Iv* snažilka | •
|
(30.6.2004 15:43:33) Ahoj všem! No, nemůžu říct nic s jistotou, ale vypadá to velice nadějně!!! Vůbec jsem to tento měsíc nečekala, protože tulení proběhlo 2 dny před ovu a pak manžel odjel na týden pryč. Nic teda nemám ještě jisté ani potvrzené od doktorky, ale - dnes mám 38. den cyklu, MS se dosud nedostavila. Teploty se pohybují mezi 37,1 až 37,3. Prsa mám nalitá, bradavky dost citlivé i na lehký dotek. Břicho mě pobolívá, mám je docela nafouknuté. Čípek se mi zdá mírně zduřelý, ale stále nízko a zavřený. Taky jsem zaznamelala docela hustý hlen. Vysoké teploty mám už 22. den!! Vypadá to opravdu nadějně. Těhotenský test jsem si dělala v pondělí tedy 36.DC - testovací čárka byla slabá, ale dobře viditelná :) Opravdu to vypadá skvěle, až tomu ani nemůžu uvěřit. Nechci to zakřiknout, tak mi, prosím, ještě negratulujte! Na gyndu jsem volala, ale řekli mi, že je moc brzy - mám se ozvat 12. července, pokud se mi menzes nedostaví. Holky, já jsem z toho úplně PAF :o) Bojím se být šťastná, abych pak nebyla zklamaná. Kéž by to vyšlo! I vám všem - snažilkám! Moc na vás myslím a držím pěstínky!! Zatím se mějte bájo a já se vám zase ozvu, jestli teda jo nebo ne. Papa, Iv* (snažilka od února)
|
K. | •
|
(30.6.2004 17:11:15) Milá Iv*, vypadá to pro tebe nadějně. Moc ti to přeju, všimla jsem si, že sem dost často píšeš. Je to super. Gragulace si nechám ale raději napříště, nedávno jsem měla také všechny příznaky, dvě čárky na testech a buch, 38.den jsem začala krvácet a bylo to pryč.....obrečela jsem to, ale život jde dál. Moc jsme neváhali a pokoušíme se zase, dnes je teprv 22.den cyklu, takže jsem zatím v klidu, ale mám divný pocit v prsou (třeba si to namlouvám), tak se uvidí. Držím ti moc palce, ať se to podaří a mimi pěkně roste. K.
|
|
Karolína | •
|
(1.7.2004 7:53:10) No tak gratulovat nebudu, ale je to paráda. Když jsem tenkrát byla těhotná, taky jsem měla nervy jestli to vyjde nebo nevyjde. Nejdřív mi přišlo děsný vůbec do jinýho stavu přijít, pak mi přišlo děsný robátko bez problémů donosit, pak mi přišel děsnej porod a teď ..... Si říkám, že to byla paráda! To jenom, abys věděla, že naši věřní přátelé "nervouni" jsou tu s námi pořád a je to normální! Ale stejně je to s Tebou hezký! Uveď se do stavu "mírná letargie" a těch pár dní vydrž! A klidně si udělej další těhotenskej test. Mně když tenkrát doktorka řekla, že to ještě vůbec nemusí být jisté, tak jsem si natruc koupila další těhotenský test a máchala jsem doma rozčíleně s dvoučárkovým testovacím proužkem a myslela si, že vím všechno líp než ona! :-)). Takže OBRNIT SE!! Přeju hodně štestí!!!!!! A když to nevyjde, tak to asi příroda tak zařídila, aby Tvůj cipísek neměl žádnou "vadu". Zní to drsně! Ale nesýčkujme!!!! Měj se hezky! Karolína
|
|
Verča | •
|
(1.7.2004 12:37:30) Ahoj zatím to zní opravdu báječně./kéž by o už vyšlo/ Já mám teplotu taky pořád kolem 37.0. A na gyndu jdu zítra , tak se uvidí. nApíšu ve středu, jak jsem dopadla. Břicho mě taky bolí a jsem pěkně nafouklá a prsa to samé, bolest. Tak se měj a taky pak napiš
|
|
Hana, snažilka | •
|
(2.7.2004 10:22:25) Ahoj Iv*,
vypadá to skvěle a moc držím pěsti ať je to štěstí!!! U mně spíš zmatek s cyklem (zkracuje se, MS po 20 dnech a tak...). Takže nic. Minulý týden byla depka, ale už jsem zase nabrala dech a budu bojovat dál. Příští týden jdu na konzultaci k novému gynekologovi a uvidím co se mnou vymyslí. Souhlasím s ostatními, testuj se klidně dál, já si říkala, že si jednou ty dvě čárky zarámuju :-)) Snaž se být v klidu, odháněj stresy a pochybnosti. Moooc ti držím pěstičky!!!!! Hanka
|
|
K. | •
|
(12.7.2004 14:33:18) Ahoj Iv*, tak jak to s tebou vypadá, byla jsi už u doktora? Je všechno v pořádku? K.
|
Iv* | •
|
(20.7.2004 12:51:13) Ahoj! Díky za optání! Mám teď nějak problém se v diskuzi zorientovat, dokonce jsem při zobrazení všech příspěvků našla na konci ERROR, no snad to nějak nezlobí. Tvůj dotázek jsem ale včera asi přehlédla, takže konečně odpovídám :)
No, vpodstatě se nic neděje. MS nepřišla, teploty mám stále vysoké, dnes 58. den cyklu, 42. den zvýšených teplot + čtvrtý silně pozitivní těh. test. Na gyndu jsem volala před týdnem a konečně si mě objednali, ale až na zítřek! Jdu tam hned ráno a mám si vzít s sebou jen ranní moč. Pak přijdu do práce a jak to půjde, hned napíšu, jak jsem dopadla a co mi paní doktorka řekla. Jsem strašně moc zvědavá, jak to bude probíhat! Taky mám trošku strach, aby vše bylo vpořádku, abych neměla mimoděložní těhotenství nebo tak něco...snad ale ne! Jinak se cítím stále v pohodě. Žádné nevolnosti, snad jen mi rychleji pracují střeva - běžnější je v těhotenství sice zácpa a zpomalení metabolismu, ale u některých žen je to prý přesně naopak :o) Tělo každé z nás si totiž na vzniklé těhotenství zvyká zcela jinak a reaguje na to různě. Třeba růžový výtok po styku - to je prý v těhotenství normální!! Mně se to stalo, už 2x, byla jsem z toho v šoku - měla jsem strach, že potratím a pak jsem se dočetla, že je to běžné! Teď o víkendu jsem měla dokonce i slabý hnědý výtok, ale naštěstí už to ustalo. Vše řeknu doktorce a optám se, zda je to normální. Zítra tedy podám konečný verdikt :o) Děkuji za všechny Tvé myšlenky!! A teď, pro změnu, budu zase myslet já na Tebe!! Aby se zadařilo Tobě a bříško se už brzy podařilo!! Moc Ti držím všechny pěstínky a piš dál!! Zatím se měj krásně a ještě jednou velký DÍK!!! Pa, Iv*
|
K. | •
|
(20.7.2004 13:13:22) Ahoj Iv*, díky, žes mi napsala. Vypadá to dobře, budu moc držet palce, aby bylo všechno v pořádku. Víš, jak jsi psala, že ostatní by asi taky raději psaly o vlastních mimi... to je sice pravda, ale každá další těhotná nás potěší, protože to znamená, že se to někomu konečně povedlo a člověk získává takovou nějakou naději, že se mu to třeba taky zdaří.
No, já mám 42.den, k doktorovi jsem běžela už 37., ale nic tam neviděl, jen mám překrvená rodidla a měkkou dělohu, což jsou známky těhotenství. Já sama to cítím už od 23.dne. 30.den pěkně pozitivní testy, ráno občas zvracím, jsem chcíplá a náladová, teploty tak 37.2-3, chuť na sex nulová. Mám přijít až příští čtvrtek, do té doby se asi zblázním. Trnu hrůzou z potratu, v mém okolí potratila rovná půlka těhotných, je to strašné. Snažím se na to moc nemyslet, s ničím zatím nepočítat, vždyť zítra to může být všechno pryč....už to znám.
Určitě napiš, jak jsi dopadla a neboj se! Kristýna
|
Iv* 6. týden :o) | •
|
(21.7.2004 12:34:01) Ahoj Kristy! Díky moc za Tvoje myšlenky - určitě pomohly! Opravdu jsem těhotná!! Teprve však v 6. týdnu. Doktorka nemá žádný extra ultrazvuk, tak na něm ještě nebylo nic vidět - jen zvětšená děloha. Podle jejího "ručního" vyšetření a pohmatu břicha je to prý ale zcela jasné a prokazatelné. Mám zvětšenou, měkkčí a zvýšeně prokrvenou dělohu. Mé těhotenství je tedy lékařsky povrzené!! Těhotenskou průkazku jsem však ještě nedostala, je evidentně brzy a může se ještě leccos stát, jak sama píšeš...no, snad to maličké v bříšku udržím! To, jak píšeš, že polovina Tobě známých těhotných potratila, to zní dost drsně :( Snad my budeme ty šťastné a zvládneme to bez potratu!!!
Tvé zprávy zní taky naprosto skvěle! Taky jsi určitě těhotná! Menstruace se Ti nedostavila dlouho a pozitivní těhotenský test - je to skoro jasné!!! Udělej si pro jistotu ještě jeden a jestli bude taky pozitivní, můžeš si být fazulkou v bříšku jistá :o) Držím Ti moc moc moc pěstínky!!! A hodně trpělivosti - s tou je to asi nejtěžší! Taky se těším až bude 12.týden za mnou a já si budu moct říct: Ano, teď už je možnost potratu téměř nulová. Tyhle obavy jsou ale jistě přirozené a má je každá mamina, jen o nich některé mluví a jiné ne. Já raději vše proberu s ostatníma a hned je mi lehčeji :) Takže s tou trpělivostí bojujeme obě - kéž nám to rychle utíká a mimískové se nám v bříškách pěkně pevně drží!!!
Chuť na sex taky moc nemám, ale občas - tak 1 až 2x do týdne mě to chytne a chci se milovat. Doktorka mi řekla, že sex OPATRNĚ, ne moc hluboko. Jinak pro Tvoji informaci je zcela normální růžový výtok po styku - tak ať o tom víš, kdyby něco. Já měla pak i 2 dny hnědý výtok a doktorka mi na to řekla, že mi asi praskla cévka na děložním hrdle, že to bylo z toho a když to ustalo, vše by mělo být v pořádku. Tak snad pohoda. Ve veřejných koupalištích se raději nekoupat kvůli infekcím a multivitaminy baštit maximálně ob den, později i méně často. Naše dítka by totiž při přílišném pojídání vitamínků mohly při porodu vážit 4kg a kdo to má pak rodit, že?!! Takže to s mulťákama nepřehánět. Tohle vše Ti jen píšu jako dobře míněnou radu, protože sama vím, kolik mám otázek a není, kdo by mi je zodpověděl.
Na další prohlídku mám jít 17. srpna - skoro za měsíc - taky se už nemůžu dočkat! Budou mi dělat odběry krve (kvůli Rh faktoru) a konečně dostanu těhotenskou průkazku (budu v 10. až 11.týdnu). Všechny odběry krve v těhotenství jsou super v tom, že před nimi můžeš jíst - nebo u mé doktorky mi to dnes říkali. Tak taky, jen ať to víš a zbytečně třeba nejdeš na lačno.
Takže Ti moc fandím a jsem ráda, že máš taky naději - jako já :) Určitě průběžně piš, co nového, jak se cítíš a tak...i ty nevolnosti s občasným zvracením jsou u Tebe jistě těhotenským příznakem. Budu se těšit na další info od Tebe! Hodně trpělivosti a ještě víc štěstíčka!!! Zatím ahojky, Ivana
|
K. | •
|
(21.7.2004 13:46:21) Ahoj Ivano, tak to jsou skvělé zprávy, gratuluji! Moc mě to potěšilo. Víš, je zvláštní, jak každý doktor postupuje úplně jinak. Docela mě překvapilo, že tvoje doktorka tě pozvala až za tak dlouhou dobu, i když nic neviděla a ani ti nebrali krev. A to jsi nejspíš těhotná asi o 2 týdny déle než já. Až půjdu ke svému příští týden, mám přijít na lačno, budou zřejmě dělat i sedimentaci. Budu ale teprve v 6.týdnu počítáno od početí a v 8.týdnu počítáno dle doktorů od poslední mestruace. Měl by tam vidět mimi i jestli má srdíčko. S těmi vitamíny- mně doktor dokonce řekl, že nemám jíst vůbec nic. Ale neposlechla jsem ho, obden zobu nějaký multivitamín a obden jen kyselinu listovou. Asi to prostě každý vidí jinak, co doktor, to názor. Rozhodně budu na tebe myslet, aby ti miminko pěkně rostlo! A přestanu myslet na potraty (ale moc mi to nejde, jeden mikro jsem měla před třemi měsíci).
Kdybys chtěla, napiš mi někdy na Kristie@centrum.cz, ráda bych se občas ptala na pocity, dojmy a zkušenosti někoho, kdo je na tom podobně jako já. Měj se moc pěkně a dávej na sebe i bříško pozor! Kristýna
|
Iv* | •
|
(22.7.2004 12:28:33) Ahojky! Díky za gratulaci, krásně hřeje u srdíčka :) Koukám, že máš mnohem víc zkušeností než já, takže možná zbytečně moc radím :) Překvapila jsi mě, že Tvůj doktor srdíčko embrya uvidí a moje doktorka nic neviděla - ach jo, už se totiž nemůžu dočkat :) Asi má ten Tvůj doktor nějaký to SONO nebo jak se tomu říká :o) I tady na internetu jsem viděla nějaký ultrazvuk, tuším ze 7. týdne a moje doktorka nic.... A souhlasím zcela s Tebou, že každý lékař k tomu přistupuje úplně jinak. Já jsem těhotná úplně poprvé, nemám žádnou zkušenost s potratem a samo, že o to ani nestojím...kdo by taky stál, žejo. Jen mi na gyndě řekli, že kdybych měla nějaké problémy (křeče, krvácení...) ihned se mám ozvat jim nebo zajet do fakultní nemocnice.
Jinak jsi to napsala správně - mé těhotenství je asi zhruba o 2 týdny delší než to Tvé. To různé počítání týdnů (od početí nebo od menstruace) mě dost mate. Vůbec jsem netušila, že se to počítá tak i tak. Přijde mi logické to počítat jen od početí, kdy miminko skutečně vzniklo. Jinak vím, že jsem měla OVU 8. června, takže teď už bych měla začínat 7. týden. Jo a s tou krví - to je taky zajímavý, že Ty máš přijít na lačno a já ne...asi jde o jiné vyšetření.
Budu moc ráda, když si napíšeme i na mail!! Dostanu se na něj během dne mnohem častěji. Přístup (na net i na mail) mám ale jen v práci, takže kdybych delší dobu nepsala, tak jsem nemocná nebo mě nechali doma. Můj mail je: rysankova@vbleasing.cz
I já Tobě srdečně gratuluji, pokud již cítíš, že v sobě nosíš mimi!! Musíme věřit, že vše bude dobré, optimisticky hledět vstříc budoucnosti, hýčkat sami sebe a hladit svá miminka přes bříška. Příští týden se budu očekávat info, jak jsi dopadla u doktora Ty. Klidně mi můžeš napsat už na mail, ale klidně i sem - stejně sem budu ještě "chodit" za holkama :) Ještě jednou přeji hodně trpělivosti a budu se těšit na další zprávičky!! Zatím papa, Iv* :)
|
|
|
Kristýna+Robík |
|
(21.7.2004 20:32:32) Také gratuluju k bříšku! A k těm multivitamínům - celé těhotenství jsem se každý den cpala Maternou a syn nar. ve 41. týdnu vážil 3,1 kg.(Oba rodiče jsme průměrného postavy.) Nevím nakolik je tedy prokázaná přímá souvislost veliosti dítěte s vitamíny.
|
Gabi*31 | •
|
(22.7.2004 8:24:21) Iv* moc gratuluji, krásně si to užívej. Petro neboj se, neboj! My se s mužem snažíme o druhé mimčo. U prvního (syn, 3 roky) bylo vše bez problému. Otěhotněla jsem druhý měsíc po vysazení antikoncepce, celé těhotenství jsem užívala Maternu a naprostá pohoda. Teď už "nejsem chráněná" 4.měsíc a pořád! nic. Pomalu mi začíná připadat, že první těhotenství byl snad zázrak, vše jsem brala automaticky a nic si nepřipouštěla. Moc se na druhé mimi všichni tři těšíme, snad se dočkáme.
|
Iv* | •
|
(22.7.2004 12:45:26) Ahojky! Taky moc díky za gratulaci! Koukám, že asi zkusím pro změnu multivitamíny Materna :) A chci Tě povzbudit, že druhé mimčo jistě brzy přijde! Chápu, že už teď se Ti to zdá zdlouhavé, nám se to teď podařilo na popáté a už jsem taky pěkně "jančila". Opravdu Tě zcela chápu. Člověk si pak díky tomu čekání uvědomuje, jaký je dítě DAR a že si jej musíme nesmírně vážit. Půl rok je průměrná doba na zdar při plánovaném početí a po jednom roce snažení otěhotní přes 80% párů - takže neboj! Už se vám to blíží!! Držím pěstínky a přeji mnoho úspěchů a štěstíčka při snažení!!! Zatím pa, Iv*
|
|
|
Iv* | •
|
(22.7.2004 12:38:31) Ahoj! Díky moc za gratulaci! Chci se jen poradit. Taky jsme s manželem oba průměrné postavy, spíš štíhlejší. Mám totiž obavy, abych se nepřevitamínovala :) Baštím totiž mimo mulťák (CALIBRUM BABY PLAN - ob den) spoustu ovoce (5ks denně), zeleniny (2ks denně), aspoň jeden či dva mléčné výrobky denně, hodně müsli, cereálie...Chci se Tě zeptat, jestli jsi se taky tak zdravě stravovala a do toho ještě brala tu Maternu? Mám fakt strach, aby miminko nebylo při porodu moc veliké. Díky za odpověď!! Pa, Iv*
|
|
|
Hana, snažilka | •
|
(22.7.2004 8:54:46) Ahoj Iv*,
moc, moc, moc gratuluji a držím palečky ať je vše v pořádku a mimísek ať si užívá bezva "pokojíček" celých 9. měsíců!!! :o) Máš pravdu v tom, že nám ostatním to sledování vás úspěšných snažilek může dodat novou naději že se snad i nám zadaří. Aspoň mě to pomáhá a každopádně to všem MOC přeju. Měj se krásně a pohodově a dávej na sebe pozor. Hanka
|
Iv* | •
|
(22.7.2004 12:53:15) Ahoj Hani! Díky za Tvá krásná slova a za přáníčko! Nádherně jsi nazvala bříško "pokojíčkem" pro mimiminko :o) Parádní!! Taky doufám, že si naše "malé" plánuje hovět v něm celých 9 měsíců :) Byla bych věru moc ráda!!
Já na Tebe budu stále myslet a věřit, že i k vám to veliké štěstí už brzičko přijde!! Ať se daří a mnoho sil do dalších dní! Zatím pa, Iv*
|
|
|
|
|
|
Iv* | •
|
(20.7.2004 12:57:28) Ahojky! Už jsem psala K., že na gyndu jdu teprve zítra ráno, takže během zítřejšího dne vám dám vědět, jak na tom tedy skutečně jsem!! Máte se nač těšit!! :o) Já vím, raději byste se těšily na své vlastní mimísky! Ale to klidně můžete, protože oni přijdou a budou tu s náma, jen mít to strpení...holky, myslím na vás!! A držím pěstínky, palečky, jak to jen jde!!! Zatím pá a zítra! Iv*
|
Verča | •
|
(21.7.2004 12:19:07) Ahojky já jsem měsíčky taky nedostala už 4. den. Teploty kolem 37,3 -2 i těhotenský test byl pozitivní. Že byto konečně vyšlo/skoro po roku/, tomu ani věřit nemůžu. Ještě si test zkusím zítra. Tento měsíc bych to opravdu nečekala, nebo že by ta dovolená? Mějte se
|
Iv* | •
|
(21.7.2004 12:44:19) Ahoj Verčo! Jsem ráda, že píšeš! No bylo by to super, kdyby ses konečně dočkala, taky už sis prožila svý a čekáš mnohem dýl než já, až jsem z toho dočista nesvá a říkám si, jak je to možný? Ten test si znovu určitě udělej, jen si chvilinku počkej, abys mezi dvěma testy měla vždy alespoň týdenní pauzu - výsledky jsou prý pak věrohodnější! To už bychom byli s K. tři čerstvé těhulky - to by přece bylo naprosto báječné a dalším holkám by to mohlo přinést naději, že i ony se jistě brzy dočkají! Veru, držím pěstínky! Kéž je to už konečně ONO!!!!!! Zatím pa, Iv*
|
ZUZKA Č. II | •
|
(21.7.2004 20:17:03) AHOJ HOLKY, VŠEM vÁM TO MOC PŘEJU. JÁ JSEM MENZES NEDOSTALA ,ALE U MĚ TO NEBUDE TÍM, ŽE JSEM TĚHOTNÁ ,ALE BUDOU TO NÁSLEDKY HA .MINULÉ TŘI MĚSÍCE JSEM MĚLA NAORDINOVANOU INJEKCI (20,21,22 DEN CYKLU)NA TĚCH JSEM BYLA ,ALE JAK VIDÍM MOC MI TO NEPOMOHLO A MEN. SE MI NEROZJELA SAMA. A TY MOJE TEPLOTY JSOU JAK NA HOUPAČCE. JSEM Z TOHO DOCELA VEDLE. MÁTE NĚKDO TAKOVÝ PROBLÉM JAKO JÁ? ŽE MENSTRUACE PŘÍJDE JEDINĚ PO INJEKCI A6 60 . A TO JSOU VŠE NÁSLEDKY HA.
|
monika | •
|
(26.10.2004 14:10:34) Ahoj. Ja som na tom podobne. Brala som HA 8 rokov. Teraz chceme mat babätko a menzes nemozem dostat iba po vyvolavacke. HA neberiem uz 3 mesiace. Kedze nemam pravidelne menzes, tak neviem ani kedy mam ovulaciu. Zacala som si merat baz. teplotu a stale je rovnaka. Par dni uz aj citim nejake palenie na vajecnikoch a trosku ma aj pobolieva podbrusko, tak neviem. Dufam, ze sa mi to skoro upravi a budeme mat to vytuzene dietatko.
|
|
|
|
K. | •
|
(27.7.2004 12:56:49) Ahoj Verčo, tak jak to s tebou vypadá, povedlo se???? Snad jo, držím palce, ať je to skutečně, jak si přeješ. Kristýna
|
Verča | •
|
(16.8.2004 12:24:41) Ahojte tak dlouho jsem nepsala, měla jsem nucenou dovolenou 3 týdny. Tak jsem byla na gynekologii a jsem opravdu těhotná (skoro po roku), ani tomu nemůžu věřit, jsem tak šťastná. Iv moc mě to mrzí co se ti přihodilo, cítím s tebou. Ale držím dál palečky. Mějte se
|
Iv* | •
|
(16.8.2004 13:11:33) Ahoj Verčo! Moc blahopřeju! Dalo to otěhotnění ale práci, viď?! :) Děkuji Ti za Tvé soucítění a podporu! Už jsem na tom o dost líp než před těmi dvěma týdny. Věřím, že u Tebe bude vše OK, když jsi tak dlouho čekala! Přeji Ti, aby Tvé těhotenství bylo zdravé a krásné a Ty sis jej naplno prožila. Mám fakt moc moc radost, že vám to vyšlo! Takže hodně sil a trpělivosti! Srdečně gratuluje Iv* :)
|
Mamina z USA | •
|
(7.10.2004 19:20:49) Ahoj holky,
dlouho jste se ani jedna neozvaly, tak jak se vam dari? Doufam, ze jste se nenechaly zastrasit tou slecnou, co si stezovala, ze zabirate moc mista! Bez vas nam tu ta diskuse nejak vazne!!
Tak napiste, co noveho!
Mamina
|
Verča | •
|
(12.10.2004 12:55:54) Ahojte ne to nás neodradilo,psala jsem, ale prostě názor se nevložil. Jinak jsem ve 4 měsíci, bez problémů, žádné bolesti, zvracení, cítím se ještě v lepší formě jak předtím. Dnes jdu na kontrolu. Co ty Iv jak jsi na tom? Mějte se
|
Petra | •
|
(14.10.2004 10:24:22) Verčo, tak to je super! Zkoušela jsem najít Iv* i v jiných diskusích, ale nepovedlo se mi to. Taky by mne zajímalo, jak na tom teď je. Já pořád nic, ale snad se zadaří.
Mějte se
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10 |
|
(23.7.2004 15:01:30) Omlouvam se, ale vcera jsem vlozila svuj prispevek a nezobrazil se, proto vkladam znovu :-)
Ahoj holky, dlouho jsem se odhodlavala napsat, az dnes. Taky bych se s vami chtela podelit o me starosti a tak trosku se vykecat. My s manzelem se snazime "teprve" 3 mesic. Po prvnim neuspesnem mesici jsem byla docela rozhozena: "Ja prece otehotnim hned" to byla ma iluze a jsem na jednu stranu rada, ze jsem se z ni rychle probrala. Docela jsem to nesla tezce a najednou si uvedomila, ze to neni tak, jak si to clovek nalinkuje. Druhy neuspesny mesic jsem brala jiz ve vetsi pohode a rekla jsem si, ze dalsi mesic/e nenecham nic nahode. Zacala jsem shanet informace, cist vase prispevky a rozhodla se, ze zkusim Symptotermalni metodu (TT, cipek, hlen)(diky Alco za clanky:-) a zacala jsem radne brat k. listovou, vit. E (ten i manzel) a v dobe ovulace kapky na produkci hlenu (samozrejme na kasel :-). Pri procitani diskusi jsem v poslednich dnech trochu chytla nerviky, kdyz jsem zjistila, ze spousty paru nemohou i nekolik let otehotnet!! Rikala jsem si, to se asi zblaznim. Dnes, kdyz jsem si precetla (skoro) vsechny vase prispevky od Ivi, Verci a vas vsech, hrozne me to povzbudilo :-). Moc za to dekuju. Ja se ted nachazim asi 8 den po ovulaci, tak uvidime za tyden :-). Vse tehulkam preju klidne tehotenstvi a nam snazilkam co nejdriv briska :-)
|
Iv* | •
|
(23.7.2004 16:41:09) Ahoj Peťo! Super, že jsi se odhodlala a napsala nám sem :) Bezva!! Já tu teď 2 týdny nebudu (mám dovču) a už je mi jasný, jak se mi po všech vašich řádečkách bude stýskat :( Ale dovolená jistě uteče a zase si budeme písat - už se těším :) Držím Ti šíleně moc všecky pěstínečky a fandím, abys nemusela čekat moc dlouho. Koukám, že jsi začala s STM - to je bájo, fakt to moc pomáhá. Já jsem už vlastně těhule (7.týden), ale to víš, je to počáteční stádium a ještě se může leccos stát...no, doufám, že nee a že mimi se mě drží zuby nehty :) Takže Ti moc přeju, aby jsi se nám mohla brzy taky pochlubit, že už je to tam :o) Měj se moc krásně a já se ozvu až toho 9. srpna po dovolené s tím, co je u mě nového. To Ty už budeš vědět, jak na tom jsi tentokrát - kéž by ano! Zatím užívej léta! Zdraví Tě Iv* :)
|
Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10 |
|
(27.7.2004 11:05:36) Ahoj Ivi, diky moc za povzbuzeni. Vcera jsem byla prave na preventivni gynekologicke prohlidce a moje doktorka mi rikala, ze jestli to zkousime 3. mesic, ze je to, jako kdybychom to nezkouseli vubec :-). Ze tomu nechame volnost do konce roku a pak teprve bychom zacali s vysetrovanim. Povidala mi, ze 50% paru, ktere pote posila na vysetri pro neplodnost jsou fyziologicky v poradku! Proto nerada zacina tak brzo s vysetrovanim, ze to psychicky moc dobre na par nepusobi. Docela me uklidnila :-). Nekde jsem kdysi cetla, ze pravdepodobnost otehoteni je 12%. Doporucila mi cviceni pro uvolneni panevniho dna (Mojzisovou, nebo brisni tanec + cviceni na mici), ze se tim nic nezkazi a ovulacni testy. Ted jsem prave 14 den po ovulaci, tak se uvidi, koncem tydne budu chytrejsi :-). Radeji se nepozoruju, protoze pak mam vsechny priznaky tehotenstvi :-). A kdyz to nevyjde, tak mame dalsi mesic. Ivi, mej se hezky na dovolene, i kdyz toto budes uz cist po dovolene. A jak se citis? Mas nejake obtize, nebo je to, jako kdyby si nebyla tehotna? Opatruj se a tesim se na tvoje dalsi zpravy. Petra
|
Iv* opět snažilka :( | •
|
(10.8.2004 12:34:59) Zdravím všechny! Již dle názvu je vám asi jasné, co se stalo: potrat, přesněji mikro-potrat. 27. července jsem začala krvácet a doktorka to ihned identifikovala jako potrat. Konec. Je to fuč :( No, byla jsem z toho opravdu hodně v háji, rozbulela jsem se už v ordinaci jako malá holka...ale co, život jde stejně dál a přece se z toho nezvencnu, žejo :) No, snažím se, aby to vyznělo optimisticky - a teď už jsem na tom opravdu dobře. Ale ty první dny krvácení byly dost hrozný...bolesti po duši i po těle, každej den pláč, deprese, ale žiju :) Chci vás tímto všechny povzbudit v tom, že kdyby se to některé z vás stalo taky, budete vědět, že se to stává často, není to nic nenormálního a je dost jisté, že další těhotenství bude úspěšné :) Já tomu tedy pevně věřím!
Měsíc srpen beru jako odpočinkový, dle teplot se snažím vyhýbat plodnému období. Dnes mám 15. den cyklu, teploty mi dost divoce lítají, čípek mám pořád takovej měkkej a zdá se i pootevřenej - asi po tom potratu... Počínaje včerejškem se vyhýbáme milování, až dokud nezjistím třetí den po OVU.
Holky, jestli máte popotratové zkušenosti, vliv potratu na bazální teplotu a čípek, jak se vám pak dařilo otěhotnět atd. - ráda si cokoliv přečtu. A díky za vše! Nebudu sem teď chodit raději moc často, aby mě to příliš nestresovalo, ale jednou týdně se "stavím" a budu se těšit. Zatím přeji mnoho klidu a sil vám všem! Vaše Iv*
|
Vendulín |
|
(10.8.2004 14:20:00) Ahoj Iviku, moc me mrzi, co se stalo...Obdivuji, ze to beres tak hrdine. Ja sice podobne zkusenosti nemam (zatim se potykam s rozkolisanim teplot), ale me dobre kamaradce se to taky stalo asi ve tretim mesici teh.. Ji doktori rekli, ze by si tak tri mesice mela dat "oraz", aby se sliznice a vubec telo dalo znova doporadku. Behem teto doby brala jen vitaminy, a milovali se pouze s ochranou. Potom se o cipiska pokusili znova, a vyslo jim to napoprve - hned prvni mesic! Dnes je z toho krásný cipísek. Uvidis, ze i tobe se to takhle povede. Drzim palecky! Vendulin
|
|
Petula (32) | •
|
(10.8.2004 15:05:48) Ahoj Ivi, moc moc me to mrzi, i kdyz jsem to zatim nezazila, staci me, kdyz dostanu menstruaci. Presto, ze rikaji, ze se to stava casto, to to s clovekem pekne zamava. Ses statecna a verim, ze se vam to rychle zase povede. Jak pises, ze jsi 15. den cyklu, mozna budes mit cyklus trosku delsi, jakoby sestinedeli (samozrejmne bez ovulace), proto asi tak rozhazene teploty. U me je to stejne, mensturace probehla a ted jsem asi den po ovulaci, tak uvidim. Radeji si nedelam nadeje i kdyz jsme se snazili. Drzim palecky a at ti to "neplodne" obdobi utece co nejrychleji. Petra
|
Iv* | •
|
(11.8.2004 12:59:20) Ahoj! Díky moc za povzbuzení! Děkuji za info o tom, že asi nebudu mít OVU - to jsem nevěděla!! Doktorka mi sice říkala něco o tom, že prožívám takové "malé" šestinedělí, ale o OVU nebyla ani zmínka. No, možná si myslela, že je to automatické a vím, že šestinedělí = nepřítomnost ovulace. Zas až tak dobré vědomosti ale nemám :) Uvidíme, jak to půjde dál. Snad dobře. I Tobě mnoho štěstíčka a ať se brzy dočkáte mimča i vy! Myslí na Tebe Iv*
|
Týna | •
|
(11.8.2004 13:13:25) Holky nechcete si raději založit vlastní diskuzi? Já vím, že máte problém a snažíte se o mimi, ale že by se mi chtělo stále číst o tom kdo jaký má hlen a ovulaci tak to ne. Vím, že to nemusím číst, ale někdy fakt zabíráte moc místa.
Nezlobte se prosím za připomínku a přeji krásná mimi.
|
Týna , jedna dcera 4 roky!!!!!!! | •
|
(11.8.2004 20:44:27) Nevímmm!!! kdo to píše, ale Týna s jednou princeznou to není. Moc měto rozčílilo kdo si tohle vůbec dovoluje, je to nehorázné. Zlí lidi jsou i na internetu. To je neuvěřitelné!!!!Tebe ať pánbůh strestá, že chodíš škodit na takhlé citlivá místa. Tdravím všechny snažilky!!!!Když se jí to číst nechce ať to nečte!!!!!!!
|
no nevím... | •
|
(11.8.2004 21:56:58) Tedy, já myslím, že je to dost neadekvátní reakce, myslím, že to Týna opravdu nemyslela zle, navrhla řešení - založení vlastní nové diskuse, protože tohle je opravdu už dost od tématu, intimní a nepřehledné a někomu opravdu není příjemné číst o cizích intimnostech v diskusi, kde to nečeká, a naopak, někomu by tyto info mohly pomoci, ale tady je těžko bude hledat.
|
|
Týna | •
|
(12.8.2004 7:15:38) Týno s princezničkou proč se rozčiluješ? Za prvé jsem Kristýna a nechápu proč si nemohu říkat Týna. Při Kristýně se zase ozve jiná Kristýna, že si dovoluji drze používat její jméno?? Za druhé slušně jsem navrhla, že by jste si mohly založit diskuzi, kde by jste si spolu mohly probírat vaše intimní záležitosti, jako jsou pohlavní styky a jejich frekvence, lepkavost a vazkost hlenu, to jestli je hlen podobný vaječnému bílku či nikoliv. Za třetí. Snáze by se tady čtenářům hledaly komentáře ke článkům. Ty vaše příspěvky už s komentáři opravdu nemají co společného.
Vím, že se jedná o citlivou záležitost a proto jsem si také myslela, že i vám by vyhovovalo trochu soukromí. Ale asi jsem se spletla a proto následoval tvůj výkřik. Znovu všem snažilkám přeji úspěšné snažení a krásná miminka.
|
|
B A |
|
(12.8.2004 7:33:19) Mila Tyno s dcerkou, myslim, ze druha Tyna mela pravdu - i kdyz me to vase tema mozna muze prinest neco zajimaveho, tak kdyz se jdu podivat do diskuse "Komentare ke clankum" a ocekavam treba diskusi o Montyne manzelskem zivote nebo o vyzvaneni telefonu ci o exzemu a misto toho vidim celou predni stranku plnou vasich hlenu, tak me to taky vzdycky nepotesi. Takze i kdyz to cist nechci, pokud chci zjistit co za nove prispevky v diskusi je, proste si musim precist alespon zahlavi prispevku ... mozna byste trochu ohledu na ty, ktere hlen nesleduji, brat mohly :-)))) Zalozit si vlastni diskusi s nazvem "Symptotermální metoda", kde to vsechno proberete neni prece tak tezke :-))) Preju Tobe i ostatnim snazilkam brzy pekna a zdrava miminka :-))))
|
|
Hanka, snažilka | •
|
(12.8.2004 8:14:06) Ahoj holky, jsem taky snažilka a chidím sem pravidelně. Tak mě nejdřív příspěvek Týny taky maličko rozzlobil. Ale objektivně vzato taky mají trošku pravdy. Dost dlouho tahle sekce nebyla v pořádku (nezobrazovaly se všechny příspěvky) pprotože jich tu bylo už moc (psala jsem adminovi z rodiny). Možná si toho všimly i ostatní holky. Chybí skoro měsíc příspěvků jen proto, že to tady bylo zahlcené. Tak navrhuju tady na rodině založit novou diskusi (pod sekcí "diskuse") s názvem Symtotermální metoda. Všem se to tady dá na vědomost a dál se můžem nerušeně potkávat tam. Co vy na to??? Klidně to založím a dám vám info. Tak kdyžtak napište názor a pokud budete souhlasit dám se do toho. Hanka
|
pro všechny | •
|
(12.8.2004 8:15:09) už je založená...
|
Vendulín |
|
(12.8.2004 12:21:25) a ktera to je? Kde ji najdu?
|
Týna s dcerou | •
|
(12.8.2004 20:26:52) Tak nevím, ale já když jdu na tyto stránky najedu si na "Bříška" tam na !Početí! a tam je vše rozepsané, tak nechápu proč by to nešlo a nemusím nic jiného číst, jen to co mě zajímá. tak se mějte všechny pěkně, přeji pěkná bříška s miminkama, ale tímto mě tyto stránky totálně odradili.Nemám čas ani náladu se s někým dohadovat.
|
Iva (Aneta03, Radovan06) |
|
(13.8.2004 0:17:48) Týno s dcerou, zkusím to polopaticky, existují tady dva druhy příspěvků - "komentář" který reaguje na nějaký článek a zobrazuje se jak ve stromu příspěvků pod článkem, tak v souhrnné diskusi "komentáře k článkům" a pak "diskusní příspěvek", který se zobrazuje pouze v diskusi na zadané téma. Ty si svým postupem zobrazuješ pouze "komentáře" pod jedním konkrétním článkem, ale ony se automaticky zobrazují i v souhrnné diskusi "komentáře" a zahlcují ji intimními příspěvky, přes které se musí brodit ti, kteří přišli třeba kvůli Monty nebo fejetonům pana Karbana a s.metoda je vůbec nezajímá. V souhrnné diskusi ty vaše hleny nejde nijak přeskočit, odfiltrovat, jen se jimi proklikat, proto někdo podotýkám velice slušně navrhl založení "diskuse", kam by se debata přesunula, aby zainteresované dámy mohly nadále sdílet své zkušenosti, ale aby se jejich příspěvky nevnucovaly těm, kteří tento problém neřeší. Jediný, kdo to nechápe jsi ty a ještě se urážíš, přestože ostatní si to uvědomily, že i pro ně je to lepší a jsou dávno pryč.
|
|
Iv* | •
|
(13.8.2004 12:17:22) Ahoj holky! Ještě sem napíšu radu, jak do sekce "Symptotermální metody" dojít, protože mě samotné to nějakou chvíli trvalo, než jsem to našla. Takže v levém sloupci dáte DISKUSE, na další stránce vyberete v horní části záložku OSTATNÍ DISKUSE a ve sloupci MEZI NÁMI ŽENAMI už je konečně SYMPTOTERMÁLNÍ METODA. Možná to nepotřebujete radit, ale já s tím problémy měla, tak snad to některým z vás pomůže :) Budu se tam na vás těšit a občas napíšu co nového u mě. Mějte se krásně! Zdraví vás, Iv*
|
|
Vendulín |
|
(16.8.2004 7:50:43) Týno, moc mne mrzí tvuj postoj. Jsi jedna z tech, která nam dodava odvahu, predava zkusenosti, byla jsem rada, zes navstevovala tyto stranky a psala sem..... Doufam, ze se nakonec rozhodnes zustat s nami. Pokud jsme te vsak nadobro odradily :-(, tak ti moc preju, aby se vam to co nejdrive povedlo, a tys cekala krasneho cipiska... mej se moc krasne, a doufam, ze se ozves jak bojujete (treba i na email), Vendulin
|
|
|
|
|
Vendulín |
|
(12.8.2004 12:01:12) Ahojte vsechny
|
|
Vendulín |
|
(12.8.2004 12:09:29) Ahojte vsechny, souhlasim s Hankou, bude to lepsi i proto, ze piseme do 2 ci vice sekci STM (synteza, teplota apod.). A sledovat co se deje, je dost neprehledne. Takhle to bude vsechno po kupe. Moc mi vsak zalezi, aby se v diskusi pokracovalo, a jeji presunuti neznamenalo konec... Moc mi totiz pomahaji vase zkusenosti, i moznost se s vami poradit o svych problemech.... Mejte se krasne, Vendulin
|
|
|
|
|
. | •
|
(12.8.2004 14:48:11) .
|
|
|
|
strašidýlko, Jiřík 8/05+ 33tt |
|
(10.8.2004 17:36:14) ahojky Iv,
moc mě mrzí co se ti stalo. Mám to za sebou taky v 9tt před 7 týdny. Teď už jsem na dusičce v pohodě a moc se těším na dalšího mimíska, který určitě číhá někde za rohem :-)). I na tebe :-)). Takže věz, že bude líp.
V jakém tt jsi byla? A jaká Vám byla doporučená pauza než budete hledat toho mrňouska za rohem :-))?
Ahojky strašidýlko
|
Hanka | •
|
(10.8.2004 21:48:29) Ahoj Iv,
také mě to moc mrzí!Vím jak se citíš!Mám bohužel také tuhle zkušenost za sebou v 9tt před 10měsíci!Zatím žádný happy end.DRŽ SE!!!Hanka
|
Hanka | •
|
(11.8.2004 18:29:43) Na tuhle adresu jsem chodila pro odpovědi na otázku PROČ!!! http://www.emimino.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=2066 Ahoj Hanka
|
|
|
Iv* | •
|
(11.8.2004 13:16:29) Ahojky! Děkuji moc za Tvá povzbuzující slova!! Koukám, že na to opravdu nejsem sama a že nejsem jediná, koho tato smutná událost potkala...Je mi líto, že jsi tím musela projít také a byla jsi ještě v pokročilejším stadiu než já...
Já začala krvácet přesně 7 týdnů po OVU, tedy dle sebe (své BT) jsem byla v 7.tt. Doktorka mi ale tvrdila, že velikost dělohy vypadala jen tak na 5.tt, tak jsem z toho jelen...možná se embryo v 5. týdnu "zaseklo" a přestalo vyvíjet, ale krvácet jsem začala až po dvou dalších týdnech...vážně nevím. Bolelo to dost ale i tak. Krvácela jsem opravdu hodně a bolesti mi silně připomínaly porod (a to jsem ještě žádný ve skutečnosti neprožila :o)). Zvládla jsem to ale sama a doma. Ty jsi byla v nemocnici?
Doktorka mi řekla, že pauza stačí pouze v srpnu (tedy 1 měsíc), protože šlo pouze o MIKROpotrat. Koukám ale, že holky tu doporučují spíš 3 měsíční oddych, ale to já asi tak dlouho nevydržím :) Ty už máš skoro 2 měsíce poté, půjdete už na to? Moc Ti držím pěstínky, aby vám to už šlo pěkně šupem a nemuseli jste se ničím trápit!!! :) Mnoho sil a štěstíčka přeje Iv*
|
|
|
ZUZKA Č II | •
|
(10.8.2004 21:39:09) AHOJ IV*
NEMUSÍŠ NIC PSAT JAK TI JE, JÁ JSEM TO ZAŽILA NA VLASTNÍ KŮŽI. DEJTE SI URČITĚ TŘI MĚSÍCE PAUZU.MŮJ LÉKAŘ MI DOPORUČOVAL 3-6 MĚSÍCŮ CHRÁNĚNÝ SEX. VÍM JE TO DLOUHO. ALE VĚŘ , ŽE SE TI TO POTOM PODAŘÍ HNED. PO POTRATU TO JE ,JAK POORANÁ PŮDA. JÁ JSEM POTRATILA V 6-7 TT PAK JSEM SI DALA 6 MĚSÍCŮ PAUZU A HNED POTÉ JSEM OTĚHOTNĚLA. TE´D V PÁTEK BUDEM SLAVIT TŘETÍ NAROZENINY. TAKŽE HLAVU VZHŮRU ,JSME TADY VŠICHNI S TEBOU.
|
Iv* | •
|
(11.8.2004 13:24:24) Ahoj Zuzi! Také Tobě velký dík za podporu a milá slova!! Kéž by jsi měla pravdu v tom, že po potratu je to "pooraná půda"! Ale kdo má ten půlrok vydržet?!! I ty 3 měsíce se mi zdají hrozně moc! Je ale fakt, že tento měsíc je mi všechno tak nějak jedno a tolik se k tomu neupínám - asi to dělají ty rozlítaný hormony...
Každopádně díky za Tvé zkušenosti a rady - prodebatuju to s manželem a uvidíme co on na to :) Nemůže se totiž dočkat stejně jako já, až na to znovu hupsnem :o) Díky tedy za vše a krásně oslavte ty třetí narozeniny vašeho cipíska!!! Zatím pa, Iv*
|
|
|
Mamina z USA | •
|
(11.8.2004 3:03:56) Ahoj Iv*,
ja vim, ze uz skoro vsechno bylo receno, ale musim se jen pripojit a dat ti vedet, ze je mi to strasne lito. Mela jsem takovou radost, kdyz ti to vyslo... ale to je zivot a ja verim, ze se vam po "odpocinkove dobe" ihned zadari!!!
Osobne nemam s potratem zadne zkusenosti, jen vim, ze je jak jsi sama rekla velice casty a nema obvykle zadny vliv na budouci plodnost. Vetsinou je to tak, ze jde o chybu "na strane embrya", ktere by proste nebylo zivotaschopne, nikoli na strane maminky - pokud se to da takhle rict. Kazdopadne je mi jasne, ze to musi byt hrozna zkusenost a ze to cekani je dlouhe.
Pokud jde o teplotu atd. - jsem ted na cestach a nemam ssebou svou moudrou knihu, kde autorka o potratech v jedne kapitole pojednava, ale jakmile se vratim domu, vyhledam to a napisu ti vic. Teploty ti asi budou kolisat vlivem hormonu a k ovulaci asi hned prvni mesic nedojde, ale pravdepodobne se brzy obnovi. Ja bych ti ale poradila, abys po dobu, kdy musis cekat, nic nemerila ani nesledovala, dala si proste oraz a stale pouzivala kondom. Ono to totiz cloveku zacne lezt tak trochu na mozek a ja verim, ze v tomhle pripade hraje psychika opravdu velkou roli. Mozna by nebylo od veci nemerit ani ty prvni mesice, kdy se budete znova pokouset, a zkouset to zpocatku naslepo. My jsme to jeste ani nezacali naostro zkouset, merim zatim jen "zkusebne", a i tak uz z toho cvokatim.
At uz se rozhodnes jakkoli, drzim ti hrozne palce a nezapomen, ze jsme vsechny s tebou!
Mamina
|
Iv* | •
|
(11.8.2004 14:38:09) Ahojky! Děkuji moc za vše! A taky za tu ochotu - budu moc vděčná, pokud mi později něco napíšeš o těch potratech! Nevím totiž, co mám teď od svého těla očekávat...? Už jsi druhá, která mi píše, že asi teď nebudu mít OVU. To je pro mě novinka! Teploty měřím a lítají mi od 36,4 do 36,8. Dnes mám 16. DC. Zatím BT měřím, ale asi toho skutečně nechám, abych z toho nezcvokla :)
Moje gynekoložka mě taky utěšovala a říkala, že embryo asi nebylo zdravé a příroda ví nejlíp, proč to takhle udělala...Taky mi říkala, že prodělávám něco jako šestinedělí, děloha je po potratu prokrvená, změklá, "poraněná"...taky povídala, že mi následující menstruace nepřijde dřív než za 4 týdny, ale pokud se nedostaví do 6-ti týdnů, mám si přijít na injekci, která MS vyvolá. Mrzí mě, že mi neřekla, že nebudu mít OVU. Mám na tyhle doktory dost smůlu...
Děkuju Ti za vše, mamino!! A přeji, aby Tvé další snaženíčko v budoucnu bylo jen a jen úspěšné a veselé!!! Zatím ahojky, Iv* :)
|
|
|
Hana, snažilka | •
|
(12.8.2004 8:18:19) Ahoj Ivi, moc mě to mrzí... Vím moc dobře jak ti je, zažila jsem to sama. Je fajn, že se snažíš to brát jak to je, stejně člověku nic jiného nezbývá. Kdyby si oči vybrečel zpátky se nic vrátit nedá. Ale povedlo se vám to celkem brzy a určitě to příště vyjde. Alespoň víš, že můžete normálně počít!!! To je super. Nevím jak s tou pauzou. Mně doporučili 3-6 měsíců počkat (ale já jsem potratila v 7 týdnu). Tak nevím, radši se ještě přeptej. My startujeme druhý pokus IVF, tak doufám a jsem optimista. Přeji hodně štěstí!!!!! Hanka
|
|
Mamina z USA | •
|
(18.8.2004 3:11:11) Ahoj Iv*,
prestoze chapu vyhrady nekterych jinych snazilek, ze zabihame moc do intimnich detailu, chci ti taky vyjadrit svou podporu.
Je mi to hrozne lito, ale nevzdavej se, to, co se ti stalo je opravdu dost bezne a ve vetsine pripadu neni chyba na strane maminky, ale embrya. Tudiz, pravdepodobnost opetovneho otehotneni je velika! Jsem ted opet bohuzel na cestach, ale az se vratim, napisu ti, co o tve situaci rika kniha Toni Weschlerove. Jsem si jista, ze je tam o tom cela kapitola. Zda se mi logicke, ze z hlediska mereni pujde o obdobi ne nepodobne sestinedeli, ale podle me by u tebe melo opet brzy dojit k ovulaci a situace se normalizuje. Chtela bych ti ale navrhnout, abys veskera mereni a pozorovani na ted odlozila, mozna by ti prospelo i prvnich par mesicu po vasi pauze to zkouset jen tak naslepo. Psychika totiz v techhle pripadech casto hraje velkou roli. Potrebujes se hlavne dat do poradku jak fyzicky, tak i psychicky, a mereni podle symptotermalni metody je prece jen ve svych dusledcich stresujici zalezitost. Ja merim jen par mesicu a jeste se o mimi ani nepokousime "na ostro", a presto vidim, ze uz mi to leze na mozek.
Pokud jde o zalozeni vlastni diskuse, uprimne receno nevim, jak se to dela, a tak si myslim, ze bude jednodussi, abys mi, pokud chces, napsala svuj mail, a mozna by komunikace timto zpusobem byla lepsi. Me totiz tvoje problemy a pocity zajimaji. Prestoze chapu, ze nekoho ne, nacasovani jejich vypadu bylo mirne receno nevhodne. Nikomu nic zleho nepreju, ale verim, ze ony "stezovatelky" by take uvitaly podporu v pripade, ze by se jim stalo to, co tobe. Navic si myslim, ze nic z toho, co se na diskusi objevilo, neni od tematu a nekomu to mozna pomuze v jeho mereni, a pokud nekomu vadi slyset o hlenu, nemyslim si, ze ma na techto strankach co delat. To jen tak na okraj.
Myslim na tebe,
Mamina
|
|
Mamina z USA | •
|
(18.8.2004 3:16:08) Ahoj Iv*,
prestoze chapu vyhrady nekterych jinych snazilek, ze zabihame moc do intimnich detailu, chci ti taky vyjadrit svou podporu.
Je mi to hrozne lito, ale nevzdavej se, to, co se ti stalo je opravdu dost bezne a ve vetsine pripadu neni chyba na strane maminky, ale embrya. Tudiz, pravdepodobnost opetovneho otehotneni je velika! Jsem ted opet bohuzel na cestach, ale az se vratim, napisu ti, co o tve situaci rika kniha Toni Weschlerove. Jsem si jista, ze je tam o tom cela kapitola. Zda se mi logicke, ze z hlediska mereni pujde o obdobi ne nepodobne sestinedeli, ale podle me by u tebe melo opet brzy dojit k ovulaci a situace se normalizuje. Chtela bych ti ale navrhnout, abys veskera mereni a pozorovani na ted odlozila, mozna by ti prospelo i prvnich par mesicu po vasi pauze to zkouset jen tak naslepo. Psychika totiz v techhle pripadech casto hraje velkou roli. Potrebujes se hlavne dat do poradku jak fyzicky, tak i psychicky, a mereni podle symptotermalni metody je prece jen ve svych dusledcich stresujici zalezitost. Ja merim jen par mesicu a jeste se o mimi ani nepokousime "na ostro", a presto vidim, ze uz mi to leze na mozek.
Pokud jde o zalozeni vlastni diskuse, uprimne receno nevim, jak se to dela, a tak si myslim, ze bude jednodussi, abys mi, pokud chces, napsala svuj mail, a mozna by komunikace timto zpusobem byla lepsi. Me totiz tvoje problemy a pocity zajimaji. Prestoze chapu, ze nekoho ne, nacasovani jejich vypadu bylo mirne receno nevhodne. Nikomu nic zleho nepreju, ale verim, ze ony "stezovatelky" by take uvitaly podporu v pripade, ze by se jim stalo to, co tobe. Navic si myslim, ze nic z toho, co se na diskusi objevilo, neni od tematu a nekomu to mozna pomuze v jeho mereni, a pokud nekomu vadi slyset o hlenu, nemyslim si, ze ma na techto strankach co delat. To jen tak na okraj.
Myslim na tebe,
Mamina
|
|
Mamina z USA | •
|
(18.8.2004 3:18:26) Ahoj Iv*,
Myslim na tebe,
Mamina
|
Iva (Aneta03, Radovan06) |
|
(18.8.2004 9:05:11) Mamino, holky se všechny přesunuly do ostatních diskusí, kde si založily debatu myslím s názvem symptometární metoda, najdeš je tam
|
|
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(23.8.2004 10:07:25) Milá Iv*, asi vím, co prožíváš. Stalo se mi to samé, když jsem byla letos s manželem a synem u moře. Celou dovolenou se o mně kluci starali, zakázali mi i skákat do vody a pak jednoho rána jsem začala krvácet a naše miminko bylo pryč ... Takže začínáme zase znovu. Všichni mi říkají, abych to tak neprožívala, ale nemohu si poručit !!! Když prostě někdo něco chce, tak na to přece pořád myslí, ne ??? Držím nám všem pěstičky a nepřestávám věřit. Pa Šárka
|
|
|
|
|
a | •
|
(12.8.2004 7:50:43) a
|
|
Pavlína, bez mimi | •
|
(12.8.2004 7:54:18) Moc se omlouvám, ale snad na třetí pokus se mi podaří přidat tento příspěvek:
Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Je tady už tolik příspěvků, že jsem je ani všechny nepřečetla, tak se možná ptám na už zodpovězené. Konečně jsem sehnala teploměr a začala se měřit – ale v tom je asi můj kámen úrazu. Nevím, jak která jiná, ale já se budím pokaždé v jinou hodinu, i když mám nastaveného budíka (to je jen taková pojistka, abych vůbec do práce došla :o)). No a teď si vůbec nejsem jistá, jestli to moje měření vůbec k něčemu je, protože – měřím sice ve stejnou hodinu, ale před tím se i třikrát probudím a zase usnu. A tak můj graf vypadá jako horská dráha – jednou jsem nahoře, jednou dole. Když se budu měřit po prvním probuzení, bude to každý den v jinou hodinu, no a když se budu měřit ve stejnou hodinu, nebude to zaručeně po probuzení. Je můj dotaz k pochopení? Už se v něm sama ztrácím :o)))! Co vy na to? Má některá stejný problém, nejlépe už vyřešený? Škemrám o radu!!! Pavlína
PS: Klidně mi můžete odpovědět i na mou soukromou adresu.
|
Iminka | •
|
(12.8.2004 8:54:42) Myslím, že to nevadí, pokud po probuzení ležíš dál a nevstaneš. Bazální teplota je teplota v klidovém stavu, tak snad stačí, že klidně ležíš a nemrskáš se. I ve spaní se člověk trochu obrací a tak. To je teda můj názor, a psaly tu některé, že i vstávají k dětem a teplotu jim to nezmění. Asi je to individuální. Stejně je to jen orientační, je dobré sledovat víc znaků. Mě ale stejně dohromady nepasujou.
|
|
|
|
Pavlína, bez mimi | •
|
(12.8.2004 7:39:18) Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Je tady už tolik příspěvků, že jsem je ani všechny nepřečetla, tak se možná ptám na už zodpovězené. Konečně jsem sehnala teploměr a začala se měřit – ale v tom je asi můj kámen úrazu. Nevím, jak která jiná, ale já se budím pokaždé v jinou hodinu, i když mám nastaveného budíka (to je jen taková pojistka, abych vůbec do práce došla :o)). No a teď si vůbec nejsem jistá, jestli to moje měření vůbec k něčemu je, protože – měřím sice ve stejnou hodinu, ale před tím se i třikrát probudím a zase usnu. A tak můj graf vypadá jako horská dráha – jednou jsem nahoře, jednou dole. Když se budu měřit po prvním probuzení, bude to každý den v jinou hodinu, no a když se budu měřit ve stejnou hodinu, nebude to zaručeně po probuzení. Je můj dotaz k pochopení? Už se v něm sama ztrácím :o)))! Co vy na to? Má některá stejný problém, nejlépe už vyřešený? Škemrám o radu!!! Pavlína
PS: Klidně mi můžete odpovědět i na mou soukromou adresu.
|
pro všechny | •
|
(12.8.2004 7:44:33) ať se to tady nezvrhne v hádku, na to není nikdo zvědavý.
|
|
|
|