Andrea | •
|
(18.1.2005 3:08:24) Dobry den, mam dotaz tykajici se naroku na porodne a materskeho prispevku.Chci se zeptat ci na ne mam narok,kdyz jsem obcankou Ceske republiky s trvalym bydlistem zde,toho casu vsak pobyvam v zahranici.Me dite se narodi mimo Ceskou republiku a tak by me zajimalo ci mame narok na tyto prispevky(porodne a matersky prispevek). Dekuji za odpoved,s pozdravem Andrea
|
Lenka | •
|
(8.10.2007 11:03:30) Dobry den, chci se zeptat jestli mam narok na porodne, kdyz mam ceske obcanstvi, ale ziji jiz 12 let v Holandsku. Muj prvni syn se take narodil v Holandsku a ma dvoji obcanstvi. A jak je to s narokem na materskou dovolenou. Odpoved prosim na moji emailovou adresu. Predem dekuji. Lenka Bosscher
|
Petra, novorozene | •
|
(23.1.2008 19:29:12) Dobry den,
muj dotaz je velice podobny jako ty tykajici se porodneho a materskych prispevku v CR s momentalnim pobytem v zahranici, v mem pripade, konkretne Anglie. V Anglii ziji jiz osm let, az do sesteho mesice tehotenstvi jsem zde legalne pracovala a nadale si platim zde zdravotni pojisteni atd. Ted se mi narodilo miminko a zaroven se budeme stehovat zpet do Cech. Mam tedy ci budu mit narok na jak porodne tak materske prispevky a take prispevky na deti?
|
|
|
Lenka | •
|
(8.10.2007 11:04:30) Dobry den, chci se zeptat jestli mam narok na porodne, kdyz mam ceske obcanstvi, ale ziji jiz 12 let v Holandsku. Muj prvni syn se take narodil v Holandsku a ma dvoji obcanstvi. A jak je to s narokem na materskou dovolenou. Odpoved prosim na moji emailovou adresu. Predem dekuji. Lenka Bosscher
|
|
Baruša | •
|
(9.1.2008 21:28:26) Dobrý večer,můj manžel pracuje v Německu,před nástupem na mat.dovolenou jsem byla nezaměstnaná.Na sociálce mi oznámili,že má můj manžel žádat o příspěvek v mateřství v Německu.Nikoliv já v ČR,jsem občanem ČR.Na první dítě jsem ho brala normálně u nás a nyní se mi v červnu narodilo druhé dítě a příspěvek jsem brala dál u nás a nyní mi oznámili tuto informaci.Proč nemohu dále pobírat dávky u nás,jsem občanem ČR stejně jako můj manžel.Díky za odpověď,nevím kam se obrátit,nikdo mi není schopný poradit,co dál?
|
|
Daniel | •
|
(21.1.2008 5:56:01) Dobry den, mam dotaz tykajici se naroku na porodne a materskeho prispevku.Chci se zeptat ci na ne mam narok,kdyz jsem obcankou Ceske republiky s trvalym bydlistem zde,toho casu vsak pobyvam v zahranici.Me dite se narodi mimo Ceskou republiku a tak by me zajimalo ci mame narok na tyto prispevky(porodne a matersky prispevek). Dekuji za odpoved,s pozdravem Daniel
|
|
Lenka | •
|
(6.3.2008 12:12:14) Dobry den, mam uplne stejny dotaz jako Pani Andrea, nase dite se narodi ve Francii, ja mam ste bydliste v CR a manzel je rodily francouz. Mame narok na porodne i rodicovsky prispevek? Ma sestrenice je dostala ona ovsem zije v Turecku.
|
Olina | •
|
(6.2.2010 19:25:52) Dobry den chtěla jsem se zeptat na narok na rodičovsky příspěvek,v lednu 2010 jsem dostala vypověd z prace a jsem nezaměstnana ovšem planujeme miminko a tak jsem se chtěla zeptat jestli budu dostavat peníze i v případě jestli otěhotním jako nezaměstnana. Nebudu mít tedy za poslední 2 roky odpracovano 270 dní děkuji olina
|
|
|
Helena | •
|
(5.5.2008 22:40:15) Dobry den, mam dotaz tykajici se naroku na porodne a materskeho prispevku.Chci se zeptat ci na ne mam narok,kdyz jsem obcankou Ceske republiky s trvalym bydlistem zde,toho casu vsak pobyvam v zahranici.Me dite se narodi mimo Ceskou republiku a tak by me zajimalo ci mame narok na tyto prispevky(porodne a matersky prispevek). Dekuji a preji hezky den
|
|
Jirina | •
|
(23.10.2008 14:44:41) Ahoj Andreo chtela bych se zeptat jak jsi dopadla s tou tvou otazkou ze jsi porodila v zahranici a jestli mas narok na porodne, ted jsem v te same situaci a cetla jsem si tvuj vzkaz jestli by jsi mi mohla odpovedet na email dekuji
|
|
vladka | •
|
(10.2.2009 13:07:07) Dobry den!Jsem tez Ceska,zijici v zahranici.Ano,mate narok na materskou az do veku ditete 4leta na porodne tez,ale musite si vse vyridit do jednoho roku ditete.Jediny problem je,zajit na ceskou ambasadu,zrovna ve ktere zemi se nachazite a vyridit male ci malemu ceske obcanstvi a pak mate narok na vse jako Ceska.Pokud chcete poradit,ozvete se mi na email...valadyka@yahoo.com.S pranim hezkeho dne.V.C.
|
|
MisaH | •
|
(1.5.2010 18:34:44) Dobry den,
mam dotaz tykajici se naroku na porodne a materskeho prispevku. Chci se zeptat ci na ne mam narok, kdyz jsem obcankou Ceske Republiky s trvalym bydlistem zde, ale momentalne ziji v zahranici. Me dite se narodilo ve Velke Britanii a tak by me zajimalo ci mame narok na tyto prispevky(porodne a matersky prispevek).
Dekuji za odpoved,s pozdravem Michala
|
|
|