| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a Fakultní nemocnice Na Bulovce

Dobrý den chtěla bych se s Vámi podělit o skušenost s porodem ve FN Bulovka. V červnu jsme tam přivedla na svět své první dítě.Co se týče porodu nemůžu nijak moc soudit jak to na porodním sále chodí, já přijela a do hodiny porodila:)ale přesto, že jsem tam byla pouze krátce to na mě působilo mile.Porodní asistentka,kterou jsem měla já u se paní Rychetská byla velmi milá.K porodu mi potom přišla paní doktorka Sýkorová také úžasná jak mě dokázala podpořit.Ale říkám nikdy jsem si nemyslela,že může být první porod takhle rychlý.Miminko mi položili po porodu na chvilku na břicho a po ošetření, které trvalo asi 10minut mi miminko vrátili zpět.Malý se mnou byl na porodním sále asi 2hodiny,potom mě zavesli na šestinedělí(měla jsem velké štěstí bylo tam poslední místo)a malého jsem dostala po osprchování a až jsem si trochu odpočinula.Co se týče šestinedělí měla jsem nadstandartní dvoulůžkový pokoj - úžasné bez jediné výčitky.Tento pokoj má společnou koupelnu se sousedícím pokojem-koupelna je pro 4maminky,ale je luxusně a účelně zrekonstruovaná,takže není žádný problém.Za noc se paltí 400Kč.Co se týče stravy úplně"normální"nemocniční. Nejdůležitější na všem je ale vždy personál!Tady i přesto že šestinedělí praskalo ve švech si nemůžu na nic,ale vůbec na nic stěžovat.Opět musím podotknout,že sjem neměla žádné poporodní komplikace atd.Další oddělení s jakým se setkáte a myslím, že úplně nejvíc je oddělení novorozenců.Tady to vypadá asi takto. Krásně zrekonstruované oddělení na který máte přístup úplně volný jen po zazvonění aby sestřičky věděly,že k nim někdo jde.Jakmile jsme byla vyvstávaná miminko mi přivezli a následovala přednáška o péči o miminko.Nevím zda jsem měla štěstí na sestřičku nebo to tak chodí vždy,ale o péči během těch 15minut co mi ona vše řekla a ukázala jsem neměla obavy, že malému něco provedu:)a hlavně jsem věděla, že kdyby něco můžu za nima opět přijít.Každý den ráno je dětská vizita kdy se miminka váží a prohlíží je pediatr a kontrolují se prsa maminek jak to vypadá s mlíčkem.Tady jsem měla ze začátku docela problém.Mléka se mi tvořilo málo a malému to nestačilo.Všechni mě podpořovali,že to půjde.Už jsme měla jít domů,ale zůstala jsem tam ještě přes víkend a teď můžu říct, že nic lepšího jsem nemohla udělat.Všechny sestřičky se snažily mi pomoci,ale nešlo to daly mi dokrm se slovy příště to zase zkusíme.To mě následně trochu zklamalo když jsem o víkendu viděla, že to jde i úplně jinak. Celý víkend sloužila jedna parta sestřiček na den a druhá na noc.Což bylo naprosto úžasné, že vás viděly více a častěji a mohly problém řešit,hlavně jedna sestřička,paní Blažinová, které tímto mockrát děkuji ta problém řešit chtěla.Zkoušela miminko dát do různé polohy, odstříkávala jsem po každém kojení a hlavně měla obrovskou trpělivost a musím říct,že ji se mnou měla ještě po propuštění domů, kdy jsem si na ni vzala v porodnici kontakt jakož to na laktační poradkyni.(Můžu vřele doporučit všem i možno osobní návštěva).Teď mám kontakt dobře uložený a nebála bych se ji opět zavolat.Nevím zda už má sestřička děti,ale bude to jednou skvělá máma s velkým srdcem.V neděli mě pouštěli s malým domů "plně"kojeným, jenom na noc jsem mu musela doma ještě přidávat trochu dokrmu.Přes den mu to po dvou hodinách úplně stačilo.Sice vše nevytáhl,tak jsem ještě dlouho odtříkávala a malého tím dokrmovala,ale to vůbec nevadilo hlavně, že dostával mé mléko a ne umělé.Dnes je malý plně kojen,ale už opravdu plně.
Závěrem VELKÉ DÍK všem v této rodinné porodnici.A hlavně dětským sestřičkám,které to s námi jakože s maminkami v šestinedělí:) nemají určitě vždy jednoduché a práci mají maximálně zodpovědnou.JEŠTĚ JEDNOU MOC DĚKUJEME.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.