Hanka, syn Niki | •
|
(9.4.2002 16:56:57) Je pravda, že jsem v Sumperku rodila pred tremi roky, ale z toho co jsem si na vasich strankach o porodnici precetla, usuzuji, ze vse je pri starem. Partnera u porodu jsem si doslova "vyrvala", "na hekarne" jsme byly tri maminky, pristup veskereho personalu byl zcela lhostejny, byli neprijemní a neurvali. Automaticky nastri hraze, syna se mi ani neobtezovali ukazat (jen to, co jsem v tom zmatku stihla zahlednout). Byla jsem mlade, nezkusene, vydesene "kure" a ocekavala jsem trochu porozumeni,ale v sumperske porodnici jsem je hledala marne.
|
Radina M., Syn 5 let, mimi v bříšku | •
|
(3.3.2004 9:32:05) Na porodnici s Šumperku nemám také nijak dobré zkušenosti. Rodila jsem tam v roce 1999. Na hekárně jsem byla sama, manžel odmítnul jít k porodu. Sestra, která si tam občas přišla ke mně sednout a zapsat interval mezi stahy se neobtěžovala mi sdělit jakékoliv informace, na porodní sál mne odvedli s hlavičkou malého téměř mezi nohama. Po porodu se také neobtěžovali mi dítě ukázat a vzhledem k tomu, že mi 3 dny před porodem lékař řekl, že to bude holčička, byla jsem značně udivená, když se mi před očima mihnul pindík. Musela jsem se ujistit otázkou na přítomného porodníka, zda to je opravdu chlapec. Koukali na mne jako na mimozemšťana. Na oddělení pro šestinedělky byla hned ten večer značně nepříjemná sestra, naštvaná, že jsem zakrvácela podlahu, když jsem prostě m u s e l a na malou a ona měla zrovna něco jiného (tímto se jí omlouvám, další den bylo její chování naprosto odlišné a snažila se všechno mi vynahradit). nadšená jsem nebyla ani ze stavu sociálního zařízení, kolem se pohybovali údržbáři po celou dobu mého pobytu a čekání na to, až chlap uvolní dámské WC bylo opravdu nepříjemné. Doufám, že se tam hodně věci obrátilo k lepšímu, to kvůli těm maminkám, které porod v Šumperku čeká. Tentokrát jsem si vybrala novou porodnici v Přerově a podle všech hodnocení, která jsem dosud četla, se mám opravdu nač těšit. PS: Tímto jsem vás nechtěla strašit, ale myslím že porodnice v Šumperku nepatří k těm nejlepším. Já a můj syn jsme důkazem toho, že se to přežít dá. Jen jsem tenkrát netušila, že se dá rodit líp
|
|
|