| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Milé maminky, než jsem porodila, tak jsem také sbírala informace na těchto stránkách, proto i teď přispívám svým názorem.
Začalo to tím, že po výběru právě této porodnice jsem každých 14 dní, ke konci každý týden strávila celé dopoledne v čekárně v poradně-7,30-12,00. Sestřičky nejprve všechny postupně zvaly dovnitř na měření tlaku atd., pak se opět sedělo v čekárně a čekalo se na vyšetření, to už tam bylo maminek i třeba 38, nebylo si kam sednout a několikrát se mi stalo, že jsem v 9.měsíci stála třeba hodinu na chodbě. Vzhledem k tomu, že jsem 14 dní přenášela, prodělala jsem si toto "stání" několikrát. Pak přišel den, kdy jsem nastoupila do porodnice k indukci porodu(indukce měla bát další den), ale od rána jsem již pociťovala slabé bolesti, které zesílily po oxyt.testu a přicházely zhruba po 5 minutách - to bylo v 11 hodin dopoledne. Upozornila jsem na to sestřičku, ta mi připojila monitor, zjistila, že se žádné kontrakce nezaznamenaly a odešla, já jsem měla bolesti už po 3 minutách a opět jsem to chodila nahlásit sestřičkám, ve 4 hodiny odpoledne mi monitor opět připojily a opět žádné kontrakce, mé bolesti byly horší a horší - nemohla jsem chodit a téměř ani mluvit. Nejhorší bylo, že jsem neznala původ bolesti(a to si myslím, že mě jen tak něco nebolí). V 6 hodin přišel manžel a opět sestřičky upozorňoval, že mi "něco" je a zda by mně nemohl vidět lékař, dozvěděl se, že až nějaký přijde, že se na mne podívá. Sestřička reagovala se slovy: "ale pane XY, ve 4 měla monitor a žádné kontrakce tam nebyly, zítra jí dáme pilulku a indukujeme porod, teď to nic není...". V 8 hodin končily návštěvy a manžel odcházel domů a akorát dorazil lékař. Pozval mě na vyšetření a oznámil mi, že mám 2/3 porodu za sebou, že chybí tak 2 cm do úplného otevření a vše se najednou pořádně zrychlilo, hodinu jsem ale musela být ve sprše na přípravě, pak jsem šla hned na porodní sál a za 20 minut byla holčička na světě. Tam se mě doktor ptal, proč jdu tak pozdě...Při porodu byli všichni moc fajn, ale na ten nezájem před tím asi nezapomenu. Doktor na porodním sále mi řekl, prvorodičky chodí za sestřičkami s každou bolístkou, proto na mé bolesti asi nereagovaly.
Na oddělení šestinedělí byl personál také smíšený, od hodně nepříjemných sester po ty příjemné, bohužel poměr 7:3. Já jsem na začátku měla smůlu na tu méně příjemnou, zakže jsem se skoro nic nedozvěděla. Teprve když mi na pokoj přibyla další maminka a tu zaučovala příjemnější sestřička, zjistila jsem co jíst a nejíst v těhotenství atd. Za celou dobu mi ale v porodnici nikdo neukázal jak se přikládá, kojí, ačkoliv jsem o to několikrát žádala - bylo mi řečeno, že odpoledne někdo přijde, ale nestalo se tak. Dcera přibývala, tak nikdo nic neřešil. Až po příchodu z porodnice mi v Krči v Laktační lize ukázali správnou techniku kojení.
Na konec bych chtěla říct, že všechno nebylo špatné, ale přístup některých lékařů a sestřiček byl opravdu neprofesionální. Příště to zkusím jinde, třeba to bude lepší....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.