veronika 25 týden | •
|
(7.4.2005 19:14:13) Zajímalo by mě jak vypadají na Fifejdách pokoje a po kolika jsou pacientech. A jak je to s miminkem, je s mamčou pořád nebo ho dají na jiný pokoj? A jak vypadá takový den v porodnici? Rozhoduji se mezi Fifejdy a Fakultní Poruba, o Porubě jsem, ale slyšela, že je problém se tam dostat.
|
patpet+Viktorie 27.7 |
|
(7.4.2005 19:19:06) Ahoj veroniko.Jsem taky 25tt,a jsem z Ostravy.Na Fifejdy bych nešla ani za nic/špatná zkušenost z gynekology/,tak jsem se rozhodla pro Vítkovice.Odkud jsi??
|
Veronika 25tt | •
|
(8.4.2005 19:33:28) jsem z Bohumína a pořád se rozhoduji, zatím mám čas :-)
|
Veronika 25tt | •
|
(8.4.2005 19:49:08) Jo ještě, já už na Fifejdách byla 3x během února a března, na amniocentéze, genetickém ultrazvuku a screening srdíčka mimča, a personál se mi zdál dobrý i to prostředí bylo dobré, sice nic nového, ale zachovalé (co bychom taky chtěly od zdravotnictví :-) ) Pořád mám z Fifejd lepší pocit než z Vítkovic (už to tam je asi lepší?) a Fakultka Poruba, prý tě odmítnou, když nejsi nějak objednaná a není to akutní, tak nevím. Určitě si udělám kolečko po porodnicích, ale cestování mě už dost zmáhá. Jak jsi na tom ty s cestováním a rozhodováním. A jaké máš zkušenosti s těmi gynekology z Fifejd o kterých píšeš.
|
patpet+Viktorie 27.7 |
|
(8.4.2005 22:27:39) Veroniko byla jsem tam když jsem měla samovolný potrat v 8tt.Jednali se mnou jako kdyby vůbec neměli srdce,prostě jako na běžícím páse.A po zákroku jsem měla jít domů v ten den,ale ležela jsem tam tři týdny,protože mi to špatně pročistili a museli mi to dělát třikrát.V té chvíli utrpení jsem podstoupila 3Xoperační sál a jeden den se protáhnul na tři týdny. A když tam rodila moje kamarádka,tak asi měli nějaké špinavé,nebo nesterilní pomůcky a ona dostala po porodu dole zánět jak hrom.Každý má asi jiné zkušenosti,ale já vím o tomhle,proto mně to tam odrazuje.a to bydlím na Fifejdách!Měla bych to u baráku!
|
|
|
Katka, chlapeček v bříšku 29t. | •
|
(29.4.2005 21:12:28) Ahoj Veroniko, sice čekám teprve své první mimi, ale o porodnicích se dovídám od svých kamarádek. Já půjdu určitě na Fifejdy. Tento týden jsem tam začala předporodní kurz a všechny porodní asistentky co jsem zatím poznala jsou velice příjemné. Každá z nich vede jednu skupinu maminek a pak,pokud mají službu, si je berou i rodit. Exkurzi na porodním sále a oddělení šestinedělí dělají individuálně i s tatínkem a také o víkendu. Takže stačí když si tam zavoláš a všechno ti řeknou. Samozřejmě někdy nemají čas a nebo se nedovoláš, to když zrovna rodí. O Porubě jsem slyšela, že pokud nemáš komplikace, tak je to tam jak na běžícím páse. Sice je to úplně nová budova, pěkně vybavená, ale to mně nepřesvědčilo. Tak teď záleží jenom na tobě, jak se rozhodneš. Katka
|
Ivana, syn 5 let+bříško TP 08/2005 | •
|
(2.5.2005 16:32:47) Hezké odpoledne, taky se zatím chystám rodit druhé na Fifejdy. Rodila jsem tam v roce 2000 a byla jsem moc spokojená. Jediné co jsem musela rozdýchat byla svérazná doktoka Lišková - odbornice to přes kojení, ale s odstupem času ji musím poděkovat. Fifejdy oproti Porubě preferuji díky personálu a lepší stravě. Ale je fakt, že v případě komplikací mimiška je líp vybavená Poruba. Ono každá porodnice má své pro a proti. Takže to asi necháme na mimišku... pokud bude porod spontánní budou to Fifejdy, pokud bude císař bude v Porubě.
|
Romcinka & V+N |
|
(5.5.2005 11:06:03) Holky rodila jste ted někdy vPraze-Motole,můžete mi napsat váš názor?
|
|
|
|
Denisa | •
|
(1.5.2005 15:21:19) Ahoj holčiny! Chtěla bych e zeptat,která porodnice provádí i alternativní porody( voda nebo žebřiny) díky
|
Jitka | •
|
(1.5.2005 15:36:33) Denisko, alternativní porod nabízejí ve Vrchlabí, o tom vím já, určitě jsou ale i jiná místa.
|
|
Věrka a Janička | •
|
(1.5.2005 20:28:22) Mila Deniso, ve Vítkovicích můžeš rodit na vaku nebo židličce, popřípadě zavěšená o partnera. Já rodila ve dřepu, opřená o manželovy nohy. Ale budeš se asi muset trošku slovně poprat s personálem. Ne všichni jsou tomu přikloněni, ale když budeš stát za svým, tak to určitě zvládneš i v Ostravě. Jen se nebát a být si jistá, hodně pohody
|
|
|
|
|
Věrka a Janička | •
|
(8.4.2005 8:25:12) Milá Veroniko, já sice rodila ve Vítkovicích, ale jestli ti můžu poradit, tak si projdi všechny porodnice a pak se rozhoduj. V Porubě už údajně nejsou takové návaly, ale to se určitě mění, podle toho, jak se miminka rozhodnou přijít na svět. Správně by tě neměly v žádné porodnici odmítnout. V Porubě je to sice krásné na pohled, ale když mě provázeli ve Vítkovicích, cítila jsem se tam příjemněji, doslova jako někdo na kom personálu záleží a tak to bylo i u samotného porodu. Správnou volbu a jen příjemné zážitky
|
|
IvaPe (Antonie *26.11.04) |
|
(9.4.2005 14:55:40) Ahoj Veroniko, nevím, zda už někdo nezodpověděl tvůj dotaz, ale myslím, že jsem tu odpověď nenašla, tak odpovídám já. Na Fifejdách jsem rodila před čtyřmi a půl měsícem a byla jsem spokojená. Mají tam dva nadstandardy, pokud jsou obsazené, můžeš se zapsat do pořadníku, předem je objednat nelze, až když porodíš (když přijde nějaká rodička na příjem později než ty, ale porodí dřív, dostane ho ona). Ostatní pokoje jsou myslím všechny třílůžkové, ale obsazují je po dvou, až když už nejsou místa, obsadí i ty třetí postele. My jsme byly tři, neboť byl zrovna úplněk, a tak se asi rozhodlo nějak víc dětí, že se narodí :o), po dvou dnech jsme byly už dvě, po dalších dvou dnech jsem byla sama a nakonec mi zase jednu paní přidali. Miminka jsou po celou dobu s maminkami, jen po císaři jsou zpočátku jinde a nosí je pouze na krmení. Běžný den vypadá takto: Ráno se mění ložní prádlo, pokud potřebuješ, pak je vizita na tebe, další vizita na miminko. Potom snídaně. 10-11 návštěvy. V poledne oběd. Zhruba po druhé hodině se děti koupou (přichází sestra, zpočátku koupe ona a vysvětlí co a jak, pak už koupe maminka, miminka se váží, měří se jim teplota a tak). Od 16 do 17 jsou zase návštěvy, v 18 pak večeře. Jídlo se podává v jídelně. Mezi všemi činnostmi stále chodíš na záchod a do sprchy a každou chvíli kojíš. Nějaké "volno" jsem měla, pouze když dcerka dostala žloutenku a byla dva dny na novorozeneckém pod světlem na fototerapii. Já jsem byla zcela spokojená se všemi doktory, doktorkami, sestrami a všemi. Na pobyt ve fifejdské porodnici vzpomínám moc ráda.
|
Veronika | •
|
(9.4.2005 16:12:36) Milá Ivo, děkuji za "všeříkající" odpověď. Pochopila jsem, že kdyby jsi chtěla mít další miminko, určitě bys znovu šla na Fifejdy. Myslím, že mám díky tobě rozhodnuto. Je těžké se rozhodnout, ale chápu, že pokud měl někdo špatné vzpomínky už pro jakýkoliv zákrok a nemusel to být zrovna porod, je pro něj automaticky toto místo slušně řečeno tabu. Já byla v Karviné na operaci slepého střeva a teď bych neprošla ani kolem vrátnice :o).... Děkuji i za další upřímné odpovědi a přeji všem těhotným kolegyňkám, které rodí v červenci hodně sil, zdravé a krásné miminka.
|
|
|
|