Oli 27, snažilka | •
|
(23.5.2004 19:38:58) Na začátku bych chtěla poděkovat Alence za její zkušenosti a rady, kterými mně moc pomohla a přiznám se, že od 1.5., kdy jsme se začali pokoušet o miminko nedělám nic jiného než neustále zkoumám její stránky a hledám odpovědi na mé "nezkušenosti". Zpočátku jsem si myslela že v pohodě rozeznám všechno podle instrukcí, ale můj cyklus je tak trochu chaotický a vůbec se nepodobá vzor. tabulkám. Tak došlo k tomu, že jsme se tulili pořád, abysme náhodou nepropásli ten den D.Nakonec jsem rozpoznala den bílku a ovulaci jsem si ověřila teplotou.Proběhla 17.5. Vím, že na rady je ještě dost brzo, ale od té doby (asi od 19.5.) mám dost hustý lepkavý hlen se žmolkama. V předovulační době jsem takový nezaznamenala. Byl lepkavý, ale zdaleka ne tak hustý. MS by měla nastat 25.5., což je docela krátká doba, ale mám spožděný cyklus cca o 3-5 dní. Teplota před ovulací 36,5 po 36,8 a nyní 37-37,1. Je možné, že by se to v tak krátké době mohlo projevit? Teplota i hlen? Jiné příznaky samozřejmě ještě nemám. Překvapuje mě, že mě každou chvíli pobolívá v podbřišku, ale kupodivu ještě nemám žádné předMS příznaky /což jsem již dávno v tuto dobu i přes neprav. cyklus měla/ citivá prsa atd.Mohlo by se těhotenství projevit na těh. testech již v prvním dni, kdy má nastat MS i přesto, že mám opožděný cyklus? Děkuji za odpověď a omlouvám se za tento román, ale pod takovým návalem informací jsem už zmatená ze všeho a ráda bych se podělila o mé chaotické myšlenky, které mě doprovází všude. Jsem prostě už moc natěšená na mimi a to možná začíná nechávat zdravý rozum hodně pozadu :-)
|
Eva | •
|
(24.5.2004 19:21:26) Zajímala by mě vaše zkušenost, bolívá břicho před OVu, při OVu nebo po OVU ? Zkouším metodu s čípkem, nejspíše teď (28DC) dochází někdy k OVU, navíc mě již 2 dny bolí břicho. Moc děkuji za zkušenost.
|
Alena | •
|
(24.5.2004 22:33:05) Ahoj Evo, nevim jak jine holciny, ale moje ovulacni bolest je jen takove slaboucke pichani, ktere trva jen chvilku (max. nekolik minut). Alena
|
|
Týna, jedna dcera - 4roky | •
|
(24.6.2004 9:43:07) Ahoj Evo, mě při ovu bolí břicho tak, že jsem měla i nahnáno, že mám slepáka. tak nevím jestli je to v pohodě, ještě nikdy jsem se na to neptala své lékařky.
|
ALI-BABA |
|
(1.7.2004 21:34:04) Mne boli okolo ovulace poddbrisek vcelku dlouho. Jednou jsem byla u lekare tyden po OVU a mela priserne citlivy pravy vajecnik. Rikal, ze to je jeste ovulaci a ze to je v poradku. Jinak samotnou OVU pocituju jako intenzivni pichani, ktere se ale obcas zopakuje.
|
Týna, jedna dcera - 4roky | •
|
(3.7.2004 10:16:50) No, tak já nevím. Břicho bolí, tulili jsme se před i po ateplota klesla a stejně nic. tak nevím a asi to nechám koňovi ten má větší hlavu, každopádně se ještě určitě poptám p. doktor. Jinak děkuji za zprávu a zkušenost. díky týna
|
|
Lucka snažilka | •
|
(24.9.2004 6:51:21) Ahoj. teda z toho měření bazálních teplot jsem trochu zmatená. Snažíme se o mimi už 4 měsíce a stále bezúspěšně. Fakt je že jsem nic jako zkoumání čípku či měření teplot nezkoušela. Ted k mému dotazu. Může se tedy ovulační den projevovat bolestí podbříšku jako při menstruaci? Lékař mi také zjistil vysokou hladinu Prolaktinu a nasadil mi prášky. Trpím nepravidelnou menstruací a přibližně 10 dní před menstruací začnu špinět. V této době se samozřejmě nijak nesnažíme, ale je možné aby zrovna toto období bylo pro nás příznivé?? Mám také prej trochu vzadu dělohu, jaké polohy jsou pro oplodnění nejlepší? Pokud má někdo podobné problémy pak budu ráda,když mi napíšete a poradíte. Děkuji moc a přeju všem snažilka úspěšné snažení. Lucka
|
Marti | •
|
(24.9.2004 8:43:52) Ahoj Luci, tak nějak podobně jsem začínala já. Čtyři měsíce jsem vůbec neměřila, nesledovala, až pak jsem proštudovala všechny články a komentáře tady na netu a druhý měsíc se teprve pořádně sleduju. Takže bolest při ovulaci mám taky, bolí v podbřišku, někdy až takové píchání, špinění nemám, ale psali tu, že to může být k ovulaci a v této době je žena nejplodnější. Jinak mám taky nepravidelnou M, takže jsem teď dostala léky na úpravu, protože jsem měla hodně velké bolesti. Ještě co se týká té polohy. Četla jsem, že nejlepší je to zezadu a pak pokrčit nohy pod sebe a zůstat tak chvíli. No jinak jsem se tu taky dozvěděla, že nejlepší a dle mé měsíční zkušenosti je brát taky kys. listovou. Já beru Calibrum baby plan a konečně jsem poznala, co je to bílek, který se natahuje. Snad jsem Ti trochu pomohla. Hodně štěstí Martina
|
|
|
|
|
Eva | •
|
(9.5.2007 12:28:27) Ahoj Evi, 2. měsíc se snažíme o miminko, a tak se hodně pozoruji.Ovulaci sleduji podle rozboru slin 60x zvětšujícím mikroskopem. Je to jen orientační,+- několik dní, ale mám pocit, že to funguje,protože ve stejnou dobu,kdy mikroskop ukázal strukturu slin odpovídající plodným dnům, mě začalo píchat na pravé straně břicha. Trvalo to v intervalech několik dní,měla jsem v té době i bolestivý pohlavní styk.Ale musela jsem to vydržet.Manželovi jsem radši nic neřekla,abych ho nestresovala.Přecijen jsem to sperma v těch dnech nutně potřebovala:-).Dnes mám 17 DC a stále při některých pohybech cítím tu pichlavou bolest.Eva
|
|
|
Alena | •
|
(24.5.2004 22:29:42) Ahoj Oli, z toho, cos popsala se tezko da rict, jestli jsi tehotna nebo ne. Kazda jsme jina, takze to by ses nejdriv musela sledovat aspon pul roku, abys zjistila jaky hlen a teplota je typicke pro tebe a pak, pokud by to melo jeden mesic jiny prubeh, by se neco dalo tusit, ale takhle moc ne. S tou teplotou: u nekterych zen je normalni, ze behem lutealni faze jim teplota vzrusta, aniz by byly tehotne. S oplodnenim by vzrust teploty mohl byt spojovan, pokud se projevi sedmy den po ovulaci (nebo pozdeji). To same s hlenem, zarodek ho muze ovlivnit az od toho sedmeho dne po oplodneni, kdy se zarodek zahnizdi a zacne vypoustet hormony do tela. Pred tim je to jen hromadka delicich se bunek, o kterych telo nevi. Pokud jsi mela ovulaci 17. den, urcite bych menstruaci necekala pred 29. dnem cyklu. Tehotensky test (zalezi jak citlivy) muze tehotenstvi poznat nejdriv(!) 10. den po oplodneni - po uhnizdeni je potreba nekolik dnu, aby v tele bylo dost onoho tehotenskeho hormonu. Ja bych ho nejdriv zkousela az tak 15.-16. den po ovulaci, aby sis zbytecne nezazila zklamani. Preju trpelivost a drzim palce. Alena
|
Iva snažilka | •
|
(26.5.2004 11:56:18) Ráda bych se podělila o své zkušenosti se sledováním znaků plodnosti. Nějak se mi to totiž liší od toho co se píše, nevím si moc rady…takže jsem vypozorovala, že po ovulaci se mi pravidelně objeví mléčně zbarvený krém, řídký, tedy lotion, uvnitř na čípku, ale nikdy ho nemám před ovulací. "Venku" se cítím ulepená a vlhká a na kahotkách mám nažloutlé stopy. Ten po pár dnech zmizí a už je jen lepkavé sucho. Před ovulací nepoznám jiný hlen než bílek. Stalo se mi, že se mi objevil už na konci menstruace, společně se závěrečným špiněním jsem pozorovala i hlen, čemuž jsem se dost divila, ale fakt tam byl. Má otázka se ovšem týká hlavně toho, že jsem se dala do sledování děložního čípku, napřed mi to nešlo, ale pak čípek jakoby nabobtnal, a změkl, a otevřel se (to otevření je dozadu a částečně ho uzavírá stěna pochvy, musela jsem ji odtlačit). Byl i bílek a bylo to v obvyklou dobu kdy ovulaci mívám. Taky jsem si dělala ovulační test, jeden den jen slaboulinká čárečka, další ale silná a hned další dva dny zas slabá. Psali tam že to značí ovulaci za 24 – 36 hodin. Současně zmizel bílek a čípek začal být tužší, uzavřenější (ale ne zas tak rychle jak se píše, trvalo to asi dva dny),hlen se přeměnil na to mlíko…takže to všechno pasuje, ale teplota stoupla jen mírně, ne tak jak bývá obvyklé, sice mi to na fertility udělalo ovulaci, ale trochu jsem fixlovala a tu nízkou teplotu přeměřila znovu podruhé (bez vstávání)a ta byla o stupínek vyšší..Takže teď nevím, jestli vlastně ovulace proběhla, když ta teplota moc nahoru neleze, proč neleze. A ještě se mi zdá, že mám nateklé bolavé bradavky snad už od 2. dne po ovulaci, někdy se mi to stávalo krátce před menstruací, většinou ale vůbec, a neberu ani žádné prášky…Ty dny bílku jsme dostatečně využili, ale zdá se mi brzo na nějaké projevy těhotenství. Nemohla se ta ovulace nějak zastavit? Projevovalo by se to tak? Asi 1 den poté kdy podle mě měla ovulace probíhat jsem musela pracovat i přes noc, takže velké nevyspání a stress. Děkuju za vaše názory.
|
Dana snazilka | •
|
(27.5.2004 19:27:03) Ahoj Ivo,
nevim, zda ti dokazu presne rici, co tvuj popis znamena, jen ti muzu pretlumocit to, co mi rekla moje kamaradka, expertka na symptotermalni metodu.
Ja merim prvni cyklus a mela jsem podobny problem - mela jsem hlen, dokonce i slabounke spineni, cipek se zkratil a zmekl, taky me me trosku pichalo v podbrisku, coz by melo vse znamenat blizici se ovulaci. Teplota se mi ale nezvysila ani po nekolika dnech cekani. Jeste jedna poznamka - vysadila jsem nedavno antikoncepci. Moje kamaradka mi sdelila, ze u me to ma zrejme souvislost s tou vysazenou antikoncepci - telu chvili trva, nez se zase da do poradku. Pritomnost hlenu a tvar cipku signalizuje, ze telo produkuje estrogen a snazi se ovulovat, ale pokud teplota nevzroste, znaci to, ze to telu "nejde", hladina estrogenu je stale nizka a k ovulaci nakonec nedojde. V anovulacnich cyklech se to u nekterych zen stane i nekolikrat za cyklus. Pry take existuje urcite procento zen, kterym se teplota zvysi az nekolik dni po ovulaci (pomalu reaguji na pritomnost progesteronu) anebo i tech, kterym teplota nestoupne vubec. Proto ti doporucuji vytrvat a merit nekolik cyklu, abys vysledovala typicky prubeh sveho cyklu a treba po par mesicich budes moudrejsi.
Nejdulezitejsi je to, ze jste pritomnosti bilku "vyuzili", protoze k ovulaci mozna doslo, i kdyz se ti teplota nezvysila.
Hodne stesti,
Dana
|
Iva snažilka | •
|
(2.6.2004 8:44:06) Díky za odpověď, já jsem sice hormony nebrala, ale asi to tak bude...teď jen pár dní a budu vědět, jak to tentokrát dopadlo...
|
|
|
|
Jana,zatím bez mimi | •
|
(2.5.2005 21:37:20) Chtěla bych poprosit o radu. Když vychází ovulace u většiny žen na 14 den a my jsme se tulili 11 a 12 den, kdy jsem měla čipek hodně měkký je možnost, že spermie přežívají až do toho 14 dne, kdy by mělo dojít k ovulaci? Jaká je vlastně životnost spermií v děloze někde jsem četla 48 hodin jinde zase až 5 dní.Předem děkuji moc za odpověd a všem snažilkám moc držím palečky.
|
Sita | •
|
(2.5.2005 21:47:49) Jani, ale tím 14tým dnem se nenech zmýlit. To je nějaká průměrná hodnota a tu tedy nemusíš mít. Já mám rozsah 9-11 den jak který cyklus. A jaký byl čípek 13tý den? Jestli zas tvrdý, tak to bylo akorát. Jenom to neznamená, že musíš 100% otěhotnět. Ale moc bych ti to přála. Sita
|
|
|
|
|