Helena | •
|
(13.9.2004 7:19:53) Dobrý den! Tak jsem pročítala články týkající se těhotenských testů a stále nevím,jak na tom jsem. Jsem 29 den cyklu,test jsem si prováděla 26 den,to se mi objevila světlá 2. čárka, potom 28. den se neobjevilo nic a dnes 29.den opět světlá 2. čárka.Používala jsem vždy BABY TEST.Tak nevím,jak na tom jsme,jsou to falešně pozitivní výsledky nebo opravdu budeme tři?Pouze se mi výrazněji zvětšila prsa a pociťuji v nich tlak, bradavky jsou hodně bolestivé,ale to jsem občas mívala, ne v takové míře i dříve, kdy jsme se chránili. Děkuji za Vaše zkušenosti. Hezký den Helena.
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(14.9.2004 9:00:37) Ahoj heleno, jsem na tom podobně. Dnes jsem 29 DC, včera jsem si udělala 2 těchu testy a oby byly pozitivní, dnes ráno jsem to pro kontrolu zopakovala a opět tym bla a ta druhá čárka! Ty druhé čárky nejsou nikdy tak tmavé, jako ty kontrolní, takže buď v pohodě. Kdyby si těhotná nebyla, tak by se tam neoběvila ani slabounká! Doporučila bych ještě test zopakovat tak za 2 dny a pak uvidíš! V každém případě držím palečky!!! Dej vědět, jak si dopadla!!! Pa Šárka
|
Helena (27) | •
|
(14.9.2004 13:13:15) Ahoj Šárko! Moc Ti děkuji za odpověď a dodání sil. Dnes jsem si zkusila test od jiné firmy a nic.Zatím neztrácím naději. Zkusím to za ty 2-3 dny znovu, mám tam vkoupený test ClearWIEW za 87 Kč, tak třeba bude citlivější a určitě dám vědět. Také držím pěstičky a ahoj Hela.
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(15.9.2004 8:25:47) Ahoj Heleno, "zobeš" kyselinu listovou ??? Je velmi důležitá! Já ji papkám už 4 měsíce a doplňuji to BABYPLANem. Jinak ještě vyzkoušej HCG test, stojí cca 20Kč. Ten mně nikdy nezklamal. Já se zatím pořád držím. Dnes je to již 30.DC a vypadá to nadějně. Držím pěstičky a napiš !!! Pa Šárka
|
Helena (27) | •
|
(15.9.2004 15:12:09) Ahoj Šárko! Zatím se taky držím.Je to dnes 31 DC, bazální teplota zase o 1 stupínek stoupla na 37 st.C.,tak doufám,že neklesne a vydrží to. Manžel se mě každý den se strachem ptá: TAK CO?!? Byli bychom opravdu rádi,kdyby to vyšlo. Baštím už 3 měsíce bleděmodré Calibrum BABYPLAN, v tom ta kyselina listová je,ale jinak nic. Samotnou kyselinu listovou v lékárně neprodají. Snad to stačí. S tím testem počkám na pátek nebo na víkend a díky za tip. U nás v lékárně tento test nemají, tak mrknu jinde. Měj se moc krásně a určitě se ozvu. Ahoj Helena.
|
vojtami |
|
(5.10.2004 21:03:34) musím tě trochu zklamat, protože kyselinu listovou běžně prodávají. nevím, v kolika lékárnách jsi se ptala. koupila jsem si 2 balení. jedno stálo asi 25 - 30,- užívala jsem ji než jsem otěhotněla a potom než jsem si koupila gravital. bylo tam asi 30 tbl ( možná že i 60 ). po otěhotnění jsem je dala kámošce snažilce, protože v gravitalu je 200%ddd. takže další užívání navíc není potřeba
|
Hanka Holanová 1 dcera | •
|
(11.10.2004 20:10:42) Potřebovala bych radu od někoho, kdo absolvoval IVF.Já jsem byla poprvé a to 27.10.Dnes je to tedy 13. den. ovšem v pátek mě asi tak hodinu bolelo břicho, jinak žádné problémy nemám, nekrvácím.Dnes jsem si dělala těhotenský test a byl negativní. Mám obavu, zda nedošlo k nejhoršímu, nebo zda mne "neopustilo" jedno ze dvou transferovaných embrií.Prosím,poraďte, kdy si mám udělat těhotenský test s tím, že už to bude 100% výsledek. Jsem z toho srašně nervozní, děkuju předem za pomoc.Hanka
|
lenka syn 14 let | •
|
(15.2.2005 10:03:54) prosím o radu jsem 9.den po umělém oplodnění,protože už nemůžu vydržet tu nejistotu,koupila jsem si test.nejdříve se neobjevilo nic,ale asi tak po půl hodine se vybarvil slabý druhý proužek.nevíte někdo kdy se to dá zjistit nejdříve? lenka
|
|
Šárka |
|
(1.6.2008 21:33:51) Zdravím, zajímá mě jestli mohu otěhotnět, když mám menstruaci po 6 až 7 týdnech? Dřív jsem brala anti koncepci ve formě tabletek a později ve formě náplastí. Po vysazení mám dlouhý menstruační cyklus.
|
Šárka |
|
(1.6.2008 21:37:23) omlouvám se jsem tu poprvé a asi jsem, to dala do špatného tématu
|
|
|
|
|
Hanka, zatim bezdetna | •
|
(11.1.2005 14:43:28) kyselinu listovou mam. v lekarne ji prodavaji, tusim v kombinaci s nejakym vitaminem.
|
Háta | •
|
(10.5.2005 9:32:22) Je to vitamín B12 :-) Ahoj
|
|
|
|
|
|
|
Helena (27) | •
|
(17.9.2004 7:07:31) Ahoj Šárko!Dělala jsem si ten kontrolní test a byla tam, hurá!Ve čtvrtek jdu k doktorce. Doufám,že ty jsi také v pohodě! Měj se a ahoj Hela.
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(17.9.2004 9:57:36) No teda !!! GRATULUJU !!! Já jsem si test pro jistotu zopakovala včera a také tam byla, takže SLÁVA. Jinak jsem v pohodě. Jsem jen víc unavená, ale prsa mě nebolí, tak nevím. Všichni vždy píšou, jak je nejdříve začala bolet prsa, ale mně nic !!! Co ty ? Já se svému gynekologovi nemůžu dovolat, tak nevím, co budu dělat!!! Už si to řekla manželovi? Já jsem to svému volala hned v pondělí (je celý týden v SRN). Už se nemůžu dokat, až zítra přijede!!! Poslední měsíce to začínalo vypadat, že si druhé miminko přeje víc on než já! Pořád mě opatroval, dělal vše oč jsem poprosila (vč. papání vitamínů, podkládání zadečku, atd.). Jsem strašně ráda, že ti to vyšlo !!! Takže ty jsi dnes kolikátý DC? Já jsem 32. Napiš a pa Šárka
|
Hela | •
|
(17.9.2004 10:52:55) Ahoj Šárko!Tak to je super, mám radost i a tebe.Já už jsem si užila včera v lékárně, udělalo se mi špatně ze špatného vzduchu,myslela jsem, že omdlím.Nečeka jsem nic takového tak brzo. Prsa mě stále dost bolí,budu muset odložit podprsenku s kosticemi,dost mě to tlačí.Ono to prý v těhotenství ani nemá být.Nejsem zvyklá na něco takového, normálně mám A podprsenku a ted pomalu půjdu pro větší.Manželovi jsem nechala překvapení na stole, hezky jsem mu to rozepsala, rozkreslila, prostě jsem si to užila.Je nadšený a hned mi volal,že budeme chodit na procházky do lesa,at jsme na cerstvém vzduchu.Je to legrace. Moje doktorka byla nadšená,tak doufám že vše bude v pořádku.Jsem zdravotník,tak nad vším moc přemýšlím, no na odstřel!Tak si to moc užívej a já se zase někdy ozvu.Ahoj a hezký víkend Hela.
|
Petra | •
|
(20.9.2004 13:18:47) Ahoj Helo a Šárko, předně Vám gratuluji k těm Vaším "pozitivním" výsledkům. Jsem na tom podobně. Ve čtvrtek jsem si také dělala první testík, testík který se měl dělat až ráno a hned se mi tam objevila slabší čárka, v pátek ráno už to bylo jasné :). Zítra jdu k panu doktorovi, tak doufám, že vše bude v pořádku, i když mnohé další mě jistě teprve čeká. Zatím, žádné velké bolesti nemám, trochu mě bolí záda a chodím častěji na záchod, tedy skorem pořád :). Holčiny přeji Vám ať se vše vydaří a předem děkuji za Vaše písmenka.
Petra
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(21.9.2004 8:04:10) Maminky, mám z Vás ohromnou radost!!! Já jsem dnes ráno "okusila" pravý, nefalšovaný příznak těhotenství! Žaludek se mi zvedá ještě teď a na prsa, která ještě před 2 dny nic "nedělala", tak neuvěřitelně bolí! Já jdu k doktorovi až příští týden, abych na té fotečce z ultrazvuku už něco měla. Je to ale jinak naprosto super. Potvrdila se mi i teorie, kdy spousta mých kamarádek říkalo, že každé těhotenství je jiné. U prvního syna, jsem o těhotenství ani nevěděla, jen mi rostlo bříško. Teď ani nemůžu jezdit rychle s autem, takže jedu jak "šnek", max. 80km/h. Takže se těším na další vaše řádky a poznatky. Papapa Šárka
|
Ivula (24) | •
|
(21.9.2004 11:30:40) Ahojta maminky, moc Vám gratuluju. Jsem ještě taková celá nesvá. Moc jsem si přála miminko, ale můj manžel po něm nijak extra netoužil. Prý nás neuživí. U mě je to trochu horší. Jsem diabetička a přečetla jsem spousty článku o těhotenství při diabetu a docela mi nahnaly hrůzu. Nakonec jsme se dohodli s manželem, že to necháme a když se podaří, tak se podaří. A asi se podařilo. Je to už deset dní co jsem čekala až přijede "teta" a nic. Nevydržela jsem to a zkoušela jsem testy, ale byly negativní celý týden, až v pondělí se ukázala i druhá čárka. Začaly mi stoupat glykémky. A trochu se mi děla zle od žaludku, ale jinak nic. V pondělí jsem byla u doktora a na ultrazvuku nic nebylo vidět. Kvuli diabetu potřebuju vědět co nejdřív jestli jsem těhotná nebo ne. Doktor mi zakázal dělat si další testy, prý to je vyhazovaní peněz. domluvili jsme se na čtvrtek, že dojdu a zkusíme znovu ultrazvuk nebo krev. Pak se prý kolem mě začne dělat humbuk a prý má počítat i s delším pobytem v nemocnici. Mám strašný strach, ale chci mít pěkné a zdravé miminko. Ještě jsem se chtěla zeptat, píšete, že jste např.:32 den od DC, to je od začátku nebo od konce menstruace? Přeji Vám hodně štěstíčka.
|
Helena (27) | •
|
(21.9.2004 12:45:35) Ahoj všichni! Mám z Vás všech radost. Jsem dnes 37 den cyklu (pro pořádek od prvního dne poslední menstruace) a za 2 dny jdu k doktorce.Prsa mě už bolí méně,koupila jsem si bezva podprsenku , bez kostic, dvojitou s přidaným pruhem látku dole a na straně a to jen za 270Kč.Už jsme musela sahnout o velikost výš, je to nezvyk.Z mých sotva jedniček mít najednou pěkné dvojky - manžel je spokojený, já si zvykám!žaludek mě lechtá když se víc najím a když nějaké to jídlo někde smrdí,ale zatím to je fajn.Někdy jsem víc unavená,chodím dříve spát, za chvíli budu jak medvěd brtník.Problém mám akorát v práci, jsem fyzioterapeutka a pracuji nyní na ambulanci. Mám tu teď těžší pacienty a při mobilizacích se také docela nadřu,takže budu muset požádat o přeložení - už 3x mě trochu bolelo břicho, tak bych nerada něco pokazila.Manžel je super,chodíme do lesa na čerstvý vzduch, krmí mě ovocem, stále mě opatruje a opečovává, stará se abych nic nezvedala a moc se těší na první fotečku z ultrazvuku. Jinak nic moc nového, jen mám dotaz: nevadí v těhotenství jízda na kole? Je vám také teď víc zima? A nevíte některá jak se chovají bazální teploty dále v těhotenství? Zůstávají stále tak nahoře? Já teď mám v 5:30 36,9 - 37,1. Děkuji za pár řádků, mějte se všichni moc krásně, užívejte si vše a pozdravujte mimi a své drahé polovičky. Ahoj Hela.
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(21.9.2004 14:29:13) Ahoj Helo, s tou zimou máš pravdu. Já mám normálně zimnici. Dokonce mi i vyskočil opárek na rtu, ale žádnou chřipku nebo něco podobného nemám. Dnes mám na sobě svetr a ruce mám jako led. Prostě hrůza. Jinak bazální teplota by po menstruaci měla stoupat, snad prý několik dní. Ale o kolik a jak dlouho to nevím. Teplotu jsem si měřila jen 2 měsíce a pak jsem toho nechala. Takže se opatruj a v práci se nepřepínej! Vím o tom své. O své první miminko jsem přišla v 8t; syn, kterému je dnes 8 let byl celé těhotenství "udržovaný" - vitaminové injekce, pobyt v nemocnici a stejně se narodil v 36tt s malou porodní váhou, takže toto těhotenství se budu opatrovat jako nikdy předtím. Takže to dělej také, protože ti mrňouskové za to stojí!!! Pápápápá Šárka
|
Darla | •
|
(10.2.2005 17:03:21) Ahoj těhulinky, udělaly jste mi hroznou radost. Pokouším se už třetí měsíc a ted jsem 26 DC. Ale je mi pořád zima a mám zimnici!!!!Hurá.Jinak prsa mě bolí, ale testy si ještě nechci dělat jsem z nich pak strašně sklamaná.Díky té zimnici mám teď pocit, že už to možná vyšlo. Četla jsem, že v těhot. se tělesná teplota zvyšuje, tak jsem té zimnici nepřikládala žádnou důležitost. A kostice u podprsenky mě taky pořádně dřou.Díky Vám za naději a držím palce všem.
|
|
|
Petra(26) | •
|
(21.9.2004 17:07:04) Ahoj děvčata,
dnes jsem byla u doktora. Zatím to sice nemám ještě na 100% potvrzený, ale malá tečka tym prý už byla. Jsem objednaná na příští středu a to už vše bude jasné. Dnes jsem v 34 dnu od DC (tak proto asi ta slabá tečička).
Jinak Heluš, já mám stále také zvýšenou bazální teplotu 37,2, měřenou v 6:35. A mám i zvýšenou svoji tělesnou teplotu už asi týden. Stále je mi zima nebo naopak vedro. A co se týká te podprsenky, také už jsem musela sáhnout o jedno číslo výš.:)
Také se připojuji k Šárce, buďte na sebe v těchto dnech velmi opatrné. Papa Petra
|
|
Iva (24) | •
|
(22.9.2004 6:20:26) Nazdárek mamky, o zimě mi ani raději neříkejte, včera jsem doma seděla pod peřinou a na rukách jsme měla lyžařské rukavice, ale vůbec to nepomohlo :-). Jinak prsa se mi vůbec nezvětšují an mě nebolí jen mám nafouklé bříško a asi jsem něco málo přibrala. Nevím teda jak se mi to povedlo, když pořád dodržuju dietu :-(. Žaludek se mi zvedá skoro pořád, hlavně když je skoro prázdný. Včera jsem mluvila s manželem a vypadá to, že už se na malé moc těší. A já? škoda mluvit, jsem jako v sedmém nebíčku. Částečně jsem se už i poprala se strachem. Nic jiného mi nezbývá. Určitě to za to bude stát. Zatím se mějte pěkně Iva
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(22.9.2004 7:57:33) Ahoj Ivo, o jakém strachu to mluvíš? Abys svůj malý pokládek "udržela" do šťastného konce? Nebo z porodu? Víš, věřím na přírodu, byť je někdy nespravedlivá, ale v tomto směru to dělá správně. Pokud ten malilinkatý človíček je "nemocný" už od počátku, nemá smysl, aby se trápil a trápení ušetří i jeho rodičům. Takže to musíš brát tak, že jste s manželem udělali vše, co jste udělat mohli-počali svého drobečka a zbytek je už na přírodě. A strach z porodu? Neříkám, že je to jednoduché. Ale když jsem šla já poprvé rodit, utěšoval mě manžel, že dřív rodily ženy na poli a pak šly dál sbírat brambory:-) Já sama jsem rodila 17 hodin, ale porod samotný netrval déle jak 5 minut. Díky porodu jsem si posunula práh bolesti,a proto mě teď už jen tak něco nerozhodí:-) Všechno "špatné" je k něčemu dobré:-) Důležité je myslet na to, že to má šťastný konec a že už konečně budete doma tři. Takže maminy, hlavu vzhůru!!! Copak vy nevíte, že žena vydrží víc než kůň ??? :-) A ten to ho chudák musí vydržet :-))) Zatím pápá a těším se na Vaše písmenka :-)) Šárka
|
Iva (24) | •
|
(22.9.2004 8:45:22) Ahoj Šári, na strach z porodu jsem ještě ani nepomyslela, spíš se bojím, aby ten malinkatý človíček nezdědil tu mojí zatracenou cukrovku, aby nebyl nemocný jenom proto, že si kousnu o jednou víc do chleba než bych měla. A to co mi popsal pan doktor při mojí poslední návštěvě, jako že už nebudu píchat inzulín "jenom" 4x denně, ale že budu muset 8x nebo dokonce 10x. A že asi budu většinu času trávit na klinice. Co když něco popletu a ten malinkatý uzlíček za to bude platit celý svůj život. O tom že jsem těhotná zatím nechci vůbec nikomu říkat, kdybych potratila tak ať to nemusím nikomu vysvětlovat. Jediné komu bych to řekla by byla moje maminka a ta bohužel už tu není se mnou, tak to tutlám v sobě a raduju se jen sama pro sebe. Iva
|
Petra(26) | •
|
(22.9.2004 9:13:16) Ahoj děvčata a Ivuš, Myslím, že nejlepší je na takové věci nemyslet. Je jasné už teď, že jseš a budeš velmi opatrná a to je maximum, co můžeš pro to malé udělat. Ale ty můžeš udělat i to, že se teď budeš dívat na svět bez mráčků.
Jinak my jsme to také ještě nikomu neřekli. Čekáme do příštího týdne na další prohlídku. Jak pan doktor řekl, to se riziko potratu opet několikanásobně sníží. Také si dávej pozor na ostré křeče, nebo píchnutí v podbříšku (trvalé). Pokud nic takového nemáš, je určitě vše v pořádku. Ale neplať si to s křečemi od nadýmání :)). Ty já mám také. Už nevím, co bych měla jíst, aby mi to dělalo dobře.
Maminy, přeji Vám hezký den (u nás je krásně slunečno) a těším se na každou Vaši řádku.
Petra
|
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(22.9.2004 9:44:25) Ahoj Ivo, na tu tvou nemoc jsem úplně zapoměla. Omlouvám se. Ale jak říkala Petra, nemysli na to nejhorší. Musíš to brát tak: pokud budeš v pohodě ty, bude i miminko. Já třeba mám astma a beru pravidelně léky už asi 10 let, které nejsou vhodné v těhotenství. Ale pan doktor mi to vysvětlil, že pokud se budu dusit já, bude i mimísek. A tak jsem celé své první těhotenství brala léky a syn se narodil zdraví a astma nemá. je z něj hokejový brankář a dýchá jedna radost. Nevím, jestli se cukrovka dá s astmatem rovnat, ale jen jsem ti chtěla říct, abys byla v pohodě. Další příklad: celé těhotenství jsem byla strašně unavená a pořád jsem jen spala. Vydržela jsem to i 16 hodin. Když se mi narodil Dan, tak pořád spal a budil se jen na jídlo. Kolikrít si chodíme spolu o víkendu po obědě lehnout. Takže žádný stres, žádné chmury a buď v pohodě a užívej si to!!! Papapa Šárka
|
Iva (24) | •
|
(22.9.2004 10:14:25) Ahoj holky, moc jste mi pomohly. Musím být v pohodě a pak to bude dobré.I glykémky budou nízké. Taky se nemůžete v práci soustředit. Já jsem konstruktérka a vlastně celý den jenom sedím u počítače a snažím se něco kreslit :-). Nějak mi to nejde, přemýšlím nad tisíce věcma a né nad nějakýma strojama. Jsem strešně napnutá a s nedočkavostí čekám na zítřejší ultrazvuk. Co se týká říct o miminku svým blízkým. Nechtěla bych dopadnout, tak jak při svatbě. Zajišťovala jsem si kuchařku na vaření a paní kuchařka neměla nic jiného na práci, než jít k mému dědečkovi a blahopřát mu k tomu, že se vdávám. Ten na ni koukal a nevěřil svým uším. Moje obvodní paní doktorka je kamarádka manželové tety, takže mám strach, že když k ní budu muset jít, tak už to bude vědět celá rodinka. A to bych nerada. Ještě to zkusím asi tři týdny vydržet a pak uvidíme. Nic jdu zkusit ještě něco namalovat. Zatím ahoj mamky.
|
Helena (27) | •
|
(22.9.2004 14:51:07) Ahoj MAMINKY! Teda vy jste se dnes rozepsaly!Nějak to nestíhám, měla jsem dnes plno,tak jsem se na naše stránečky dostala až teď.Ivčo,neměj strach,moje známá má od malinka cukrovku a má 2 krásné zdravé děti.Asi to budeš mít trochu složitější,než-li ostatní,to už tě pan doktor upozornil,ale věř,že to zvládněš!Já jsem dnes v pohodě,šetřila jsem se a bříško se vůbec neozvalo.Musím si na to dávat pozor,už se tu s nikým netahám.Dnes se ale vyskytl další problém.Lidé jsou vůči nám zdravotníkům tak bezohlední,že si na terapii klidně přijdou s bolestí v krku, nic neřeknou a na konci terapii jen tak mimochodem prohodí "tak jsme to dnes přežil a jdu si lehnout do postele!"Jo hold jsem zaměstaná v nemocnici,tak doufám,že se mi bacily budou vyhýbat obloukem.Zítra jdu k paní doktorce,ve 14:10,tak vám v pátek dám vědět,jak jsem dopadla.Musím se s ní poradit o mém zaměstnání,poprosím ji o potrvzení pro vedoucí,abych mohla přejít na jiné místo,kde se tolik nenadřu.Zatím jsem to řekla jen své kamarádce,ona mi to své sladké tajemství také před rokem prozradila.Rodičům bychom to rádi prozradili na Vánoce a pokud to nevydržíme tak dlouho,tak na moje nebo manželovy narozeniny. Víte co mě také děsí. Internet mám pouze v zaměstnání a to ještě ne příliš dobře přístupný a až budu jednou doma, s kým si takhle fajn pokecám?!?!Jo chtělo by to počítač...!Tak se mějte moc krásně,kdo jdete zítra k doktorce,tak držím pěstičky a budu na vás myslet.Páčko Hela. PS: a umívejte se, je to fajn!
|
|
Helena (27) | •
|
(22.9.2004 14:54:46) Ahoj MAMINKY! Teda vy jste se dnes rozepsaly!Nějak to nestíhám, měla jsem dnes plno,tak jsem se na naše stránečky dostala až teď.Ivčo,neměj strach,moje známá má od malinka cukrovku a má 2 krásné zdravé děti.Asi to budeš mít trochu složitější,než-li ostatní,to už tě pan doktor upozornil,ale věř,že to zvládněš!Já jsem dnes v pohodě,šetřila jsem se a bříško se vůbec neozvalo.Musím si na to dávat pozor,už se tu s nikým netahám.Dnes se ale vyskytl další problém.Lidé jsou vůči nám zdravotníkům tak bezohlední,že si na terapii klidně přijdou s bolestí v krku, nic neřeknou a na konci terapii jen tak mimochodem prohodí "tak jsme to dnes přežil a jdu si lehnout do postele!"Jo hold jsem zaměstaná v nemocnici,tak doufám,že se mi bacily budou vyhýbat obloukem.Zítra jdu k paní doktorce,ve 14:10,tak vám v pátek dám vědět,jak jsem dopadla.Musím se s ní poradit o mém zaměstnání,poprosím ji o potrvzení pro vedoucí,abych mohla přejít na jiné místo,kde se tolik nenadřu.Zatím jsem to řekla jen své kamarádce,ona mi to své sladké tajemství také před rokem prozradila.Rodičům bychom to rádi prozradili na Vánoce a pokud to nevydržíme tak dlouho,tak na moje nebo manželovi narozeniny. Víte co mě také děsí. Internet mám pouze v zaměstnání a to ještě ne příliš dobře přístupný a až budu jednou doma, s kým si takhle fajn pokecám?!?!Jo chtělo by to počítač...!Tak se mějte moc krásně,kdo jdete zítra k doktorce,tak držím pěstičky a budu na vás myslet.Páčko Hela. PS: a umívejte se, je to fajn!
|
Zuzana(syn 2,5) | •
|
(22.9.2004 18:53:39) ahoj vsetci! je strasne fajn, ze si tu clovek precita, ze nie je s podobnymi problemami sam. ja som prvy krat otehotnela hned po vysadeni HA, teraz to uz skusame 4.mesiac a nic, mam tiez nepravidelny cyklus a tak som uz panikarila s tehu-testmy. tento mesiac som kupila ovu-test a hned druhym som trafila ovulaciu, tak sme to skusili a teraz netrpezlivo cakam, som 24DC a chcem zajtra skusit testik-BABY TEST 10IU/I. asi by som mala vydrzat ale to nejde pokusenie je silnejsie a o to rychlejsie bude sklamanie. Dam vediet ako som dopadla a vam uspesnym gratulujem a nam menej uspesnym snad to rez vyjde tiez. Zdravim vsetky je fajn, ze ste paaaaaaaaaaa
|
Helena (27) | •
|
(23.9.2004 6:45:29) Ahoj Zuzi! Držím ti pěstičky,ale z vlastní zkušenosti vím, že se opravdu vyplati počkat s tím testíkem na pozdější dobu,potom vychází negativní výsledky a pozitivní výsledky a člověk je z toho zmatený.Měj se a i když je z negativního výsledku člověk velice zklamaný,neztrácej hlavu,ono se zadaří! Ahoj Hela.
|
|
|
Zuzana(syn 2,5) | •
|
(22.9.2004 18:53:44) ahoj vsetci! je strasne fajn, ze si tu clovek precita, ze nie je s podobnymi problemami sam. ja som prvy krat otehotnela hned po vysadeni HA, teraz to uz skusame 4.mesiac a nic, mam tiez nepravidelny cyklus a tak som uz panikarila s tehu-testmy. tento mesiac som kupila ovu-test a hned druhym som trafila ovulaciu, tak sme to skusili a teraz netrpezlivo cakam, som 24DC a chcem zajtra skusit testik-BABY TEST 10IU/I. asi by som mala vydrzat ale to nejde pokusenie je silnejsie a o to rychlejsie bude sklamanie. Dam vediet ako som dopadla a vam uspesnym gratulujem a nam menej uspesnym snad to rez vyjde tiez. Zdravim vsetky je fajn, ze ste paaaaaaaaaaa
|
|
Zuzana(syn 2,5) | •
|
(22.9.2004 18:53:45) ahoj vsetci! je strasne fajn, ze si tu clovek precita, ze nie je s podobnymi problemami sam. ja som prvy krat otehotnela hned po vysadeni HA, teraz to uz skusame 4.mesiac a nic, mam tiez nepravidelny cyklus a tak som uz panikarila s tehu-testmy. tento mesiac som kupila ovu-test a hned druhym som trafila ovulaciu, tak sme to skusili a teraz netrpezlivo cakam, som 24DC a chcem zajtra skusit testik-BABY TEST 10IU/I. asi by som mala vydrzat ale to nejde pokusenie je silnejsie a o to rychlejsie bude sklamanie. Dam vediet ako som dopadla a vam uspesnym gratulujem a nam menej uspesnym snad to rez vyjde tiez. Zdravim vsetky je fajn, ze ste paaaaaaaaaaa
|
|
Zuzana(syn 2,5) | •
|
(22.9.2004 18:53:45) ahoj vsetci! je strasne fajn, ze si tu clovek precita, ze nie je s podobnymi problemami sam. ja som prvy krat otehotnela hned po vysadeni HA, teraz to uz skusame 4.mesiac a nic, mam tiez nepravidelny cyklus a tak som uz panikarila s tehu-testmy. tento mesiac som kupila ovu-test a hned druhym som trafila ovulaciu, tak sme to skusili a teraz netrpezlivo cakam, som 24DC a chcem zajtra skusit testik-BABY TEST 10IU/I. asi by som mala vydrzat ale to nejde pokusenie je silnejsie a o to rychlejsie bude sklamanie. Dam vediet ako som dopadla a vam uspesnym gratulujem a nam menej uspesnym snad to rez vyjde tiez. Zdravim vsetky je fajn, ze ste paaaaaaaaaaa
|
Iva (24) | •
|
(23.9.2004 6:57:06) Ahoj Holky, za chvíli se půjdu kouknout k panu doktorovi. Rano kdyz jsme jela do práce autobusem (výjmečně). Ježiši jak mě bylo zle. Ja jsem taky ale pěkně padlá na hlavu. Nastoupily dvě starépaní a já ze zvyku rychle vyskočila a pustila je sednout. Pak jsem měla co dělat abych se udržela v zatáčce. Včera jsem nevydržela a mluvila jsem s tatínkem, tak jsem mu pověděla, že asi budeme mít miminko. Byl hodně nadšenej. Zuzi, já jsem si dělala testy už od 28 DC ale věechny byly negativní, až 36 DC byl pozitivní ale na ultrazvuku to nebylo vidět. Tak sned dnes když mám 39DC. Zatím ahoj, později se ozvu. Iva
|
Helena (27) | •
|
(23.9.2004 7:08:31) Ahoj Ivu a všechny maminky! Držím pěstičky k panu doktorovi. Ja jsem dnes také 39DC a jdu k doktorce.Tak jsem nějak nervozni!Děs.Raději jedu vlakem,v autobus mi ráno také nebylo nejlépe,topil jak splašený a byl tam vydýchaný vzduch. Papapa Hela.
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(23.9.2004 8:30:58) Ahoj holky, včera odpoledne jsem se na "net" už nedostala, tak píšu až teď :-) Ohledně těch těhu testů. Já si ho dělala 10 dnů po ovu a pak ještě dalších 5 dnů a pokaždé vyšel negativní. Takže jsem byla jako každý měsíc zklamaná:-( Po vysazení HA jsem to měla po 26-27 dnech. Když jsem byla 28DC, tak jsem vyrazila k panu Havelkovi (astrolog)pro kalendář, kdy je nejlépe otěhotnět a on mi dal léky na můj ekzém na rukách, pak mi řekl, jaké potraviny nesmím a když se se mnou už loučil, opět jsem mu sdělila, že jsem tam pro ten kalendář na miminko a on se na mně jen tak usmál a řekl mi: "Už se na tom pracuje, přijďte se mi ukázat za měsíc." Celá udivená a trošku i naštvaná, jsem vyšla ven a volala své kamarádce, které jsem dopodrobna vše vylíčila. Ta se usmála a říká: "Takže těhotná už jsi!" (i ona s ním má velmi dobré zkušenosti). Opět jsem jí řekla, že těhu testy byly negativní a že to to brzo dostanu. S manželem jsem totiž už vyzkoušeli úplně všechno. Během cyklu jsme se tulili i 38x a nic. Takže v měsící srpnu, jseme se tulili jen 1x a to v době, kdy mi ovu-test ukázal dvě čárky. A světe div se! Přijela jsem domů, připravila těhu-test a ... byly tam dvě čárky!!! Takže těhotenský test mi vyšel až 28 DC. 24DC bych test nedělala, protože budeš zklamaná, stejně jako jsem byla já. Přestože tam píší, že se to dá zjistit už 10 dnů po oplodnění, tak ... nevím, nevím. Má zkušenost je jiná. Zatím pápá maminy a snažilkám držím palečky Šárka
|
Iva (24) | •
|
(23.9.2004 9:17:21) Ahoj maminky. Tak jsem tech par buněk dneska viděla na ultrazvuku. Je jenom 3mm veliky. Ale byl tam. Pro jistotu mi ještě brali krev a zítra si jdu pro výsledky a ještě jednou na ultrazvuk. Prý by měl být 2x větší než dnes. Včera jsem prospala celé odpoledne až do rána a popravdě jsem stále unavená, ale šťastná. Přeji Vám všem stejné štěstíčko. Iva
|
Petra (26) | •
|
(23.9.2004 12:18:10) Ahoj děvčata, přeji Vám hezký den, i když trochu upršeny (třeba nám to přinese jenom štěstí). Já jsem si také test dělala až když byl 31 DC a to jsem měla slabou čárku. Druhý den už byla ráno silná. A to mám kratší cykly cca 27/28 dní. Prostě je asi třeba počkat, i když ho to nutká.
Ivuš, tobě moc gratuluji. Já jdu na UZV až ve středu. To už bych tentokráte měla vidět víc.
Šárko, já jsem také asi před 2 lety byla u astrologa. A od té doby se toho splnilo mnoho, včetně i miminka do 2 let. :) Zrovna jsem si říkala, že bych tam mohla opět zajít, tak jsi mi dala takový impuls. My jsme se s drahým tululi k sobě 2x a také to vyšlo aniž bychom to čekali. Zřejmě stres v tomto případě hraje velkou roli. Tak děvčata, zítra už je pátek, takže nám to spolu alespoň trochu utíká. Dávejte na sebe moooc pozor. Petra
|
Zuzana(syn 2,5) | •
|
(23.9.2004 12:57:48) Tak ahoj holky a moc dik za rady, test vysiel negativny ale to som mohla cakat ovsem vdaka vasich skusenosti mi este zostava malinka kvapka nadeje, len nech mrcha nepride........Ja som u prveho tehotenstva prvy mesiac normalne menstruovala a asi dalsie 3 mesiace spinila a tak som si test robila az ked uz som bola tak 6-7t takze teraz je to uplne ine, este raz dik za vase skusenosti a opatrujte sa.
|
Helena (27) | •
|
(24.9.2004 7:12:27) Krásný den všem! Doufám,že se máte dobře a v dnešním slunečném ránu máte jen pozitivní myšlenky! Tak jsem včera byla u paní doktorky. Na UZ se nám ukázala malá tečka, tak jsem zajásala.Doktorka říkala,že sliznice je dost silná,ale moc se jí nelíbilo,že mi v posledních třech dnech trochu klesly bazální teploty.Vzala mi tedy krev na hladinu HCG a dnes po jedné hodině si mám volat o výsledek.Mám trochu strach,ten pokles dávám na vinu mému ponocování,chodila jsem teď 3x spát až v 11 hodin,což je fakt pozdě, když vstávám v 5:30!Včera jsem šla spát se slepicemi a hend mi teplotka vyskočila o půl stupínku nahoru,tak uvidím.Od včera toho našeho BOBIŠKA přemlouvám,ať bojuje a drží se,že se na něj moc těšíme,tak snad si dá říct.Tak mi držte pěsti a odpoledne dám vědět.Doufám, že pozitivní zprávu!Ahojky a hezký den přeje Hela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucie | •
|
(27.9.2004 15:51:04) Ahojte maminky, moc Vás všechny zdravím a přeju co nejhezčí a hlavně úspěšné těhotenství! Prolistla jsem si Vaše psaníčka a chtěla bych se Vás zeptat - dnes jsem si dělala test a vyšla mi jedna čárka normální a druhá asi o polovinu slabší. Myslíte, že nám to taky vyšlo? :-)) Díky a zatím pa!
|
Iva (24) | •
|
(29.9.2004 6:54:19) Ahoj Luci, myslím, že by to mělo být těhotenství, ale pro jistotu bych se objednala tak za týden k lékaři, aby Ti to potvrdil na 100 procent. Když mi vyšel pozitivní test, tak až za 5 dní se objevilo na ultrazvuku 5mm mimčo :-) S pozdravem Iva
|
|
|
Alena,26 | •
|
(30.12.2004 9:11:29) Zdravím všechny maminky,těhulky... Chtěla jsem se poradit, ohledně svého problému, jsou to 4měsíce co jsem vysadila antikoncepci,kterou jsem brala 6let, a od začátku záři se s přítelem snažíme o miminko :-), první 2 menstruace jsem dostala úplně na čas,tak jako při braní antikoncepce, mohla jsem si podle ní řídit hodinky, takže mě nikdy moje dny nemile nepřekvapily,ale už minuly měsíc se mi MD opozdila o 4dny, tento měsíc čekám už 8smy den a zatim pořád nic, dělala jsem si TT asi 2hý den od vynechání, ten byl negativní, ale moje kamarádka, která je teď v 7.dmém týdny na tom byla podobně, jenže jí provázely příznaky (bolesti a zvětšení prsou, nevolnost..)Já žádné problémy nemám, jenom jsem pořád unavená a jak tady píšete, mívám zimnici, možná mě trošku bolí bradavky,ale taky to může být tím, že se neustále sleduju atd...Moc bych si přála miminko, ale to ostatně my všechny :-), nevím jak dlouho mám čekat s dalším testem, nejradši bych každy den, ale ten strach a následné zklamání, když se ukáže jenom jedna čárka ach jo, kdyby to vyšlo :-)) Přeji vám všem všechno krásný do Nového roku 2005 a ať se to naše snažení zúročí.Mějte se pěkně a napište díky pa Alča
|
Misa3 |
|
(30.12.2004 10:25:21) Alco, myslim si ze hlavni duvod je ve vynechani hormonalni antikoncepce. Proste telicko bylo zvykle na svou davku hormonku a jeste 2 mesice to doznivalo. Ted proste zvenči dodavane hormony nejsou, a nastala u Tebe mensi zmatek(disfunkce) v hormonalnich hladinach. Protoze licis neco jako poceni a navaly, skutecne si myslim, ze jde o pokles hormonu na ktere bylo telo cele roky zvykle. Bohuzel si nemyslim, ze bys byla tehotna.
Takze co s tim, nejak me nenapada nic lepsiho nez jit na gyndu a domluvit se s lekarem, ktery ti 2x odebere krev na hormonalni hladiny a rekne Ti, jak na tom jsi. Jinak pres vse co se traduje, tak tehotenstvi se da zjistit uz 10 dni po styku a to hlavne hladinou HCG(jednoho z tehotenskych hormonu v krvi). Pokud je zena tehotna zvysi se hladina tohoto hormonu az na 100jednotek a vyse a tedy napr.z hodnoty O,OO1 dosahuje hladin kolem 100a vice. Nelze si to splest. Hladiny ktere jsou zvyseny, ale neodsahuji patricnych hodnot, ale jsou zvyseny ukazuji z neni vse v poradku. Ale ani pri hormonalni nerovnovaze(kterou mozna ted trpis) nejsou tyto hormony zvyseny. Takze pokud se vypravis na gynekologii, poznas to naprosto jiste.
Jak to jako nematka vim? Byla jsem sestrou a pak jsem vystudovala VS, obor biologie cloveka. Tyhle veci se mi proste jeste nevykourily (zcela) z hlavy.
Jinak se dostavam ke svemu oblibenemu tematu: pokud mas obavu ze sveho gynekologa, pokud je vysetreni pro Tebe bolestive a neprijemne, rozhodne se nenech ukonejsit promluvami typu, ze kazde poradne vysetreni boli. JE TO NESMYSL!!!!! Chodila jsem na gynekologii pred operaci temer tydne, a nebolelo to. Nasla jsem gynekologa, ktery umel vysetroval tak, ze to nebolelo a takovych je vetsina. Pokud mas tu smulu, ze chodis k nekomu u koho mas dojem, ze provadi spis bolestivou operaci, nez prohlidu, rozhodne ho zmen. A jeste neco skutecne: muzi jsou jako gynekologove skutecne setrnejsi a lepsi. Chodim k gynekologovi-muzi a skutecne vysetruje setrne a presto dobre( po operaci jen skutecne mnimalne).
|
|
Jana P. | •
|
(30.12.2004 13:28:16) Ahoj Ali, já se snažím už od srpna a taky pořád nic. Měla jsem taky stejný problém jako ty. 3 krát nebo 4 krát mi to přišlo úplně přesně. Pak se to spozdilo o 4 dny a teď zatím čekám. Za 14 dnů necelých to mám dostat. Tak čekám. Ještě bych ti v dalším měsíci doporučila měřit si bazalní teplotu a ta ti hodně poradí, jestli těhotná jsi nebo ne. Když se po ovulaci udrží teplota 18 dní zvýšená a neklesne, měla bys být 100% těhotná. Dej vědět, jak jsi dopadla. jana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivula (24) | •
|
(24.9.2004 8:14:50) Ahoj Heli, neboj všechno bude dobré. Bobišek to zvládne, určitě bude silný a bude bojovat. Psala jsem dnes už jednou, ale nějak se to nezobrazlo. Myslíte že je vhodné se teď tulit, když mimčo bojuje? Nevíte jak je vysoké riziko potratu?. Asi se ozvu až v úterý, protože v pondělí budu doma odpovat doma. Možná se nám podaří doma zprovoznit internet, tak uvidíme. Každopádně vám držím palečky. Půůjdu dneska ještě za panem doktorem a snad bude všechno v pořádku.Trochu mě pobolívá bříško, tak jak kdyby měla přijet "teta". Ale nesmí hodně odpočívám a nestresuju se. Mějte se holky krásně a opatrujte se a hlavně toho malinkatýho broučka ve Vás. Iva
|
Iva (24) | •
|
(26.9.2004 7:48:36) Jé koukám kolik jsem tam naplácala v pátek chyb. Moc se za ně stydím, ale spěchala jsem a nestihla jsem si to po sobě přečíst. Tak mě prosím omluvte.
|
Šárka (syn 8 let) | •
|
(27.9.2004 7:58:15) Krásné ráno děvčata. Tak jsem byla v pátek u pana doktora a už jsme 2,6mm velké :-) Jelikož jsem měla problémy již v minulých těhotenstvích, jsem od pátku doma. Na kontrolu jdu za 14 dnů. Takže vzhledem k tomu, že doma ZATÍM nemám internet, budu Vám psát, když se na něj dostanu. Dnes jsem ještě v práci. Takže Vám všem držím palečky a doufám, že až se zase na net dostanu, budu číst jen ty nej nej zprávičky !!! zatím pápápá Šárka
|
TOK(Kristýnka 02/04) |
|
(27.9.2004 8:33:39) tak to moc gratuluji..... moc si to užívej.... v dnešní době to není žádná sranda pořídit si potomka vidím to ve svém okolí...... a někteří si toho ani neváží...... dej vědět jak se oba máte... Terka
|
Michaela 27, | •
|
(29.9.2004 11:18:50)
Ahojky Holciny, moc Vam dekuji za vsechny tyhle rady a postrehy. Ja bych se s vami chtela poradit o mem "problemu". Tak abych vam to trosku priblizila. Po vysazeni HA [pred 7 mesici] jsem mela cyklus obvykle mezi 33-44 dni. Posledni jsem dostala 31.8. Pak jsem 12 den cyklu ovulovala[ potvrdil to hlen, teplota ,cipek i OV test] Takze jsem se tulili. Vse vypadalo super. Prsa mi asi po 10 dnes desne nabehla. Byla citliva[ az bolestiva] a to nejen ze stran jako pri PMS, ale cela okolo vcetne bradavek. Casto mi nebylo dobre od zaludku[ ale nezvracela jsem]-asi nejaka vyroza...obcas jsem brecela kvuli prkotinam...No, byla jsem stastna. Skutecne jsem si myslala, ze mi tam roste drobecek.Ale... vcera rano jsem se probudila a prsa uz nebolela tolik.Stale jsem se necitila dobre[ hlavne pri jizde autem]a odpoledne jsem si zjistila v hlenu trosicku spineni[takove to nahnedle jako kdyz zacina menstruace -ten pred signal]cela zklamana jsem si vzala tampon. Ten byl trosicku spinavy[omlouvam se za ten popis!!!], ale pak uz nic!!!!Teploty mam stale vysoke bez poklesu. Prsa jsou stale cytliva, ale uz ne tak hrozne. Holky, prosim poradte mi. Mel nekdo podobny zazitek? Tehotensky test jsem si delala 28 DC ale byl negativni.Dnes jsem 30DC. Myslite, ze to spineni mohlo znamenat uhnizdeni vajicka? Ci to uz je prilis pozde kdyz ovulace probehla 12 DC. Ja nevim.Tohle cekani, ja si ani neumim predstavit vasi bolest, vy ktere se uz snazite vic nez pul roku. Holky drzim vam palecky, at se to aspon nekomu z nas podari a tem kterym se jiz "zdarilo" hodne stesti, a at si to uzijete v co nejvetsi pohodne!A prosim, pokud budete mit casek, poradte mi, co si o tom myslite. Moc dekuju, Michala
|
Káča, kluk 17 měs. | •
|
(29.9.2004 12:16:46) Míšo, klidně být těhotná můžete. Špinění nic neznamená (první měsíce těhotenství je dokonce časté ve dnech, kdy byste normálně měla mít ms), prsa vás taky nemusí bolet pořád (někdo na prsou vůbec žádné změny necítí, například já :-)))), jen se divím tomu pocitu na zvracení - to je spíš z toho, jak hrozně moc chcete být těhotná :-))) Nebojte, až vám po pár týdnech OPRAVDU začne být špatně, tak to poznáte :-))) Zkuste si ten test udělat ještě jednou - třeba v sobotu ráno? 28 DC bylo možná moc brzy. A stačí úplně obyčejný, český, kolem 30,-Kč! Držím palce!!!
|
Michaela,27 | •
|
(30.9.2004 11:48:57)
Ahojky Kaco,
Moc dekuju za odpoved . Bohuzel vcera 31DC jsem zacala krvacet. Prsa sice stale boli[ dokonce i druhy den menstruace], ale uz jsem zklamane hodila flintu do zita. Myslim, ze mate pravdu,ze jsem na to az prilis myslela. Necham to plavat a necham se prekvapit.Snad dostaneme nadeleno do vanoc.Tak zatim a hodne radosti s vasim klucinou!!! Michaela
|
Zuzana(syn 2,5) | •
|
(2.10.2004 10:42:30) Ahoj Michaelo! Ja u prvniho tehotenstvi mela menstruaci tak 3 mesice ale slabsi tak to jeste nevzdavej. Konecne se tesime zase a spineni mam take co se tyce testu delala jsem 26DC byl negativni a 31DC uz pozitivni ale ten hodne citlivy pak za 2-3 dny uz // na uplne klasickem za30Kc ale dost slaba druha carka. Holky mi radili, ze nema cenu delat testy brzo a ja jim musim dat za pravdu, ale pokuseni je silnejsi. Drzim palecky a rada my se snazili 3 mesice a pak jsem si koupila ovulacni test a po tuleni podlozila zadek a byla v klidu tak 40 minut a je to tady hned!
|
Michaela,27 | •
|
(2.10.2004 20:52:14)
Ahoj Zuzano,
diky za dobrou zpravu. Jo, trosicku jsi mi vratila nadeji, jeste to nevdavam, ale uz tomu moc neverim. Mestruavi jsem sice mela jen 2 dny a ted uz jen opravdu nepatrnou[3-4 den mestruace]takze to by mohlo byt, ale uz se vubec necitim tak jak nazacatku. Prsa me bolela neskutecne.Byly aspon o pul cisla vetsi! Ted ale nic. No, asi jsem to predtim opravdu mela jen "tehotenstvi v hlave". My se take tulili v dobe ovulace a pak jsem usnula asi tak na hodinku, ale problem asi byl, ze jsme pouzili lubrikacni gel[ pry jsou toxicke a zabiji spermie]Ja si dnes delala dalsi test a byl opet negativni[34DC] takze ted uz by asi mel neco ukazat, pokud bych tam toho cvrcka mela. No, asi to ponecham nahode no a az nas cas nastane, tak nastane... Jeste jednou moc dekuju a preju hodne stesti na tve ceste.
Diky Michala
|
Petra | •
|
(4.10.2004 13:21:29) Tak si to tu pročítám už celé dopoledne, radosti nastávajících maminek mě až dojímají:-) My to zkoušíme už 4 měsíce(6 let po HA) a stále nic. Od včera do zítra očekávám "tetu", jsem v 27 dnu, tak doufám, že nepříjde. Ale stále mě pobolívá břicho jako bych to měla dostat, tak moc nedoufám. Může to pobolívání být planý poplach?? Přeji všem hezký den.
|
Petra | •
|
(4.10.2004 14:35:17) no a teď jsem samozdřejmě neodolala, udělala si test a nic. Zase negativní, už si ani nedovedu představit, že by to bylo jinak. Píšu si tu sice sama, ale i tak mi to pomáhá:-)
|
Iva (24) | •
|
(5.10.2004 6:08:54) Ahoj Peťo, nezoufej, ještě je moc brzo na test. Popravdě když jsem čekala poslední tetu, tak jsem měla takové ty typické bolesti. A nepřišla. I sestřička u pana doktora mě pěkně mistifikovala, protože mi tvrdila že už čtvrtý den po vynechání test jasně prokáže jestli ano nebo ne. Ukázal ne. Už jsem byla objednaná k tomu, abych dostala injekci na vyvolání tety. Ale naštěstí pan doktor zkusil ultrazvuk. Ještě tam nic nebylo vidět, ale říkal že to nevypadá jako zaražený cyklus. A za čtyři dny už tam byl vidět malinky bobišek.
Teď mám trochu problémy, bolí mě průdušky když dýchám, ale všichni moji doktoři mají teď dovolenou. Gynekolog se mě musel zříct, kvuli tomu že mám cukrovku a musím jezdit na kliniku do Olomouce, jenže tam nemůžu, protože ještě nemám papíry od diabetoložky, ta má dovolenou a obvodačka je taky na dovolené. Tak tu sedím v práci a snažím se přemáhat k práci. Po ránu je mi pěkně šoufl a koncentrace na práci taky nestojí za nic. Dneska jsem měla jet na tři týdny do Německa. Tady ti vedoucí lidi asi vůbec nemají rozum. Nestačí jim, že mám problémy s cukrovkou. Prostě mě tam pořád chcou posílat. Jde o to že nejde o žádnou super práci. Jde o to samé co dělám tu. Jenže se tam bydlí ve sklepě a podmínky jsou strašné. Nehledě na to, že tam jsou samí chlapy. Před třema týdnama se za mě přimluvila kolegyně, tak tam musela jet místo mě. Včera se vrátila a už mě tam zase posílají. Neumím německy ani slovo. A s angličtinou se tam prý se mnou nikdo bavit nabude. A řict jim, že čekám miminko nemůžu, protože nemám ani průkazku. Prostě bych se na to nejraději vyprdla, zůstala doma a odpočívala. No uvidíme jdu ve čtvrtek k diabetoložce, tak snad se dají věci trochu do pohybu. Díky že jsem se vám mohla vypovídat. Iva
|
Petra | •
|
(5.10.2004 8:03:57) Ahoj Ivi, zatím ještě nic, tak pořád doufám. Menstruaci mám totiž poměrně pravidelnou i když už neberu HA...jsme oba s přítelem jak na trní..:-)
Nechápu, proč Ti doktorka nenapíše prac.omezení, když máš cukrovku. Že prostě nemůžeš jezdit na služebky, že Ti to nedělá dobře. Nedalo by se to sní domluvit až se vrátí? Taky by se mi v takové situaci nikam nechtělo. Možná bych šla rači na neschopenku než se Ti vrátí doktor..jestli opravdu čekáš mimi a můžeš mít komlikace..asi bych to neriskovala... Jo a já jsem z Olomouce:-)
|
Iva (24) | •
|
(5.10.2004 11:36:45) Aho Peti, doufej určitě to vyjde. Já pocházím od Šumperka ale ted bydlím u Přerova. Ve čtvrtek se vrátí doktorka a do té doby to nějak vydržím. A pak se uvidí. Nic riskovat nehodlám kašlu na ně nikam nejedu. Nevíc posledně když tam jeli tak jim selhaly brzdy na tom služebním křápu. Nejsem sebevrah. Iva
|
petra | •
|
(5.10.2004 12:03:33) haha, no tak to bych se do toho rozhodně nepouštěla:-) Já jsem z OL, ale přítel je z Brna. O to víc se na mimi těšíme, aby už jsme mohli být spolu. Mám tu totiž celkem dobrou práci a nechce se mi hledat jiná v Brně, když máme tak veliký plány:-) No jinak stále nic, každou 1/2hodinku jsem na záchodě a kontroluju se. jsem fakt prdlá, asi mi z toho šibe:-)
|
Iva (24) | •
|
(5.10.2004 13:02:45) Tak to vám moc přeji, aby Vám to vyšlo. Neboj určitě to klapne. A co svatba bude? Já jen tak nechci být vlezlá. Já jsem skončila vejšku, vdala se a dali jsme si dáreček s manželem k prvnímu výročí svatby.
|
Petra | •
|
(5.10.2004 15:03:17) Jasně že bude, sice to nehrotíme a moc neplánujem, ale pokud se zadaří, tak do toho určitě zkočíme:-) No ale pokud se nezadaří do konce roku, tak už se k němu stěhuju, protože to čekání je nekonečný... Jsem ráda, že mám s kým poplkat:-)
|
Iva | •
|
(5.10.2004 19:21:39) Aji já jsem moc ráda, že mám s kým pokecat. V poslední době jsem už byla docela z netu znechucená. Potřebovala jsem radu, než jsem se rozhodla mit jako diabetička mimčo. A na jedné stránce jsem nebyla vůbec pochopena a jedna paní mě tak sjela, že jsem si připadala jako malý fracek. Navěřila jsem svým očím. Tak jsem si smazala tu internetovou adresu a vykašlala jsem se na to. A pak jsem narazila na tuto stránku a jsem spokojená. Jen se tu nic nevztahuje přímo k diabetičkám, ale kašlu na to. Chci být prostě normální maminka. Trochu mám teď obavy, protože mě sem tam pobolívá bříško, ale doufám jen, že to je od toho, že jsem nafouknutá.A musím často na záchod. Navíc celou dobu v práci sedím a to mi nedělá dobře.
|
Petra | •
|
(6.10.2004 8:14:50) Někteří lidi jsou fakt zlí..Budeš normální maminka, jen si musíš hlídat, to co musíš:-) Hlavně si užívej, že se to povedlo. Vždyť čekáš miminko, tak se z toho raduj a zkus se povznýst nad problémy v práci a na nemoc, však ono to dobře dopadne. Bříško tě asi bolí, protože prý v těhotenství bývá často zácpa a nadýmání. Tak jestli často chodíš na wc, tak to asi bude proto.
Tak já jsem menzes ještě nedostala, ale ráno jsem si dělala test a i když jsem si tu druhou čárku tam skoro i malovala:-), tak nic. No ale pořád ještě doufám. Ale co, i když se to nepovede, tak příště už určitě jo:-) Vsadím se, že až dám výpověď, půjdu za přítelem a budu někde ve zkušební době, tak se to podaří..:-)
|
vojtami |
|
(6.10.2004 11:20:05) ahoj. četla jsem si vaši malou diskuzičku :-) na začátek: podbřišek pobolívá, protože děloha se pomalu začíná roztahovat. a z toho důvodu chodí iva tak často va wc. ale nemyslela na velkou :-) ale na malou, protože rostoucí děloha začíná utlačovat močový měchýř, takže se do něj toho moc nevejde. takže tak nějak... samozřejmě že je i zácpa a nadýmání, ale záleží hodně na stravě.
jinak já jsem se snažila od vynechání ha asi 1 1/2 měsíce. bylo to velmi krušné období. také obdivuji dlouhodobé snažilky. já jsem si ten první měsíc úplně vsugerovala, že jsem těhotná. teda spíš mi to nakukali v práci. také jsem ztloustla, všichni mi říkali, že jsem jasná. ale pak jsem to dostala a bylo to. řekla jsem si, že už na to kašlu a že se už nebudu pozorovat. rozhodla jsem se nabytečná kila schodit a jak jsem se zaměřila na dietu.... šup a bylo ta tam :-)
jěstě by mě zajímalo, nebo spíš jsem ten výraz nikdy neslyšela.... že přijede teta? no tak to je gól. chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, o čem je vlastně řeč :-) ale všimla jsem si, že tento výraz používá hodně pisatelek. není to jen moravský slang? :-)
chtěla jsem se tě ivo zeptat, jestli jsi na dietě, na pad nebo na inz? tak ahoj holky
|
Petra | •
|
(6.10.2004 11:38:27) Tak díky:-) zase jsme o něco chytřejší a Ivča klidnější:-)
|
|
Konstanta & 3 raraši |
|
(6.10.2004 12:33:59) Taky se rika, zr prijede teta s cervenou bugatkou, nebo ze prijede navsteva. Ale v nasi rodine se dost nepoeticky rika, ze dostanes kramy... ale kde maji jednotlive fraze puvod, to fakt nevim...
|
Michaela,27 | •
|
(8.10.2004 2:39:08)
nazdarek, u nas ve vychodoceskem kraji se rika, ze prijede teta z Cerveneho Kostelce...........
|
|
|
Iva (24) | •
|
(6.10.2004 13:04:17) Ahoj Termín že přijede teta jsme začely s holkama z Moravy :-) používat na kolejích, když jsme se potřebovaly o tom bavit a v místnosti byli kluci. Nevěděli o čem je řeč. Taky jsem koukala, že to tu hodně holek používá, asi je to normální.
Co se týká cukrovky, tak v jsem byla na inzulínu, přes léto jsem si pak píchat přestala, ale teď jsem si musela znovu začít píchat. A prý to bude postupem těhotenství horší a horší. Ale beru to s rezervou, pokaždé je to jiné.
Iva
|
|
|
|
|
|
|
Kris(Tynka) 26let | •
|
(6.10.2004 10:49:29) Ahoj Peto! Zdravim Te. Jsem rada, ze je na tom nekdo podobne. Meho manzela poslala firma do Nemecka a tak si to taky vynahrazujeme, jak to jde. Taky se porad pozoruju, obcas mam pocit, ze si to vsechno vsugerovavam. Mam to dostat az pozitri, ale delala jsem si test. Vysla mi slaba druha carka a snazim se se moc neradovat, treba je to falesne pozitivni, prece jenom se tulime opravdu malo... Dej vedet, jak to dopadlo s tou tvou "tetou". Pa Tynka
|
Petra | •
|
(6.10.2004 11:31:01) Ahoj Kristy, já už to začínám brát s humorem, musím se sama sobě smát, už ani objektivně nedovedu říct, co mě bolí a co si vsugerovávám. Přítel je nervóznější než já a to popravdě začíná rozčilovat. Pořád se ptá co mě bolí a jak mi je a jestli už, a jak to že když to nemám je test negativní a a a..a já už z toho mám hlavnu jak balon. No tetu už opravdu očekám každým okamžikem, protože mě bolí břicho, test je negativní( dnes 2 dny zpoždění), zle mi není, prsa bolí jako pokaždé při M. No ale věšet se nebudu. Kdyby aspoň člověk věděl, že někdy se to 100% povede, tak je v klidu. Horší je, že ze všech stran slyším, jak to těm a oněm nejde a tak mám taky strach. Navíc mi těd zas na cilolce zjistily nějakej nález, tak čekám, až to dostanu abych se mohla začít léčit. Tak když to má přijít, at přijde a zbytečně mě to nenapíná:-) Je fain, že si tu člověk může aspoň pokecat..
|
Kris(Tynka) | •
|
(6.10.2004 13:23:23) Rozumim Ti. Manzel dokonce nastudoval, kdy jsou plodne dny, aby prijel. Mam taky pocit, ze to proziva dost silne. Nastesti se me na pocity nepta, komunikujeme jen po mailu. Par mych znamych melo problemy s pocetim, tak proto se bojim verit, ze by se to povedlo me tak brzy (zkouseli jsme "prstickovou" metodu popsanou v jednom prispevku tady na rodine). Pa Tynka
|
Petra | •
|
(7.10.2004 12:05:33) No já jsem tu metodu tady taky vyčetla, tento měsíc jsme ji poprvé zkoušeli poprvé, tak ještě nevím, jaký je efekt. pravda ale je, že me stále nemám ( dnes 30) a test dnes ráno ukázal velice, ale velice slabou druhou čárku ( přítel ji nezávisle na mě taky zpozoroval, tak jsem si jistá, že sjem si ji nepřičarovala:-)). Tak to zkusím v sobotu znovu a uvidím. Ale už jsem děsně natěšená a věřím, že to vyšlo:-) Jak jsi na tom Ty??
|
Kris(Tynka) | •
|
(7.10.2004 13:49:23) Ahoj! Za tu tvou carecku jsem rada, drzim palecky!!! Ja ji tam rano mela taky, ale zase slabou. Jsem zvedava, jak to dopadne. Dej vedet, jak to vyslo. Uvidite se s pritelem? Mne manzel prijede zitra na zoufale kratky vikend :-( Pa Tynka
|
Petra | •
|
(7.10.2004 14:12:46) JO uvidíme, jezdí za mnou skoro denně a já k němu na víkendy. Ráno jsme dělali testík spolu a asi to nevydržím až do soboty a zkusím to i zítra ráno. čárečka byla velmi světlá, tak si ji chci ověřit, a taky musím koupit citlivější test. Akorát mě pořád bolí břicho,m nevím proč. Tebe ne?
|
Kris(Tynka) | •
|
(7.10.2004 15:09:00) My spolu zkusime testik v sobotu rano. Bricho me boli jako pri me uz 14 dni. Doufam, ze to vyjde nam obema. Jak se znam, tak si jeste udelam test zitra rano, jsem fakt posahana, mam obavu, aby ta druha carka nezmizela...Pa zitra Tynka
|
|
|
|
Iva (24) | •
|
(7.10.2004 14:13:24) Ahoj Petro, tak to je moc skvělý, gratuluju. Určitě to vyšlo. Ale s doktorem ještě aspoň týden vydrž, stejně to dřív nemá cenu a na ultrazvuku nic není vidět. Iva
|
|
|
|
|
vojtami |
|
(6.10.2004 12:01:43) ahoj. mě se ale také objevila druhá čárka výrazně slabší než ta první. nevěděla jsem, jestli je test vadný nebo ne a ani jsem neměla koupený jiný test. a proto, že jsem to nedostala 10 dní, tak jsem šla k dr. ale stejně jsem prý přišla hrozně brzo...
|
Kris(Tynka) | •
|
(6.10.2004 13:17:29) Diky. Me se k doktorovi moc nechce, loni jsem mela zpozdeni 20 dni a byl to plany poplach a on se na me dival jak na "natesenou samici", prisla jsem si jako blb. Tak zatim vaham. Tynka
|
|
Kris(Tynka) | •
|
(6.10.2004 13:17:38) Diky. Me se k doktorovi moc nechce, loni jsem mela zpozdeni 20 dni a byl to plany poplach a on se na me dival jak na "natesenou samici", prisla jsem si jako blb. Tak zatim vaham. Tynka
|
vojtami |
|
(6.10.2004 13:27:26) já jsem to potřebovala vědět kvúli zaměstnání. jaké jsem byla vlastně od začátku na pn. ale pravda, že dr říkal, že takhle brzo chodí opravdu jen ty ženy, které si mimi přejí a těhotenství je očekávané. chápu, že se ti k dr ještě nechce. pokud ti to nevadí a nejsi nedočkavá, jako jsem byla já. každopádně test si můžeš přece zopakovat a uvidíš
|
Kris(Tynka) | •
|
(7.10.2004 9:46:17) Ahoj! Tak dnes zase dve carky, zase jedna slabsi. Mimi bych chtela, ale v praci by to tezko nesli, pred pul rokem sla na materskou kolegyne... V pondeli pujdu k drovi, jsem zvedava a navic delam na rizikovem pracovisti, tak abych vedela. Dik Tynka
|
Iva (24) | •
|
(7.10.2004 10:52:23) Ahoj Tynko, poku mimčo chceš, tak (sice je to přdčasné) Ti gratuluju. Vykašli se na práci a buď ráda, že se Vám to povedlo. Hodně holek by Ti tu mohlo povídat. Aji já mám před sebou ten těžký úkol to povědět zaměstnavateli, ale vyčkávám. Protože vím, že když to udělám, tak mi sem do kanclu bude chodit brečet jak jsem ho zklamala. Možná půjdu hned na neschopenku (rizikové), pak by to bylo vyřešené. Iva
|
Kris(Tynka) | •
|
(7.10.2004 13:44:50) Ja samozrejme o mimi stojim a prala bych to vsem holcinam (kolegyne na to cekala 6 let a v prosinci maji mit chlapecka).
|
Iva (24) | •
|
(7.10.2004 14:25:29) Tak to je super. Moc si to užij a opatruj sebe i toho drobečka. Doufám, že to co jsem psala nevyznělo nějak škaredě, opravdu jsem to myslela dobře. :-) Tak se tu holky mějte moc pěkně, já utíkám domů. Jdu dneska k cukrářce, tak už jsem jako na trní a čekám co mi řekne. Tak se tu pěkně mějte já vám zítra poreferuju. Ahojte Ivča
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|