Ahoj Elisko,
moc ti drzim palce, at ti to vyjde. Ja rodila svoje mimi v Nemecku (bydleli jsme tam a meli tam i zdravotni pojisteni, takze jsem tam absolvovala i kontroly v tehu). Porod v Nemecku byl super, rodila jsem ambulantne, par hodin po porodu sla domu. Chovali se ke me moc krasne, vse, co jsem si prala bylo splneno, moje soukromi respektovano a nikdo na me nekoukal jako na dalsiho pacose v rade.
Jestli ti to pomuze, tak tady je par rad: tehu prukazka plati i v Cechach, mela jsem v tehu maly problem a byla par dni v Cechach v nemocnici (zrovna jsme tu byli na dovoleny) a na nemeckou tehu prukazku se cesti zdravotnici nijak neksichtili (tezko rict, jestli ji rozumeli:-))). S papirama po porodu je to dost tezky. My meli par dni po porodu nemeckej rodnej list a s nim jsme potom zadali na ambasade o vydani ceskeho RL a zapsani do pasu a to trvalo tri mesice!!! A na ambasade nam tvrdili, ze po tu dobu nemuzeme pres hranice. Ale mozna by to na ten nemeckej rodnej list slo, tenkrat jsme jeste nebyli v EU. Kazdopadne vystaveni ceskeho rodneho listu trvalo tehdy ty tri mesice. Zase si rikam, ze v Cechach rodi dost holek ze Slovenska, taky to musi nejak delat...
Jinak, ja svoje druhy dite v Cechach v porodnici rodit nebudu, nechci si kazit krasnej zazitek z nemecky porodnice. S vyjimkou nejakych nenadalych komplikaci behem tehu, to bych jasne supala do cesky porodnice. Ale kdyz vsechno bude ok, tak bud doma nebo v geburtshausu v Nemecku, bydlime u hranic.
Drzim ti moc palce, aby ti to vyslo, s tvyma nazorama musim stoprocentne souhlasit. Ja si taky nedovedu predstavit mit u porodu lekare-chlapa, u prvniho porodu jsem to proste v porodnici rekla a moje prani bylo bez problemu respektovano, tady bych asi byla za "divnou"...
Mej se
Předchozí