Martina Aschenbrennerová, syn 3,5 měsíce | •
|
(29.6.2006 20:38:23) Dobrý den, můj syn, kterého jsem plně kojila, začal trpět s příchodem horkých dní zácpou. Když se nevyprázdní do nejpozději dvou dnů, moc pláče. Když ho držím v klubíčku, zrudne, začne tlačit, což mu nejde a rozbrečí se. Pomáhám mu rektální rourkou, jeho stolice je zpočátku tužší, gelová, lepkavá, tmavší hnědožlutá, potom tekutá, někdy tmavě hnědá, jindy zlatohnědá. Doktorka mi poradila podávat mu po nejdelší pauze mezi kojením šťávu z mrkve a jablka. Výsledek ale není vidět. Může jít jen o přechodný stav? V noci spí i 10 hodin bez kojení, nechybí mu tekutiny? Bojím se, aby šťávičky podávané tak brzy nezatěžovaly jeho ledviny.
|
Anina | •
|
(30.9.2008 11:19:06) Dobrý den, můj syn měl nejdelší pauzu ve stolici 19 dní už jsem z toho byla na prášky , lítala jsem po doktorech a každý mi řekl , že plně kojené dítě může mít tak dlouhé přestávky nyní je mu 6. měsíců a kakání se upravilo a pořád kojíme . Anina
|
|
bewl | •
|
(16.5.2009 15:04:04) prosím o radu moje 2 měsíční dcera se velice špatně vykaká a má tuhý bobeček.pořád se snaží tlačit, ale vůbec jí to nejde strašně u toho pláče a musím jí pomáhat přidržením nožiček a masáží bříška.nepomáhá ani trubička opravdu si nevím rady doktorka mi poradila čajčky, ale ani to nám nepomáhá.připadám si strašně bezmocná.
|
pišišvor | •
|
(12.6.2009 12:42:10) dobry den, mne se nejlepe osvedcil svestkovy kompot - tedy pokud kojite - prejde to do mleka velice rychle a vsechno slo bez problemu ven tak do 3 hodin :) taky muzete zobat susene svestky, ale ty nezabiraly tolik. preju hodne zdaru, toto je podle meho nazoru nejsetrnejsi metoda.
|
|
|
Líba | •
|
(1.3.2010 11:24:54) Dobrý den, mám 6,5měsíčního syna a po té, co jsme zařadili zeleninové příkrmy, začal mít také zácpu. Pátrala jsem a bylo mi řečeno, že MRKEV STAVÍ. A opravdu, co jsme snížili její příděl, zlepšilo se to. Doporučuli nám švestkovou šťávu, jsou i švestkové přesnídávky, takže vše kombinuji. Jinak plně kojené dítě nemusí jít na velkou až deset dní. Nicméně o hustotě stolice pravidlo nic neříká...
|
|
|