| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Pleny ve 3 letech

Celkem 4 názorů.
 Věrka a Kajoušek  
  • 

Re: Pleny ve 3 letech 

(30.9.2009 20:01:20)
Ahojky,
být tebou tak se nejdřív pořádně uklidním a hodím řeči ostatních za hlavu. Malá tu nervozitu a tlak určitě cítí a možná i proto se nedaří. Náš Kája měl k nočníku tady dost odtažitý vztah a tak jsme koupili sedátko na wc. No nejdříve jsme koupili nejlevnější plenky co prodávají, aby pocítil co je to mokro v kalhotách. Do té doby byl v pamperskách jako v bavlnce:-). Pár dní předtím, když jsem šla na záchod já nebo manžel, jsme nechali schválně otevřené dveře, aby se díval co děláme a úplně v klidu jsme mu říkali, že jsme velcí, takže nemáme plínu, a proto chodíme na záchod. No a pak dostal sedátko. To si s pomocí na záchod sám dá, já ho vysadím, řeknu mu, že teď je jako velký a jak je šikovný. Když se hodně ošíval, tak jsem vytáhla časopis a chvilinku jsme třeba četli. Ze začátku se ne vždy vyčůral nebo vykadil, ale i tak jsme ho pochválili, spolu prkénko sundali a šli umýt ruce. Po čase vzal na milost i nočník. To jsme šli spolu do obchodu a já ho nechala, ať si vybere. Po "dobře odvedené práci" mu vždy zatleskáme, má z toho obrovskou radost. No a když se stane nehoda, tak se podílí na úklidu. Takže dostane hadr nebo ubrousek a "uklízí" co nadělal.
Samozřejmě je každé dítě jiné a na každého platí něco jiného.
P.S. znám opravdu hodně dětí, které ve 3 letech mají plíny. Na celý den tedy většinou ne, ale na spaní a delší cesty určitě.
 Katka, 1syn 
  • 

Re: Pleny ve 3 letech 

(15.10.2009 22:28:03)
Dobrý den, jsme na tom doma úplně stejně. Malému budou v lednu 3 a do nočníku ani na záchod nechce chodit. Jenže přes den nechce ani plenu. Takže je bez plínky a vždycky, když už se mi zdá, že dlouho nečůral, tak mu dám plenu. Na nočníku vydrží sedět i půl hodiny, ale prostě si vždycky počká na plenu. Klidně až do poledního spaní. Jsem z toho taky zoufalá. Pevně doufám, že se to brzy i u vás i u nás zlomí a bude to v pořádku.
 olga a 2 dcery 
  • 

pleny ve 3 letech 

(14.7.2010 12:26:37)
máme bohužel úplně stejný problém. Problém je v tom, že dcera klidně vydrží bez pleny od rána do pozdního odpoledne - neskutečně dlouho dokáže zadržovat - hlavne aby nemusela na nočník či redukci na záchod. Své vyměšování ponechává pouze na dobu spánku - chodívá ještě občas odpoledne a pak na noc. Na nočník i záchod hystricky nechce v podstate od počátku,co jsme začínali trénovat - zhruba v 1,5 roce. Kdyz to neslo, nechala jsem ji nějakou dobu v klidu a po určité době jsem zkousela znovu. Totálně bez výsledku. Za měsíc máme 3 roky a opravdu nevím, co s tím. Se starší dcerou jsme v tomto ohledu neměli žádný problém....Asi nezbývá než vydržet a doufat,že se to prolomí. Už čekám docela dlouho....
 Zdeňka, 2 vnuci 
  • 

Re: pleny ve 3 letech 

(16.7.2010 13:20:51)
Dobrý den, v noci bez plen u prvního vnuka ve 2 letech, u druhého až ve 3,5 letech. Vyčkejte a přesvědčujte jako já. Byla jsem s nimi u moře a přesvědčila jsem mladšího, že plínku v noci nedostane, protože je velký kluk. A ráno hned vstal a šel se vyčůrat. Od té doby (3 týdny) bez problémů.
Chce to Vaši trpělivost, vydržte, podaří se to.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.