Milá Evo,
chtěla bych připojit jeden kladný komentář k FN Ostrava - Poruba. Rodila jsem loni v lednu. Co se týče porodu, nemám žádné výhrady ani připomínky. Sestřičky byly milé a příjemné, a lékaři taktéž. Měla jsem menší problémy. Teda spíš malá, měla velmi rychlé ozvy srdíčka - jakmile nastaly - začal cvrkot. Dost mě potěšilo, že jsem v rukou odborníků a že jednají dost rychle. Hodně mi porod urychlili, aby se malé nepřitížilo a nemuseli jsme na Kaisra. Po porodu mi malou položili na břicho, a vychutnávala jsem si první okamžiky. Pak si ji vzali na ošetření (vše v jednom pokoji), tam ji sledoval manžel, potom ji popsal hrudník číslem a nohu jménem. Lékař mě zašil, omluvil se mi za nepříjemnosti při porodu (byla jsem celou dobu napojena na záznam a musela jsem ležet na zádech) a nechali nás s miminkem o samotě. Byly to krásné chvíle. Pak přišla sestřička z novorozenců, přiložili jsme a zase jsme byli sami. Až po dvou hodinách si pro malou přišli a mě převezli na šestinedělí. Bylo mi docela dost špatně (velká krevní ztráta), ale sestřička mi pomohla i se osprchovat. Sama bych to nezvládla. S kojením mi pomáhali každou noc. Zkoušeli jsme různé polohy.... Kromě jedné starší a jedné mlaďoučké sestřičky jsem byla opravdu spokojena. Asi největší výhrada byla k jídlu. Příští rok by jsme se chtěli pokusit o druhé miminko a mé kroky budou směřovat opět do FN. Mám tam i svého lékaře a jsem byvalý zaměstnanec (ZS), tak možná i proto jsem skalní příznivec. Vítkovice mě nelákají, protože je to velmi pochmurná a smutná nemocnice. A na Fifejdách jsem ležela na neurologii a už mě tam nikdo neuvidí. Jeden zážitek s touto nemocnicí mi stačil.
Přeji ti pohodové těhotenství, rychlý porod a hlavně tu správnou volbu porodnice.
Monika
Předchozí