| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakult.Thomayerova nemocnice s pol.

Ahoj,
rodila jsem v Krči v červnu 2008 a moje zkušenosti jsou smíšené. Pediatrie, nedonošenecké i JIP vynikající, gynekologie sestry většinou úžasné (na sále, JIP i šestinedělí jsem nafasovala ty nejlepší sestry pod sluncem), z lékařů mě nepřesvědčil ani jeden, po pravdě řečeno doufám že už je v životě neuvidím. Kde začít? Přístup k pacientovi nic moc, podávání informací taktéž.
Vyšetření strašně bolí (můžu srovnat s Hořovicemi a Apolinářem, takže vím, že bolet nemusí), když jsem se ohradila, dr. se na mě osopil "a jak chcet jako rodit, když už tohle vás bolí?"
Bohužel nevím, na základě čeho rozhodli druhý den o akutní sekci z důvodu hypoxie, na ultrazvuku mi lékař sdělil, že je vše v pořádku (bylo, nebo je to součástí přístupu "hlavně nic neříkat pacientovi"?), monitor nevím, při tom raním se se mnou už nikdo nebavil, neměla jsem tam ani přátele jako večer, kteří mi hlásili hodnoty. Doktor prostě přišel, urval lejstro a zmizel.
Docela dlouhou dobu po posledním vyšetření (cca 1,5 hodiny) najednou naběhlo do pokoje komando tří lékařů (jak jsem později zjistila, zřejmě místní obyčej) a oznámili mi, že jsou nuceni přistoupit k sekci neb "miminku se přestalo dařit".
Byla jsem pochopitelně dost vyvedena z míry a nekladla jsem ty správné dotazy (např. klíčový "jak jste na to přišli";), i když jsem se snažila z nich vytáhnout, co to dá. Nějak jsem jim to a priori uvěřila a zajímala jsem se již jen o detaily.
Apgar ok, takže jak to bylo s hypoxií, nevím.
Naštěstí jsem jim většinou čelila v celkové narkóze. I když jsem se ptala, chtěla znát možnosti atd., jejich mantra byla "to tu není zvykem". Šlo například o mou žádost, aby byl u císařského řezu přítomen doprovod (přitom v informaci o porodnici píšou, že může!). Informace o porodu mi posléze místo místních lékařů podala kamarádka - lékařka, která se koukala skrz dveře - stálo mě to hodně ukecávání, a že byla aspoň u dveří, jsem se dozvěděla až po probuzení (například mi řekla, že jsem nedostala transfuzi - upadla by snad někomu z doktorů pusa, kdyby mi to řekl sám?)
Když jsem měla komplikace (podebrala se mi jizva), "nebylo zvykem" jakkoli tlumit bolest, když mi lékařka stříhala břicho zaživa. Neřekla ani slovo o tom, co na břiše mám (neviděla jsem si přes "převis";) ani jak to hodlá řešit. Podle nástrojů a flašek, co postupně vytahovala, jsem si to dávala sama dohromady a pokládala doplňující dotazy (to mi to budete jako vyplachovat? atp.) Pálilo to jako čert. Přestože jsem se ptala, neřekla mi, že existuje přípravek, který nepálí a dá se koupit v místní lékárně (myslím, že jsem se o něm pak dozvěděla u veterináře, když jsem nechtěla, aby kocour trpěl jako tehdy já).
Předpokládám, že dívka, která stála vedle "kozy" byla medička - nikdo se mě neptal, jestli s její přítomností souhlasím, ani neřekl, kdo to vlastně je. Kdyby to nebyla taková mladá příjemně vypadající dívka, asi bych už vážně sedla na taxík a jela jinam (od prvního setkání s lékařem u příjmu to byl můj plán B).
Dotyčná lékařka si nevšimla zapomenutého stehu asi 2 cm od zhnisaného místa nebo si myslela, že si ho tam nechávám úmyslně(?). Pak jsem si ho za pár týdnů vytáhla sama.
Co se týče epidurálu, na místě jsem zjistila následující:
Místní anesteziologové jej u přirozeného porodu nepodávají.
Za cca 4.500Kč ho podá soukromá firma, myslím Anestar. Mají výbornou pověst, je třeba jim zavolat, kontakt je na dveřích před gyn. ambulancí. Po zkušenostech z Krče bych jim zavolala okamžitě a dohodla všechno předem, dala jejich číslo partnerovi atd. Nespoléhat se na místní personál.
Byla tam se mnou maminka, která chtěla epidurál, žádala ho až na sále a personálem jí bylo sděleno, že to u nich "není zvykem".
Sama jsem byla v celkové narkóze, epidurál/spinál nepřipadal v úvahu. I když věděli, že budu rodit (snídani mi například nedali), píchli mi clexan, po němž 8 hodin není epidurál/spinál možný. Buď to zvorali nebo je pravdivý drb (=info z jiné nemocnice), že při sc "dávají přednost celkové narkóze". Anesteziolog byl komunikativní, profesionální a vedle sestry, která mě připravovala a vedla na sál, byl mým nejoblíbenějším členem operačního týmu.
Hodně štěstí Eva

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.