Helena Kanocz | •
|
(3.6.2005 19:48:13) Dobry den, Po odberu AFP jsem mela hranicni pozitivni test v pomeru 1:330. Byla mi doporucena amniocenteza, ktere jsem se podrobila. Take mam placentu na predni strane delohy. Ukon je provaden pod ultrazvukem, takze lekar vidi pohyby miminka a neni treba se ceho bat. Predcasne musel sice jehlu vytahnout, protoze miminko se zacalo pohybovat smerem k jehle, ale mnozstvi plodove vody bylo dostatecne. Cely zakrok neni skoro vubec bolestivy, je to jako injekce do svalu. Ale cely den jsem byla unavena a citila jsem se slabe. Odber plodove vody bych doporucila kazde mamince, za tu jistotu to stoji. Hodne stesti, Helena
|
Sofie | •
|
(3.3.2008 9:53:15) Dobrý den. Jsem 14 dní po odběru plodové vody. Vše proběhlo v pořádku,dělal se pouze jeden vpich, ale asi po 15ti hodinách mi začala odtékat plodová voda. Následovala hospitalizace, vyšetření, testy, krvácení , bolesti, vysoké teploty..a po 6 dnech potrat. Genetika a testy na infekci vyšly v pořádku. Byla to zdravá dvojčátka. Moje těhotenství probíhalo skvěle. Moc bych si přála znovu otěhotnět a mít dítě. Musím podotknout, že je mi 39 let, mám 1 dítě - přirozeně počaté a toto druhé těhotenství bylo po umělém oplodnění, na druhý pokus.Nyní se cítím celkem dobře, po fyzické stránce. Pokud se mi podaří otěhotnět, nechci v žádném případě znovu podstoupit amniocentézu. Jaká je alternativa amnio.? Děkuji S.
|
Pelda, chlapeček 5let, 2mimi v bříšku | •
|
(9.4.2008 22:59:14) ahoj Sofie, je mi také 39let, doma máme jednoho chlapečka 5let-počatého přirozeně. Teď čekám dvojčátka (po IVF na druhý pokus) - jsem v 16tt, genetické krevní testy mi vyšli pozitivní na Downův syndrom, za týden mě čeká odběr plodové vody. Dvojčátka jsou dvouvaječná, takže odběr bude na dvakrát... Je mi moc líto, co se ti stalo a moc ti držím palce, aby to příště vyšlo. Na stránkách brněnského soukromého sanatoria Helios, tady je jejich adresa: http://www.sanatoriumhelios.cz/ jsem četla, že dle jejich vyšetření speciálním 3D ultrazvukem v 10-14 tt, lze tyto chromozomální vady odhalit. Bohužel jsem si tuto informaci přečetla až dnes, takže já jsem to vyšetření prošvihla, ale snad to pomůže aspoň tobě. Hodně štěstí.
|
Pelda, 2mimi 1,5 a kluk 7let | •
|
(20.2.2010 23:42:14) ahojky,jen dávám vědět,že odběr plodové vody dopadl dobře a nám se narodily dvě krásné zdravé dvouvaječné holčičky,které už běhají zlobí svého staršího brášku. Pelda
|
|
|
|
Sofie | •
|
(3.3.2008 10:17:48) Dobrý den. Jsem 14 dní po odběru plodové vody. Vše proběhlo v pořádku,dělal se pouze jeden vpich, ale asi po 15ti hodinách mi začala odtékat plodová voda. Následovala hospitalizace, vyšetření, testy, krvácení , bolesti, vysoké teploty..a po 6 dnech potrat. Genetika a testy na infekci vyšly v pořádku. Byla to zdravá dvojčátka. Moje těhotenství probíhalo skvěle. Moc bych si přála znovu otěhotnět a mít dítě. Musím podotknout, že je mi 39 let, mám 1 dítě - přirozeně počaté a toto druhé těhotenství bylo po umělém oplodnění, na druhý pokus.Nyní se cítím celkem dobře, po fyzické stránce. Pokud se mi podaří otěhotnět, nechci v žádném případě znovu podstoupit amniocentézu. Jaká je alternativa amnio.? Děkuji S.
|
|
|