markéta | •
|
(7.4.2008 23:08:33) po přečtení článku a některých obdivných reakcí na autorčino jednání jsem nabyla názoru, že my zdravotníci jsme banda hlupáků, kteří nevědí co mají dělat a že každá 1-3 děti odrodivší matka je daleko erudovanější než atestovaný lékař který rodí děti dvacet, třicet let. Já čekám během čtrnácti dnů narození svého prvního dítěte a ač jsem zdravotník (a nebo právě proto že jsem) nedovolila bych si odmítnout protržení plodových blan, nástřih, nebo dokonce někomu radit kdy má přerušit pupečník, copak si děvčata myslíte že to Ti lidé dělají poprvé? Zdá se Vám to málo přirozené? Jeďte rodit třeba do Ghany... Škoda že tady nepřispívají takové, které své děti díky svým hrdinstvím a mateřským a těhotenským instinktům při porodu pochovaly, nebo zmrzačily, a že jich je dost o tom nepochybuju. Chvála Bohu jsem se podobným ubohým diskuzím na internetu dosud úspěšně vyhýbala a po dnešním zážitku budu vyhýbat definivně!
|
maw |
|
(4.7.2008 23:46:37) Takovy zaostaly chytry mam nejradsi. Jak ses naucila kadit, kdyz jsi byla mrne? Slo to samo, nebo uz tehda vedecky? Predpokladam, ze dietolog Ti urcuje, co a kdy mas jist, protoze sama nepoznas, ze mas hlad. Prosim te, jak mi vysvetlis stovky zen, ktere v klidu porodily doma? A tisice otresnych pripadu na salech - protoze proc by se personal zdrzoval obtezoval ap. Je to kusovka, postrada to lidsky rozmer. Snad si to zazijes. Není pravda, ze doktor ma dycky pravdu - a nejhorsi jsou ti nejchytrejsi. Jeden mi tvrdil po uraze kolena, ze meniskus - operace se nekonala, meniskus to nebyl, ale jiny by se operovat nebyl, byl dost presvedcivy. Jiny zase chtel byt chytry, tak povidal: a vidim, tady uz byla operace toho palce (na ruce). Rikam ze ne, ze ta jizva je od zehlicky. Chtel se ukazaz chytrak. Jiny mi chtel operovat vyrustek na holeni kosti, coz ukazal RTG bolaveho kolena. Samo o sobe kravina. Nikdy ale nechtel snimek druheho - co kdyz tam mam stejny vyrustek a problem nedela? Znam pripad, kdy dite skoncilo na onkologii po trech letech po jipkach - vzdor vsem snaham rodicu vyloucit boreliozu. Podarilo se tesne predtim, nez mela zacit chemo. Chapes, o co tu slo? Automechanikovi pujdes rozbit hubu, ty jako prvni, kdyz ti blbe spravi auto.
|
SilviaSP |
|
(20.7.2008 10:53:33) Mila Maw nezlob se, ale musim reagovat na vsechny tve reakce na nazor jinych maminek. To, ze mi trvalo mnohem dele prelustit tvoje nazory nez samotny prispevek one matky tri deti, snad zminim jen okrajove, protoze nedavaji hlavu ani patu. Lidi jako ty by snad ani nemeli psat. Dovedu si te predstavit v normalnim zivote jako hulvata a sprsteho clovekas nedostatkem pochopeni pro druhe, vecne nespokojeneho a jen s tvou "vlastni pravdou". Tolik k tobe! Clanek ktery jsem cetla byl jako prispevek do nejakeho zenskeho casopisu urceny pro dlouhe vecery, kdy nemate co dělat. Moc hezky napsany, ale jinak ho nebudu nijak zvlast komentovat, protoze si osobne myslim, ze je to kazdeho vec jaky zpusob porodu si zvoli. Pokud se pritom neco stane matce nebo diteti, at si to ta matka nase sama po zbytek zivota s vycitkama "kdybych tenkrat....! Ja osobne volila ten v PV porodnici. Vyvolany ve 42+6 tydnu s odberem pupecnikove krve, takze lekarska ucast nutna a nelituji, spise dekuji. Na co bych ale chtela reagovat je na ceske zdravotnictvi. Ja na neho nedam dopustit. A vsem matkam a jinym lidem doporucuji, zajedte si na nekolik let do zahranici a modlete se aby jste tam neonemocneli. Za vsecho se musi platit a to vam opravdu jeste nezaruci kvalitni peci. Ja jsem nekolik let zila v USA (lekarskou peci jsem potrebovala nekolikrat, vcetne tehotenstvi) a i kdyz je v USA mnohem lepsi a prijemnejsi prostredi a v cekarnach se citite jako u nekoho na navsteve v obyvacim pokoji, prece jen je kvalita a pristup naseho zdaravotnickeho personalu daleko lepsi. Bohuzel vsude se najdou i cerne ovce, ale to jeste neznamena, ze cele nase zdravotnictvi je v troskach. A tobe mila Maw rikám toto: kdyz te lekari tak rozciluji, zustan doma a uvar si hemankovy caj a k lekarum nechod, kdyz jsou tak hrozni! Premyslela jsi nekdy nad tim, ze tve spatne zkusenosti s lekari jsou jen reakci na tvuj negativni pristup a na tve "kouzlo osobnosti". Vzdyt ne nadarmo se rika: "Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozýva. A vsem zdravotnim sestrickam preji hodne zdravi a za sebe i sveho syna 15 mesicu moc dekuji..... drzte se. A nezapominejte ze dobre slovo vam nic neudela a naopak nas "pacienty" pohladi na dusi. Dekuji Silvie
|
Nadějka |
|
(21.7.2008 14:47:09) Silvie,
přispěji se svou trochou do mlýna. Je hezké, že máš s českým zdravotnictvím tak dobré zkušenosti. Já jsem spíš na straně Maw, bohužel ... Jeden příklad z doby ne příliš dávné. Nedostala jsem menstruaci a protože se s manželem snažíme o miminko, myslela jsem si, že "už" a běžela do lékárny pro těhotenský test. Ten se ale ukázal jako negativní. Následovala návštěva gynekologa, který těhotenství rovněž nepotvrdil. Proč jsem tedy ale nedostala měsíčky a proč mě hodně bolí prsa, na to mi odpověď nedal. Prý mám přijít za měsíc, jestli se nic nezmění. Nic se nezměnilo. Další návštěva gynekologie pro mě neznamenala odpověď na moje otázky proč (prý neví), pouze jsem dostala injekci na vyvolání menstruace. Po třech dnech se dostavila nikoliv menstruace, ale velká bolest žlučníku, která mě zahnala až do nemocnice na kapačku (a že něco vydržím). Snažila jsem se doktorovi v nemocnici vysvětlit, že to bude zřejmě z té injekce na menstruaci, ale nezdálo se, že by to bral na vědomí. Naopak si chvíli před koncem dokapání "léku", který způsobuje to, že se cítíš jak v alkoholickém opojení, takže vnímat je v tu chvíli docela náročné, ke mně doktor přisedl a začal mi vysvětlovat (připomínám, že bez jakéhokoliv vyšetření kromě pohmatu), že bude nejlepší, když si žlučník nechám vyoperovat, abych s ním neměla "takové potíže". Pak mě poslali samotnou ven, nenabídli se, že mě doprovodí k manželovi, který na mě čekal před vchodem. Naštěstí jsem se dopotácela v pořádku ... Menstruace se nakonec dostavila pátý den, na dva dny, aby se pak zase cela ztratila ... Opět jsem navštívila gynekologa, kde jsem si stěžovala na vedlejší účinky injekce. Pan doktor mi nabídl, že mi může dát ještě jednu, abychom měli jistotu, že je to opravdu po ní. S díky jsem odmítla a rozhodla se řešit svůj problém jinou cestou. Do čtrnácti dnů jsem dostala menstruaci zásluhou jódu a dalších minerálních prvků, které jsem užívala na doporučení paní, co se zabývá alternativní medicínou a od té doby nemám problém. Mimochodem můj "na operaci zralý" žlučník se od té doby neozval a že je úplně v pořádku dokázalo i sonografické vyšetření ... Co tedy dodat??? Těžko pak můžeš mít 100% důvěru v lékaře ...
|
Dita, Matyáš 08,Kiki 11 |
|
(21.7.2008 17:53:36) Nechci se zastávat zdravotníků, mě třeba snad nikdy až na zubaře žádný pořádně neřekl co mi je a nepomohl uplně od bolesti kolena, od nejspíš nalomeného prstu, který nepoznal, jelikož teď mám prst křivý, ale připadá mi hloupé srovnávat porodnictví s bolestí žlučníku, blbej žlučník omezuje jeho vlastníka, kdežto blbej porod hlavně mimčo, aspoň o to jde v tu dobu všem mámám nejvíc ne? A Žaba neměla blbej porod, jen nebyl podle jejích představ a co na tom? Děti má zdravý, tak ať děkuje personálu, všechno nejde podle toho jak si to člověk vysní a že jedno dítě porodila přirozeně a nic se jí ani děcku nestalo neznamená, že ty předchozí dva by proběhly stejně...zbytečná diskuze, ale hanět někoho, kdo vám pomohl a hlavně miminku na svět je hnus, zamyslete se a jestli zdravotníkům nevěříte, jak jsem psala výš, roďte doma třeba za pomoci sousedky která tomu zajisté rozumí víc.
A k článku: přijde mi to praštěný, možná je to psáno těsně po porodu, kdy matka ještě nemá všechny hormony v normálu A co se týká nadstandardního pokoje, nechápu jak to někdo může zaplatit, za co, za 3 dny vyhozený prachy, to se to nedá přežít na normálním? Snad bych uvítala jen to, že jsem tam sama, ale na TV, ani net jsem tedy já v porodnici rozhodně neměla čas ani náladu, ale třeba se někdo radši zaobírá vybavením pokoje než svým čerstvým miminkem
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(21.7.2008 18:07:27) Dito, a co je ti do toho, jestli někomu stojí za to zaplatit si nadstandardní pokoj? Mně to taky za to stálo, z více důvodů. Tak třeba neomezený návštěvy, taky mě na pokoji neprudil nikdo další, kdo by se mnou chtěl konverzovat, a pak taky výběr jídla ze všeho, co v nemocnici ten den vaří.
|
|
Táňa, 2kluci | •
|
(21.7.2008 22:06:09) Bože, proč jsi tak netolerantní? Co je špatného na nadstandartním pokoji???? Každá jsme přece jiná, někdo si chce pokecat někdo chce být sám atd atd. Těch důvodů může být daleko víc, zkus se někdy na věci dívat i z druhé strany..
|
|
|
|
|
SilviaSP |
|
(20.7.2008 10:53:33) Mila Maw nezlob se, ale musim reagovat na vsechny tve reakce na nazor jinych maminek. To, ze mi trvalo mnohem dele prelustit tvoje nazory nez samotny prispevek one matky tri deti, snad zminim jen okrajove, protoze nedavaji hlavu ani patu. Lidi jako ty by snad ani nemeli psat. Dovedu si te predstavit v normalnim zivote jako hulvata a sprsteho clovekas nedostatkem pochopeni pro druhe, vecne nespokojeneho a jen s tvou "vlastni pravdou". Tolik k tobe! Clanek ktery jsem cetla byl jako prispevek do nejakeho zenskeho casopisu urceny pro dlouhe vecery, kdy nemate co dělat. Moc hezky napsany, ale jinak ho nebudu nijak zvlast komentovat, protoze si osobne myslim, ze je to kazdeho vec jaky zpusob porodu si zvoli. Pokud se pritom neco stane matce nebo diteti, at si to ta matka nase sama po zbytek zivota s vycitkama "kdybych tenkrat....! Ja osobne volila ten v PV porodnici. Vyvolany ve 42+6 tydnu s odberem pupecnikove krve, takze lekarska ucast nutna a nelituji, spise dekuji. Na co bych ale chtela reagovat je na ceske zdravotnictvi. Ja na neho nedam dopustit. A vsem matkam a jinym lidem doporucuji, zajedte si na nekolik let do zahranici a modlete se aby jste tam neonemocneli. Za vsecho se musi platit a to vam opravdu jeste nezaruci kvalitni peci. Ja jsem nekolik let zila v USA (lekarskou peci jsem potrebovala nekolikrat, vcetne tehotenstvi) a i kdyz je v USA mnohem lepsi a prijemnejsi prostredi a v cekarnach se citite jako u nekoho na navsteve v obyvacim pokoji, prece jen je kvalita a pristup naseho zdaravotnickeho personalu daleko lepsi. Bohuzel vsude se najdou i cerne ovce, ale to jeste neznamena, ze cele nase zdravotnictvi je v troskach. A tobe mila Maw rikám toto: kdyz te lekari tak rozciluji, zustan doma a uvar si hemankovy caj a k lekarum nechod, kdyz jsou tak hrozni! Premyslela jsi nekdy nad tim, ze tve spatne zkusenosti s lekari jsou jen reakci na tvuj negativni pristup a na tve "kouzlo osobnosti". Vzdyt ne nadarmo se rika: "Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozýva. A vsem zdravotnim sestrickam preji hodne zdravi a za sebe i sveho syna 15 mesicu moc dekuji..... drzte se. A nezapominejte ze dobre slovo vam nic neudela a naopak nas "pacienty" pohladi na dusi. Dekuji Silvie
|
|
Jana | •
|
(4.3.2009 8:39:45) A proč teda chodíte k lékaři? Raděj to NEDĚLEJTE! Možná nebude od věci si medicínu vystudovat a být lékařem sám sobě. Co? Ale to asi neuděláte, ještě by jste byla stejná jak ty paka doktoři, že?
|
|
|
|