| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Fungují babské pověry?

 Celkem 16 názorů.
 Marcela, holcicka, 3 mesice 
  • 

fotak 

(31.5.2000 12:28:56)
Nezapomente si koupit film o citlivosti 800 a nepouzivat blesk!!
Miminka maji strasne citliva ocicka.
Hodne stesti sil.
Marcela
 Lída, kluk 1 rok 
  • 

mytí oken 

(31.5.2000 13:33:13)
Ahoj Káčo,

je napínavé sledovat, jestli se ještě ozveš :-)
K Tvému příspěvku: mytí oken v devátém měsíci mi snad jako jedinou věc doktor důrazně zakázal.
Myslíme na Tebe a držíme palce.
 Jana, Týnka 10 měsíců 
  • 

Re: Ke článku: Fungují babské pověry? 

(31.5.2000 22:12:16)
Ahoj Káčo,
mně pověry nepomohly, ale paní doktorka mi radila jednu docela příjemnou: nechráněný SEX !!
Ve spermatu jsou hormony, které můžou porod uspíšit. Nezní to špatně, že?
(Mně to nepomohlo, Kristýnka se narodila až 9 dnů po termínu, ale za to čekání to stálo!!
A myslím, že urychlovat před termínem není třeba - až jablíčko uzraje, spadne...)

Ahoj Jana.
 Šárka, syn 13, dcera 11 
  • 

co ještě s sebou do porodnice 

(31.5.2000 23:12:08)
Ahoj Káčo, když tak čtu, co ti čerstvější maminky radí vzít s sebou, mám taky jeden tip, možná vyzní poněkud archaicky, ale byl svého času poměrně oblíbený - vezmi si s sebou obyčejný malý dětský nafukovací kruh. Pokud netušíš, k čemu by se hodil, tak tě to napadne ihned v okamžiku, kdy si budeš mět při kojení a jiné bohulibé činnosti sednout na seštepovaný zadeček. Přeju ti, abys ho nemusela použít. Já ho při prvním porodu neměla, přitom mě rozpárali jako hadr, takže jsem si pořádně nesedla skoro měsíc. Na Mišku jsem napochodovala vybavená kruhem a ejhle - mrňavá holčička mě nestačila udělat ani trhlinku, takže jsem svůj plastový poklad půjčovala kolegyním a sama křepce hopsala už druhý den. Takže záleží jen na miminku, jak moc bude velké a taky na tobě, jestli to budeš považovat za nutné. Tak, to byl doufám můj poslední příspěvek a už se těším, až napíšeš příště. Ahoj, držím palce, Šárka
 Marcela, dcera 13. mesicu 
  • 

vsak ono se narodi 

(1.6.2000 7:46:41)
Ahoj Kaco,
ja mela uplne opacnou starost, ja chtela aby tam moje mala jeste chvilku zustala. Nechtela jsem totiz berana. No a tak ho mam.
Moje kamaradka, ktera ma miminko stare 14 dni, take chtela prodit drive ( malovalo se totiz zase pro zmenu v Podoli). Nakonec porodila ve 42. tydnu cisarem. Holcicka mela 4,4 a 52 cm. Nechci te strasit, urcite porodis normalne.
Jak ti radi jedna maminka, tech rucniku si vem opravdu vice. Ja mela ctyri a bylo to malo. V prvni dobe porodni jsem totiz byla skoro porad ve sprse (tepla voda mi pomahala na bolesti) a tak jsem hned prvni den mela vsechny rucniky mokre. Manzel mi pak kazdy den vozil stejne ciste,protoze na tech pokojich to moc dobre neschne a a ani se to tam nikde neda moc dobre povesit. Nafukovaci kruh jsem nepotrebovala i kdyz jsem ho mela zabaleny. Ale pan doktor me velice dobre nastril a zasil a tak jsem uz druhy den sedela bez problemu.
Tak drzim vsechny palecky a jsem zvedava co to bude. Ja byla u sebe na 100% presvedcena, ze to bude kluk a ona to byla holka (musim jse priznat, ze me to na porodnim sale trochu vyvedlo z miry, kdyz mi oznamili, ze mam holku), ale za minutu jsem byla stastna jako blecha. Hned jsem si ji predstavila v satickach a culickach.
Tak jeste jednou preji tobe a Skokymu hodne stesti.

Marcela
 Magda, 2 dítka 
  • 

Píchání v kyčlích 

(1.6.2000 21:28:08)
Ahoj Káčo,
k tomu píchání v kyčlích: v mém druhém těhotenství jsem ho zaznamenala občas asi týden před porodem a poslední dva dny to bylo DĚSNÉ. Dodatečně si to vysvětluju jako možné povolování pánve, kyčlí, prostě poslední přípravu tělíčka před porodem.
Hodně štěstí
Magda
 Marcela Kimsey, Emmicka, 3 mesice 
  • 

k porodu.... 

(2.6.2000 21:50:59)
Mila Kaco,

chtela jsem ti poradit par veci, ktere mi hodne zprijemnily porod. Nevim, jestli v Motole maji bazen, nebo vanu, kterou bys mohla pouzit, ale pokud ano, urcite si nakup aromaterpii (personal v porodnici by o tom mel vedet)
A to takovou, ze levandulovou. Muzes si dat par kapek do vody, nebo na kapesnicek a vdechovat jeji vuni. Event. ti Skoky muze masirovat kriz. Moc prijemna zalezitost...
Urcite ji koupis v Body basicu nebo od Secret garden.
Druha vec, kterou bych ti chtela vrele doporucit je termo lahev. Horka voda, prilozena na kriz dela zazraky!!!!!!!
A treti je relaxacni hudba. Z new age je strasne prijemna Enya. Pousteli jsme ji behem prvni doby porodni a na samotny porod jsme si pustili nase oblibene Cowboy junkies. Dokonce to nasi male vyslo na moji oblibenou pisnicku...Blue moon. Bylo nadherne rodit a porodit nase detatko pri hudbe.
Preju ti hodne stesti a vydrz!!! Za par dni uz budes ten svuj "maly" zazrak chovat v naruci.

Marcela
 Gabi, dcera 2 roky 
  • 

Drzim palce 

(2.6.2000 22:05:44)
Mila Kaco!
Sleduji s napetim prihody eMiminka a drzim vam palecky.
Trosku vam zavidim, jak se velice peclive pripravujete na jeho (jeji) prichod, mate vse nakoupeno a lekce pripravnych kurzu a cviceni za sebou.
Vzhledem k tomu, ze nase miminko jsme planovali dlouho a za dukladneho prispeni lekaru, byla jsem trochu poverciva a veskere nakupy jsem zakazala. Kdyz jsem asi 33. tydnu zakaz odvolala, netusila jsem, ze se dcera narodi uz za dva tydny. (Rodila jsem oficialne v 35. tydnu, ale ve skutecnosti to byl min. 37. tyden.)
Stihla jsem jen tak tak nastoupit na materskou a absolvovat prvni dve lekce kurzu v CAPu. (Muzete precist muj zazitek z porodu na Bulovce, ktery jsem loni psala.)
Manzel ale zvladl zakladni nakupy sam a na jednicku.
Jeste jednou hodne stesti! Zitra si vas poslechnu na CRo.
P.S.: Nevim, jestli jste to nekde uvadela, ale rada bych se zeptala, kolik je vam let. Na fotce vypadate velice mlade. Dekuji.

 Káča Skokanová 
  • 

Re: Drzim palce 

(2.6.2000 22:30:40)
Ahoj Gabi,

díky Tobě si teď uvědomuji, že jsem můj věk asi ještě nikde nepsala. Proto se polepším - je mi 26 let a Skokymu také.

Káča
 Denisa Mikešová,čekající 
  • 

Jseš hvězda! 

(3.6.2000 13:46:13)
Ahoj Káčo,
moc Vás oba zdravím a držím palce,už se nemůžu dočkat dalších zpráv..jsem v 8.týdnu a všechny je hltám!!Jseš hvězda,držte se všichni!
 Lída 
  • 

Motol 

(4.6.2000 10:32:49)
Ahoj Káčo,
podle kamarádky, která rodila v Motole před 14 dny, je porodnice poslední dobou přeplněná a maminky jsou umisťované i na pooperační oddělení.
Lída
 Zdeňka+Zdeninka 1,5 roku 
  • 

Držím palce 

(4.6.2000 23:10:38)
Ahoj Káčo,
držím ti palce, myslím že si opravdu nemusíš dělat starosti, ono se to miminko opravdu nakonec narodí. Já jsem Zdeninku přenášela více jak tři týdny a to bylo po IVF, takže jsem měla "opravdu správný termím", a asi i doktoři (rosila jssem také v Motole) mě už měli dost protože na maminky, které se neustále na něco ptají, všechno chtějí vysvětlit a z toho co si usmyslejí a je možné nechtějí ustoupit asi moc není. Týden jsem ležela na rizikovém, tři dny na porodní sále. resp. pokoji . (jestli ti mohu doporučit hned jak tam přijdeš, ptek se po porodním pokoji, řekni že si s maželem a že byste chtěli být celou dobu spolu. Je tam sprcha, lůžko které se předělá na porodní a křesílko, stoleček a gym. míč, pult pro miminko, které se tam narodí a všechny ty propriety které jsou k porodu a ošetření miminka potřeba. Akorát, že já jsem se toho pokoje sice držela zuby nechty, můj přítel tam se mnou musel strávit první noc v křesle protože jsem si postavila hlavu že nikam nepůjde ( měla jsem starch že mě odtamtud vyšoupnou na klasikou hekárnu když odejde), ale po 36hodinách kdy jsem měla odteklou plodovou vodu a třetí noci, kdy miminko mělo nějakou dobu problémy, že to vypadalo už rychle na sál - nakonec z toho byla jen noc na monitoru a na sál na císařský řez jsem šla až ráno. Můžu ti říct, že jsem chvilkama měla pocit, že už mi to břicho zůstane (měla jsem ho ráda - moc) a miminko se snad nenarodí, a přeci! Takže třeba budeš přenášet a rodit začneš až zase otevřou! A ještě jsem ti chtěla napsat, že já jsem měla také ráda na ultrazvuku postel u okna - ale pozorovala jsem poletující sníh nebo zapomenuté lupení protože byla zima. Takže ještě jednou moc držím palce a ať jste všichni tři v totální pohodě. Jsou to totiž nezapomenutelné a nevymazatelné zážitky když ten malý uzlíček držíš poprvé (ještě že nepíši na papír, bylo by to rozmazané) a potom to všechno další je prostě nej... a až k tobě počase přiběhne sedne si ti na koleno a řekne "maminko ahoj" a dá ti pusinku (udělá ummm a přilepí se ti na obličej) - tomu se prostě nic nemůže vyrovnat. Užij si to!
 Lída, kluk 13m 
  • 

Re: Držím palce 

(5.6.2000 16:02:46)
Ahoj Zdenko, mluvíš mi z duše a jistě nejen mně.
Lída
 Jitka, 20.týden 
  • 

Proč ne videokamera 

(6.6.2000 12:22:44)
Ahojky,
moje kamarádka, která rodila v pátek v Krči a také nemohli mít videokameru při porodu se dozvěděli důvod. Prý ta mechanika
ve videokameře by mohla rušit přístroje v místnosti. Jestli to tak opravdu je nevím ..?
Jinak držím palce.
Jitka
 Jana, syn 10 let, 22. měs. batole, 
  • 

Re: Proč ne videokamera 

(6.6.2000 18:21:31)
U fyziologického porodu nejsou přístroje potřebné. Naopak mohou průběh porodu narušit. Zákaz použití videokamery je proto neopodstatněné nařízení zdravotnického personálu v porodnici.J.
 Jana Vimrova 
  • 

Hodne stesti a zdravi tobe i emiminku 

(6.6.2000 20:22:22)
Ahoj Kaco,

kdyz jsem v lednu obevila tyto stranky, hltala jsem na nich kazdou informaci. Tvuj denicek jsem precetla jednim dechem a vzdy, kdyz jsem od te doby brouzdala po internetu, nezapomela jsem se stavit na Rodine, co je noveho s emiminkem. V te dobe jsem o miminku jen snila, protoze jsme ho s pritelem meli naplanovane az na pristi rok. Po dvou mesicich intenzivniho studovani vsech clanku a prispevku o tehotenstvi a kojeni a dalsich vecech s tim spojenych, jsem jednoho dne zjistila, ze jsem tehotna. Muj pritel si ted ze mne dela legraci, ze jsem otehotnela pres internet, protoze ani jeden z nas si neuvedomuje, jak mohlo k poceti dojit, protoze jsme si davali dobry pozor. Nejspis jsem se na to tehotenstvi tak moc tesila, ze si to telo vylozilo po svem a proste mi vyhovelo. Pokud je to tak, tak za to vdecim predevsim temto strankam a take Tobe a tvemu tehotenskemu denicku. Proto Ti take tohle vsechno pisu, abys vedela, ze jsi vlastne neco jako "duchovni kmotrou" meho miminka a ze tvuj denicek ma take "hmotne" vysledky. Ted kdyz jsem tehotna (ve 14 tydnu tehotenstvi), si tvuj denicek vychutnavam o to vic, ze si to dovedu vsechno lepe predstavit. Kazdy tyden hltam nove zpravy o emiminku a sbiram odvahu ti napsat. Doufam, ze jsem te tim dopisem potesila a hlavne ti preji hodne zdravi a stesti k porodu (pokud uz neni pozde - odpocitavadlo je na 5) a krasne a zdrave emiminko. Doufam, ze v denicku budes pokracovat i po narozeni miminka, myslim, ze nejen me zajima, jak to bude s Natalkou ci Adamkem dal.
Ahoj Jana

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.