli si ho někdo nechal na stálo, nebo jestli skončil na pekáči |
K_at | 121378 |
7.12.2020 13:10:36
Termixi a co nějaký chovatelský kroužek?
|
Termix | 105545 |
7.12.2020 13:03:22
sice blbý pro ochránce, ale věřím, že by se to chytilo . Jasně že řeším, kam králíka dáme, až pojedeme na dovolenou .... jenže zase když vidím tu moji milovnici zvířat, co hltá svoji třídní bioložku, tak si říkám, že se holt musím obětovat .
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.