Ahojky, včera jsem to vzala s tím OVU testem dost rychle, už jsem totiž odcházela z práce, takže...z příbalového letáku to jistě snadno pochopíš. Test začneš dělat, když tušíš nebo to vypadá, že by OVU mohla přijít. A pokud je test negativní je vhodné jej opakovat další dny vždy zhruba ve stejnou denní dobu, dokud nebude pozitivní (proto jich potřebuješ alespoň 5 ks).
Věřím však, že když se naučíme pořádně měřit BT a celkově STM a tím i zjišťovat den OVU, budou už pro nás tyto testy zbytečné. Pro začátek jsou ale jistě dobrý vodítkem a pomůckou :)
S čípkem se netrap! Ale nadále trpělivě sleduj! V době ovulace čípek jakoby nabobtná, změkne, je těžké jej najít. Já ho mám nakloněný doleva. Najít v něm otvor pro mě bylo hodně těžké (a ještě teď si občas nejsem úplně jistá). Zásadní změnu jsem poprvé poznala po skončení ovulace - den předtím (při OVU) byl čípek hrozně daleko a zdálo se mi, že je na něm "ďolík" (to byl otevřený otvor). Druhý den jsem čípek našla velice snadno, byl hodně blízko, tuhý a onen "ďolík" najednou zmizel = otvor se stáhnul. Třeba Ti tento můj popis pomůže :)
Moc Ti držím pěstínky a zkus ty OVU-testy. Pokud by je někde neměli, zkus jinou lékárnu, ale já problém neměla - měli je hned v první. Tak hodně štěstí a zatím pa, Iv* :)
Předchozí