V Turnovské porodnici jsem rodila již 2x. Poprvé v roce 1999 to ještě byl jeden společný porodní sál, kde odděleny plentou hekaly a rodily 2 maminy najednou. Manžel u porodu byl, ale po porodu musel odejít, protože rodila další paní, právě za tou plentou. Nebylo to příjemné, ale co se dalo dělat.Miminko mi tenkrát také nepřinesla sestra hned až po několikerém upomínání a sestřička byla dost protivná. Kojení se nám nevedlo a tak jsem po dvou měsících musela krmit umělým mlékem. V roce 2006 jsem rodila podruhé, opět v Turnovské porodnici. Přiznám se, že mé vzpomínky nebyly zrovna nejlepší tak jsem měla obavu jaké to bude. Byla jsem velmi mile překvapena. Porodnice je předělaná, jsou zde 2 krásné porodní sály, kde má rodička s manželem naprosté soukromí. Manžel se mnou byl celou dobu a mohl zůstat i po porodu. Všichni jsme spolu mohli ležet ve veliké posteli a užívat si naše miminko. Všichni lékaři i sestřičky s kteří zde pracují byli velmi milý a ochotní. (Ta tehdy protivná zde již nebyla). Sestřičky ochotně pomáhaly s kojením a syna jsem k sobě dostala hned po jeho poporodním vyšetření a změření a zvážení. U toho byl zase přítomen manžel. Věřím, že i díky jejich ochotě mi pomoci jsem tentokrát kojila 21 měsíců. Do Turnovské porodnice se chystám i potřetí a věřím, že to bude stejně příjemné jako při druhém porodu.
Předchozí