tetaTereza |
|
(7.12.2001 20:30:25) Ani nevíte, jak je mi dobře známé to, o čem píšete. U mě se atopie projevila ve 3/4 roce. Celé dětství jsem prochodila s mámou po doktorech. Nikam mě máma nepustila.Žádný tábor, žádná škola v přírodě. Do deseti let jsem spala v rukavičkách. Jako šestiletá jsem začala jezdit do lázní na Slovensko. Jsou vedle Malaciek u Senice a jmenují se Smrdáky. Jezdila jsem tam každý rok a jejich účinek byl stejný jako 3 neděle u moře. Dostala jsem tam recept na speciální zinkovou mast. Když ho najdu, tak to připíšu. Ekzém je nesnesitelný, ale pylová alergie s atopickým astmatem, který vetšinou po pubertě následuje je bohužel ještě k tomu životu nebezpečný. Měla jsem asi štěstí, že jsem před těhotenstvíma byla od alergologa poučená. Poctivě jsem se vyhýbala všem alergenům, jak to jen šlo a to i takovým, na které já sama alergická nejsem. Dodržovala jsem přísnou dietu bez mléka, vajec, oříšků a ryb (kromě jídel, na které mám alergii já) a to i po dobu kojení. V porodnici u Apolináře na mě koukali jako z jara, co si to vymýšlím za zvláštní dietu, ale byli ochotní ji akceptovat. Takže u mých dětí se ZATÍM nic neobjevilo. Ale jestli je to náhoda a nebo důsledek diety nevím. Přeju všem hodně štěstí v boji s atopií. Tereza
|
tetaTereza |
|
(11.1.2002 21:15:27) Ahoj holky, u nás jsou veliké novinky. Po svátcích jsem Vendulce našla na pravém lokti první vystouplý suchý červený flek. Začala jsem hned plašit s lupenkou, protože loket je pro ni typické místo. Pediatr mi doporučil na týden Locoid, který občas používám i já. A pak promazávat. Dávala jsem jí ho 3 dny. Flek zmizel, ale poškozená kůže ne. Po vysazení je to stejně, jak před kortikoidem. Ale to jsem čekala. Před silvestrem jsem objevila trošku menší flek na druhém lokti. Po Novém roce se přidalo podkolení. Není to lupenka. Dnes má Mates rok a stejné fleky jsem našla i u něj na loktech. Asi je to tím, že je druhej, tak to má dřív. Před svátky jsme si s Matějem poleželi v nemocnici díky laryngitidě. Nabrali mu krevní obraz a našli zvýšený počet eosinofilů. Já to mám taky. Je to sice ne úplně průkazný, ale je to jeden ze znaků alergie. Myslím si, že se jim ekzém objevil díky mrazům a taky díky malému vánočnímu vybočení ze standartního jídelníčku. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Ale mám čisté svědomí, že jsem aspoň udělala všechno proto, aby to neměla. Když se to do měsíce nezlepší, začnu s nimi chodit do Štěpánský do sanatoria, kam chodím i já. Držte mi palce. Tereza
|
tetaTereza |
|
(16.1.2002 20:43:01) Ahoj Milado,
Vydrž! Musíš si říkat, že jsou na tom pořád relativně dobře oproti jinak nemocným a postiženým. Problémy s kůži jsou velmi nepříjemné, zvlášť pro holčičky v pubertě. Sama jsem si to prošla. Nejenom, že jsem byla každou chvíli rozškrábaná, ale ještě k tomu mám drobné bílé pupínky po celém obličeji, jako kdybys stříkla fixírkou. Říká se tomu milia. Takže jsem byla fakt krasavice. Milia mám pořád, jen s tím exémem je to trošku lepší. Jediná výhoda byla ta, že jsem to měla odmalička a byla jsem na sebe zvyklá. Zatím se můj pediatr k žádným testům u dětí nechystá. Matěj má zatím jen hrubou a suchou kůži a Vendu si musím "vychytat". Dostala jsem pro ně excipial, tak budem promazávat a pak se uvidí. Poradím se s alergologogem, až si v únoru půjdu pro léky, protože ty co mám doma jsou už prošlé. Musím se připravit na první jarní sluníčko, protože jsem alergická na břízu a ta kvete vždy, když týden svítí první sluníčko. Držím palec.
Tereza
|
bubak2 |
|
(17.1.2002 7:19:15) Ahoj Terezo, jestli se můžu vrátit k tvým ošemetným miliím.Milia jsou laicky řečeno jak si napsala,bílé tečky či pupínky.Ač je to asi trochu nepříjemné pro toho kdo je má,dají se odstranit.A to je výhoda např.proti akné.Akné musíš léčit atd,ale mília ti může odstranit šikovná kosmetička.Je to bez bolesti a rychlé.Jednorázovou jehlou ti kosmetička naruší strukturu kůže v místě milia a jednoduše ho vymačkne.Pleť musí být ale napařená,většinou se to dělá při hloubkovém čištění pleti.Úplně odstranit se je nepovede na první pokus,jsou to mrchy,několik krát se znovu vytvoří.Ale kdyby si návštěvu kosmetičky několikrát opakovala (většinou k ní stačí zajít 1x do měsíce),odstranili by se milia natrvalo.Zkus o tom popřemýšlet,určitě by to stálo za zkoušku.Přeju hodně štěstí.
|
Miška, 3 děti |
|
(17.1.2002 8:17:47) Protože je mám a dost, byla jsem u kožní lékařky. Odstraňují je v období, kdy není slunce - podzim, zima. Po tomto zákroku se nemá chodit na slunce, protože mohou vzniknout skvrny - proto se mi zdá divné to, že by se chodilo tak často ke kosmetičce. Když jsem se ptala na ty, co jsou kolem očí, tak ty odstraňuje i oční lékařka, je to bezpečnější. Já sama vím, co ty potvůrky znamenají, takže osobně bych nešla ke kosmetičce, ale ke kožní lékařce. Jenže jsem na to moc líná a ještě k tomu to stojí dost peněz:))
|
bubak2 |
|
(17.1.2002 8:31:06) Miško, měla jsem kosmetický salon,prováděla jsem kosmetické procedůry a odtraňovala jsem i milia,takže jsem to psala z vlastní zkušenosti.U kosmetičky se to dá odstranit,je to bežné a provádí se to normálně.Je pravda,že kosmetička to musí umět odstranit,když píchně hlouběji milia neodstraní a objeví se kapička krve.Záleží na Terezce komu věří a kam půjde.Mně by zase nenapadlo s takovou "prkotinou" chodit na kožní.U kosmetičky se spojí příjemné s užitečným,celá procedúra je velice příjemná a žena si tam odpočine.S masáží trvá přibližně 1,5 hod. bez masáže 1 hod.
|
Miška, 3 děti |
|
(17.1.2002 8:44:23) Zuzko, a jaká je taková nějaká přibližná cena? U kožní se platí za počet... Já zase psala ze zkušenosti z kosmetičkami - žádná si na to netroufla - alespoň ty, co jsem znala. Asi to nebyly ty dobré:)) Mám jich hodně kolem očí a tam je strašně jemná kůžička...
|
bubak2 |
|
(17.1.2002 11:58:38) Miško, já osobně jsem si za to neúčtovala nic.Měla jsem cenu za hluboké čištění pleti asi 60,-Kč(už si přesně nevzpomínám) a jelikož se to dělá při tom hlubokém čištění,tak jsem to brala jaksi automaticky zadarmo,nebo to bylo v ceně čištění (jak si kdo domyslí).Pravdu řečeno nemám představu kolik by se za to mělo účtovat,je to malá ťupka,přijde mi absurní účtovat si to.Ale asi by se potom člověk měl zeptat jestli si to kosmetička účtuje zvlášť nebo ne,nebo spíš jestli milia odstraňuje. Myslim si že je to spíš pohodlnost kosmetiček,že to nedělají.Musíš k tomu použít jednorazovou jehlu a tu nemůžeš vyhodiť do koše jen tak jako papír.Kosmetička musí mít uazveřenou smlouvu s nějakým třeba obvodním lékařem,kterému ty jehly bude nosit a on je bude likvidovat i se svým odpadem.Takže v tom je ten kámen úrazu,podle mně .
|
|
|
|
|
michalka1 | •
|
(16.2.2009 15:54:13) Zdravím.Před časem jsem měla podobný problém a nemohla jsem se ho zbavit.Nedávno kamarád dovezl novou technologii na léčení kož.problémů.Mě to pomohlo a zatím jsem v klidu.Jestli chcete vědět víc tak mu napište na mirunka22@gmail.com.
|
Haisík |
|
(16.2.2009 21:14:27) Nějak už sem ztratila důvěru ke všem zaručeným receptům na exém takže já zůstanu u toho co máme vyzkoušené.
|
|
|
|
|
|
Mirinka |
|
(26.1.2004 22:37:10) Ahoj Terezo! Jsem z Klatov, je mi 30 let a od 1/2 roku mám atopický ekzém. Je to úplně krutý. A nejkrutější je to, že jsem 5 let jezdila se sebou do Nového Boru k dr. Houngbedjimu a až nyní, kdy jsem musela s mladším synem na kožní, jsem se od paní doktorky dozvěděla,že doktor černoušek používá kortikoidy. Tak jsem nažhavila internet (taky nevím, proč až teď) a docela mi tahle vaše listárna potvrdila, to co ta kožařka povídala. Moc jsem jí totiž nevěřila, protože jsem myslela, že jde o konkurenční boj. Jak už jsem naznačila, Adámkovi (1 rok), se objevil ekzém na čelíčku a na ručičkách i přesto, že jsem dodržovala vše potřebné. Ve svém příspěvku jsi se zmínila, že chodíš do jakéhosi sanatoria ve Štěpánský. Mohla bys mi napsat nějaký kontakt, nebo osvětlit mi systém léčby a popsat to sanatorium? Děkuji a jsem ráda, že jsem vás našla. Pa Mirka
|
Veronika | •
|
(27.1.2004 18:18:45) Ahoj Mirko,
ráda bych doplnila pár informací o Nestorovi. Je všeobecně známo a proběhlo to také v televizi, že existují dva tábory lidí. Jedni jsou příznivci doktora a druzí odpůrci. Právě odpůrci prohlašují, že pozitivní efekt léčby je způsoben kortikoidy. Na základě pořadu, který proběhl v televizi však nebylo jasně prokázáno, že by tam nějaké kortikoidy byly. Na jeho internetových stránkách má dokonce na svoje přípravky schválené hygienické atesty, které tuto kosmetiku schvalují. Další fakt je ten, že mám osobně několik známých, kteří jeho přípravky použili na kožní problémy svých dětí a po skončení kůry se těmto dětem problémy nevrátili. Je známo, že po vysazení kortikoidů se obvykle problémy opět vrací. Kdybych osobně nepoznala několik lidí s pozitivními výsledky určitě bych se ho tak nezastávala.
|
|
Mirinka |
|
(28.1.2004 22:08:01) Miladko, děkuji Ti mockrát za odpověď. Skutečně mám v úmyslu pro mast Elidel zajít, neboť jsem se o ní dozvěděla z článku v novinách. Našla jsem na internetu Penzion na Vysočině, kde nabízí k pobytu i bazén s mořskou vodou. Neznáš ten penzion? Nevíš, zda to pomůže bez sluníčka? Jela bych k moři, ale Adámkovi je nyní 13 měsíců a myslím, že je na tu cestu malý. Tak bych to chtěla vyřešit šalamounsky. Ještě jednou díky, Mirka.
|
Evka... |
|
(29.1.2004 7:33:31) Mirinko, pobytu u moře se bát nemusíš. My byli s malým, když měl 4.měsíce a vše bylo v pohodě. Jen podotýkám, že jsme jeli mimo sezonu a bylo tam 22-25st.
|
|
Evka... |
|
(29.1.2004 10:11:23) já to myslela tak, že se nemusí bát jet s prťousem. je fakt ten, že kanáry nedoporučuji, je tam moc sucho a všude lítá písek. Prý je nejlepší chorvatsko či řecko.
|
|
|
|
Silva,2 děti | •
|
(4.9.2005 19:21:32) Paní Milado,kde se přesně ten penzion nachází? Mám dceru s ekzémem,který se ji objevil letos,ale za to hodně.
|
mici | •
|
(4.9.2005 19:35:43) Chci jen doplnit,ze nepovazuji ten bazen za prostredek k lecbe atopu,spise jako sportovni doplnek. Casto deti s atopem velmi spatne snaseji chlorovanou vodu a proto nemohou chodit plavat,ci jinak se seznamovat s vodou jako jejich vrstevnici. Pri lecbe atopu se hodne doporuje pobyt u more,jak pro velmi koncetrovanou slanou vodu,tak hlavne pro vlhky a slany vzduch,ktery tam panuje. Pritom pobyt by mel byt nejlepe 3nedele dlouhy. V pripade jmenovaneho bazenu chlor pri pouziti soli do vody take vznika,ale ne v takove mire jako v bazenu,kde se pouziva pro cisteni jako hlavni prostredek chlor.
|
|
|
Viki Pozníková | •
|
(12.9.2005 21:31:12) Ahoj Milado, našla jsem na Rodině Tvůj příspěvek. Prosím, můžeš mi poslat adresu stránek penzionu Na Vysočině? Nějak se mi to hledání nevede. Máme problémy s oběma dětmi, víc ale se skoro 6 letou Lucinkou. Blíží se zima a tak jsem zase ve stresu. Děkuji Ti moc. viki.
|
Silva, 2 děti | •
|
(13.9.2005 12:27:26) Před týdnem jsme dostali mast Elidel na kožním, máme s ní mazat dceři obličej, ale dost ji to po něm zčervenalo. Ptala jsem se proto lékařky, ale ta nám řekla, že se to na začátku léčby stává a že máme tak 2 dny vynechat a mazat jen dělanou mastí. Moc se mi to nezdá, že by to měla mít takhle moc červený, je to zrovna na obličeji a dost lidí kouká jako kdyby to měla něco strašnýho, patrně nevědí co je to mít ekzém. Má někdo taky takové zkušenosti s Elidelem?
|
Katka, dcera 10m | •
|
(14.9.2005 14:36:28) Ahoj Silvo, s Elidelem zkusenosti nemame ale pri cteni tveho dotazu mne napadlo ze jsem nedavno cetla ze tento krem se nema uzivat pro deti do 2 let - nevim jak je stara tva dcerka - Statni ustav pro kontrolu leciv vydal oznameni ze tento krem muze zvysovat riziko nadorovych onemocneni u deti do 2 let. Nam pani doktorka na atopicky ekzem predepisovala velike mnozstvi masti - ovsem vysledek byl pramaly a uz dcerce chteli nasadit kortikoidy. Nakonec jsme sami objevili krem A-DERMA Exomega krem na atopickou kuzi (A-DERMA AVOINE RHEALBA EXOMEGA PEAUX ATOPIQUES). 200ml tuba stoji okolo 300,- Kc, ale musim rici ze se nam to vyplatilo. Je to francouzska kosmetika a vetsinou se musi v lekarne objednat. Male se po nem uzasne zacal ekzem zlepsovat. Nez jsme zacali tak mela rozdrapane celicko a hrudnicek do krve. Pravda prvni male zlepseni se dostavilo az tak po tydnu ale pak se to pomalu zlepsovalo a po dvou mesicich byla temer k nepoznani. Taky jsme se setkali na zacatku s drobnym zarudnutim ale to behem chvile preslo (byla to jen drobna reakce na oves - to se stava).
|
Cockney | •
|
(14.9.2005 19:36:29) Je to presne tak, Elidel je ted vyhlasen jako lecba v pripade, ze nic jineho neucinkuje a i vyrobce pripustil dalsi zkousky (cca vysledky z brezna 2005). V zahranici, kde ani nikdy Elidel nebyl schvalen k prodeji, se hojne pouziva prave A-DERMA - Exomega a nebo BIODERMA - Atoderm P.O. zinc, krem.
|
|
Silva, 2 děti | •
|
(15.9.2005 8:52:53) Ahoj Katko, my už jsme toho vyzkoušeli celkem taky dost i kortikoidy-ty pomůžou ale jen na chvíli. V lékárně jsme koupili krém Menalind-derm, je dobrej, ale zas tak účinný není, spíš je na suchou kůži než na zarudlá místa. Dcerce jsou 4 roky a ten ekzém se ji objevil až letos v červnu. Byli jsme s ní i u moře, ale jen na 8 dní, vím říká se, že se má jezdit tak na 3 týdny, ale jsme rádi aspoň za těch pár dní. Po tom se ji to na chvíli zlepšilo, ale teď je to opět stejný kolotoč jak na začátku. Já sama jsem od malička ekzematik, tak vím jaké to je. Teď už mám skoro pokoj, jen místama se mi někde něco objeví. Mažu se Indulonou(dcera ji nesnese) a sem tam používám Beloderm(kortikoidy). Nemyslím, že bych měla po nich nějaký následky, jak se všude uvádí, myslím, že je to trochu přehnaný. Je mi 31. Na ten tvůj krém se zkusím v lékárně zeptat. Díky.
|
Katka, dcera 10m | •
|
(15.9.2005 12:23:59) Ahoj Silvo, nam ten krem Exomega pomohl i na zarudla mista. Dcerka mela osklive rude suche fleky, ktere ji po okrajich zacinaly mokvat. Nebyt ockovani tak by mala uz zadne fleky nemela.... Rovnez male pomahala zinkova emulze (tusim ze Miraclean se to jmenuje) ale to nepomohlo do uplneho vymizeni ekzemu). Nedavno jsem mluvila se znamou (ma 2 decka s ekzemem) a pry jim take pomaha jen tento krem - ovsem nemusi pomoct kazdemu. Tak vam drzim palec at najdete neco co vam bude vyhovovat.
|
|
|
|
Dáša,syn 9 let | •
|
(15.9.2005 12:51:26) Milá Silvo, Mému synovi se ekzém objevil prakticky ze dne na den před 2 roky na lýtku pravé nohy, nepomáhalo vůbec nic, naopak, ekzém se mu rozšířil na celé tělo, noha začala mokvat a byla nutná hospitalizace v nemocnici. Poté mi nabídla paní doktorka Elidel jako novinku bez obsahu kortikoidů, že se může používat neomezeně. Tak jsme začali mazat 2 denně postižená místa,ekzém se mu sice úplně neztratil,ale hodně zklidnil a reakci v podobě zčervenání jsem nezaznamenala. Přeju hodně úspěchů, je to běh na dlouhou trať a prosím pokud má někdo v tomto směru zkušenosti s tzv. "chytrou houbou" prosím o sdělení.
|
|
Cockney | •
|
(15.9.2005 15:10:52) Zapomnela jsem jsem rict, ze jsme Elidel pouzivali a u syna se projevily nejcastejsi vedlejsi ucinky popsane v pribalovem letaku - zarudnuti a svedeni, ale jen docasne, asi 2-3 dny. Ekzem zmizel na par tydnu. Kdyz se objevil znova pouzila jsem uz BIODERMA - Atoderm P.O. zinc, krem a zmizel take. Dneska bych ale na Elidel uz nesahla. Je sice uzasny, ze v nem nejsou kortikoidy, ale se zvysujici se davkou a delkou mazani se zvysuje riziko nadoru (vysledky na mysich, krysach a opicich).
Vice na: Důležitá upozornění z farmakovigilančního systému Úplné znění informací naleznete na www.sukl.cz v sekci Důležitá upozornění
ELIDEL - Z důvodu možného zvýšeného rizika výskytu nádorových onemocnění u pacientů do dvou let se zvyšuje spodní věková hranice pro lokální podávání pimekrolimu na 2 roky. Dne 25.4.2005 bylo zveřejněno Tiskové prohlášení , Otázky a odpovědi pro pacienty a Dopis společnosti Novartis předepisujícím lékařům .
|
Bára, dcera 2 roky | •
|
(2.11.2005 8:35:27) Taky jsme používali Elidel, teď mi kožní doktorka nabídla kosmetiku TOPIALYSE, zkouším jí asi týden a vypadá to moc dobře. Snad to udržíme v klidu.
|
|
|
|
|
|