MartinaNov (dva rošťáci |
|
(24.10.2008 13:44:35) To, co se stalo Milence je příšerné! To rozhodně. Nezatracujme ale očkování, jako takové. Trvejme na šetrnějších vakcínách, dbejme důsledně na momentální i celkový zdravotní stav našich dětí. Ty reakce mohou být fatální, na druhou stranu, jak dopadne kojenec s černým kašlem???? A to žijeme v zemi, kde se donedávna mělo za to, že jsou některé nemoci zkrátka a dobře vymýcené. Jenomže díky snadno dostupnému cestování do exotických zemí (naprostým normálem jsou dovolené v Africe i s maličkými dětmi!), migrace obyvatel ze zemí bývalého Sovětského svazu... To vše nás ohrožuje. Navíc bakterie a viry mutují, stávají se imunními proti původním vakcínám či naší rezistenci. Já své dítě očkovala, kupovala jsem Hexavakcínu i za cenu té spousty peněz. Investice do zdraví dítěte je ta nejlepší. Malý byl 100% zdravý a já doufala, že nebude nějaká závažná reakce, naštěstí nebyla. Za měsíc rodím a děsím se momentální situace - žloutenka, černý kašel.... Nikdy člověk neví, co na něj prsknul ten pán v autobuse nebo čím se může dítě nakazit na dětském hřišti (kde třeba vegetil bezdomovec). Je pravda, že jsme hodně masírováni reklamami na meningokoky, encefalitidu atd. Na druhou stranu, jak budu žít s tím, že mi dítě umře na nějakou takovou chorobu a bude to třeba proto, že jsem ho odmítla naočkovat???
Proto si myslím, že by se nemělo řešit, jestli platíme 30 korun u lékaře, ale soustředit se na to, aby se plošně od státu očkovalo těmi nejkvalitnějšími vakcínami. Vždyť to nakonec vyjde samy pojišťovny levněji, než léčba následků.
|
Mili+5 |
|
(24.10.2008 14:11:03) Martino, ale tady snad ani nikdo netvrdí, že se nemá očkovat vůbec, jde spíš o mnohem větší opatrnost a to nejen ze strany rodičů, ale i ze strany lékařů. Osobně si myslím, nejsem odborník, ale z toho, co se nám stalo a taky co jsem se od té doby o tom dozvěděla, že očk. plán je předimenzovaný zvláště v prvních měsících, v rodině ani u jednoho z jejich 4 bratrů se žádný vrozený defekt imunity neobjevil a nejspíš ani ona žádný neměla, takže byl spíš získaný následkem očkování. Jak psala Ananenka, je to jedna virová bomba za druhou. A z mého osobního pohledu, jak velké bylo asi riziko, že by Milenka zemřela na spalničky nebo zarděnky či příušnice?
|
kotyk |
|
(24.10.2008 14:18:03) Přesně tak, ke každému človíčkovi by se mělo přistupovat jako k individualitě a ne to do nich bouchat podle tabulek, protože to tak má být :-(.
|
Belatrix+A(10/09)+J(09/11) |
|
(24.10.2008 14:31:39) Už si nevzpomenu, kde jsem to četla, ale v Japonsku prý odsunuly většinu očkování až po 1. roce života a klesla tam velkým způsobem náhlá úmrtí kojenců.
|
misapoho |
|
(1.11.2008 6:34:27) jo a taky byl jednou v Sama doma nejaky starsi uznavany imunolog, ktery tvrdil, ze kdyby se ockovani proti TBC, co delaji v porodnici, posunulo po 4. mesici veku, prakticky by se vyrusily veskere komplikace, ktere po tom maji deti
|
|
|
|
|
eau a lipo | •
|
(24.10.2008 14:23:56) Martino, vzdyt se zamysli nad tim co tady kazes. Na jednu stranu nezatracujme ockovani, na druhou vakciny vlastne nejsou ucinne. Ano myslim, ze opravdu nejsou tolik ucinne. Ale nejsou ani setrne, mylis se. Muj syn mel rovnez hexavakcinu a dat 4500 tisice za ty nervy nepreju vubec nikomu. Setrny je v soucasne dobe jen individualni plan. Presne podle dispozic toho a toho jedince. A ja bych byla na 100 pro radsi,kdyby lekari zavcas rozpoznavali nemoci ci vedci vynalezli novy presny zpusob diagnostiky a vynalezali ucinnejsi leky, nez aby nam naockovali vsechny nemoci sveta.
|
|
madlenka07 |
|
(24.10.2008 14:36:30) Martino,právě v plošném očkování je problém,protože je to POVINNÉ.Je daná hloupá tabulka,do kdy je každé očkování NUTNÉ aplikovat.A nebere se moc ohled na zdraví dítěte,jeho donošenost,riziko možného styku s infekcí apod.Představa,že chtějí uzákonit plošně Prevenar mne děsí.Snad to nebude povinné,nevidím jediný důvod naočkovat zdravé dítě s neporušenou imunitou.To by sice možná-podotýkám možná-nemělo ani reakci,ale proč do něj cpát něco,co prostě v těle není od přírody?Možná,by se ta jeho imunita trochu poškodila,jiný důvod nevidím. Očkování ano a již asi posté v podobných diskusích opakuji,že ale s rozvahou,se zdravým rozumem,po uvážení rizik nemoci kontra rizik očkování.
|
yA+Amálka |
|
(24.10.2008 14:51:49) Mno, zase by se ale nemelo generalizovat..., treba detska lekarka me nedonosene dcery je s ockovanim velmi opatrna a na jeji nedonosenost a zdravotni stav ohledy bere. Nabidla nam take homeopatika, ktera se aplikuji pred a po ockovani, aby se s nim telo lepe vyporadalo.
Opravdu je to o pristupu, jsou lekari, kteri se tabulkami svazovat nenechaji, nevim, jake je jejich procento, ale existuji. Lekar neni Buh, to je pravda, ale mel by nam v dnesni dobe plne ruznych informaci pomoci se v nich orientovat, ne nam urcovat, co mame a nemame delat.
|
madlenka07 |
|
(24.10.2008 14:54:59) Bud šťastná,že máš takového pediatra,který navíc pracuje i s homeopatiky.Já mám také skvělého peditra a mám i skvělého homeopata:).Takže to také kombinuji a jsem spokojená.ne všichni ale mají štěstí na dobré lékaře a ne všichni si mohou vybírat.
|
yA+Amálka |
|
(24.10.2008 15:16:16) Ja jsem, samozrejme, rada. Taky chapu, ze ne vsichni si mohou vybirat (vesnice s jednim pediatrem atd.), samozrejme kazdy chce mit detskeho lekare co nejblize domovu, aby nemusel v pripade potreby s nemocnym ditetem cestovat buhvikam, zvlast kdyz je dite casto nemocne. Ja mela stesti, ze mam nejbliz tuhle pani doktorku, ale myslim, ze kdybych nebyla spokojena, jdu proste o "dum dal". Jen jsem chtela rict, ze nemuzeme vsechny doktory hazet do jednoho pytle.
|
|
|
|
|
(26.10.2008 16:47:43) očkování ano a právě pediatr má znát jak zdravotní stav dítěte, tak i třeba rodinnou anamnézu. Vy možná máte lékaře, který se drží jen těch tabulek, já znám spousty lékařů, kteří jsou schopni s jednotlivými dávkami pracovat a přizpůsobovat je situaci. Šlo mi spíše o maminky, které odmítají jakékoliv očkování pouze z důvodu nějakémo možného rizika. Maminky, které jsou zfanatizované z nekompletních informací, které samy neumí vyhodnotit. Dokážete vy snad bez lékařského vzdělání plnohodně zhodnotit situaci - tak jako lékař, který studoval x let a má roky praxe??? Netvrdím, že máme každého slepě poslouchat, s rozumným lékařem a rozumnou matkou jde určitě diskutovat a konzultovat. Toto je můj obecný názor, který se nevztahuje na případ Milenky.
|
MSteflova |
|
(26.10.2008 17:08:13) Martino, píšeš, že se to nevztahuje na případ Milenky....proč ne? Mili ale dělala to, co sama doporučuješ, tj. konzultovala stav svého dítěte s odborníkem, který měl patřičné vzdělání. Každý by se měl aktivně podílet na péči o své zdraví a zdraví svých dětí a k tomu počítám i sbírání informací z více zdrojů. Sama to dělám, např. jsem si vynutila(díky Rodině.cz)testy na potravinové alergie pro svou dceru, ač mi to vymlouvala pediatrička, kožní i alergoložka(to už jsou tři odborníci s patřičným vzděláním). A hádej, jak ty testy vyšly...
|
|
|
|
MishuI |
|
(24.10.2008 16:05:49) ..kdy očkovat a kdy ne?
|
januska.1 |
|
(24.10.2008 16:15:39) Mili,Tvůj strašný příběh znám,ale nezpůsobila úmrtí holčičky spíše herpesvirová infekce?Samozřejmě očkování organismus oslabí,ale myslím,že prioritní roli bohužel sehrála ta infekceTo jen aby se ostatní maminky nezačaly bát očkování.Jinak svého syna jsem nechala očkovat proti neštovicím a mudra mi říkala,že nastupuje imunita proti herpes(pásovému oparu)
|
Mili+5 |
|
(24.10.2008 16:31:20) Janusko, asi jsi nečetla dost pozorně, v článku jsem vysvětlila, jaké jsou předpoklady kolem té herpetické infekce. Domnívám se, že pokud vůbec tak u Milenky proběhla primoinfekce herpes zoster na začátku zaří a to zcela bezpříznakově a bez toho naočkování by to tím skončilo. Jak jsem psala v článku, je tu i dost reálná možnost, že to herpes vůbec nebyl, ale encefalitida vznikla z očkování nebo kombinací obojího.
|
|
Linda | •
|
(24.10.2008 16:34:14) Nebo spíš ta kombinace herpesvirové infekce + očkování...Přijde mi samozřejmé, že člověk jde na očkování subjektivně zdravý, ale je mi třeba divné, že se bezprostředně před očkováním nedělají nějaké krevní testy, aby se zjistilo, že člověk skutečně JE zdravý, že nezískal nějakou závažnou infekci a třeba je zrovna v inkubační době a neví o tom. Jsem laik, takže možná je to kravina co říkám, ale věřím, že určitě něco by se vyšetřit a zjistit dalo - nás se vždy MUDr. jen ptá, jestli je dcerka zdravá a nemá ani rýmu, ale to je tak všechno :-(.
Navíc nechápu další věc: na jednu stranu se říká, že zdravé dítě se snadno vyrovná s očkováním, ale takové dítě ho zase tolik nepotřebuje, protože se snáze vyrovná i s nemocí. Na druhou stranu při snížené imunitě je nutné být s očkováním obezřetný, přičemž u mnoha nemocí (chřipka, pneumokok, meningokok...) je řečeno, že očkování je vhodné pro osoby se sníženou imunitou. Vysvětlí mi tohle někdo?!
Jinak Mili, tvůj příběh je opravdu tragický, přeju hodně síly a hlavně zdraví ostatním vašim dětičkám!
|
eau a lipo | •
|
(24.10.2008 16:47:38) V tom pripade se davaji na misku vah co je vetsi riziko...a s tim by mel poradit prave odbornik... Asi taky nelze takto uvazovat u vsech chorob. Jen me jeste napadlo: Moje teta je zdravotni sestra. V pripade alergie podavaji leky proti alergii a davku rozdeluji-napr tetan rozdeli jednu davku po 14 dnech. To je ale u dospelych. Nevim proc se neco podobneho nepraktikuje i u deti...nebo o tom nevim...
|
|
|
|
Mili+5 |
|
(24.10.2008 16:34:08) Mishulo, přečti si prosím diskusi k článku, myslím, že to už v několika příspěvcích zaznělo. Rozhodně není vhodné očkovat děti s oslabenou imunitou podle běžného očk. kalendáře, je třeba pro ně vytvořit vlastní.
|
eau a lipo | •
|
(24.10.2008 16:38:39) jen doplnim...take deti s predpokladem pro alergie...zkratka vsechny poruchy imunity...
|
|
|
|
Myshka + 2 |
|
(26.10.2008 22:49:18) Tak nevim, precetla jsem vsechny reakce a mam z toho pocit, ze je Milly chapana jako odpurce ockovani! Vzdyt to tady sama nekolikrat zduraznila a vlastne jsem nenasla ani jeden prispevek, ktery by rikal ockovani vzadnem pripade. Ja taky rikam ockovani ano, ale rozmne a individualne! Nikdo prece nechce zpatky cerne kasle a podobne zabijaky. Ale proc se musi rocni deti ockovat zivou vakcinou MMR, jsou-li na ni hromadne vedlejsi ucinky??? Proc by nestacilo MMR pred nastupem do MS dejme tomu ve 3.letech? A to tady nikdo nezminil autismus, ja vim, ja vim, nikdy se neprokazala spojitost, ale youtube je plny videi o techto detech a zmenach, ktere nastaly po ockovani MMR...
Moje dcera (skoro 2 roky) zrovna tohle ockovani nema a jeste alespon rok jej nedostane. A po precteni Milly pribehu jsem se opet utvrdila, ze jsem se rozhodla spravne.
Milly, preju Ti hodne sily, tohle nemuze ani cas zahojit Znam tvuj pribeh od sameho zacatku, casto na Tebe myslim.
|
|
(27.10.2008 10:02:28) já jsem výše psala, že toto myslím obecně, Millin příběh je prostě velmi krutý omyl... ani nevím čeho... odbornosti lékaře?? osudu?? Nikdy bych si nedovolila ji kritizovat, už jenom pro to, co se stalo. Milli, pokud má reakce vyzněla, jako že si to zasloužíš, pak se ti velmi omlouvám, tak jsem to opravdu nemyslela. Vím, že jsi se snažila vše maximálně pohlídat a probrat s lékaři. Tvůj příběh se mě moc dotýká, mám tříletého chlapečka a momentálně pár dní do porodu, takže vše kolem dětí hodně prožívám... Přeji ti hodně štěstí do budoucnosti a hlavně, aby se tobě a tvé rodině neštěstí vyhýbalo.
|
|
Renata | •
|
(27.10.2008 15:37:48) Právě proto, že souvislost s autismem se nepodařilo prokázat, o tom moc nemluvím, ale můj synek právě po Trivivacu (první dávka v 17.měsících) úplně přestal žvatlat, mluvit ta první slůvka, kterých měl řadu. Souvislost s očkováním mě vůbec nenapadla, dokud nebylo ve 4letech jasné, že dítě nemluví stále a že má celou řadu autistických rysů. Jediné, co psycholožka dokázala vynajít, bylo právě to očkování, a to se mě na něj ještě musela zeptat sama, já musela hledat v očkováku - bohužel to sedělo. Spoustu věcí ještě nevíme, spousta se prokázat ani nedá. To ale neznamená, že o tom nebudeme přemýšlet. Můj syn měl na očkování negativních reakcí celou řadu, žádná z nich se ale nikam nehlásila...
|
Vanda, 3 děti | •
|
(28.10.2008 22:05:38) Na rovinu přiznávám, nejsem velký příznivec očkování. Prostě nevěřím tomu, že vpravení inaktivovaného původce choroby vytvoří dostatečné protilátky k tomu, až se imunitní systém potká s původcem živým. Vpravování hotových protilátek vyrobených z vepřové či jaké... krevní plazmy, to se mi už nezdá vůbec. Moje děti jsou očkované proti všemu, proti čemu je systém nutí, aby očkované byly. Nemají žádná očkování navíc. Vždy jsem hrála o čas - rýmy, kašle, dlouho mimo domov... Můj třetí syn byl od mimina kus chlapa, neměl po očkování fyzické příznaky, ale duševní. Jednoduše by se to dalo popsat, že se na týden až 10 dní po očkování "zbláznil". Příznaky dosti připomínaly indicie autismu - vývojový regres v motorice i řeči, zvýšená neopatrnost, podivnosti v chování, vykolejení z navyklého denního rytmu, poruchy spánku... Většinou si přivodil i nějaký úraz. Každé očkování znamená vpravení cizorodých látek do těla, některé asi mohou být i neurotoxické. Bohužel. Jenže i očkovací vakcíny jsou zboží, infomace o rizicích by nejspíš kazily prodej...
|
|
Petra a Matyášek | •
|
(13.11.2008 22:25:24) Milá Renato, Vy měli Trivakcínu, my Hexa a jsme na tom "stejně". My jsme zvolili Hexavakcínu pro syna v době, kdy ještě nebyla hrazená... Mysleli jsme, jak pro něj děláme to nejlepší... Hodně zkrátím a děkuji Bohu či komu-čemu, že nás nepotkala takováto hrůza jako Mili, ale super to také není. Synovi byl nedávno diagnostikován atipický autismus... po mnoha pátráních a poradách s odborníky mnoha oborů jsme vlastně dospěli k výsledku, že naše úžasná Hexavakcína ( respektive stabilzátory, které drží tu kupu svinstva dohromady ) mohou způsobit u citlivějších dětí ( s opožď.vývojem, trpícím na otitidy atp.) až takovýto problém. Syn začal po 3.očkování ( 18měs. ) ustávat v nabírání slovní zásoby, spíš se nějaká slovíčka i vytratila... Zrovna dnes jsem mluvila s naší pí.logopedkou a ta mi sdělila, že má, dle jejího názoru, 4HLUCHÉ!! děti díky HEXA!!!.Ona má sliné podezření, že spouštěčem totální hluchoty byla právě Hexavakcína ( do té doby byly děti vcelku zdravé..) U autismu či dysfázie v tom může hrát očkování také svou roli. Jinak ale taktéž souhlaím s očkováním, jen by měli lékaři více uvažovat, zvažovat posunutí termínu ( myslím, že lze ze zákona až o 6měs.) atp. Spousta dětí by dohnala "své handikapy" a vakcinace by jin neublížila, nebo ne tolik... Bohužel lobby výrobců vakcín jsou tak mohutné a lékaři na jejich výrobcích profitují, že i když se o podobných problémech šušká, nikdo na veřejnost nejde...
Petra
|
|
|
|
|