Vendulín |
|
(6.8.2004 9:17:14) uz nejakou dobu procitam tyto stranky a ani nevite, jak jsem rada, ze neco podobne existuje. V mém okoli se o podobnych vecech vubec neda bavit. Vsechny kamaradky otehotnely jen co na ne muz doma sahnul, a vubec si nedokazi ten stres predstavit. Ja jsem snazilka tak asi tri mesice. Po vysazeni HA (brala jsem ji asi 10let) jsem si naivne myslela, ze se mi to podari jako jim - hned napoprve...bohuzel se to nepodarilo, a mens. jsem dostala az po injekci (cyklus trval pres 50dni). Nyni jsem ve 31dnu cyklu, a snazim se merit bazalni teplotu a sledovat hlen. Bohuzel vubec nejsem schopna urcit den ovulace - co se tyce teplot, jsou hrozne rozkolisane, pet dni mam nizke stabilni teploty kolem 36, potom je jeden den vykyvu na 36,3 a potom zase stabilne 36. To se nekolikrat opakuje, max. se den vyssich teplot protahne z jednoho dne na ctyri, ale vzdy se to vrati zpet na 36, a pak zase zvedne. Co se tyce hlenu, tak bilek jsem vubec nezaznamenala - vetsinou je hlen lepkavy, max. do kvality lotion. Znamena to, ze jsem zatim nemela ovulaci? Setkaly jste se s tim nekdy? Jsem z toho nestastna, jak clovek muze mit mimi, kdyz nema ovulaci? Zacala jsem dlabat Baby plan a k. listovou, ale zatim se nic nemeni...:-( Mam strach, ze se nam to jen tak nepovede...Uz od mala jsem vyrustala v tom, ze deti u mne budou asi problem - mamka byla pres rok v nemocnici, aby nas mohla vubec mit...doufam, ze na tom nebudu stejne...
|
Týna | •
|
(6.8.2004 15:48:36) Ahojky Vendulíne, vím jak se cítíš, jelikož se snažíme už od října min. roku. Máme už jednoho svištíka čtyřletého a ta přišla přesně po vysazení antikoncepce, ale před ní jsem jí brala jen 3 měsíce. Teď jsem brala antikoncepci pres tri roky a zjistila mi p. doktork, že mi málo dorůstá děl. sliznice a dala mi na to Utrogestan,. To jsou hormony s progesteronem. To co popisuješ je bohužel mpožné, mě se to také stalo a bylo mi vysvětleno, že tělo několik let matu a teď bych chtěla hned aby to fungovalo. Prostě ta antikoncepce je svinstvo. Drž se a nevzdávej to, teploty se upraví a uvidíš, že vše se podaří. Už jsem si na těchto stránkách psala s dvěmi snažilkami a obě už jsou těhotné. Tak třeba jsem takový anděl a vyjde ti to také když jsem se po delší době zase na tyto stránky přišla podívat a dokonce zas napsala. Tak když budeš mít náladu zas napiš. To že baštíš těh. vitamíny děláš velice dobře. Vše to pomůže tomu zmatenému tělu. Pokud budu vědět tak ti nějak poradím. Ovulace mě čeká, ale manžel mi bude v tom týdnu odjíždět, tak to zase zkusíme v září. Měj se pěkně a vydrž!!!!!!
|
Vendulín |
|
(9.8.2004 8:17:46) Ahoj Týno, díky moc za tvuj mailik!!! Je to práve 5 dnu, co mam vyssi teploty (kolem 36,5), a tak cekam si kazdy den rikam, zda vydrzi (i kdyby jen 12dnu) nebo zda se jedna jen o dalsi vykyv v teplotach...Rekla jsem si, ze si dam cas do konce srpna - jestli se to neupravi jasnym smerem, tak zajdu zase k doktorovi, a zkusim ho poprosit o ten Utrogestan, protoze takhle mi to prijde jak Cekani na Godota... Ríkas, ze se snazite o cipíska od rijna min. roku, a termin sve ovulace dokazes odhadnout. Neuvazovali ste, ze byste si v ten termin naplanovali nejakou dovolenou u more? Treba jen na tyden, princeznu dat na prázdniny k babicce a dedovi, a sami si to poradne uzit. Hodne na jihu je teplo pres cely rok a nekde jsem cetla, ze kdyz clovek zmeni prostredi, prijde na jine myslenky, a ta romantika pri zapadu slunce pry udela sve...Jedna kolegyne z prace si takhle po rocnim snazeni privezla malou Spanelku... Doufam, ze i ja ti prinesu stesti.... Vendulin
|
Týna | •
|
(10.8.2004 8:58:13) Ahojky Vendulíko, to s tou dovolenou už jsme podnikli, ale bylo to asi tou nedorustající sliznicí. No uvidíme, jinak moje treperenda je též ze Španělska, tak uvažuji jestli by jsme tam neměli ještě jednou odletět-cha cha. no jde i o ten klid až na to hlídání, s tím je potíž, ale snad to nějak provedem. Dědy už nemáme a babička jedna nehlídá vůbec a ta druhá hodně pomáhá ségře.Jinak opravdu vydrž, já vím jak je to nesnesitelné, ale nevím jak se k tomu staví tvůj doktor, ale tá má opravdu čekala skoro ten rok než bude se mnou dělat.Uvidíš.Mě je 31 tak taky rekla, že už nejsem z těch mladších tak to chvíli trvá. Jsem z toho už také otrávená a chce mě poslat někam do těch specializovaných poraden,ale na to kašlu. Pokuď to nepůjde přírodně. No atk se měj krásně a drž se. kolikátý den jseš cyklu? Koupila jsi si nový ten teploměr? Jednou se mi stalo, že to byla vina teploměru. Já jsem 10 dc a mám 36,8. Tak držím palce pa Týna
|
Petra(31) | •
|
(10.8.2004 9:33:53) Ahoj, Týno! Promiň, že vám skáču do diskuze, ale chtěla jsem se zeptat na postup Tvé gynekoložky. Jsme stejně staré, akorát, že mému "bobečkovi" je už sedm let. A koukám, že máme zhruba tak stejný problém. Taky mi nedorůstá děložní sliznice. U doktora jsem byla minulý měsíc a dostala jsem "provokačku" abych vůbec menstruovala. HA jsem vysadila v únoru. Můj doktor mi taky řekl, že už nejsem z nejmladších (brouček!), a že se musím hormonálně srovnat. Ale jak, to už z něj nevypadlo! Navíc se mnou nic nechce dělat, že prý, když do zimy neotěhotním, nasadil by mi na 3 měsíce antikoncepci, a pak bysme ten následující měsíc na to doma měli "vlítnout"! ( Ovšem na to, jak bych ten měsíc byla nervní už nemyslel)A nebo prý to bude řešit nějak jinak, práškama. To asi myslel, to co bereš Ty? Jenže mně se nechce zase do sebe cpát antikoncepci. Můžeš mi , prosím Tě, říct, co s Tebou vyváděla Tvoje doktorka? Abych ho na podzim "umlátila argumenty". Děkuju moc a přeju, ať Ti to všechno hezky dorůstá a ovuluje! Ahoj Petra
|
Týna | •
|
(10.8.2004 10:48:49) Ahoj Peto, Ty doktoři!!! Já už jsem taky byla šílená tak jsem tam byla před měsícem a to mi teda pro jistotu udělala ultrazvuk - tou sondou dovnitř a zjistila mi že mi nedorůstá dostatečně ta sliznice. Já mám cyklus tak 40 dní teď naposledy už 34! To myslím způsobil ten Utrogestan. Ten je právě na srovnání menstruace.Jen co budu mít více času naúpíšu ti adresu kde najdeš leták od Utrogestanu. Jinak mám přijít v září nebo říjnu a pak mě chce poslat na nějakou tu kliniku, ale co vím zcela jistě, že manžela by tam nedostali a víš jak to je. budu se jí snažit vysvětlit a poprosit jestli by mi ty hormonální hladiny nemohla odebrat ona. vždyť jde jen o odběr krve. Jsem schopna to i doplatit, jestli to neni schopna udělat třeba kvuli pojišťovně. Rozhodně bych se na tu antikoncepci vyprdla, ale každý má jiné zkušenosti. Píšu zmateně ale mám v zádech tu mou neposednou čtyřletou princeznu, tak musím běžet. Určitě napíšu víc a těším se na další psaní a drž se dotáhnem to do konce. pa Týna
|
Petra(31) | •
|
(10.8.2004 11:41:53) Ahoj, Týno! Děkuju za odpověď, kor v tak exponované situaci! :o). Znám to. Nejvíc mi toho můj drahý synek vždycky potřebuje povědět zrovna když telefonuju, nebo si s někým povídám. Já bych teď měla dostat M cca tak za 3 dny. Před "provokačkou" jsem měla cykly tak cca 32 dní, ovšem teď netuším. Sice mi doktor řekl, ať přijdu na podzim, ale jestli to zase nedostanu, tak mě tam má jak na koni! Mějte se obě hezky! Já mám indiána u prarodičů, tak je mi doma tak divno ...No, od soboty mne už zas bude "vytáčet".:o) Už aby! Ahoj Petra
|
|
|
|
|
|
|
Petula (32) | •
|
(6.8.2004 15:58:10) Ahoj Vendulinko, presne chapu tve pocity, taky jsem je mela, kolem me vsichni na poprve otehotneli a my to ted zkousime 4. mesic. Dneska shodou okolnosti moje kamaradka odjela do porodnice, tem se to podarilo taky na poprve. Taky jsem si myslela, ze nam to pujde na poprve a hodne me to rozhodilo, ze ne, ted uz to beru trosku s rezervou a rikam si, ze to nekdy musi prijit! Jak pises mas hodne rozhazene teploty, meris si je ve stejny cas a pred merenim nevstavas z postele? Je mozne ze HA taky dela sve, nez se organizmus srovna. Napada me, zkusit treba ovulacni testy. Co se tyce hlenu, taky jsem mela jen lotion a jestli si to dobre pamatuju pocita se ovulace den po dni, kdy byl naposled lotion (kdyz neni bilek). Vendulinku hlavu vzhuru, je to jeste kratka doba na to delat zavery, ze neotehotnis a hlavne nejsi na to sama, je nas tu spousta s podobnymi nebo stejnymi problemy, tak te vzdy podporime :-) Papa Petra
|
Hanka | •
|
(6.8.2004 18:51:23) Ahoj Vendulinko, Také se snažím už dlouho!Před rokem jsme si udělali mimčo(hned na poprvé),bohužel to nevyšlo!Antikoncepci neberu a teploty mě skáčou sem a tam.Celou dobu jsem měla pravidelný ciklus-jen jsme se začali snažit,je po pravidelnosti!!Můj rekord je 50 a naopak 21!Jinak jsem měla tak 31dc.Čtu co se dá,teoreticky jsem zkušená,ale prakticky se nedaří!Do třiceti mimčo už nestihnu,ale doufám,že si nadělím aspoň testík se 2//!!! Přeju všem ať se co nejdříve dočkají!!Hanka
|
Vendulín |
|
(9.8.2004 9:35:53) Hanko, sice nevim, kdy presne mas narozeniny, kazdopadne ti preji vsechno nejlepsi - a hlavne, aby se ti objevily dve carky!!! Vendulin
|
Hanka | •
|
(9.8.2004 18:21:02) Ahoj Vendulinko! Dík za přání!Mám před sebou 3-4 pokusy do narozek!Ale chtěla bych,aby se zadařilo mnohem dřív(hned)!Hanka
|
|
|
|
Vendulín |
|
(9.8.2004 8:52:05) Ahojky Petulko, Ja si teplotu merim kazde rano presne ve stejnou dobu (výjimecne o pul hodiny drive), a to i o sobotach a nedelich. Ted mam treba paty den 36,5, predtim jsem mela ctyri dny 36. Teplomer mam vzdy sklepany, takze pred merenim pouze pro nej natahnu ruku. Asi to fakt bude spise tema hormonama...nebo bych mohla mozna jeste zkusit si teplotu merit dole (nekde jsem cetla, ze vysledky jsou pak vyrovnanejsi)... Mozna jsem fakt uz mela ovulaci, kdyz se mi objevil hlen lotion, a ani o tom nevim (to by bylo super, protoze jsme to akrorat zkouseli). Myslis, ze tedy po ovulaci teploty nemusi jit vzdy nahoru? Mozna bych se mela vic soustredit na ten hlen - a teploty brat s rezervou... No uvidime, pockame do konce srpna, snad se to do te doby rozsekne.... Petulko, moc ti preju, aby ti to co nejdrive vyslo. Dokazu si predstavit, jak se asi musis citit, kdyz se kolem tebe ted rodi cipísci(clovek ma pomalu slzy na krajicku a nevi, zda je to stestim (pohledem na to krasne drobatko) nebo smutkem (ze neni nase). Hold musíme vydrzet!!! Mej se moc krásne, Vendulin
|
|
|
Zuzka | •
|
(9.8.2004 20:46:24) Ahoj Venduli,
Nevím zda Tě to potěší nebo né, ale když jsem četla tvůj příběh, tak to jako kdybych pročítala můj men.kolendář a BT. Taky jsem brala Ha né sice tak dlouho ,ale i přesto mám chaos v hormonech. Menstruaci bez injekce nedostanu. BT mi skáče jak chce no prostě jsem na tom uplně stejně jako Ty, takže Tě zcela chápu.Není den co bych se sama sebe neptala zda u mě probíhá ovulace nebo né. Můj lékař má teď dovču , ale hned jak bude ordinovat ,tak ho zavalím otázkama. Jsem ráda ,že jsem tu našla stejný případ jako jsem já. Takže nezoufej, určitě Ti napíšu když něco budu vědět ,nějakou radu. Napiš jak pokračuješ. Ahoj Zuzka
|
Vendulín |
|
(10.8.2004 14:08:33) Ahoj Zuzi, Jsem rada, ze jsi napsala. Moc jsem zvedava, jak na to doktor bude reagovat, a jestli ti neco predepise (treba Utrogestan jako Týne). Jak dlouho se s tím potýkás? Beres taky Baby Plan a k. listovou? Já jsem nyní v 36.dni cyklu, a mám jiz sesty den vyssi teplotu. Bylo by fain, kdyby vydrzela alespon do pristiho tydne, ale nedelam si zadne iluze (pred tím mi taky po peti dnech vyssich teplot zase klesla...):-(. No uvidime, nebudu hazet flintu do zita...
Opravdu nechapu, proc ti doktori nechaji cloveka tak dlouho se placat. Vzdyt jednorazova "provokacka" prece neni vubec systematické reseni! Clovek to sice dostane, ale dalsi cyklus je zase tam, kde byl. Proc se to nesnazi resit systematicky driv? To jsou ty prasky takový záhul na telo?
Prosim napis, co ti na to rekl doktor. Budes s nim probirat vyvoj BT a hlenu?
Pa, Vendulin
|
Zuzka | •
|
(11.8.2004 21:14:58) Ahoj Venduli,
Určitě napíšu co a jak . Doufám, že moje doktorka bude mít dobrou náladu. Někdy dokáže být pěně protivná . A podle toho pak vypadají její vyšetření a odpovědi na otázky. Hlen si tak moc nehlídám. Ale určitě s ní proberu BT Problém s mens. Jsem měla od puberty až po první těhotenství. To sice skončilo potratem, ale můj cyklus byl pak přesný. Říká se něco zlé, je k něčemu dobré. Do půl roku od toho potratu jsem otěhotnéla podruhé a uspěšně. Po poradu jsem dostala menst. až jak jsem přestala kojit tzn. devět měsíců po porodu. Taky jsem to dostala každý měsíc. Asi rok od porodu jsem začala užívat HA . V prosinci 2003 jsem HA vysadila a hle menst. nikde. Řešení doktora injekce. teď mám nějaký 65Dc. a pořád nic. Takže hned jak bude doktorka mít po dovolené jdu jí zahltit otázkama. Myslím, že u mě nedochází k ovu. Před prvním těhoten. když jsem měla ty samé problémy jsem měla teploty kolem 36,9 37 36,8 . Ted mé teploty jsou kolem36,5 36,4 36,6 na 37 mi nikdy nevyskočí. Sama jsem zvědavá co mi na to dá mynule jsem chodila co 50 dnů na injekci.
Takže se ozvu. Držím palečky ať Tvá teplota neklesá spíš naopak stoupá.
|
|
motylik |
|
(19.8.2004 16:59:15) Ahoj snazilky, snazime sa 5 mesiac a tento som si zaobstarala mikroskop. Zacala som ho pouzivat hned po menstruacii a co mi je divne, asi dva dni hned po menstruacii som celkom zretelne videla kapradiny... Teraz mam asi 4-5dni pred ovulaciou/podla teploty, cipku a hlienu/ ale kapradiny sa neobjavuju. Nemate s tym niekto skusenosti? Dakujem
|
Zuzava* |
|
(20.8.2004 9:23:40) Přesně tohle mi to dělalo, kapradiny hned po mestruaci, ale pak, když hlen a čípek a teplota ukazovaly ovu mi kapradiny neukázal. Tak jsem ho přestala používat, na mě asi nefunguje.
|
|
Petra | •
|
(1.9.2004 7:23:46) Ahoj, Zlatusko nebo i někdo jiný, kdo máte zkušenosti s mikroskopem.
Chtěla jsem se zeptat, jestli vám ukazuje kapradiky také těsně a během menstruace? Sice "plivu" už druhý měsíc, ale minule mne nenapadlo testovat i během M. Teď jo a jsou tam! Tak nevím.
Díky Petra
|
Maťa. |
|
(24.9.2004 8:04:36) Ja som testovala hned den po meštruácii a kapradinky som tiež mala. Je to určite ešte sposobené tou menzes. Potom už neboli a boli až v mojich "plodných dnoch".
|
Alca | •
|
(24.9.2004 8:08:38) Ahoj holky, prosim o radu. Muzete mi nekdo poradit,kde se da sehnat ten mikroskop na urceni ovulace? Vcera jsem obehla snad vsechny lekarny a nikde ho nemaji, da se nekde objednat na internetu.Diky moc rada, zatim se mejte papa.
|
Maťa. |
|
(24.9.2004 8:12:13) Ja som si ho kúpila na internetovom obchode Vltava. Adresa: www.vltava2000.cz/woodland/default.asp
A volá sa Lady Fertility Tester:-) Doručili mi ho dokonca už za dva dni.
|
Martina | •
|
(24.9.2004 8:35:54) Marti, prosím Tě a kolik stojí aspoň přibližně. Předpokládám, že je tam pro laiky podrobný návod. Měj se Martina
|
Maťa. |
|
(4.11.2004 13:12:49) Stál ma presne 300,-- Kč (vrátane poštovného)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|