Jitka | •
|
(2.2.2006 21:55:25) Po přečtení článku,který jsem hltala a souhlasně kývala hlavou,musím reagovat. Je neuvěřitelné,že aniž bych někdy studovala poruchy učení,jsem během tří let kdy můj syn chodí do školy,došla ke stejnému názoru jako Vy pane doktore.Tím myslím to,že žádný papír,nebo výsledek testu u detského psychologa,není verdikt,ale začatek . Každý den si musím připomenout,že mé dítě má problém dostat do té své hlavičky násobilku,vyjmenovaná slova atd.Ale to přeci neznamená,že poroste jako dříví v lese,jenom pro to,že by mu to nějaký papír s verdiktem určitě dovolil.Díky Jitka
|
Jana dvě děti | •
|
(11.11.2006 21:35:49) Pozor, někdy se i psycholog může zmílit. Byla jsem s dítětem v pedagogicko psychologické poradně,chtěla jsem odklad školní docházky, syn je narozen v létě a dost měl problém s adaptací ve školce. I přesto, že jsem padagog na mne paní , která syna vyšetřovala neudělala dojem pouze opakovala to co já jí povídala. Navštívala jsem proto psychologa i v jiném městě a co se nestalo mám dvě zprávy každá jina souhlasí pouze jméno. A tak raději nevěřte hned prvnímu, a budťe trpělivý. Nejen učitel ,ale i psycholog, který se zmílil může dítěti kvůly chybné zprávě trochu víc zamotat život. Přeji proto hodně štěstí a trpělivosti.
|
Daniela, matka dvou dětí | •
|
(11.3.2007 21:04:01) Je to už delší dobu, kdy jsem se účastnila jako pedagog školení s dr. Mertinem. Musím říci, že mi hodně dalo. Dnes využívám spoustu poznatků při učení se s dítětem. Nevím, zda se mi tento článek jen zdá, ale pokud jste pedagog, měla byste si zopakovat vyjmenovaná slova a shodu podmětu s přísudkem. Tento článek naší profesi moc nelichotí! Jinak s Vámi plně souhlasí. Záleží na psychologovi, který bude s Vaším dítětem komunikovat. Nezřídka se stává, že se zoufalý rodič obrátí na poradnu s prosbou o pomoc, ale ta se postaví proti a dává vše za vinu rodičům. Samozřejmě, pokud je učitel dobrý pedagog a diagnostik, není problém pracovat s dítětem i bez posudku z poradny.
|
|
|
|