| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

Ahoj Elisko,
moc ti drzim palce, at ti to vyjde. Ja rodila svoje mimi v Nemecku (bydleli jsme tam a meli tam i zdravotni pojisteni, takze jsem tam absolvovala i kontroly v tehu). Porod v Nemecku byl super, rodila jsem ambulantne, par hodin po porodu sla domu. Chovali se ke me moc krasne, vse, co jsem si prala bylo splneno, moje soukromi respektovano a nikdo na me nekoukal jako na dalsiho pacose v rade.
Jestli ti to pomuze, tak tady je par rad: tehu prukazka plati i v Cechach, mela jsem v tehu maly problem a byla par dni v Cechach v nemocnici (zrovna jsme tu byli na dovoleny) a na nemeckou tehu prukazku se cesti zdravotnici nijak neksichtili (tezko rict, jestli ji rozumeli:-))). S papirama po porodu je to dost tezky. My meli par dni po porodu nemeckej rodnej list a s nim jsme potom zadali na ambasade o vydani ceskeho RL a zapsani do pasu a to trvalo tri mesice!!! A na ambasade nam tvrdili, ze po tu dobu nemuzeme pres hranice. Ale mozna by to na ten nemeckej rodnej list slo, tenkrat jsme jeste nebyli v EU. Kazdopadne vystaveni ceskeho rodneho listu trvalo tehdy ty tri mesice. Zase si rikam, ze v Cechach rodi dost holek ze Slovenska, taky to musi nejak delat...

Jinak, ja svoje druhy dite v Cechach v porodnici rodit nebudu, nechci si kazit krasnej zazitek z nemecky porodnice. S vyjimkou nejakych nenadalych komplikaci behem tehu, to bych jasne supala do cesky porodnice. Ale kdyz vsechno bude ok, tak bud doma nebo v geburtshausu v Nemecku, bydlime u hranic.

Drzim ti moc palce, aby ti to vyslo, s tvyma nazorama musim stoprocentne souhlasit. Ja si taky nedovedu predstavit mit u porodu lekare-chlapa, u prvniho porodu jsem to proste v porodnici rekla a moje prani bylo bez problemu respektovano, tady bych asi byla za "divnou"...

Mej se

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.