V Pardubicích jsem neplánovaně rodila 1.8. - ve 33.tt. Ačkoliv jsem byla přesvědčená o Chrudimi, naše princezna si vše rozhodla jinak a po svém. Musím celému personálu vzdát dík, byli všichni skvělí - od porodních asistentek, které o mě pečovali 2 dny před porodem a hlídali mé miminko, přes lékaře - jejich lidský přístup (skvělá a nezapomenutelná Mudr. Vosmíková), díky nim následný porod císařským řezem v lokální anestezii proběhl hladce a v naprosté pohodě.Holčička se narodila s váhou 1990 g, byla převezena na jednotku intenzivní péče pro nedonošené novorozence.Před sestřičkami z IMP smekám a i jim děkuji za jejich péči o ta mini miminka, následná péče sestřiček z oddělení fyziologických novorozenců byla také skvělá. Všem moc děkuji, hlavně za Karolínku, za trpělivost, kterou s námi 3 týdny pobytu měly, za povzbuzující slova ve chvílích, kdy mi nebylo příliš do smíchu. Jediné, co by stálo za "doladění" je drobný nesoulad mezi chodem oddělení šetinedělí a oddělení pro novorozence - např.gynekoligické vizity a vyšetření se mnohdy prolínaly s různými vyšetřeními dětí, docházkou maminek na kojení, dětskými vizitami atp.Vznikaly z toho pro novopečené maminky zbytečně stresové situace - buď byly naháněny personálem z gynekologie, nebo dětskými sestrami. Mnohdy byla dopoledne dosti hektická...
Předchozí