Přidat odpověď
Lidé jsou různí, tedy samozřejmě jak muži, tak ženy. Tato diverzita (různorodost) je to nejlepší, co nás mohlo potkat. Jsou různé možnosti, které se v rámci důvěrného vztahu dají dělat. Moje přítelkyně např. dosahuje, dle jejího popisu, tři druhy orgasmů. Ten poslední (a podle jejích slov zřejmě nejintenzivnější) jsme objevili nedávno. Je to ale dáno tím, že se známe 4 měsíce, tzn. náš vztah je obecně velmi progresivní a za tu krátkou dobu i velmi intimní. Věřím, že jsme toho dosáhli tím, že na začátku jsme si řekli, že se budeme bavit otevřeně naprosto o všem, o tom, co nám potenciálně může vadit a proč, co se nám líbí a proč, po čem toužíme atd. A to nejen v sexu, ale všeobecně. Mám za to, že nezdary v sexu jsou odrazem toho ostatního, co je ve vztahu nedobré, tedy napětí, málo komunikace, potlačený hněv pramenící z obavy z toho, že když "něco řeknu", vyjádřím nesouhlas, obrátí se to proti mně apod.
Současně máme oba velkou vůli na vztahu pracovat a své odlišnosti zcela tolerovat, pokud je zachován princip úcty k druhému. Ale abych se vrátil k těm orgasmům.
V úvodu bych řekl, že je nesmysl se honit za orgasmy a křečovitě se na ně zaměřit. Myslím, že navýsost důležité je nejdříve zkoumat, co je partnerovi příjemné, co ho vzrušuje a co nikoliv, případně co je mu nepříjemné. Zní to banálně a samozřejmě, ale je nutné dát stranou své ego (a superego, viz S. Freud) a být velmi pozorný a vnímavý. Spousta lidí bude "do krve" tvrdit, že se jich to netýká, ale zde opravdu nemá pýcha a ješitnost místo. Když to vyjádřím jasně, kopulovat umí kde kdo, ale milování-se je mnohem širší pojem. Je vhodné se zaměřit i na naprosté detaily, maličkosti, protože to, co se jednomu může jevit jako maličkost, je pro druhého třeba i zásadně důležitá věc. Když je skutečně "zmapováno", věřím, že pár má za sebou i kus cesty k důvěrnosti. Ještě je třeba říct, že těžko kdy jakému vztahu pomohla sobeckost, nebo nedostatek trpělivosti či/a jisté dávky altruismu, tedy odhodlání/potřeby nezištně dávat.
Ten nejintenzivnější orgasmus má partnerka dosahuje, pokud leží pohodlně na zádech, přičemž jí současně dráždím jazykem klitoris a "poklepy" téměř úplně zasunutým prostředníkem přední stěnu pochvy, v hloubce řádově 6 cm. Aby nedošlo k záměně stran, jedná se o tu část (stěnu), kde se nachází stydká kost, a nad ní močový měchýř. Převedeno do praktické mluvy, moje dlaň při takovém dráždění (a partnerčině poloze na zádech) musí nutně směřovat vzhůru. Pravděpodobně je to místo, označované jako G-bod, ale terminologie není podstatná. Podstatné je, že některé ženy mají toto místo zřejmě více protkáno nervovými zakončeními, než jiná místa v pochvě, která na ně mohou být i docela chudá. Zpočátku dráždím lehce a rychle, později poněkud zesílím tlak na stěnu a z "poklepů" přecházím do jakýchsi "osmiček" opisovaných na tomto místě. Nikdy ovšem nejde o jakkoli násilnou činnost a především neustále "naslouchám" partnerce. Technická poznámka - čisté ruce (doporučuji antibakteriální mýdlo Protex), ostříhané nehty bez hran a také čisté zuby a vyčištěný jazyk jsou minimálně výrazem ohleduplnosti, pokud ne nezbytností v rámci prevence partnerčiných problémů (např. mykóz), které pak řeší gynekolog léčbou antibiotiky apod. Nespěchejte, vytrvejte. Může to být na dotčený prst i docela zátěž, pokud třeba zrovna nejste trénovaní v psaní na klasickém psacím stroji či hře na kytaru, ale buďte chlapi a nemyslete pořád jen na své pohodlí. ;-) Krásně spokojený usměvavý výraz ve tváři partnerky, když se zadaří, stojí za to.
Další "její formou" orgasmu je čistě drážděním klitorisu (i když, na druhou stranu, současné dráždění prsou ústy beru jako samozřejmost, protože vím, že přesně tohle chce), přičemž za určitou dobu, nebo průběžně, měním "logiku" dráždění. Je i zajívavé lehce sevřít klitoris mezi dva prsty (je nasnadě, že ukazovák s prostředníkem jsou favorité) a jemně v jakýchsi kruzích jím "pohybovat". Později mohu i přitlačit či na klitoris "poklepávat". Zajímavou alternativou může být dráždění špičkou penisu. Zde partnerka dosahuje tzv. ženské ejakulace. Nebudu to teď rozebírat, ale nejedná se o moč, ale jakousi "jinou" tekutinu. Tato tekutina "nasládle voní", má trochu jinou konzistenci než moč atp. Ti kteří nevědí, o co jde, nastudujte, pokud Vás to zajímá, ti kteří vědí, ti prostě vědí. Je zajímavé, že existenci této tzv. ženské ejakulace popírá např. i Radim Uzel, přičemž tvrdí, že se jedná o moč, ale jsem vysokoškolsky vzdělaný a citlivými smysly obdařený člověk, a tak mám podezření, že tento jinak odborně bezesporu fundovaný pán prostě jen nemá "osobní zkušenost". Poslední dosavadní alternativou mé partnerky je orgasmus při běžné kopulaci. Je mi líto párů, které se zaměřují pouze na tuto formu sexu a je to pro ně vlastně jediný možný a "opravdový" sex. Tento poslední orgasmus (resp. forma orgasmu) je někdy provázen i onou partnerčinou ejakulací. Nebo ještě jinak, tou poslední alternativou je vlastně "žádný orgasmus", někdy po něm prostě a jednoduše netouží, chce jen moji blízkost a mazlení. Chce to trpělivost a ohleduplnost. A také to chce vhodného partnera. Pokud máte ve vztahu problémy, jste na sebe oškliví a nevěříte si, pochybujete o sobě navzájem, neznechucujte si život. Vím, o čem mluvím. Měl jsem partnerku, se kterou jsme měli fajn sex. Když jsme se rozešli, myslel jsem si, že mě jiná žena snad ani nebude vzrušovat, natožpak, aby mohla být "zpola tak dobrá". Dnes je skutečnost taková, že jsem potkal někoho, s kým je to všechno "úplně jinde". Někdy si říkám, jestli se mi to jen nezdá, že to může být tak krásné a důvěrné. Na závěr bych řekl, že jestli jsem někoho pohoršil svou hloubkou popisnosti, nemám potřebu se mu omlouvat, protože mám silné podezření, že se jedná o pokrytce... :-))
Předchozí