Tak mě dneska přepadla nostalgie, protože je to přesně rok, co k nám přibyl náš andělíček Terezka, která se narodila po krásném porodu v této porodnici. Tak alepoň vzpomínka, jak mlže porod probíhat a jak se na něj dá i hezky vzpomínat. Za rok chceme další dítě a porod proběhne opět jedině v Neratovicích. V Neratovicích jsem rodila 21.10.2007 a můžu chrlit tolik superlativ, že by mi nestačily tyto web stránky. Do porodnice mě přijali předčasně, kvůli odteklé plodové vodě. Paní doktorka Kalivodová, která sloužila byla velice příjemná a milá, vyšetřila mě a uložila do postele s tím, že mi předem vše vysvětlila, jak co bude dále probíhat a co se bude dít.Jeden den jsem strávila na 4-lůžkovém pokoji, protože jiný v té době nebyl volný a přesto veliká spokojenost. Sestřičky velice milé, usměvavé, ochotné...prostě paráda. Další den mi pan doktor opt vyšetřil a opět mi podrobně vysvětlil dopředu co se bude dít. Rodili jsme na velkém moderním sále, který jsme si vybrali a všem doporučuji. Na začátek porodu jsme měli k dispozici PA Bc.Věrku, která byla, jak jinak než úžasná a po vystřídání směny se nám přišla představit PA Hanička Veverková, která byla taktéž naprosto skvělá. Přestože jsem porod neměla nijak jednoduchý a od začátku jsem musela být neustále monitorována, i přesto nám byla umožněna vana i sprcha, která mi hodně pomáhala. Pan doktor prováděl opravdu jen nejnutnější kontroly a po otevření, které jsme potřebovali mi sám nabídl epidurál. Ten se nám nakonec nepovedl napíchnout, kvůli mé stavbě těla a zádovým vazům, tak nabídl alespoň alternaci tlumení bolestí. Porod jako takový proběhl během 5 minut, bez nástřihu, malá byla hned položena na bříško a tatínek si přestřihl pupeční šňůru. Prostě porod jako z pohádky. Na sále malou hned zkontrolovali a vrátili zpět na přisátí, na což byla slabounká a dali jí ohřát do inkubátoru. Po porodu placenty mě pan doktor prohlédl, udělal dva vnitřní stehy, pogratuloval mi a popřál hezkou dobrou noc. Na sále jsem pobyla ještě asi hodinu a pak mě PA a sestřička převezli na pokoj. Další den jsem se stěhovala na nadstandart a další tři dny jsem se cítila jako na hotelu a vůbec ne v porodnici. Co se týká jídla, špatné nebylo a upřímně jsem měla takový hlad, protože malá od začátku pěkně pije, že jsem byla ráda, když jídlo přinesli. S přístupem pediatrů a sestřiček u nich jsem byla také spokojená. Veselé, milé, usměvavé a velice ochotné odpovědět na jakýkoliv dotaz. Jsem již dnes rozhodnutá, že za dva, tři roky se sem vrátíme a další miminko přivedeme na svět jedině tady. Tímto bych chtěla ještě jednou poděkovat všem výše jmenovaným a hlavně panu doktorovi z nemocnice na Vinohradech (bohužel si nepamatuju jméno, jen vím že uprostřed je š) za jeho úžasný přístup. Neratovice doporučuji všem, kteří ještě nejsou rozhodnuti, kde rodit, protože zážitek z porodu je ten nejkrásnější a pokud je ještě v takovémto prostředí je prostě báječné úplně všechno
Předchozí