Ahojky,
Já rodila v roce 2002 ještě ve starém Zábřehu (porodnice v Porubě se otevírala až v červnu a já rodila na konci dubna) Sestřičky jsou příjemné a milé pokud těch porodů nemají dost - což je teď všude...
Jelikož jsem teď znovu těhotná, tak uvažuji nad stejnou otázkou. Teď v Porubě (v minulých 3 týdnech) rodily 4 kamarádky - jen jedna nebyla spokojená - a to proto, že neměli nadstandardní pokoj...
Rozhodně bych nešla do Vítkovic. Neteř tam rodila 6.8.2008 - nedávno... a bylo to něco hrozného.
Přijela tam, měla stahy co 3 minuty. Doktorovi i porodním asistentkám trvalo asi třičtvrtě hodiny, než se uráčili za ní dojít... Pak absolutně nestíhali, jelikož malý Dominik se narodil po hodině a půl od přijetí... Taky byla podle toho roztrhaná a úplně mimo. Nestihli klistýr, oholení nic... Takže se hned druhý den šíleně trápila se stolicí, přes stehy to nic krásného není...
Nejhorší na celé jejich péči byla péče o novorozence. Dominika ji dovezli na první kojení po 6 hodinách !!! Ani na sále jí ho nenechali, i když byl úplně v pořádku. Nemluvím ani o tom, že jí ho nenechali ani na noc. Druhý den, když jí ho v 10 hodin dopoledne přivezli měl úplně žluto-zelené bělmo očí - kůži krásně růžovou a byl tak horký, že by se na něm dali smažit vajíčka. Když volala sestru, tak jí ho okamžitě sebrali a ovezli rychlou na JIP na Fifejdách. Neřekli jí vůbec nic, co s ním je. Jen, že má nějakou infekci. Po té, co druhý den podepsala reverz, aby za ním mohla jet, tam zjistila od ošetřujícího lékaře, že má ZÁPAL PLIC z dokonalé péče na novorozeneckém oddělení. Tak dokonalé se o novorozence starají, že promrznul a chytnul zápal plic. Dalších 14 dní ležel na Fifejdách, kde jej neteř musela dvakrát denně jezdit kojit, jelikož tam s ním nemohla zůstat - nechtěli ji tam. Ještě teď ho vidím s kapačkama zapíchnutýma v hlavě...
Přesně takhle by začátek života miminka vypadat neměl. První dny, které jsou pro mimi důležité pro vytvoření vztahu s matkou byly nenávratně pryč...
Nemluvím o problémech s kojením, protože jej navykli na flašku...
Takže Vítkovice u mě nehrozí.
I přes špatné kritiky na Fakultku asi zůstanu věrná FNsP v Porubě. I když zvažuji Fifejdy.
Přeji ať ti porod výjde v klidu a bez problémů.
Problémy jsou všude a je to opravdu jen o tom přístupu sester a doktorů. Taky o tom, jestli máte partnera u porodu - to si opravdu dovolí o hodně méně....
Vše je o štěstí a náhodě...
Předchozí