Ivory,
jsem z Uherského Brodu, původem z Prahy, v hradišťské porodnici absolutně nikoho neznám a určitě tam nemám ani žádnou protekci, to jen na začátek.
Nechci se přít, ale zajímalo by mě kolik lidí zahrnuje to tvoje "všechny" a "každá prvorodička". Nepopírám, žes mohla mít opravdu nepříjemný zážitek, ale vadí mi ono zobecňování.
Jméno první PA nevím, porod byl docela dlouhý, jediné co bych vytkla je použití oxytocinu podle mě zbytečně brzy (odtekla mi voda, bez kontrakcí...),tehdy mě ani neholili, klystýr nabídli, neodmítla jsem, ale nakonec se nekonal. Přestože jsem rodila tzv. "nasucho",ani v tu chvíli nebyl nástřih hráze zmiňován, natož proveden. Druhý porod vedla PA Kadlicová, přestože mám trochu výhrady k jejímu vedení kurzů (zažila jsem tedy jen u prvního dítěte - nabízení některých produktů) u porodu byla taktní, první si se mnou sedla, a ptala se mě, co bych si jako představovala, nabízela i porod do vody, jenže mě se ve staré porodnici nelíbilo, že bych musela po porodu přecházet na porodní sál na případné šití, takže jsem to odmítla, teď při třetím, v nové porodnici už je vana součástí pokoje, o tom uvažuji. Nezachytila jsem diskusi s dr. Svitákem, nevím, jaké máš zkušenosti s jinými gynekology,ale podle mě patří k těm lepším, minimálně v rovině "citlivosti". Nevím, setkala-li ses v kraji s někým lepším, já tedy ne, čímž neříkám, že je ideál, jen že jsem se s ideálem nesetkala. Kdybych mohla, rodila bych nejraději doma s dobrou PA, což bohužel nejde, určitě nejsem příznivkyně nemocničních porodů, prostě jen píšu, co jsem zažila já v UH (viz příspěvek níže) a co sjem zachytila kolem sebe, určitě nejsem výjimka. Ona maminka, co se mnou ležela na pokoji a rodila do vody, též neměla žádnou "známost", je to patrné už jen z toho, že jsme byly umístěny na čtyřlůžkový pokoj bez příslušenství, který se díkybohu v nové porodnici už nevyskytuje :). Hodně štěstí v boji za aktivní porody, ale UH mi fakt nepřijde jako špatná varianta. Markéta
Předchozí