Ivory,nevím tedy, kde jsi rodila ty a jak rozsáhlé máš zkušenosti s UH (nedočetla jsem všechny tvé příspěvky), ale já tam rodila dvakrát, z toho tedy jednou jako prvorodička :) a nikdy mi nástřih hráze nedělali, dokonce se o něm ani nezmiňovali. Naopak jsem v UH velice ocenila jen doplera místo klasických monitorů (byl jen jeden při přijetí), možnost volného pohybu, sprchu, vak porodních blan byl rupturován až asi na 7-8cm a myslím, že pokud bych odmítla, nikdo by mě do toho nehnal. Byla jsem celý porod ve vertikální poloze, tak jak mi bylo příjemné, až do pocitu tlaku na konečník, resp. pálení, tj. na porodní lůžko (napolohované téměř do sedu) jsem vylézala až na poslední zatlačení (2-3?), předtím mi byla nabízena stolička...Na pokoji jsem ležela s maminkou, která téhož dne rodila do vody... Jinak mimi jsem dostala hned na prsa, pak chvíli na "umytí" a zas u nás asi 2hodiny v soukromí na sále...Sice teď bych si chtěla dohodnout žádné mytí a pořád u mě,ale to je asi jediná "výtka". Momentálně je otevřena nová porodní budova, takže očekávám ještě daleko více soukromí, které snad jediné mi trochu chybělo, ale s tím se v dané situaci (stará budova) nedalo nic dělat. Prostě já osobně mohu UH jen doporučit. M
Předchozí