Z vlastní zkušenosti si taky myslím, že lékaři muži - hlavně gynekologové a porodníci - jsou lepší než ženy. Jistě to není obecné pravidlo, ale mám pocit jakoby některé ženy - lékařky v tomto oboru si myslely, že vědí co jejich pacientka cítí a co si tedy mohou dovolit. A přitom zapomínají, že každý vnímá jako nepříjemné nebo bolestivé něco jiného. Muži nemají možnost pocítit gynekologické vyšetření ani porod "na vlastní kůži", pouze z učebnic, vyprávění a chování svých pacientek vědí, že "to bolí" tak jsou opatrnější. A co se týká studu před lékařem - i když je to muž jako každý jiný, nikdy jsem necítila potřebu vyžadovat u jakéhokoliv vyšetření přítomnost pouze žen. Ani přítomnost mediků a dalšího personálu u porodu mi nevadila. Ale pravda je v tom, že vše je v lidech. První dceru jsem rodila v Pražském Motole a lékařka při příjmu nijak milá nebyla...když se mi udělalo špatně začla mi nadávat, že "si to asi uklidím" - ale ta byla jediná! Všichni ostatní byli naprosto příjemní a milí. S druhou dcerou jsem byla v Apolinářské a tam nemohu najít jedinou výtku. Byli skvělí. A rodit doma? Docela bych se bála...ačkoliv se mi to málem podařilo...naštěstí sanitka stihla popojet aspoň pár set metrů ;o).
Předchozí