| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Mile nastavajici maminky.

Pravdepodobne jako ja pred par tydny i mesici brouzdate po internetu a snazite se najit odpoved na Vase otazky. Pokud jeste vahate, kterou porodnici si vybrat, snad Vam nas zazitek pomuze se rozhodnout.

Kdyz jsme se s manzelem rozmysleli, kde by se nase Nikolka mela narodit, chteli jsme predevsim najit takove misto, kde bychom mohli cas po porodu travit spolecne jako rodina, cimz byl nas vyber znacne omezen. Vahali jsme tedy mezi Podolim a Vrchlabim. Jelikoz jsme z Prahy, mysleli jsme puvodne na Podoli, ovsem odrazovalo mne, ze bychom pri velkem poctu rodicek, nemuseli mit to steti a ziskat nadstandard, cimz bychom nemohli byt pohromade. Pak se take pripojila obava ze zbytecne urychleneho porodu, nastrizeni hraze a nasledneho siti, tomu jsem se chtela pokud mozno vyhnout. Tak jsme vyrazili na obhlidku do Vrchlabi. Nejdriv mne zarazilo, ze misti porodnice je tak malicka, ale prave mensi kapacita oddeleni prispiva k pratelstejsi takrka rodinne atmosfere. Manzel byl nadseny, ja potesena vlidnosti sestricek i lekaru, ze jsem hned pri prvni navsteve absolvovala i kontrolni prohlidku (aniz bych byla predem objednana ci musela hodiny cekat). Trochu mne trapilo (zde na Rodine hojne diskutovane tema), ze ve Vrchlabi chybi JIP pro novorozence, ale nakonec mi to neprislo tak dulezite. Nemuzete se preci vydat do porodnice s tim, ze dopredu predpokladate, ze se stane neco hrozneho. K memu rozhdonuti prispelo i nekolik clanku stastnych maminek, ktere ve Vrchlabi rodily a jsem rada, ze se mezi ne mohu pocitat i ja. Navic se ke konci tehotenstvi ukazalo, ze si nase miminko v brisku oblibilo obracenou polohu a nezdalo se, ze by se chtelo otocit (prestoze jsem se snazila mu pomoct cvicenim). Muj gynekolog mi doporucil cisarsky rez s ohledem na muj vek (31 let) a to, ze jsem prvorodicka. Ja jsem vsak touzila po prirozenem porodu v poloze, ktera mi bude vyhovovat a to mi ve Vrchlabi bylo umozneno.

Jak to vlastne vsechno probihalo? Pred pul ctvrtou rano mne probudily bolesti v podbrisku a chvili po te mi praskla plodova voda. Vzbudila jsem tedy manzela a behem hodiny jsme vyrazili smer Vrchlabi. Cesta tam mi ubihala v pravidelnych ctyrminutovych intervalech. Meli jsme stesti, ze byla sobota a statni svatek, takze nejezdilo moc aut. V porodnici jsme se hlasili uz okolo seste. Po prijmu a nezbytne prohlidce, kde se ukazalo, ze jsem otevrena na sest centimetru, jsme presli na porodni pokoj. Tam jsme stravili pomerne dlouhou dobu, nebot detatko vzhledem ke sve poloze sestupovalo pomaleji. Kdyz se intervaly mezi kontrakcemi zacaly ze dvou minut opet prodluzovat, musel mi byt bohuzel aplikovan oxytocin. Nikolka se pak narodila behem hodiny (v 16:05) na porodnim sale, kde jsem rodila ve stoje oprena o porodni luzko. Manzel mne drzel za ruku a ja si opirala celo o jeho klouby. Nejdriv vykoukla jedna nozicka. Sahla jsem si na ni a to mne tak povzbudilo, ze jsem zacala vic tlacit. Pak to slo rychleji, postupne se vynorily obe nozicky az po kolinka, pak telicko a nakonec zbyvalo vytlacit hlavicku a Nikolka byla na svete! Po te jsem se rozplakala stestim a ulevou. Porod placenty jsem uz ani nevnimala, sledovala jsem jak Nikolku osetruji, manzel stal u ni a mluvil na ni. Vubec neplakala, jenom se rozhlizela kolem sebe a kdyz mi ji jeste na sale prilozili k prsu, vydrzela sat 20 minut. Byla (je) tak nadherna a malinka (vazila pouhych 2,79 kg).

Shodou okolnosti se prihodilo, ze jsme zpocatku nemohli byt umisteni na nadstandard, jelikoz byly vsechny obsazene. Jake vsak bylo nase prekvapeni, kdyz manzel mohl s nami zustat na "obycejnem" pokoji i pres noc a to i druhy den! No a v pondeli jsme se stehovali na nadstandard. Pripadali jsme si jako v hotelu. Vsichni byli hrozne mili a ohleduplni. Nikdo nas nebudil, kdyz potrebovali Nikolku zvazit ci prohlednout, vzdy pockali, az se vyspinka, dokojim nebo az ji budeme prebalovat. Opravdu pristup vsech lekaru i sestricek byl velmi laskavy a citlivy k nam i detatku. Takze i ja Vam mohu Vrchlabskou porodnici vrele doporucit.
S pranim, abyste prozili take tolik radosti Vam preji manzele Khailovi s Nikolkou, ktere dnes byl prave jeden tyden.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.