Tedy, to je hrůza, ten váš pediatr. S tím IgE je to někdy přesně, jak popisujete: první vlaštovkou je snížené IgA (nebo nulové, to je poměrně vzácné), načež IgE naroste nepřímo úměrně. Někdy se tyto děje dějí takřka současně, jindy ne a vzestup IgE hladiny na sebe dá dlouho čekat. Ovšem že pediatr neodhalil poruchu imunity tak zásadní, to je na pováženou.
Každopádně je ale vidět, že atopická zátěž v rodině je. Bohužel nejen ve vaší... (projevy atopie znám důvěrně...)
Moje dítě (19M) se narodilo s poruchou imunity- už teď má IgE kolem 150 a je silný polyvalentní potravinový alergik s již nastupujícími inhalačními alergiemi. Např. mléko nesmí být vůbec v domě, tady je reaktivita nejsilnější. Já sama měla jako dítě velmi silnou polinosu, IgE mám již od dětství kolem 200 a např.břízu IgE=40, trávy o něco málo nižší, atd. - jako dítě jsem měla věčně rýmu, když ne "klasickou", tak alergickou. Musím ale říci, že dnes, přestože laboratorní výsledky mám strašné, takřka nevím o projevech alergie, nemocná jsem cca jednou za 10 let. Zlepšení přišlo kolem mých 22 let a dodnes nevím, proč. Nemám tu větu ráda, ale občas k ní taky sklouznu: musíme doufat. A samozřejmě, pokud lze něco pro zlepšení aktivně dělat, tak se o to minimálně pokusit.
Tak, mějte se pěkně a přeju hodně sil v boji s atopií, ať už jde o příšerný a nervy drásající AE, alergie na kdeco, atd. Věra
PS: alergie na roztoče se většinou pojí s předchozí alergií na vejce - bylo to u vás taky tak? Kdybyste napsala na Vera.Kam@email.cz, byla bych ráda, už tu hranatou potvoru musím vypnout, dcera doráží